kızlar ben folikasit içiyorum doktorum bana folicasitle ilgili birşey demedi.hergün mutlaka 1 tane içiyorum.haşimoto hipotiroidim ben ve benim ANTİ-TPO yüksek ve ben o şekilde hamile kaldım.bence onunla bir ilgisi yok hamileliğin.10 yıldır da yüksek,bir kere tiroid iltihaplandı mı kurtuluşun yok ANTİ TPO imkanı yok düşmüyor ama tshım normal sınırlarda.nasıl şeker hastasıysa insanlar bizlerde ömür boyu tiroid hastasıyız.ben kabulllendim hastalığımı yaşıyoruz gül gibi 10 yıldıryerimseniben Çook şükür bebişimizde sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirse başkada bişey istemem.tanrım başka dert vermesin.
sevilcim meyveli soda yasak ama normal sodada yasak mı?ben o gün sormamışım heyecandan bebişi görünce unuttum kafamda ne var yok.sırnaşık şey
kızlar bişi dicem yaa hamilellikte tiroid hastaalrına folic asit ii gelmiomuşş yaa siz neler içiorsunuz vitamin olarak kafam karıştı benimm yardım edim cumrt giidicem zaten doktora bakalıkm nedicekk
antikorların yüksek olması ya da tsh yüksek olması hamileliğe engel değil
bu iki durumın yüksek olmasıyla hamile kaldım
dr. da defalarca sordum hamilelikten öncede...
engel değil ama düşük riskimiz daha fazla
bazı hastalarda bu kişiye göre değişiyor hamilelik daha geç olabiliyor
olmuyorsa sadece bu hastalık üzerinde durmak vakit kaybı bence
başka nedenlerde vardır...iyice araştırmak gerek...
haşimato da hamilelikte zor geçiyor diğer normal hamilelere oranla
haşimatonun en buyük sıkıntılarından biri hasizlik yorgunluk ve uyku hali
bu durumlar zaten yeni hamilelik dönemlerinde de olunca durum ikiye katlanıyor
önmli olan dr. düzenli gitmek ve ilaçları aksatmamak
endişe etmemk elde değil ama önleminide almak biizm elimizde....
ilaçların dozu önmli hamilelikte...
sağlıklı günler a.s.
sağol canım teşekkür ederim bende sabrediyom zati kuzum elden başka bişey gelmiyor allah büyüük inşallah bizede yaşatacak anneliği ilk canım yolunu gözlüyoruz işteboshayallersmileGeçmiş olsun kumsalcım sabret allah bizede nasip eder inşallah.Hiç hamilelik yaşadınmı yoksa ilk mi?
canım bende levotiron kullanıorum ve onun sayesinde hamile kaldım devam et ve saatinde iç geciktrime hiçç ben 3 senedir bekliordum allahın taktir ilahisi değerlerim düştü hamiş kaldım o ay sende dvm et ilaçlarına düzenlii tamammı şeker..hihoyyyt
özgecim anti tpo ve tsh hamile kalmada etkili değil lalehan gibi bende defalarca sordum doktoruma.senin sorunun yok sadece stress yapma dedi.aynen de öyle oldu hiç umursamadığım ay hamile kaldım.hamile kalmak için ilişkiden sonra yıkanmadım doktorum söyledi spermler vücutta 72 saat canlı kalıyormuş bu yüzden yıkanma ve kalkma ilişki sonrasında yatmamı söyledi.ben öyle yaptım.
mızmız çok sevindim seninde haberini alıcaz en kısa zamanda.kocaman göbekleriniz olsun:dance:
dualarınız benimle olsun buaralar gene krizdeyim ay bebeğime bişey mi oldu diye çok küçük 2,5 aylık daha hissetmeyince korkuyorum işte.kontrole 15 gün kaldı.ayda bir kontrol ama bana kalsa hergün gider kontrol ettiririm.
:Saruboceq:dualarınızı bekliyorum bana ve bebeğime.
burcumucizeihtisam arkadasımm bi aydınlat bakiim beni tsh düsmeden hamile kalınmıyrmu yada kalırsam noluyo tsh 5.5 digerleri anti tpolarda dahil normal
Canım merhaba,
Ben sürekli giriyorumda karşılaşamadık sanırım.
Ben sana şöyle anlatayım bak;
1 yıla yakın zamandır bebek istediğim halde olmuyordu üstüne bide adetlerim komple düzensizleşiyordu benim.Hatta son zaman hiç olamamaya başladım artık.
Kadın doğumcum tsh testi istedi yaptırdım 5.25 çıktı ve bana direk dediği şuydu sana şuan benim yapabileceğim hiçbişey yok endokrine gidiyosun tsh ını düşürüyosun
sonra bana geliyosun dedi.
Bende hemen gittim tabi endokrin uzmanına anlattım durumu ilaca başladı.
1 ay kullandım tekrar ölçüldü 2.29 çıktı.
Aynı dozda ilaca devam dedi bu arada aylar sonra kendiliğinden adetim geldi benim.
şimdi yaklaşık 2,5 aydır ilaç kullanıyorum.15 gün sora tekrar ölçtürücem.
Endokrinci bu hastalığın tadavisi biraz uzun sürer dedi.
Konuyu en baştan okursan sonuna dek diğer arkadaşlarında
yaşadıklarının aynı olduğunu göreceksin.
Sonrasında kararı kendin ver.
He bide bebek konusu var hadi şimdi neysede bu değerle en fazla hamile kalamazsın
ama hamile kalırsan bebğine düşük riski yaratır.
tsh la hamileligin alakası yokmus ki okudum geçmişi ve netten arastırdım cok cok yüksek olursa kısırlık yaparmıs oda erkeklerde bende dün basladım ilaca euroxyl içiyorum 25 mg 1 tane bakalım inş iyi gelir asılama olcak cünkü sabrım kalmadı[/QUO
HAMILE KALABILMEK İÇİN TSH DEGERİ ONEMLIDİR BENDE HASİMATO HASTASIYIM TSH DEGERIM NORMAL FAKAT ANTI TPO DEGERIM YUKSEK BANA KADIN DOKTORUM HAMILE KALABILMEN ICIN BANA TSH DEGERIN ONEMLI DEDI.O NORMAL OLDUKTAN SONRA DIGERLERI OKDR ONEMLI DEGILMIS
tsh la hamileligin alakası yokmus ki okudum geçmişi ve netten arastırdım cok cok yüksek olursa kısırlık yaparmıs oda erkeklerde bende dün basladım ilaca euroxyl içiyorum 25 mg 1 tane bakalım inş iyi gelir asılama olcak cünkü sabrım kalmadı[/QUO
HAMILE KALABILMEK İÇİN TSH DEGERİ ONEMLIDİR BENDE HASİMATO HASTASIYIM TSH DEGERIM NORMAL FAKAT ANTI TPO DEGERIM YUKSEK BANA KADIN DOKTORUM HAMILE KALABILMEN ICIN BANA TSH DEGERIN ONEMLI DEDI.O NORMAL OLDUKTAN SONRA DIGERLERI OKDR ONEMLI DEGILMIS
banada doktorum tsh önemli diil anti tpo cok önemli dedi tsh yüksekligi düsük sebebiymiş kısırlık diil
kadın doktoruna cok inanma bu işin uzmanı endokrinoloji ona danıs bence hasimato hastalarının gebe kalma sansı cxok düsükmüş anitokrlar yeniyormus vücutta cünkü
tsh önemli evet hamile kalmak icin tsh yüksek olursa cocok düsebilir ama hamile kalamama sebebi degil anti tpo kısırlık sebebi malesef %2 gebelik şansı varmısss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?