Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

bugün sonuçları aldım sizlerde bir bakarmısınız 3 ayda tsh 24.12 iken son durum bu
tsh:0,130
fsh:9,13
t3:3,32
t4:1.83
lh:9.89
progesteron:0,454
estradiol:41.14
anti-tg:27.77
antitipo:600.0

bugün sonuçları aldım sizlerde bir bakarmısınız 3 ayda tsh 24.12 iken son durum bu
tsh:0,130
fsh:9,13
t3:3,32
t4:1.83
lh:9.89
progesteron:0,454
estradiol:41.14
anti-tg:27.77
antitipo:600.0

tatlım değerlerin çok güzel bence sadece progesteron düşük.yumurtlamışsın ama çatlamamış. fsh yumurtladığını, progesteron henüz çatlamamış olduğunu gösteriyor. bence yakındır senin bebiş haberlerini de almamız.

aa ciddimisin canım dra gösteremedim sonuçları bende çok üzülüyordum neden tsh bu kadar düşmüş diye ama senin söylediklerin içimi ferahlattı demek çatlamamış ama olsun bu kadar gelebildikya kaydirigubbakcemile5 saol cnm inş hayırlısı boshayallersmile

tsh düşmüş diye üzülünür mü arkadaşım ya dr dozu azıcık azaltcak değerin hafif yükselicek ve inşallah Allah izin verirse hayırlı haberleri verirsin canım :ecrin_bebek:

tsh düşmüş diye üzülünür mü arkadaşım ya dr dozu azıcık azaltcak değerin hafif yükselicek ve inşallah Allah izin verirse hayırlı haberleri verirsin canım :ecrin_bebek:

haklısın canım çok teşekkür ederim hayırlısı hakkımızda sanada hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim

benimde yarın canım umarım herşey güzel olur dualarım siizinle:CüvCüv::Saruboceq:

hadi hayırlısı canım umarım çok iyi bir değerde çıkar :Saruboceq:

selam kızlar teşekkür ederim
sonuçlarımın ,güzel çıktığını söyledi doktorum bu ay tsh:1.71 çıktı bende tedaviye devam edeyimmi diye sordum o da devam et dedi ordan infertilite bölümüne gittim aşılama olacağım sıra aşılamamı iptal etmişlerdi 10 ay önce sonuçlarıma baktı dr bi daha ki adetinde gel tedaviye başlayalım dedi alkisalkisalkis inşallah bu kez hayırlı bir başlangıç olur ve bende anne olurum :CüvCüv:

rabbim tüm isteyenler versin inşallah canlar hepimiz annelik duygusunu tadacağız inşallaha.s.

Korktuğum oldu tsh yükselmiş 5,36 cok kotuyum cok.
canım benim sakin ol herşey süperrrr olcakkk sen rahat ol hamilelikte artışlar olabilirmiş 20 günde bir kontrole git kendinide fazla dinleme tahmin ediyorum ne kadar zor olsada yapmamaya çalış kendine bir uğraş bul puzzle,örgü falan al kafanı dağıt yanii.

herşey yolunda gidicek tatlım Dualarımız seninle her daim...

merhaba arkadaslar, galiba bu konu benide yakindan ilgilendiriyor...

ben bundan iki bucuk yil önce ameliyat sonrasinda tiroid kanseri oldugumu ögrendim. Sonra tekrar bi ameliyat gecirerek tüm bezler alindi bende ve sonrasinda radyo terapi gördüm 4 kez.. su an Allaha sükür hersey yolunda. Uzun zamandir bebek düsünüyorduk esimle bu hastalik girince araya rafa kaldirdik planlari.. radyoterapiden sonra en az bi 12 ay beklenmesi gerekiyomus hamile kalmak icin, benim sürem eylül 2010 da doluyo ama yinede cok korkuyorum böyle bir terapiden sonra hamile kalmaya hatta kalabilecegimden bile süpheliyim. Bi yandan da kizim 11 yasina giricek, kardesiyle aralarinda cok yas farki olmasi düsündürüyo beni. Aranizda benimle ayni seyleri veya benzeri seyleri yasamis birileri var mi ?

canımm çoookkk sevindim artık yeni sevinçli haberler almanın zamanı geldi, hadi bakalım hayırlısıyla herşey yolunda gitsin de tekrar coşalım :lepi:

çok teşekkür ederim banucum. hamile kalmaya çalışmak ayrı zor, hamilelik sırasında ki stresi ayrı zor. insan nolduğunu bilemiyor çok iyiyken birden yükselmiş oluyor, içi yanıyor insanın ona bişey olmuş mudur diye, zamanı geri almak istiyorsun biraz daha yüksek dozda ilaç alsaydım diyorsun doktorlara kızıyorsun. ben dra gidip sonuçları gösterdiğimde dr dozu yükseltemezdim eğer birden düşerse düşüğe sebep oluyor dedi. yani drlar da kafadan dozu biraz yüksek veriyim diyemiyor. ama bebeğe bi zararı olmadığını, tüm o yan etkilerin hiç ilaç kullanmayan gebeler için geçerli olduğunu söyledi.

canım çok geçmiş olsun Allahım hep şifanı versin. ben de tek çocuğum zorlukları çok insanın kardeşinin olmaması iyi bişey değil ama çok aşırı önemli bir mesele de değil. eğer bebeği sadece kızına kardeş diye düşünüyorsan bence bu meseleyi çok kafana takma. kendi sağlığın, kızının geleceği, eşinle mutluluğun çok önemli, bebek kısmetse olur değilse de senin zaten bir tane evladın var.

sevsevilcim teşekkür ederim cnm inşallah zamanla herkesin güzel haberlerini duyarız bu arada bende tek çocuğum

tsk ederim canim. Aslinda sadece kizima kardes diye düsünmüyorum, bende bebek özlemi cekiyorum..nerde bi bebek görsem ayiramiyorum gözlerimi. Ama dedigin gibi önce saglik, Allaha sükür var bi tane fistigimiz )) hayirlisini dilemek lazim. Eylülden sonra sansa birakicam zaten isi ))

Seninde mi tiroid sorunun var cnm?

evet tatlım bende hasimato hipotiroid hastasıyım. hamile kalamayınca öğrendim hastalığımı. yumurtalıklarımı ve adetlerimi de etkilemişti ama ummadığım bir ayda hamile kaldım çok şükür. darısı başına canım hayırlısıyla. ama tiroid rahatsızlığında hamile kalınca dozu ayarlamak zor. 9 ay boyunca 20 günde bir tahlil vermek gerekiyor. 2. 3 aylık dönemde ilerlemiş ve dozu ayarlanamamış tiroid bebekte geri dönüşümsüz eser bırakabiliyor, çok stresli. tek dileğim sağlıkla yavruma kavuşmak. Allahım isteyen herkesin gönlüne göre versin. :asigim:

canim, Allah yavrunu sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah! Biliyorum dozu ayarlamak cok zor cnm, ben 200 le basladim sonra 175 simdi de 150 lik l-thyroxin aliyorum.
Benim tiroid bezleri komple alindi onun icin hayatimin sonuna kadar bu haplari almak zorundayim. Herkes bana dere otunu öneriyo hormonlarin dengelenmesi icin ama bezlerin olmadigi bi yerde dere otunun da bi faydasi olmaz zaten. Ama senin tiroid bezlerin alinmadiysa dere otu kürü nü mutlaka denemen lazim cnm. Faydasi oluyomus. Kilo kaybi oluyo mu sende cok?

Amin. Kilo kaybi olmuyo canim hipotiroidde genelde kilo Alma sorunu oluyor AMA benim kilom normal gebelikte su Ana kadar hic kilo almadim. Hipertiroid cok zayiflatiyor.

Amin. Kilo kaybi olmuyo canim hipotiroidde genelde kilo Alma sorunu oluyor AMA benim kilom normal gebelikte su Ana kadar hic kilo almadim. Hipertiroid cok zayiflatiyor.

tamam canim ben karistirdim )) Iyi ozaman kiloyla bi problem yasamiyosun. Benimkide su an normal, insallah almam da ilerki zamanlarda...

Doktor bisey dedi mi sana, Mesela hamilelik döneminde bol bol balik yemen gerektigini falan?

ben de de hipertiroidi çıktı tsh : 0.044
5 aydır her adet oluşumda sinirimden ağlıyordum
uyku problemini,halsizliği herkes hamilelik belirtisine yoruyordu heray sonra boynumda yumrular çıkınca anlaşıldı tiroit.
doktor bir sorun olmaz hamilelik için dedi ama :S
ilaç kullanmaya başladım 20 gün sona da sintigrafi çekilecek :S

slm kızlar nasılsınız bende bu topıgı arayıp duuryordum bırden karsıma cıktı sevındım

adetım 5 gun gecıktı ıkı kez test yaptım ıdrarda cıkmadı

kokruyorum gene negatıf sonucu almaya ne yapsam kı bılemedım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…