Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

meraba canım doktorun kim nerde yeri

doktorum acıbadem kadıköy hastanesinde doç.dr. adnan gökçel.
arkadaşlar sanırım biraz da biz korkularımızla paniğimizle kendimizi daha da hırpalıyoruz. tiroid tabi yükseliyor bu şekilde.
doktorum çok rahat konuşuyo, ilacını iç, için rahat olsun diyor.onlar bilmeyecek de biz mi bileceğiz herşeyi :) yani biz bence halimize şükredelim, hayata olumlu tarafından bakalım hep beraber. siz de eminim benim gibisiniz hastalık hakkında bütün olumsuz yazıları okumuşsunuzdur. eşimin bu konudaki yorumu aslında çok doğru, bana diyoki ya internette yazanların hepsi sorunu varken yazar, sorun bitince yazmaz ki, o yüzden sen de kötü şeyleri okuyorsun moralini bozuyorsun der. doğru dimi:)))) biz burda bebek haberlerini alıp birbirimize destek olalım. arkadaşlar Allaha dua edip, halimize şükredelim, O dualarımızı geri çevirmez eminim :)

Merhaba hepinize
Dün oturdum bütün konuyu okudum.
Hepinize çok geçmiş olsun
Hamile kalan arkadaşlar hepiniz adına çok sevindim tebrik ederim..
Ben 1 yıl 4 aylık evliyim, evlendikten sonra 5 ay korunduk ve nisan ayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım
Mayısın 1 inde hamile olduğumu öğrendim 8 mayısta düşük yaptım.
ıçim yandı başına gelen bilir..
Vee o zamandan beri korunmadığımız halde hamile kalamadım adetleim gittikçe düzensizleşti
son 5 aydır falanda öyle az geliyorduki adetim bide 2 ayda bir falan oluyordu.
ıyi bir doktor buldum tavsiye üzerine adet olamadığım için adetliyken olması şart
olmayan hormon tahlillerini istedi benden.Prolaktin ve Tsh..
Yaptırdım; TSH: 5.15 , Prolaktin: 29 çıktı.
Gösterdim tahlillerimi prolaktinim sınırı aşmış haftada 2 gün yarım tablet alıyorum,
Dahiliye doktorum ise her sabah çeyrek tablet kullanmamı istedi.
15 gündür düzenli kullanıyorum ilaçlarımı 15 gün sonra yenidn yaptırıcam tahlillerimi.
Eğer bunlar normal düzeylerde çıkarsa rahim filmide çektirmemi istedi kadın doğum doktorum
onuda çektiricem.Birde boğaz ultrasonografim var 15 gün sonra.
Bakalım sonuçları ne olucak.
Merak ettiğim dr unuz hipotiroid için kaç tabletle başlattı ve değeriniz kaçtı,
ne kadar süre içinde normal seviyeye indi değerleriniz.Hepsini yazmışsınız
geçmiş sayfalarda ama ayrı ayrı okuduğumuz için akılda kalıcı olmuyor.
Herkez bir kezde hepsini birarada yazarsa yeni okuyan arkadaşlara da
yardımcı olmuş oluruz.

kızlar benimde adet geçti 15 günoldu.2defa test yaptım çıkmadı.bebiş yok.farlutal alıyım diyorum.adetlerim aldı başını gittii bu yaşta böyle olursa ilerde ne yapcam evlenince düzelir nerdeee dahada beter oldu üffffffff

meraba canım benim ilk başlarda 2 ayda bir 3 ayda bir derken altı aydabir oldu adetim sonra evlendim streste tabi son 3 senedir bi kere bile adet görmedim 3.4 aydır tsh normallerde ama gene olamadım bende su anda farlutal içiyorum yarın son günü 5 gün içinde olurum adet 3. günüde hormonlarıma bakılıcak

çok geçmişn olsun. benim hastalığımı öğrendiğimde tsh 6.35 di. 50 lik euthrox la başladım, 1 ay sonra 0,16 ya düştü. doktor dozu düşürdü 1,5 25 lik kullandım. 3 ay da düzene girmişti ve genelde 3 ayda düzene giriyor.

ahh canım takma kafana onu bunu mecbur musun herkesi memnun etmeye sanki zaten etmeye kalksanda kimse memnun olmaz bacım yinede arkandan konuşurlar boşver
ha birde beynimde urmu var falan demişsin yapma allah aşkına sen bu meseleyi çok takmışsın kafana bak bence rahat ol biraz herşeyi oluruna bırak allah isterse ol derse kendiliğinden olur tabiki tedavini olma demiyorum ama birazda rahat ol çünkü herşey olacağına varıyor ne yaparsak yapalım üzme kendini
tebrik ederim üatlım darısı başımıza bende bu hastalıktan muzdarımıp hipo tiroit haşımato e benmide yok bebeğim ama umut oluyonus böyle haberleri alıncasositosositosositososito
bir tek troidin olsun canım onu hiç kfana takma hiç olmasa hapı var kontrol altına alabiliyorsun onun için üzülmeye değmez bende birde kan pıhtılaşması var hergün iğne yapıyorum kendime allah daha beterinden korusun çaresiz dert vermesin rabbim o yüzden isyn etmeyelim sabır edelim allah kalbimize göre versin canım
şu an kaç mglık kullanıyorsun canım ben şu 50 mg kullanıyorum inş yükselme yoktur düşüktür inş
olsun git dra ihmal etme canım kendini bırakma sakın

sorma hayatım ya takıyorum malesef bu aralar kendimi farklı şeylere vermek istiyorum bir takım kurs vs gibi :uhm:

sonuyok canım 1,5 25 lik kullanıyordum tahlil yaptırmıştım 1 küsürdü, 20 gün sonra 5,36 oldu mafoldumben

canım bana olsa umrumda olmaz ama bebeğe bişey olacak diye insan çok korkuyor. ama iyim şimdi. Allaha emanetiz.

cnm sen ılacını dıkkatlı kullanıp aksatmadıkdans onra bırsey olmaz

aksıne senın bu kadar streslı olman bebege zarar verıır ınan buna

hersey ALLAHDAN CNM ALLAHIM MELEGINI SANA BAGISLASIN SAGLIKLA GELSIN

sevsevil kullanıcısından alıntı
canım bana olsa umrumda olmaz ama bebeğe bişey olacak diye insan çok korkuyor. ama iyim şimdi. Allaha emanetiz.
canım inşallah hiçbişey olmaz, sen kafanı da rahat tut sonuçta biz şanslı gurubuz, hastalığımızı biliyoruz ve ilacımız var çok şükür. bilmeden hamile kalmak daha kötü, o yüzden sakın moralini bozma, olumlu düşün hep, bebeğin karnında seninle birlikte ne güzel :)

canım çok geçmiş olsun,korkma sakın bu hastalıkla beraber yaşamayı öğrenicez, dikkatli olucaz o kadar benim ilk başta tsh 4,86 çıktı, doktor 25 mg ın yarısını verdi, sonra 1 ay sonra test oldu 3,06 çıktı 25 mg a çıkardı, 6 ay bu şekilde kullan 6 ay sonra gel dedi. ama tabi ben bu 4. ay sabredemedim, bugün tahlil yaptırıcam tekrar. bakalım hayırlısı, inanıyorum herşey düzelecek :)

Saol canım.4 ay bile iyi dayanmışsın sen.benim doktorum 1 ay kullan tahlil yapıcaz dedi ama ben o kadarda sabredemicem.çeyrek dozla başlattığı için beni az geldimi acaba diye takılyo aklıma.inşallah sonuçların güzel çıkar canım

ben adapazarında yaşıyorum aslında burasaı çok küçük bir yer olmamasına karşın tek bir endokrin doktoru var o da devlet hastanesinde.... ben oraya gittim aşırı yoğun bir yer tabi o yoğunlukta doktorda çok verimli olamıyor elle muayenede nodül var bide ultrasonla göreyim dedi 1 aydan fazla zaman sonra yine büyük bir eziyetle yoğunluk açısından yani baktı troit+nodül teşhisi konuldu şu an ilaca gerek yok ama 6 ayda bir kontrol edilmesi gerekli dedi. ben sebepsiz infertilite grubundayım, sorun yok bekleyin diyorlar ancak yaşım itibariyle beklemek gibi bi lüksümde yok açıkçası yaş 37 oldu hiç gebelik yaşamadım doktorlara göre hiç sorun yok ya hani... burayı okuyunca acaba sorun bumu diye kafama takıldı şimdi... illa bir sebebi varda bulamayınca adını sebepsiz koyuveriyorlar... bana ne olur bu konuda yardımcı olun bu sebep olabilirmi eğer sebep buysa tedavi şansım varmı? sizler neler yaşadınız bilgisi tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum....

kizlar sizin ilac dozunuz benimkine göre cok düsük ya, benimki 150.. bu heralde benim tiroid bezlerinin tamamen alinmasiyla alakali... hala tam düzene giremedi kan degerlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…