ben de hipotiroidim ama hamile kaldım, bence hipotiroidden başka sebepler vardır hamile kalmayı engelleyen iyice araştırın..Mesela benim de yaklaşık bir buçuk sene çocuğum olmadı hsg çektirerek hamile kaldım
değerlerimi sormuştun ya evde yazarım demiştim şimdi yazayım şöyle yazıyor raporda
FT4 16,25
TSH 0,87
ANTİ-TPO <5.61 KİT YOK
ANTİ-TG 9,35 <4.11
bunlar kan değerleri... ultrason ise şöyle,
Sağ Lob 19x21x50 mm
Sol Lob 17x20x45 mm
Parankim minimal heterojen, dopplerde kanlanma normal.
sol lob üst polde 4x4x4 mm hipoekoik perifekik kalsifikasyon içeren nodül.
Sobuç: Troidit + nodül
benim sonuçlar böyle.. ne dersin bunun etkisi varmıdır şu sebebi belli olmayan kısırlık teşhisinde....
evet benim ilk hamileliğim canım oyüzden bu kadar telaşlıydım birde insan beklemeyince.şimdi ise o endişeyi attım daha sakinim kendimi hazırlamıyorum.SONU YOK haklısın sonuç zaten belli kaderimizde varsa sağlıkla dünyaya gelir bebişlerimiz.
1hafta sonra doktora gidicektim randevu almıştım rahim ağzı yarası için.en iyisi onu beklemek şimdiden gidip kendi kendimi paralamıyım.
Banucum canım çok tebrik ederim.İnşallah kucağınada alırsın doya doya da koklarsın allah tamamına erdirsin inşallah.evet benim ilk hamileliğim canım oyüzden bu kadar telaşlıydım birde insan beklemeyince.şimdi ise o endişeyi attım daha sakinim kendimi hazırlamıyorum.SONU YOK haklısın sonuç zaten belli kaderimizde varsa sağlıkla dünyaya gelir bebişlerimiz.
1hafta sonra doktora gidicektim randevu almıştım rahim ağzı yarası için.en iyisi onu beklemek şimdiden gidip kendi kendimi paralamıyım.
kızlar HAMİLEYİMMMMMMMMM.Bugün beta hcg baktırdım 59.58 çıkmış.%80 hamilesindedi laborant.değerlerim normal mi acaba.çok sevindim ama kendimide hazırlamak istemyorum keseyi
görmeden.
değerlerimi sormuştun ya evde yazarım demiştim şimdi yazayım şöyle yazıyor raporda
FT4 16,25
TSH 0,87
ANTİ-TPO <5.61 KİT YOK
ANTİ-TG 9,35 <4.11
bunlar kan değerleri... ultrason ise şöyle,
Sağ Lob 19x21x50 mm
Sol Lob 17x20x45 mm
Parankim minimal heterojen, dopplerde kanlanma normal.
sol lob üst polde 4x4x4 mm hipoekoik perifekik kalsifikasyon içeren nodül.
Sobuç: Troidit + nodül
benim sonuçlar böyle.. ne dersin bunun etkisi varmıdır şu sebebi belli olmayan kısırlık teşhisinde....
evet tatlım ilgisi yok diyemem çünkü free t4 çok yüksek. normal aralığına bakarsan (0,93 - 1,60) sen de fark edersin. senin sadece tsh ına bakıp normal demişler ama t4 de çok önemli ki o yüzden t4 üne de bakmışlar. en son kadın doğumcuya tahlil sonuçlarımı götürdüğümde tsh yükselmiş diye çok endişelendiğimi söyledim, o da tsh iner yükselir ama bizim için Ft4 çok önemli aktif olan o dedi. bu arada tsh da normal aralıkta görünse de alt sınıra yakın. bence tekrar bir endokrinciye git ve sonuçları görsün. başka hiçbir sebep yoksa bunu çözersen kalırsın inşallah. bende doktor gibi konuşuyorum haddim olmadan ama artık okuya araştıra doktora gide gide öğrendik işi. çok geçmiş olsun canım.
Banucum canım çok tebrik ederim.İnşallah kucağınada alırsın doya doya da koklarsın allah tamamına erdirsin inşallah.
Darısıda bizim başımıza.:Saruboceq:
banu_ cum çok tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin inşallah :)
selsevil ve banu_ arkadaşlarımız peki hamilelik belirtileriniz nelerdi bir de onları söyleseniz, mide bulantısı kasık ağrısı, gaz?? bunlar gerçekten olan şeyler mi?
kızlar slm hepinize baya gelişmeeler olmuşş burda ne zamandır okuyamadım. selsevil sen nasılsın bebiş nasıll iyimiii bende dün doktoraa gittim tiroidm için tahliileri bugün eşim aldıı ama herşey çok normal ve çok güzelmişşş ilacımı 2ye bölüp içiordum şimdi ise 2 ninde yarsını bölüp içicem çok mutluyum.. kızlar nedicem günüm geçio 2 gün oldu regli olmadım tahili yapmayada cesarretim yokk hem zaten hast yaptılar ne çıktığını bikmiorum eşime sordum bişi yokk dediii ama bende panik ataklık olduğundan söylemeyebilir die düşünüorummm 4 gözle eve gelemsini bekliorum şimdiii kızlar dua edin bana ltfen sizleriii çok seviorum seşsevil dua et bana hamişlerin duası kabul olurmuş hayırlısı benim için akşam tekrar grşzz şekerler...olumunekankayizsmile
canım bebek iyi Allaha şükür. yarın 2 li test sonuçlarımızı alıcaz. sonuçlarının iyi çıkmasına sevindim canım inşallah hayırlı haberler alırsın. ben devamlı dua ediyorum canım, zorluğunu çok iyi biliyorum. ama tiroid tek başına engel değil bunu anladım, bak seninkiler de düzene girmiş, bu ay yoksa eğer yakın zamanda göbişine düşer inşallah bebeğin. Allahım hepimizin kucağını hayırlısıysa doldursun.
banu_ cum çok tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin inşallah :)
selsevil ve banu_ arkadaşlarımız peki hamilelik belirtileriniz nelerdi bir de onları söyleseniz, mide bulantısı kasık ağrısı, gaz?? bunlar gerçekten olan şeyler mi?
işim dolayısıyla bende siteye girip yazılanları takip edemedim.sevsevil allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin canım. bendede haşimato var sen hamileliğin süresince troit ilacı kullandınmı kullanıyorsan dozu ne kadar merak ediyorum hamilelikte ilaç dozu artırılıyormu yoksa azaltılıyormu yoksa aynı mı kalıyor? Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?