Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

merhaba geschenk, kan tahlili yaptilar mi sende? Tiroid degerlerin normal mi?

merhaba geschenk, kan tahlili yaptilar mi sende? Tiroid degerlerin normal mi?

evet yapıldı. şu an iş yerimde olduğum için raporlar yok yanımda açıkçası tam olarak değerleri hatırlayamıyorum. sadece ilaç tedavisine gerek yok şimdilik dedi doktor 6 ayda bir kontrole gel dedi. eve gidince bakıp yazarım değerlerimide... işin bebek kısmını soramadım yani kısırlık yaparmı bu durum etkisi varmı diye çünkü dediğim gibi çok aşırı yoğun doktor bunalmış durumda yani müsait bir zamanını yakalasam sormayı çok istiyorum bu komu kafama takıldı çünkü.

yaa merahaba arkadaşlar.bende 2yıldır troid tedavisi görüyorum.4yıldırda ewliyim.ama benim hipertroidi ve atom içtim ve buyüzden çocuk yapmaktan çok korkuyorum.düşük tehlikesi ve çocuğun engelli olma ihtimalinin yüksek olduğunu okudum internette.benimle aynı kadri paylaşan biri varsa yazsın lütfen iyi günler hepinize

bu konuyla çocuk sahibi olamamamız ne kadar bağlantılı henüz onu bile bilmediğimiz için bir yorum yapamıyorum ben. ama bu sebepsiz infertilite nin altından bu çıkacak gibi bir his var içimde açıkçası.

amin :Saruboceq: yemin ediyorum hep dua ediyorum sizin için hep kalbimden sizi geçiriyorum.

bence sebebi bu olabilir. doktor sadece eliyle mi kontrol etti, tahlil istemedi mi??? tsh t3 t4 kaç? eğer onlar yüksekse ya da düşükse hamile kalma şansın çok düşük. hemen ilaca başlayıp değerleri normala getirmen lazım. eğer başka bir engel yoksa kalırsın inşallah.

sevsevilcim merhaba bende tiroid hastasıyım ve benim 3 yaşından beri var tsh hem 100 üzerindeydi taki 4-5 seneye kadar şimdi normal 0 ila 5 arasında gebe kalmaya engel değil fakat söyle bi durum var gebe kaldığında tsh hormonu hamilelikten dolayı yükseliyo bu nedenle ilaçlarını düzenli kullanmam lazım bence gebe kalamamanın başka sebepleride olabilir aslında en önemli etken stres kafan rahat olucak ben hamile benim aynı zamanda çikolata kistim var ve ben hamile kaldım fakat 6 haftalıkken düşük yaptım ve kürtaj oldum düşmesinin başka sebepleri varmış şimdi onları araştırmak için doktor arıyorum canım benim en önemli etken moral hiç bi zaman ümidini kaybetme....

canım verdiğin öoral için çok teşekkür ederim.
kullanmadım bitanem civanperçemi ve hayit tohumu kullanıyordum kullanırken hamile kalmışım.

ayy canım yeni gördüm yaaa sanırım hamile kalmışsın çok sevindim nasıl gidiyo peki bizimle paylaşırsan sevinirim canımm :)

ayy canım yeni gördüm yaaa sanırım hamile kalmışsın çok sevindim nasıl gidiyo peki bizimle paylaşırsan sevinirim canımm :)

evet çok şükür ki hamile kaldım, kalmışım... hemde bu ay hamile kalman imkansız denilen ayda, ben hamileymişim. ben anladım ki onun kısmeti geldiğinde, tıpta hastalıkta bir yere kadar. endokrin bölümünde okuduğum tiroid hastaları bugün ya hamile ya doğurmuşlar. MızMız arkadaşın dediği gibi ilaçları alıp hastalığı unutmak lazım. ilacımı alıyorum bu engel ortadan kalktı demek lazım. onun dışında güzel gidiyor hamişlik, çok şükür bulantım falan olmadı, inşallah sizinde öyle olur öbür türlü çok zor oluyormuş. bir de ikili testlerini yaptırdık geçen gün, ense kalınlığı güzel çıktı, tahlil sonuçlarını da salı alıcaz. bebiş de sanıyorum erkek. işte böylee...

senin kayıplarına çok üzüldüm canım. onlar cennet kapısında seni beklesinler, tez zamanda sana kardeşlerini göndersinler inşallah.

dozu yükseltti canım sorun yok dedi. 50 lik içmeye başladım. 20 gün sonra 3.91 olmuş. yine dodu yükseltti. senin durumun ne şimdi anlat hadi...

3.91 olduğunda inemi yüksetti kaça çıkardı alla alla
benim durumum en son 8,5 tu bende 50lik içiyorum bakalım haftaya tahlil yapılır galiba ama hmileliğin etkisiyle inş dahada yükselmez düşmüştür sanırım tahlil yaptırınca sonucunu yazarım

kızlar tahlil sonucum çıktı. 2,59 doktor 25 mglık euthroyxa devam dedi. 6 ay sonra gel dedi ama bundan sonra heralde ayda bir test yaptırırım kendime:)
sizce bu değer nasıl, hamile kalmaya yeter mi?

Merhaba mistipli, atom ictim derken..radyo iyot tedavisi mi gördün?

Eger öyleyse, son tedavinden sonra en az 12 ay beklemen gerekiyor, hamilelik icin aksi takdirde bebek büyük bi ihtimalle zarar görür.

Bende bekliyorum hala, eylül ayinda 12 ay bitiyo..

arkadaşlar ben bi tahlil yaptırmıştım. ben erken menopoz hastasıyım da, serbest testeron oranım 1,43 yazıyodu, doktor benim direk fsh'a baktığı için tabi bunla alakalı bişey demedi ama yüksek gözüküyo, bu hormonun yüksek olması neleri etkiler biliyomusunuz? diğer sonuçlarım da dhea 93, g.hormon 0,61.

amin canım inşallah bakalım hayırlısıyla bende 3. gebeliğimi doktor konturolünde geçiricem hayırlısıyla bakalım umarım tez zamanda hamile kalırımda

senin durumunada çok sevindim valla hiç bişeyi takma kafana hayırlısıyla kucağınada almak nasip eder inşallah canım benim haberleşiriz burdan öpüyorum seni kendine ve bebişine iyi bak bide bişey sorucam tiroid için bişey kullanıyomusun şimdi çünkü tsh hamileyken yükseliyoya

Son düzenleme:

sonuyokcum bi detaylı anlatmıyosun ki durumunu. benim anlamadığım 8,5 tshla nasıl hamile kaldın? tahlili yaptırdıktan ne kadar süre sonra hamile kaldığını öğrendin? ne zamandan beri ilaç kullanıyorsun???? ben hamile kaldığımı öğrendim ertesi gün test yaptırdım 1 küsürdü. sende hemen yaptır. ve doktor ona göre doz ayarlasın.tahlili kendi kendinede yaptırabilirsin benim gibi. tsh, serbest t3, serbest t4 yaptıracaksın. normalde dozun artırılması gerekiyor, özellikle 2. ayda tsh birden yükselmiş benim.

kızlar tahlil sonucum çıktı. 2,59 doktor 25 mglık euthroyxa devam dedi. 6 ay sonra gel dedi ama bundan sonra heralde ayda bir test yaptırırım kendime:)
sizce bu değer nasıl, hamile kalmaya yeter mi?

canım sonuç güzel hamile de kalabilirsin ama 2 ile 1 arasında olsa mükemmel olurdu.

amin canım. aynı ilacı kullanmaya devam ediyorum, dozu yükselterek, 20 günde bir tahlil yaptırıyorum. onun dışıda doktor kara turp ve kara lahana yeme dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…