Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

önceden nasıl öğrenilsinki adet gecikince hamile kaldığını anlarsın.zaten o zaman içinde 3 hafta oynamış oluyor.yani adetim gecikti 3 gün 3 günlük hamileyiz diyemiyoruz.

evet aynen canım nası anlasınki insan evet canım tsh yüksek dimi senin kaçlarda peki

evet aynen canım nası anlasınki insan evet canım tsh yüksek dimi senin kaçlarda peki

ilk tahlilde t3: 4,58
t4: 1,74
tsh: 0,082 çıkmıştı şimdi normal değerlerde.
en son tahlilmde ise
t3: 3,47
t4: 0,98
tsh: 2,2
20 sinde kontrole gidicem bakalım o zaman ne çıkacak.

Son düzenleme:
ilk tahlilde t3:4,58
t4:1,74
tsh:0,082 çıkmıştı şimdi normal değerlerde.
en son tahlilmde ise
t3:3,47
t4:0,98
tsh:2,2
20 sinde kontrole gidicem bakalım o zaman ne çıkacak.

diğerlerinden pek anlamadım ama ikincisinde tsh gayet iyi düşün bende 24.12 sende 2.2.
hadi bakalım dr git gel bizlere anlatırsın bence sonuçların gayet iyimiş canım

diğerlerinden pek anlamadım ama ikincisinde tsh gayet iyi düşün bende 24.12 sende 2.2.
hadi bakalım dr git gel bizlere anlatırsın bence sonuçların gayet iyimiş canım

şimdilik doktor istediğimiz değerlerde dedi.usg çekilecek bide sanırım ilacı azaltacak yine..propcily kullanıyorum haftanın 1 günü, 2 tane diğer günler 1 tane alıyorum..

Bunlar kendilerine doktor diyorlar:mymeka:

canim ben fransadayim ve her ay doktorum bana tsh testi yapiyor mesela ben ilk hamile kalmadan once tsh testi yaptirmistim ve bende 2.45 bu civarlardaydi yani normal seviyede ve bu testi yaptirdiktan sonra hamile kalmisim diger ay tsh testi yaptirdim dusmesini beklerken bi baktim tsh testinde 8 e cikmis tiroid sasirdim ilacida kullaniyordum ve aklima doktorumun soyledigi geldi hamile kalirsan tsh yukselir ilacinin dozunu yukseltmek gerekir demisti ve hamile kaldimi anladim ve hemen gittim eczaneden test aldim ve hamile oldugumu ogrendim ama 2 ay sonra karnimda kalbi durmustu bebegimin tiroid den dolayi gelismemis olabilir dediler ama benim ilk hamileligimde hamile kaldigimi bilmiyordum esimin rotgen cekimine girmisti bebege zararliymis bundanda olabilir dediler yani kesin neden oldugunu bilmiyoruz hamile kalirsan tsh degerlerin yukselir bundan anliya bilirsin hamile kadigini cevabim cok uzun oldu ama aciklamak istedim bilmenizde yarar var diye dusunuyorum CADIARZU

Bunlar kendilerine doktor diyorlar:mymeka:

evet canım malesef bide bende polikistikover var.klomenle düşük dozajdayumurtalarım gelişmedi.en son 4 taneye çıkarınca her ay 2 tane yumurtam oldu gebelik olmadı klomen limitimi doldurdum.troid olduğumu bilmeden işte.bu defa iğneye geçtik ve pkolularda aşırı uyarılma olduğu için bendede oldu oda 4 gün iğne oldum aşılama için.yumurtalarım büyüdü ve kiste dönüştü.diğer ay yine tahlil istemeden bu defa 10 gün iğne olmak şartıyla aşılama yapmak istedi.hem troid olduğu için olmayacaktı hemde aşırı uyarılma ile yine yumurtalarım aşırı büyüyecekti.yine olmayacktı.iyikide ertelemişiz.

Canim ilgin ve bizi bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederimopuyorumnanaktan AMA arkadaslarinda dedigi gibi ogrendigimizde dort haftalik gebe olmus oluyoruz ve ilk haftalar bebek icin cok onemli, bu arada bebek tiroid eksikliginden zarar gorebilir yani:1no2:bunu dra daniscam tekrar sagol canim.

ılk hamileliğim düşükle sonuçlandı ve sonrasında troid çıktı bende.Nodüller henüz küçük olduğundan ilaç tedavisiyle iyi şu anda bu kezde süt hormonlarımda yükselme var ve kadın doğumcu ilaç verdi en az 3 ay kullanmanı isterim dedi ve bu ilaç haftada 1 kez içiliyor.Dr a sordum kı ilacı kullanırken hamile kalırsam ne olcak?Hamile olduğunu anladığında bırakırsın dedi
Ben ilacın prospektüs unu okudum hamile kalmadan 1 ay önce bırakılmalı yazıyordu.Ama ben haftada kez içeceğim için hamile kalmadan 1 ay önce nasıl bırakacam yani anlamadım bu durumu

Bende ilacı şu an dr un demesine rağmen içmiyorum.Allah nasip etmişse olcak artık ne biliym ya sıkıldımmmm bu hormonlarımdan(

Son düzenleme:
[/QUOTE]
Kiyamam ben sana arkadasim yanlis tedavi yuzunden cok cekmissin. Ne diyim o doktora ben. Hem sagliginla hem umutlarinla oynamis resmen. Benim ilk muayenemde doktor tiroidine bakalim once dedi ben rutin sanmistim, bi drun boyle bi ihtimali gozardi etmesini kabul etmek cok zor, sinir oldum. Bundan sonra iyi haberlerini bekliyoruz canim.[/QUOTE]

sorma canım ya.benim doktorum hiç istemedi benimde yaptırmak aklıma gelmedi.doktor onlar daha bilir diye ama keşke yaptırsaymışım.banada yazık onca ilaç kullan yan etkilerini bide psikolojik olarak çöküş çok zor.ama şimdi bebek tedavisi görmediğim için çok rahatım yok yumurtladımmı,yok acaba sperm yumurtayı dölledimi öyle derdim yok.rabbim cümlemizin yardımcısı olsun..:Saruboceq:

canım troid ilaçlarına başladınmı azalta azalta bırakılması lazımmış.birden bırakılması zararlıymış.bende nisandan beri tedavi görüyorum genel cerrah uzmanına sordum bebek tedavime devam edebilirmiyim diye izin vermedi.ilaç kullanıyorsun hamilelikte zararlı ve birden kesemediğimiz için gebelikte zorunlu kullandırmak durumunda kalıyoruz,tedavin bitsin öyle başla bebek tedavisine dedi.kadın doğumcuya sormuştum bebek tedavisine onay verdi ama ben genel cerrah doktorumu dinliyorum.ilacını iç hormonların normale dönmezse hamile kalamazsın.

selam arkadaşlar.ben de 2 yıllık evliyim.evlenmeden önce kistim olduğunu öğrendim.bebiş istemediğimiz için 20 ay kistin küçük kalması için dr kontrolünde doğum kontrol hapı kullandım.hapı bırakalı 8 ay oluyor.bu arada 9 tane dr a göründüm.çoğu kistten dolayı olmuyor ameliyat dedi.kimi 6 ay bekle dedi.ama hiçbiri tsh ı falan önemsemedi.bu ay başı dr a gittim ne ameliyatı hormon testlerine bakalım önce dedi.tsh'ım 93 çıktı.sende kesin guatr var dedi iç hastalıklara yönlendirdi.bu arada hapı bırakınca adet düzensizliklerim de başladı 40 güne kadar çıkıyordu ki hashimoto tiroidit çıktı.allahtan hamile kalmamışım yoksa düşük şansım çok yüksekmiş daha çok yıkılırdım heralde.şimdi 3 ay takipten sonra inşallah bebiş çalışmalarına başlıcaz.şu dr ların hangi birine güveneciğimi şaşırdım açıkçası hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin allah'ım

canım öncelikle çok geçmiş olsun. gerçekten şifa bulmak için gittiğimiz doktorlar hayatımızla oynuyorlar.tsh 93 çok yüksek hayatım. tiroid ultrasonu çektirmeyi ihmal etme. iyi haberlerini bekliyoru:teselli:z

kızlarr bugün tahlil sonuçlarımı aldım, 1,5 ay meraktan çatladım resmen nasıl sonuç alıcam diye. ve t3 t4 normal fakat tsh yerlerde 6,45 ten 0,16 ya düşmüş. ztn ilacın çok fazla geldiğini anlamıştım çünkü geceleri katiyen uyuyamıyordum,çok tuhaftımakannehir bu arada kadınlar kulübünde çok tavsiye edilen jinekolog Tahir Tosyalı'ya gittim. gerçekten tavsiye edildiği kadar varmış. çokk sevdim. muayenesi yarım saatten fazla sürüyor. süper.. hastane çalışanı da çok iyi aile ortamı gibi ama hastane çok kötü yaaklava:

hadi işallah hayırlı olur senin için.işallah güzel haberler verirsin bizlere.:Saruboceq:

canım çok sevindim adına düşmüş ne kadar güzel ayy hadi hadi teyzemi olcaz
inşallah allah gönlüne göre versin canım..
ben tsh düşünce AYŞE UYAR a gitmeyi düşünüyorum bakalım

İNŞALLAH ARKADAŞIM İNŞALLAH:Saruboceq: BU TOPİCTE HERKESİN İYİ HABERLERİNİ DUYCAZ İNŞALLAH , BEBİŞLERİN BOL BOL TEYZESİ OLACAKhihoyyyt

:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: rabbim hayırlısından hepimize anne olmayı nasip etsin.bizde liste yaparız ümit olur herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…