Merhaba canım,
tsh değerin çok yüksek olmasada normal de sayılmaz.
Doktorunun önce ilaca başlayıp tshını gebelik için uygun olan 2 nin altına düşürüp sonra aşılamaya geçmesi gerekir.
Önce TSH ı 1.5 - 2 arasına getirin sonra aşılama.Boşa uğraşmış heveslenmiş olursun.Hem tedaviye başlamazsan tsh daha çok yükselir.
Benim tsh ım ilk 5.95 çıkmıştı şuan 2.29 a düştü ilaç tedavisiyle ama hala ilaca aynı dozda devam ediyorum çünkü gebelik için değerin dahada düşmesi lazım
sagol canım ben hep normal diye biliyodum aşılma yapan dr troit başlangıcı var dedi ama tedavi ilac vermedi aşlama yaptı ya bazı dr para gelsinde ne olursa olsun ben dr gidiyim tedaviye başlıyım sagol canım ALLAH RAZI OLSUN
bişey daha danışcam ben yumurta takibinde adetin 21. günü progesteron 52.82 cıkmıştı dr hatta hamilemisin diye sordu ama ben adet olmuştum diyer aylarda progeston hep yüksek sence hamile kalıp sonra düşük yapmış olabilirmiyim troit has. rahimde cocuk tutmama gibi bir özelliyi varmı cok yazdım kusura bakma canımopuyorumnanaktan
Canım 21. gün yaptırdığın progesteron testine göre yumurtlamışsın.
Tamam hamileliktede progesteron yükseliyo ama ne kadar bilmiyorum.
Senin progesteronunun her ay yüksek çıkması yumurtladığın gösteriyo sanırım ne güzel,
tiroit yüksek olduğunda hamileyken düşük tehlikesi olduğunu biliyorum o yüzden hamile kalır kalmaz dr a gidip ilaç dozunu ayarlatmak gerekiyor.
Aşılaman ne zaman yapıldı senin yenimi yoksa yapıldıda tutmadımı canım
olmadı tutmadı canım 6 ay oldu ama yine ALLAH İZİN VERİRSE biyerden başlıycam ALLAHIM YARDIM ETSİN ben şimdi troitlerim için kadın dogumamı gitmem lazım acabakafamçokkarıştı
bide ben hiç hamile kalamadımm yani düşüyüm bile yok acaba hamile oldugumu anlamadan mı düşük yapıyom yani adet zamanım geldiyinde tutmuyo mu :çok üzgünüm:cocuk acaba öyle bişey olabilirmi
Yok canım öyle şey olurmu.Düşük yapsan anlarsın çok aşırı kanama ve sancı olur.
Şİmdi senin tiroit için endokrine(Dahiliye) gitmen lazım.En son TSH testin ne zaman yapıldı bilmiyorum.Eğer yeni yaptırmadıysan önce bir TSh testş yaptırıyosun sonra sonucunu alıp endokrine gidiyosun.Yüksek çıkarsa sonucun hemen ilaca başlatıcak seni ve bir süre sonra testi tekrarlamanı istediğini söylicek.
Sen bu arada tiroit ilacına başlamışken kadın doğumada gidiyosun hemen durumun anlatıyosun o da diğer problemlerle uğraşıcak.Zaman kaybetmeden bunları yapman lazım.
Adetin düzenlimi peki senin.
Hamileyim kizlar,olduuu:kedi:
Günaydın kızlar hepinize,
20 gün sonra tsh tahlilim ve kontrolüm var.2 nin altına inmesini çok istiyorum.
Bu salı da kadın doğumda randevum var.Yumurtlamayı takip edicez.
Ve rahim filmimi yorumlayacak,açıklamalarını yapacak.
Umarım yumurtlama sorunum yoktur.
Ve umarım yakın bir zamanda hamile kalmış olurum.
Clearblue hamilelik monitorude kullanıyorum ben
bugün 12.günüm 1.seviyedeyim.
Sanırım 19.günde falan yumurtlayacağım.
33 gün sürdü geçen ayki döngüm
28 günden uzun sürüyor benim iki adet arası.
kızlar artık bende bi anne adayıyımçok mutluyum allahım herkeze nasip etisn çok güzel bi duyguymuşş bu yaaaa
bır ben kaldım desene nerdeys eburdakı herks hamıle
arkadaslarim iki sene dort aylik evliyim ve bes ay oncesine kadar hapla korunuyordum.hapi biraktiktan sonra adet duzensizligi yasamaya basladim, adetlerim on gun boyunca akinti halinde surup son dort gun biraz daha normale donuyordu.doktora gittigimde "tsh hormonumun yuksek oldugunu ve hipotiroid hastasi oldugumu" soyledi. Hamile kalamayanlarin tiroidine bakiyoruz dedi.tiroid hastalari cok zor gebe kalirmis, bende o yuzden hamile kalamadigimi dusunuyorum ve cok uzuluyorum.Bir aydir tiroid ilaci kullaniyorum ama bu ayda sonuc negatifayni hastaligi yasayan arkadalar burdan bizimle tecrubelerini paylasirlarsa bizde bilgileniriz ozellikle hamile kalip kalamadiklarini? Simdiden cok cok tesekkur ederim...
bır ben kaldım desene nerdeys eburdakı herks hamıle
canım hamilemisin sende tatlım :dance:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?