kızlar ben de hipotiroid hastasıyım ve 3 aylık hamileyim
ayda bir endokrinoloğuma tahlile gidiyorum,ilaç dozum ayarlanıyor, herşey yolunda, hatta şöyle söyliyim, herhangibir guatr sorunum yoktu, tiroid bezim iltihaplandı,akabinde kortizon tedavisi gördüm 1 ay,sonrasında eutyrox a başlandı, hapa başladığım ay hamile kaldım
boynumda ağrı başladı önce hafif, tutuldu sandım, kas gevşetici içtim, geçmeyince fizik ted uzmanına gittim, hiç bişy yok dedi, ağrı kesici verdi, çifter çifter içtiğim halde ağrı çok şiddetlendi, yutkunamamaya başladı ve yemek borumun yanına dokunamıyordum,yastığa başımı koysam bile ağrıyordu yastığa boynum temas ettikçe, 2 gece öyle ağlayarak sabahı ettim, sonra bu işin endokrinologluk bişy olduğunu tahmin ettim doktora gittim, tiroid bezim iltihaplanmış ve tüm hormonlarını kana döküyormuş, kortizon kullandım 1 ay, sonra bu iltihaptan bez harap olmuş ve bidaha hormon üretmedi,hipotiroid oldum bu sebeple, ilaca başladık, ilaca başladıktan 20 gün sonra hamile kaldım, 2 senedir korunmuyordum ve olmuyordu :) herşey kısmet :)
slmmm ...ben doktora gittim ve troid var dedi ilaç yazdı hapa başladım ve 1hafta sonra hamile olduğumu öğrendim tabi hemen bıraktım hapı 9ay boyunca hiç kullanmadım ve şimdi 42günlük bebişim var sonradan öğrendimki hamileyken ble hiç bırakmamak gerekiyormuş hapı ama ben kullanmadım .bu hastalık yüzünden hamile kalamayanlarıda biliyorum ama maşallah şimdi hepsinin bebeği var rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırlı evlatlar versin hepinize
slmmm ...ben doktora gittim ve troid var dedi ilaç yazdı hapa başladım ve 1hafta sonra hamile olduğumu öğrendim tabi hemen bıraktım hapı 9ay boyunca hiç kullanmadım ve şimdi 42günlük bebişim var sonradan öğrendimki hamileyken ble hiç bırakmamak gerekiyormuş hapı ama ben kullanmadım .bu hastalık yüzünden hamile kalamayanlarıda biliyorum ama maşallah şimdi hepsinin bebeği var rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırlı evlatlar versin hepinize
yani ameliyat olursam tiroid bezlerim alıncak ve hipo tiroid olcam ozamanda ve hamile kalmakta zorlanıyolarmış merak ettigim hipertiroidi olanlarda bu sorunu yaşıyomu hamile kalmakta zorlnıyolarmıameliyat olunca hipo olcam ne demek anlamadım? ameliyattan kastın troid bezini aldırmaksa ki öledir herhalde, ozaman hamile kalmak çok zor diye biliyorum ama bunu doktora danışman lazım onlar ameliyattan önce mi sonra mı bebek sahibi olmanı öneriyolar?
seninkide ilginçmiş herkesin farklıayda bir endokrinoloğuma tahlile gidiyorum,ilaç dozum ayarlanıyor, herşey yolunda, hatta şöyle söyliyim, herhangibir guatr sorunum yoktu, tiroid bezim iltihaplandı,akabinde kortizon tedavisi gördüm 1 ay,sonrasında eutyrox a başlandı, hapa başladığım ay hamile kaldım
Selamlar.Benim de bir kızım var.yedi yaşında.İkinci çocuğu istedim ama olmadı.Derken adetten kesildim.Menopoz başlangıcı dediler.Sonra burada bir profösör varmış.arkadaş oraya götürdü beni.Almancam olmadığı için.Orada bana troidin az çalışıyprmuş dedi doktor.İlaca başladımdemir hapıyla beraber.Ben her iki ilacıda sabahları içiyordum.Burada farklı zamanlada için demişler.neyse bu ay kontrole gidemedim.Bu arada bir hap daa verdi hastalanayım diye.Neyse ben ben neler neler yaptım en sonunda geçen gün hafifi de olsa kanamama oldu.Çok şükür.İnşallah hormonlarım düzene girerde hamile kalalbilirim.
yani ameliyat olursam tiroid bezlerim alıncak ve hipo tiroid olcam ozamanda ve hamile kalmakta zorlanıyolarmış merak ettigim hipertiroidi olanlarda bu sorunu yaşıyomu hamile kalmakta zorlnıyolarmı
seninkide ilginçmiş herkesin farklı
vay be menapoza kadar etkiloyo bu hastalık kaç yaşındasın
slm cnm bende hipotiroid hastasıyım 7 yıldır ilaç kullanıyorumm ve şuan 3 sene olucak evleneli geçen sene 1 düşüğüm oldu kürtajla alındıı evet hipotridliler çok zor hamiş kalıyor sinir yapıyorr hormon dengeerimiz çok bozuluyorr:) ama ne yapalım allahtan ümit kesilmezmiş şuan dr.tedavisindeyimm yumurtalama günü ve çatlatma iğnesi oluyorum................sonuç alamazsam artık aşılama yaptırıcam....umarım bizim gibi hastalarda bebiş sahibi olurlar cnm:)bu arada hamiş kalabildinmi 2 yıl önceye dayanıyor konunu açmışsın ben yeni gördüm tarihi:)
canbulandeniz nerelerdesin merak ettim...
selam...iyiyiz çok şükür sen nasılsın? cinsiyeti öğrendik kız olacakmış..24+4 haftalık olduk..valla geçen zaman çabuk ama kalan çok uzun gibi geliyor...sen nasılsın cinsiyeti öğrenebildiniz mi??
Nerlerdesiniz bebişine kayboldunuz ortadan:) cinsiyeti öğrendik erkek.. benimde 19+5 haftalık oldu..
bu sırada 3'lü testimiz yaptırdık. normal çıktı. salıda troid için kontrolüm var. böle yani...artık isimde düşünmeye başladık ama erkek ismi düşünmek zormuş bişi bulamadım:)
hayrılı olsun oğluşun :) sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah..bizim kızımızın adını babası koydu çok önceden sanki kız olacağını biliyodu da düşünmüş gibi denk geldi..defne olsun istiyor bende tamam dedim..benim ismimde deniz ...fena olmadı :)..benim de tiroid 3 haftada bi ölçtürüyoruz ama çok fazla oynuyor hep normal sınırlarda çşıkıyor çok şükür ama şu sıralar oynama çok fazla..heralde son 3 aya girdik onunda etkisi var..şeker yüklemem biraz yüksek çıktı şekerli herşey yasaklandı o konuda şeker diyetindeyiz..çok şükür idare ediyoruz 25 hafta bitiyor yarın...:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?