32.haftamızı doldurduğumuzda gitmiştik o zaman doğum hakkında konuştuk ve karar verdik..vallahi çok az kaldı bugünde hastane çantamızı hazırladım içim bi acayip oldu. hayırlısıyla bi atlatsak kucağımıza alıp eve gelsek..artık sadece bunu düşünür oldum..sıcaklardan ayaklarım çok şişmeye başladı sende durum nasıl? bide kasık ağrıları başladı. 34 hafta bitti..4 haftamız kaldı.. kontrol sonucunu bekliyorum inşallah herşey mükemmel gidiyodur..en güzel haberleri alman dileğiyle..
çok sağl canım güzel dileklerin için, sıcaklarla benimde başım dertte. ben normalde de sıcakğa hiç dayanamam hele şimdi tam bir işkence oldu. el ayak şişmeleri var,bazende aşağıya doğru baskı hissediyorum , korkuyorum gelmesin diye .4 hafta kaldı demişsin, ozaman 38. hafta olmuyor mu, ben mi yanlış anladım,
bu arada doğum çantasına neler koydun?
evet 38. hafta bitiyor. sezeryanda doğum eylemi başlamadan bebek gelişimini tamamlanınca alınırmış..10-14 gün öncesinde yani. o yüzden 38. hafta oluyor. bebek çaantasına iki takım hastane çıkışı koydum nolur nolmaz diye hava çok sıcak ya ..terlerse değişmek zorunda kalırsak sıkıntı yaşanmasın diye. biberon emzik de koydum sezeryanda süt gecikmesi yaşanabiliyormuş inşallah olmaz ama.. 5 tane bebek bezi koydum. önlük şapka koydum.. ıslak mendil koydum.valla açıkcası aklıma ne geliyosa koydumkendi çantam daha tamam değil de 2 gecelik bi pijama takımı koydum. büyük iç çamaşırı emzirme sütyeni koydum..insan çantaları hazırlarken çok garip oluyor.
evet 38. hafta bitiyor. sezeryanda doğum eylemi başlamadan bebek gelişimini tamamlanınca alınırmış..10-14 gün öncesinde yani. o yüzden 38. hafta oluyor. bebek çaantasına iki takım hastane çıkışı koydum nolur nolmaz diye hava çok sıcak ya ..terlerse değişmek zorunda kalırsak sıkıntı yaşanmasın diye. biberon emzik de koydum sezeryanda süt gecikmesi yaşanabiliyormuş inşallah olmaz ama.. 5 tane bebek bezi koydum. önlük şapka koydum.. ıslak mendil koydum.valla açıkcası aklıma ne geliyosa koydumkendi çantam daha tamam değil de 2 gecelik bi pijama takımı koydum. büyük iç çamaşırı emzirme sütyeni koydum..insan çantaları hazırlarken çok garip oluyor.
selam,
kontrolüm iyi geçti allaha şükür, doğumla ilgili şu an bişey sölemek için erken dedi doktor, 2. hastane çıkışımı aldım, gecelik hennüz alamıyorum benim eylül sonu yazlık alınır mı bilemiyorum,
sırt ağrılarım dayanılmaz oluyo son 2 gündür sağ göğsümün alt kısmında ağrı oluyo , niye arttı bukadar bilmiyorum,
umarım geçer.
herşeyin yolunda olmasına çok sevindim..sırt ağrıları bide göğüs ağrıları bende de çok şiddetli..bide son 1 haftadır gecede en az 5 kere tuvalete kalkıyorum..zaten sıcaktan uykuya dalmak zor oluyor bide sürekli böyle uyku bölünmesi insanı siniirlendiriyor..şimdiden başladık uykusuzluğa :)) benimde göğsümün alt kısımları ağrıyor acaba süt damarları orada daha mı yoğun bilmiyorum..belki ondandır..3 haftamız kaldı..şu aralar tek düşüncem genel anestezi mi epidural mı olsam bi türlü karar veremiyorum kontrol haftaya pazartesi doktorla konuşucam.. netten okuyorum arkadaşlarıma soruyorum ikisinide olanlar var ve ikisinden de hem memnun olan var hem olmayan var..bakalım birisi olacak nasılsa ama hayırlısı artık..kontrolden sonra yazarım..senin içinde fikir olur...
merhaba arkadaşlar;
benim hipotiroidim var ve bir senedir günde yarım levotiron kullanıyorum.ilk ortaya çıktığında tsh 5 civarıydı.en son yaptırdığım tahlilde tsh 3.59 çıktı.gittiğim dahiliye doktorları, tahlil yaptırıcağım zaman ilacı alarak kan vermemi söylemişlerdi ilacın dozunu ayarlamak için.son tahlile de ilacı almış olarak gittiğim halde böyle çıktı.bu konuyu okurken gördüm ki tsh ın 2.5 altında olması gerekiyormuş bebek sahibi olmak için.normal değerler 0,27-4.2 arasında olması gerektiği için çok da önemsemiyordum ama bebek meselesi aklımı kurcaladı.bir sene sonra evlenmeyi düşünüyorum ve evlenir evlenmez de bebek sahibi olmak istiyorum.bunun için şimdiden bir jinekoloğa gidip buna yönelik tedaviye başlamam gerekli mi yoksa hemen ayarlanabilir mi bir sene sonra tsh değerim?
sonradan sorunla karşılaşmak istemiyorum. yapabileceğim birşey varsa şimdiden yapsam daha iyi mi olur? beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.bu arada ben hiç endokrinoloğa gitmedim hep dahiliyecilere gittim.acaba birşeyler yanlış mı yapılıyor diye de endişelendim yazdıklarınızı okuyunca.3 ay arayla tahlil yaptırıyorum,tsh değerlerim hiç 2,5 altına düşmedi çünkü.
haşimato hipotroidim var..ama hamillelikten sonra 3 aydan bu yana hipertroid oldum..
yarım levotiron kullanıyorum ama yıne sıfırlarda
hipertroid bana daha zor geldi sanki...
geçmiş olsun..bende hipotiroidiyim 1 sene sonun da hamile kalabildim ve şuan doğuma 2 hafta var. senin doğumdan sonra mı hipertiroidi oldun yoksa hamilelikte mi?? peki nasıl oldu bu değişim birdenbire mi??
geçmiş olsun öncelikle,Teşekkür ederim cevabın için. Benim ilaçsız ölçüldüğünde 5i geçiyor, o yüzden telaşlandım acaba eksik doz mu alıyorum diye.en başından beri yarım levotiron aldırdılar bana.ilaçlı hali bile 3,59 daha fazla düşmüyor.sen 0,47yi görmüşsün ki benim o kadar düşmesi için ilacı daha fazla almam gerekmiyor mu?
sensen80 nasılsın? umarım herşey yolundadır..bizde 12 si cuma günü nst ye giricez ve çok büyük ihtimalle 15 i pazartesi sabah epidural sezeryan olucak..doktorumla epidural sezeryan konusunda karara vardık. en başarılı oldukları sezeryan şekli olduğunu ve çalışacağı anestezi uzmanının bu konuda çok iyi olduğunu anlattı..ve hayatında bir veya iki defa yaşayacağın bir olayı uyuyarak kaçırma dedi. aslında ben çok heyecanlanırım nasıl dayanıcam bilmiyorum Allahım bana güç versin diye sürekli dua ediyorum..ama bebeğimin çıktığı ilk anıda kaçırmak kendime haksızlık gibi geliyor..son kararım epidural sezeryan oldu..inşallah pişman olmam..çok az kaldı ama inan ki saatler bir gün gibi geliyor..sabırsızlık heyecan korku hepsi birbirine karışmış durumda..dualarını bekliyorum...inşallah iyi haberlerle gelicem..:))))))
doğum yaptım:))) arkadaşlar size moral olur inşallah bu yazdıklarım..bende hipotiroidi hastasıyım bebek sahibi olamayınca öğrendim bu hastalığı.. çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu..darısı hepinizin başına...
ben de haşimato hastasıyım henüz 22 yaşındayım ama ilerde inş bir sorun olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?