Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

canım troidin kaç olduğunu biliyormusun hamile kaldığında? ve yükselmeler oldumu? bebeğinin durumu nasıl canım allah tamamına erdirsin

test sonuçlarımı sevsevil adlı arkadaş sormuştu. bende yazdım kendisinden yorum rica ediyorum. bu değerlerle artık ne demekse yabancı olduğum bi konu çünkü bu bebekle ilgili her konuda profesyonel olduk neredeyse de bu konuyla yeni tanıştım bana yardımcı olabilirmisiniz sizler daha bilgi sahibisiniz sanırım....hamile kalamamakla ilgilimi bu değerler... bu sonuç anlamı nedir hiç fikrim yok...

evet benim ilk hamileliğim canım oyüzden bu kadar telaşlıydım birde insan beklemeyince.şimdi ise o endişeyi attım daha sakinim kendimi hazırlamıyorum.SONU YOK haklısın sonuç zaten belli kaderimizde varsa sağlıkla dünyaya gelir bebişlerimiz.

1hafta sonra doktora gidicektim randevu almıştım rahim ağzı yarası için.en iyisi onu beklemek şimdiden gidip kendi kendimi paralamıyım.

canım benim hevesini kırmak istemezdim ama kötüyede alıştırması lazım insan kendini yoksa çok yıkılırsın iyi olursa ne ala ya kötü bişi ben yaşadığım için sana tavsiyem canım doğru karar vermişsin zaten gitsende dra bişi göremeyecekti 10 gün sonra gel derdi keseyi görmek için sağlıkla versin rabbim inş bir sorun çıkmadan bebeklerimizi alırız kucağımıza canım

Banucum canım çok tebrik ederim.İnşallah kucağınada alırsın doya doya da koklarsın allah tamamına erdirsin inşallah.
Darısıda bizim başımıza.:Saruboceq:

kızlar HAMİLEYİMMMMMMMMM.Bugün beta hcg baktırdım 59.58 çıkmış.%80 hamilesindedi laborant.değerlerim normal mi acaba.çok sevindim ama kendimide hazırlamak istemyorum keseyi
görmeden.

oy oy oy Allahım çok sevindim banum ne güzel bir haber bu yaa. teyze mi oluyoruz ooohhhhhh zemuszemus gelmiş işte bebişin anasının gülü gelmiş hihoyyyt Allah hep çok iyi haberlerini almayı nasip etsin sonuna kadar sağlıkla gitsin inşallah. hamile miyim diye şüphe etmiş kaygılanmışsın. hiç endişe etme Allah bilir ama hamilesin sen. şu güzel anlarını endişeyle geçirme. ben test yaptığımda silik çıktı, doktora gittim ne keseyi gördü ne bişeyi. ama kan testi pozitifti. kaç haftalık olduğuna dair bir test daha var onu istedi. bu arada hiç umutlu bir şey söylemedi. eşimle annemin yüzü kağıt gibiydi hiç unutmuyorum. ama ben rahattım biliyordum hamile olduğumu, hissediyordum. göğüslerim karnım ağrıyordu, sebepsiz gerginlik ve tuhaf garip bir his sarmıştı ben ben değildim sanki, bunların hepsinin gebelikten olduğunu biliyordum. göğüs uçlarımda büyümüştü ( sonra küçüldü) . 2 saat sonra çıktı sonuçlar o 2 saatte ben annemle eşimi sakinleştirdim, merak etmeyin dedim. bebek 4-5 hafta arasıydı. 6. haftada gittik ve mercimeğimizi de gördük. işte çok şükür yolculuk devam ediyor. Allah sonuna kadar sağlıkla gitmeyi nasip etsin bizede

evet tatlım ilgisi yok diyemem çünkü free t4 çok yüksek. normal aralığına bakarsan (0,93 - 1,60) sen de fark edersin. senin sadece tsh ına bakıp normal demişler ama t4 de çok önemli ki o yüzden t4 üne de bakmışlar. en son kadın doğumcuya tahlil sonuçlarımı götürdüğümde tsh yükselmiş diye çok endişelendiğimi söyledim, o da tsh iner yükselir ama bizim için Ft4 çok önemli aktif olan o dedi. bu arada tsh da normal aralıkta görünse de alt sınıra yakın. bence tekrar bir endokrinciye git ve sonuçları görsün. başka hiçbir sebep yoksa bunu çözersen kalırsın inşallah. bende doktor gibi konuşuyorum haddim olmadan ama artık okuya araştıra doktora gide gide öğrendik işi. çok geçmiş olsun canım.

canım şimdi endokrin drumla görüştüm bişey sorcaktım senin t4 ünü de sordum, yapılan hastaneye göre tahlil aralığı değişebilir dedi, yani benim sana yazdığım tahlil aralığı benim gittiğim hastaneye göre bir aralıkmış. kendiminkiyle kıyaslıyınca şok oldum ama sen kendi tahlil kağıdında ki aralığına bak normal mi diye. şimdi bişey daha öğrendim.

banu_ cum çok tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin inşallah :)
selsevil ve banu_ arkadaşlarımız peki hamilelik belirtileriniz nelerdi bir de onları söyleseniz, mide bulantısı kasık ağrısı, gaz?? bunlar gerçekten olan şeyler mi?

kızlar slm hepinize baya gelişmeeler olmuşş burda ne zamandır okuyamadım. selsevil sen nasılsın bebiş nasıll iyimiii bende dün doktoraa gittim tiroidm için tahliileri bugün eşim aldıı ama herşey çok normal ve çok güzelmişşş ilacımı 2ye bölüp içiordum şimdi ise 2 ninde yarsını bölüp içicem çok mutluyum.. kızlar nedicem günüm geçio 2 gün oldu regli olmadım tahili yapmayada cesarretim yokk hem zaten hast yaptılar ne çıktığını bikmiorum eşime sordum bişi yokk dediii ama bende panik ataklık olduğundan söylemeyebilir die düşünüorummm 4 gözle eve gelemsini bekliorum şimdiii kızlar dua edin bana ltfen sizleriii çok seviorum seşsevil dua et bana hamişlerin duası kabul olurmuş hayırlısı benim için akşam tekrar grşzz şekerler...olumunekankayizsmile

canım kasık ağrısı, gaz (sizi şaşırtcak kadar artıyor), göğüs ağrısı, göğüs ucunda farklılaşma. benim belirtilerim bunlardı. ha bir de çok çabuk yorulup uyuma isteği oluyor. onun dışında bulantı, baş dönmesi olmadı bende.

canım bebek iyi Allaha şükür. yarın 2 li test sonuçlarımızı alıcaz. sonuçlarının iyi çıkmasına sevindim canım inşallah hayırlı haberler alırsın. ben devamlı dua ediyorum canım, zorluğunu çok iyi biliyorum. ama tiroid tek başına engel değil bunu anladım, bak seninkiler de düzene girmiş, bu ay yoksa eğer yakın zamanda göbişine düşer inşallah bebeğin. Allahım hepimizin kucağını hayırlısıysa doldursun.

amin canım benimm çok saolll umarım güzel olur herşeyyy gönlüne göre versin çok güzel duygular bunlarr umarım olmayanların isteyenlerin hepsine verir...

Benim regl tarihimde Şubat ın 28 çekmesini göz önünde bulundurursak 1 hafta geçti,2 gün önce idrar testi yaptım sonuç negatif.Bu haftada olmazsam pazartesi dr a çuf çuflayacağım:))))

canım bende hamilelik belirtisi yok daha yeni olduğu için belkide.sadece gögüste hassasiyet onun haricinde bulantı vs yok.

gerçi benim hamilelik olayıda çok kesin sayılmaz çünkü laborantuarların değerleri farklı farklı özelde baktırdım ben.hastanenin sonucuna açıkcası daha çok güveniyorum hastanede baktırdıktan sonra kesin dicem.

işim dolayısıyla bende siteye girip yazılanları takip edemedim.sevsevil allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin canım. bendede haşimato var sen hamileliğin süresince troit ilacı kullandınmı kullanıyorsan dozu ne kadar merak ediyorum hamilelikte ilaç dozu artırılıyormu yoksa azaltılıyormu yoksa aynı mı kalıyor? Teşekkür ederim.

sağol canım amin. tiroid değerlerin normalken hamile kalabiliyorsun, hamile kaldığını öğrendiğinde hemen doktoruna bildiriyorsun, o da dozu yükseltiyor, muhakkak yükseltilmeli çünkü artık hem bebeğin hem de kendi ihtiyacın için iyot alman gerekiyor, ayda 1 test yapılıp ilaç dozu ayarlanıyor. biraz meşakkatli bir iş Allah hepimimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…