Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

yerinde olsam tsh düşmeden o tedaviyi uygulamazdım . sonuçta sırf tsh yüksek diye diğer herşey normal olda da hamile kalınamayabiliyor. tsh kaç? eğer çok yüksek değilse dr. ona dayanarak tedaviye devam etmiş olabilir.

belki tsh 2 nin altına düşse tedavisiz hamile kalacaksın.

Merhaba arkadaşlar,
Bugün rahim filmim çekildi.Çok rahat geçti zorlanmadım.Her iki tüpümde açık tıkanıklık yok.Fakat rahim biraz gerideymiş,bir de bir iltihap geçirmişsin dedi bununda sanrım kalıcı bir hasarı olmuş anlayamadım.Doktorum bundan sonra işimiz daha kolay dedi.Salı günü tekrar kontrolüm var herşeyi daha ayrıntılı öğrenicem inşallah,yumurtama da bakılcak.

canım rahim filmi çekildikten hemen sonra hamile kalan çok.. inşallah sende kalırsın çok güzel olur. geçmiş olsun tatlım.

Ben çok anladığımı söyleyemem ama kuzenim de tiroid hastasıydı. 1 sene ilaç kullandı ve ameliyat oldu. Doktor bu süre içinde hamile kalmaması gerektiğini söyledi. O da bekledi ve sonra hamile kaldı şimdi de 3 aylık bebeği var.

kızlar bugun hamile olduğumu öğrendim

tsh ise 8 maalesef
haşimato hipotroidi olup bu değrde hamile olanlar değeriniz düştümü acaba?
henüz endokrine gitmedim..
eşim hamile olduğu iiçin çıkmıştır diyor
sanrım daha evvel düşüktü haberim yoktu
umarım bu değer düşer
isteyen herkese Rabbim nasip etsin
çevrenin ne dediğine pek kulakasmayın
haşimatolularda hamile kalabiliyor
Rabbim ol dedikçe zaten olur...
sağlıcakla herkese
a.s.a.s.

ayy canım benim nan çok sevindim tebrik ederim rabbim ol derse oluyor işte yaaa tatlım bence sen hiç zaman kaybetmeden git bi doktora ve değerine baksın canım tekrar tebrik ederimhihoyyyt

Tebrik ederim canım.
Ya eşinin de söylediği gibi tiroidin hamilelik nedeniyle yükseldi ya da zaten yüksekti ve senin bu şekilde hamile kalabilmen büyük bir şans oldu.
Ama senin hiç zaman kaybetmeden endokrine gitmen lazım
ertelemen bebğine zarar verecektir.
Sakın ihmal etme olurmu.

canım rahim filmi çekildikten hemen sonra hamile kalan çok.. inşallah sende kalırsın çok güzel olur. geçmiş olsun tatlım.
Çok teşekkür ederim canım.İnşallah dediğin gibi olur.
Oğlun olucakmış tebrik ederim, sağlıkla kucağına al inşallah.
Karnın çok büyüdümü meraktan soruyorum,
bende hep bir gün karnımın büyüyeceğini hayal ettiğim için..

ay inanmıyorum sevinçten uçtum tatlım eşim de noluyo diyo, anlattım o da tebrik etti seni.
şimdi sana çok önemli bişey söylücem, tsh'ın ilk üç ayda yüksek olması bebeğin beyin gelişimini etkilemiyor boshayallersmile o yüzden öncelikle rahatla. ilk üç ayda tsh'ın yüksek gitmesi düşüğe sebep oluyor, sende hemen doz artımı yaparak zaten normal değere çekiceksin. şimdi sadece keyfini çıkart. çok şükür... darısı isteyen arkadaşlarımıza. gerçekten çok büyük umut oldun. nasıl sevindim anlatamam

büyüdü biraz tatlım ama yaklaşık 1 kilo aldım. kıyafetlerim olmuyor karnımı sıkıyor, tayt giymekten içim şişti artık. bugün çıktım hamile pantalonu alıyım diye yok yok yok. ancak lcw da buldum bitane ama bitik durumdayım şuan. çok çabuk yoruluyorum. karnıma sancılar girmeye başlıyor.

inşallah senin de büyür göbüşün biran önce. görüyosun bak hamile kalınıyor yani, sen de burdan haber vericeksin Allahın izniyle

meraba arkadaşlar bendede hipertorid vardı.geçen yıl nisanda başladım tedaviye hormonlarım düzeldi çok şükür.ilacı azalta azalta kesiyordu doktor 12 martta hamile olduğumu öğrendim.ilacı kestik.darısı isteyen herkesin başına.

ayy canım benim nan çok sevindim tebrik ederim rabbim ol derse oluyor işte yaaa tatlım bence sen hiç zaman kaybetmeden git bi doktora ve değerine baksın canım tekrar tebrik ederimhihoyyyt

Allah r. olsun güzel kardeşim
Rabbim sana da hayırlsıyla anne olmayı nasip etsin...
a.s.

teşekkür ederim burcucum
Rabbim tüm isteyenlere sağlıcakla nasip etsin..
endokine gittim bugun canım
ilaç dozumu 1 tabelete çıkardı
daha evvel yarım tablet kullanıyorudum..(levetiron)
15 gün sonra tekrar gidecem tahlil için
yinede endişeleniyorum işte
daha evvel tsh yüksek old. bu kadar endişe etmiyordum ama annelik duygudu işte
kendinden bile sakınıyorsun...
dr. haşimato da düşük olabilir dedi..yinede dikkat etmem lazımmış..
düşüğe sebeb olan antikorlar mı yoksa tsh nin yüksek oluşu mu sebebi tam olarak bilinmiyormuş...şimdilik yapacağım bişey yok..endişe daha çok hastalığı geriletiyor.. o yuzden Rabbim e emanet...
sağlıcakla a.s.

sevilcim güzel temennilerin için çok sağol
rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eder inş.
senn hamilelik nasıl gidiyor?değerelrin kaç şuan ?ve ilk hamile kalınca değerin kaçtı?...
hayırlı ve sağlıklı evlatlarımız olur inş.
sevgiler a.s.

arkadaşlar merhaba
size bişey danışıcam yardımcı olursanız sevinirim

fsh 3.14
tsh 4.42
Lh 2.75
estradiol 5.99
prolaktin 18.99

arkadaşlar bende şimdi troit hastalıgı varmı dr başlangıcı var dedi ama tedavi yapmadı hemen aşılama yapalım dedi siz ne dersiniz troitim nasıl sizce

Merhaba canım,
tsh değerin çok yüksek olmasada normal de sayılmaz.
Doktorunun önce ilaca başlayıp tshını gebelik için uygun olan 2 nin altına düşürüp sonra aşılamaya geçmesi gerekir.
Önce TSH ı 1.5 - 2 arasına getirin sonra aşılama.Boşa uğraşmış heveslenmiş olursun.Hem tedaviye başlamazsan tsh daha çok yükselir.
Benim tsh ım ilk 5.95 çıkmıştı şuan 2.29 a düştü ilaç tedavisiyle ama hala ilaca aynı dozda devam ediyorum çünkü gebelik için değerin dahada düşmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…