Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

sevilcim yakışıklı oğluşuna isimde yazmıştım daha önceden ama foruma eklenmemiş.kuzey,ege,mert,çınar,rüzgar,emre,yağız,yankı.aklıma geldikçe yazarım favorilerim benim emre,kuzey ve mert :)

burada sevilcim çin takvimi sende tuttumu?

herkesi öpüyorum :)

nasıl olmaz yaaa anti tpo yüksekse hamile kalma oranı %2 sen cok sanslısın bence anitkorlar yenio vücutta sonucta tpo yüksek oldugunda netten de arastırdım ben anti tpo kadar önemli bişi yok kısırlıkta ama ne güsel senin bebişin gelmişşş

antikorların yüksek olması ya da tsh yüksek olması hamileliğe engel değil
bu iki durumın yüksek olmasıyla hamile kaldım
dr. da defalarca sordum hamilelikten öncede...
engel değil ama düşük riskimiz daha fazla
bazı hastalarda bu kişiye göre değişiyor hamilelik daha geç olabiliyor
olmuyorsa sadece bu hastalık üzerinde durmak vakit kaybı bence
başka nedenlerde vardır...iyice araştırmak gerek...
haşimato da hamilelikte zor geçiyor diğer normal hamilelere oranla
haşimatonun en buyük sıkıntılarından biri hasizlik yorgunluk ve uyku hali
bu durumlar zaten yeni hamilelik dönemlerinde de olunca durum ikiye katlanıyor
önmli olan dr. düzenli gitmek ve ilaçları aksatmamak
endişe etmemk elde değil ama önleminide almak biizm elimizde....
ilaçların dozu önmli hamilelikte...
sağlıklı günler a.s.

kızlar bişi dicem yaa hamilellikte tiroid hastaalrına folic asit ii gelmiomuşş yaa siz neler içiorsunuz vitamin olarak kafam karıştı benimm yardım edim cumrt giidicem zaten doktora bakalıkm nedicekk

bu bilgiyi kimden duydunuz acaba?
yani doğruluğu kesin mi?
folikasit ya da folik plus vitamin takviyesi tüm hamile olanlara öneriliyor
yeni bir araştırma yapılmışsa bilemem ama bir sakıncası neden olsun ki?
troid hastalarının dikkat etmesi gereken noktalar belli zaten
dr.bunu birşekilde hastanın durmununa göre hiper ya da hipo olsun açıklar
ama kulaktan doğma bilgilere fazla takılmamk gerek...
troid hastalıkları dünyada da ülkemizde de yaygın...
fazla abarttınca ve stress yapınca hastalığın iyileşme oranını indirgiyor..

ay süpersin canım benimde tsh 5.5 korkuyordum ama anti tpo su 1000 olan bir arkadas var yıllarıd hamile kalamıyo doktoru anti tpo antikor demek sende cok fazla eksiliyo yorgunlukta ondan oluo ve hamile kalamazsın bu degerle demiş bende anlayamadım hayırlısıyla kavuş bebene

kızlar adetime 8 gün kaldı.yumurta çatlamadan 1 gün önce ve çatladığı günün akşamı birlikte olmuştuk.
Ateşimde hiç yükselmiyo ne olduğunu bilmiyorum.
Galiba olmadı gene.
TEkrar negatif test görmek istemiyorum bıktım artık.

Geçmiş olsun kumsalcım sabret allah bizede nasip eder inşallah.Hiç hamilelik yaşadınmı yoksa ilk mi?
sağol canım teşekkür ederim bende sabrediyom zati kuzum elden başka bişey gelmiyor allah büyüük inşallah bizede yaşatacak anneliği ilk canım yolunu gözlüyoruz işteboshayallersmile

tebrik ederim canım rabbim sağlıkla tamamlayıp kucaklamayı nasip etsin canım
bende düzenli olarak kullanıyorum ilacımı hayırlısıyla rabbim banada istayan herkesede nasip eder inşallah tamam canım gayet düzenli içiyorum çok teşekkür ederim tekrar tebrikler

özgecim anti tpo ve tsh hamile kalmada etkili değil lalehan gibi bende defalarca sordum doktoruma.senin sorunun yok sadece stress yapma dedi.aynen de öyle oldu hiç umursamadığım ay hamile kaldım.hamile kalmak için ilişkiden sonra yıkanmadım doktorum söyledi spermler vücutta 72 saat canlı kalıyormuş bu yüzden yıkanma ve kalkma ilişki sonrasında yatmamı söyledi.ben öyle yaptım.

mızmız çok sevindim seninde haberini alıcaz en kısa zamanda.kocaman göbekleriniz olsun:dance:
dualarınız benimle olsun buaralar gene krizdeyim ay bebeğime bişey mi oldu diye çok küçük 2,5 aylık daha hissetmeyince korkuyorum işte.kontrole 15 gün kaldı.ayda bir kontrol ama bana kalsa hergün gider kontrol ettiririm.

:Saruboceq:dualarınızı bekliyorum bana ve bebeğime.

alla alla benim doktorum anti tpo hastaları degerleri düsmeden cok cok zor hamile kalır dedi bende anlamadım ayrıca nette de baktım kısırlık sebebi dio bende tsh 5.5 digerleri normal ama burda arkadasın biri yazmıs düsürmeden hamile kalamazsın die canım sıkıldı tabi dua ederim canım etmem mi

ozgeozge kullanıcısından alıntı
kızlar selam tsh 5.51 cıktı free t3 2.88 free t4 1.31 nasıl sizce degerlendirirmisiniz ilaçlık bir durummu yada hamilelige engelmidir

Merhaba canım tsh değerin normal sınırların üstünde çıkmış.
Hamile kalmak için kesinlikle ilaç kullanıp değerlerini düşürmen gerekiyor.
Sakın ha sakın ihmal etme hemen başvur bir doktora.

bu sekilde mes geldi arkadastan cevap olarak bende şaşırdım kaldım kızlar yaa o arkadasta girmedi bi daha off of

burcumucizeihtisam arkadasımm bi aydınlat bakiim beni tsh düsmeden hamile kalınmıyrmu yada kalırsam noluyo tsh 5.5 digerleri anti tpolarda dahil normal

burcumucizeihtisam arkadasımm bi aydınlat bakiim beni tsh düsmeden hamile kalınmıyrmu yada kalırsam noluyo tsh 5.5 digerleri anti tpolarda dahil normal

Canım merhaba,
Ben sürekli giriyorumda karşılaşamadık sanırım.
Ben sana şöyle anlatayım bak;
1 yıla yakın zamandır bebek istediğim halde olmuyordu üstüne bide adetlerim komple düzensizleşiyordu benim.Hatta son zaman hiç olamamaya başladım artık.
Kadın doğumcum tsh testi istedi yaptırdım 5.25 çıktı ve bana direk dediği şuydu sana şuan benim yapabileceğim hiçbişey yok endokrine gidiyosun tsh ını düşürüyosun
sonra bana geliyosun dedi.
Bende hemen gittim tabi endokrin uzmanına anlattım durumu ilaca başladı.
1 ay kullandım tekrar ölçüldü 2.29 çıktı.
Aynı dozda ilaca devam dedi bu arada aylar sonra kendiliğinden adetim geldi benim.
şimdi yaklaşık 2,5 aydır ilaç kullanıyorum.15 gün sora tekrar ölçtürücem.
Endokrinci bu hastalığın tadavisi biraz uzun sürer dedi.
Konuyu en baştan okursan sonuna dek diğer arkadaşlarında
yaşadıklarının aynı olduğunu göreceksin.
Sonrasında kararı kendin ver.
He bide bebek konusu var hadi şimdi neysede bu değerle en fazla hamile kalamazsın
ama hamile kalırsan bebğine düşük riski yaratır.

bu sabah dayanamadım kontrole gittim.usg girdim bebişim gayet iyiymiş.çok şükür:teytey::teytey::teytey::teytey:

hepinizi öptüm.

tsh la hamileligin alakası yokmus ki okudum geçmişi ve netten arastırdım cok cok yüksek olursa kısırlık yaparmıs oda erkeklerde bende dün basladım ilaca euroxyl içiyorum 25 mg 1 tane bakalım inş iyi gelir asılama olcak cünkü sabrım kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…