çok teşekkürler...
maşallah diyelim bu günümüze, inşallah tamamına da eririz. benimde yarın troide bakılacak inşallah düşmüştür pek umudum yok ama. şeker yüklemesi kaçıncı haftada yapılıyor? daha yapılmadı benim en son 3'lü yapıldı, bir dahaki kontrolümde 23 haftalık olucam. şu an 21'deyim.
Defne çok güzel bir isim, kız olunca biraz daha kolay sanki isim konusu:)
şeker yüklemesi 24-26. haftalar arasında oluyor ama benim 21. haftada yapıldı çünkü ayaklarımda ciddi bi şişm olmuştu ve ağrısından uyuyamıyordum bu sebepten normal kontrolden önce gitttik endişelenmiştim..doktorda şeker yüklemesini yapalım dedi çünkü benim anne tarafımda şeker hastalığı neredeyse herkeste var..çok az sınırın üstünde çıktı insülün tedavisine gerek yok dedi ama şekerli tatlılar yasaklandı olabildiğince az şeker tüket dedi..o günden beri daha iyiyim...aklında bulunsun sen yine zamanın gelince mutlaka yaptır zor bi işlem değil sadece bekliyosun şekerli bi su içiyosun bide 2 kere kan veriyosun..kan vermeye alıştık zaten bu tiroid yüzünden
ben 23. haftada gidicem bakalım ozaman mı yapılıcak.off off kan vermekten damarlarım fırladı artık.
bi tiroid için bide kadın doğumda arka arkaya olunca kötü oluyo..
bazen çok su içiyorum ozaman acaba şekerim mi çıktı diye düşünüyorum.
en son dün kan verdim. 125 mg kullanıyorum 3 haftadır ilk kez tsh:2.01 :) çıktı. aynı doz devam et dedi. bakalım 3 hafta sonra ne çıkacak.
Hipertroidi hamile kalmayı etkilemiyo t4 hormonu düşüyosa bu düşüklere neden oluyo ona bakması lazım doktorun, bende ameliyat olanların hamile kalamadığını duydum hep. ameliyattan önce bebeği düşün derim.
benimde degerlerim normal şimdi ilaçlarla düzeldi doktor ameliyat diyo ama olmıycam inş bebiş tuttururz bu ay yumurtlamamada 3 4 gün var bakalım
tshın muhteşem :))) bende 100 lük kullanıyorum geçen çarşamba benimde tam 2.01 çıkmıştı:))) aynı doz devam ediyoruz. bence şimdiden stres yapma şekerle ilgili çok su içmemiz normal hele havalarda ısındı damacananın yanından ayrılmaz oldum :))) iyi haberlerini bekliyorummm
sensen 80 nasılsın?? hamilelik nasıl gidiyor?? ne zamandır konuşamadık..sıcaklar yüzünden biz zorlanmaya başladık. benim 15-16 ağustos gibi sezeryana karar verdik doğumu..31. haftadayız şuan.inşallah sende de herşey yolundadır.
selam canım,
bende iyiyim çok sağol. bende 25+4 haftalık oldum. sıcaklar benide etkiliyor, bel ve sırt ağrılarım var. o beni çok yoruyo. arada bir paranoyaklıklarım oluyo:) kontrole dün gittim. slında 1 hafta sonraydı. hareketli çok ve ben hissedemediğim anda paniye kapılıyorum, dün gördüm bebişimi rahatladım, tiroid ölçümüm 2,01 di, sonraki ölçümde 1.93 çıktı. doktor bana gelmene gerek yok, aynı doz devam eet, kadın doğum uzmanı ölçümleri yaptırsın problem olursa gelirisn olmassa doğumdan sonra gel dedi, ona sevindim.
bana henüz doğumla ilgili hiç bir bilgi vermedi doktor. ben de çok merak ediyorum doğum nası olcak. nası karar verdi sezeryana. inşallah doğumlarımız bu yaşadığımız streslerden çok rahat geçer.
bende endokrine gitmiyorum artık..kadın doğumcu tsh testi istetiyor sonuca bakınca anlıyoruz zaten artık işin uzmanı olduk..benimde en son ölçümde 1.83 çıktı tsh.:))) doğumla ilgili şöyle karar verdik. benim kilom hamile kalmadan öncede fazlaydı..aslında 3-4 sene önce 38 bedendim ama hipotiroidi bana bi anda onca kilo aldırdı.hamilelikte fazla almadım aslında ama yinede kiloluyum. doktor işte ısrarla normal doğum düşünüüyomusun dedi. benim doktorum da 37 yılllık kadın doğumcu tecrübe akıyor her yerinden lep demeden anlıyor adam :))) işte kilon bizi çok zorlar dedi bide ben çok panik birisiyimdir daha orda doğumdan bahsederken tansiyonum 15-9 a çıktı sen düşün yani..bunun üzerine doktor da 15-16 ağustos gibi sezeryan olsun dedi..açıkcası bende kendimi bildiğim için hiç ısrar etmedim..belki yanlış ama artık hakkımızda hayırlısı..elbette en güzeli herşeyin doğalıdır.. inşallah seninde istediğin gibi gelişir olaylar..bel ve sırt ağrıları benide çok zorluyor. en son geçen hafta ölçümde 1415 gram olmuşuz :))) bu kadarcık şey nasıl öyle bi bel ağrısı yapıyor anlamadım
merabalar kızlar bende 10aylık evliyim vajinismustum 2 ay önce yendim şimdide tiroidlerim bozulmuş hipertiroid ve nodüllerde var dr.ya ameliyat yada iyot tedavisi dedi kesin çözüm için. ben öncelikle bebek istiyorum degerlerim normale inince hamile kalsam ne olur acaba bu konuda tecrübe yaşayanlar bana yardım edebilirmi tecrübelerinizi anlatırmısınızlütttffnnnnn cvp bekliyorummmmmm
hayırlısı olsun canım, riske atmayada gerek yok, bence doktoruna güveniyosun madem, iyi olanı seçmiştir. en son sana yazmamdan sonraki gün akşamı gece banyoda düştüm, bu nedenle moralim çok bozuk, ayağım kaydı ve popomun üstüne düştüm. sinir kriiz geçiridm korkudan. nası böle bişey oldu nası yaptım... sonra gece doktoru aradım önce bişi olmaz dedi, aminiyo sıvısının içinde beebk o onu koruyo dedi, sonra tekrar aradı, ağlıyodum o sırada hastanede buluştuk, ulturasonda baktı bişi yoktu kalp atışını dinledik oynuyodu yavrum. ama acaba başka bişi olmuşmudur diye korkuyorum artık gözümle görene kadar da bu endişem devam edicek bu zaman benim için artık çok zor geçicek
canım benim yaaa çok geçmiş olsun..hay aksilik ...oluyor valla senin elinde olan bişe değil ki çok şükür bebeğin iyi..benimde bi kaç defa ayağım burkulmuşttu inanılmaz üzülmüştüm sırf sarsıldım diye..ultrasonda bi sıkıntı gözükmediyse bişe yoktur zaten hiç içine kötü düşünce getirme..insan kafasına taktıkça dahada endieşeye kapılıyor. Allahın izniyle hiç bişe olmaz..zaman daraldıkça endişelerimiz artıyor seni çok iyi anlıyorum..ama yapmamız greken en iyi şey doktorlarımıza güvenmek ve tabiki dua etmek..tekrar çok geçmiş olsun..sen yinede bu aralar olabildiğince istirahat etmeye çalış..
bizim de bebişimiz olmuyor ne yazıkki dr gittik eşm ile zaten PCOS hastasıyım ama ısrarla başka hormonlarıma da bakılmasını istedim
tsh:3.38 ve prolaktinim 45 çıktı.
canlarım prolaktin için dr ilaç verdi ama tsh ıma birşey söylemedi. acaba benim sorunm TSH mı sizce bu hipertiroit mi demek oluyor.ne yapayım sizce dr a tekrar sorayımmı bu tsh ı ne yapacaz diye?? sizce yüksek mi bu sonuç
bizim de bebişimiz olmuyor ne yazıkki dr gittik eşm ile zaten PCOS hastasıyım ama ısrarla başka hormonlarıma da bakılmasını istedim
tsh:3.38 ve prolaktinim 45 çıktı.
canlarım prolaktin için dr ilaç verdi ama tsh ıma birşey söylemedi. acaba benim sorunm TSH mı sizce bu hipertiroit mi demek oluyor.ne yapayım sizce dr a tekrar sorayımmı bu tsh ı ne yapacaz diye?? sizce yüksek mi bu sonuç
sensen 80 nasılsın?? herşey yolunda mı??biz öncesinde bi problem olmazsa 15 ağustosa sezeryan günü aldık..hayırlısı bakalım..uykularım kaçmaya başladı..
merhaba canım,
çarşamba kontrolüm var biraz stres yüklüyüm tabi düşmedne sonra gerçek manada ilk kontrolüm, umarım herşey yolundadır,
senin çok az kalmış maaşallah, bebişinle tanışmana,
açıkçası benimde doğum korkulaırm başladı aretık, sezeryandan da normalden de ayrı ayrı korkuyorum, bakalım hayırlısı bana daha bişi demedi haftaya 30 haftaya giricem, kontrolümde.acba bahseder mi doğum şeklinden, sana ne zaman sezeryan dedi, kaç haftalıkken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?