merhaba,Arkadaşlar merhaba uzun zamandır bu konuda aktif bir forum arıyordum ve nihayet buldum.Yardımınıza ihtiyacım var.8 haftalık düşük yaptım ben mayıs ayında ilk bebeğimdi.yapılan ilk kan testlerimde tsh 4.8 çıktı bir hafta sonra yani 7. haftamda 5.2 çıktı ve eurtyhx 50mg başladık ilk 10 gün yarım içtim sonraki 20 gün bütün.ama ben 10 günden sonra düşük yaptım ama tiroidim düşsün diye bütün içmeye devam ettim.1 ay sonra tsh 0.226 çıktı doktorum hapı yarıma indirdi yani 25 mg.1 ay sonra yine ölçtürdüm 0.118 çıktı yani daha da düşmüş.ilacı kestik.1 ay sonra tekrar ölçtürdüm 4.67 çıktı doktor ilaç kullanmaya devam etmem gerektiğini bu tsh la düşük yapabileceğimi söyledi ve bana bu sefer levetiron 50 mg verdi ben hergün yarım içiyorum yani 25 mg. sizce bu tsh a yeterli gelir mi hatta fazla mı gelir de yine çok mu düşürür? kürtajdan sonra tedavide ilk ayımdı bu ay klomen kullandım ama yumurtalarım hiç büyümedi tsh yüksek olduğu için büyümediler değil mi?
aranızda tsh ını ilk öğrendiğinde kaçtı ve hangi hapı kaç mg başladı bana bilgi vericek olanınız varmı?
benim başka sorunlarımda var malesef rahimim doğuştan tek taraflı zaten tek yumurtalığım var oda tsh yüzünden yumurtlayamıyor yardımcı olurmusunuzzz...
şimdiden teşekkürler..
merhaba,
çok geçmiş olsun. tsh'ın 4-5 olması çok yüksek değil öncelikle sınırı 4.20 zaten, bu seviyeye kadar normal kabul ediliyor, ancak hamilelikte genel olarak doktorlar 2,5-3 civarında tutmaya çalışıyolar, bu hormonu vücudumuz hergün ayı miktarda saldılamıyor malesef,birgün ilacın dozu idealken ertesi gün fazla yada eksik gelebilir. doktor öncelikle 25. mg başlamış iyi de yapmış, sonra 50'ye çıkardığında fazla gelmiş olabilir, çünkü aşırı bir düşme olmuş, bu hormonun yüksek olması yumurtlamayı bozuyo, düşükj olması düşüklere neden olabiliyo, ama düşük ile ilgili olarak T4 hormonuna bakıyo doktorlar eğer o düştüyse düşük yada gedlişim bozukluğuna nedne olabiliyo.
ben ilk öğrendiğimde tsh:7.5 çıkmıştı, doktor 150 mg ile başladı ve tsh:0,028 e düştü ertesi ayda 0,007'ye o doktoru bıraktım, 0,028 ile hamile kaldım o sırada ilacı kendim bırakmış yeni doktor arıyodum, daha sonra 15 gün içinde gebeliğinde etkisiyle 8,4'e kadar çıktı. daha sonra 4' lere geriledi. şuan 3 civarında. 36 haftalık hamileyim , umarım sende en kısa zamanda halledersin.
öncelikle iyi bi doktor bulup düzenli kontrol şart, tabi aynı zamanda kadın doğum uzamanına da gideceksin, aynı hastanede olmaları tedavide birbirleri ile diyolokta olmaları açısından iyi olur. nezaman hamile kalmana izin vericeklerini onlar sana sölerler. yumurtlamanı kadın doğum uzmanı düzenler,
umarım yardımcı olmuşumdur.
çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun evet pek yüksek değil biliyorum ama dediğim gibi ben tek yumurtalıklıyım ve tek tüplü zaten bu durumdan dolayı normal bir kadının yumurtladığının yarısını yumurtluyorum onu da şu 4 seviyelerinde olan tsh ım yüzünden yumoşlaarım büyümüyo.bana doktorum sağlıklı bir gebelik için bu seviyenin 2,5 olması gerekli demişti ona uğraşıyoruz işte araya bir düşük girdi herşey alt üst oldu vücudum da hormonlarımda çok etkilendi ama benim kadın doğum doktorum çok yüksek olmadığı için kafana takma diyor ilk gebeliğimde de bu tsh la hamile kalmıştım yine kalırsın diyor önemli olan gebelikte kontrol altında tutulması diyor o zaman tsh dan hiçbir zarar gelmez diyor ama zor oldu 1 sene kendimiz denedik hiçbişey olmadı klomen le tedaviye başladığım ikinci ayımda hamile kaldım sadece bir yumurtam gelişmişti şimdi bu ay da malesef gelişmedi belki de klomen de etki etmiyor artık moralim çok bozuk artık hamile kalabilmekten çok öncelikle bu tsh ın düzene girmesini istiyorum o zaman daha kolay olacağına inanıyorum.kadın doğumcumda yine de tabiki dahiliyecin ne diyorsa onu yap dedi..
senin de hamileliğin hayırlı olsun az kalmış ne güzel Allah kucağına almayı nasip etsin kız mı erkek mi bebişimiz? daha önce düşüğün vs... var mı canım kaç yıllık evlisin?
takip altındasın, elinden geleni yapıyosun önemli olanda bu, inş en kısa zamanda tekrar hamile kalırısın, bebeğini sağlıkla alısın kucağına,
ben evleneli 1.5 yıl oldu, ilk 3 ayı düşünmemiştim, sonrasında 6 ay denedik olmadı, bende kadın doğum uzamanına gittim, ve ilk kez ozaman öğrendim tiroidim olduğunu ve çok morelim bozuldu, ilk 1 ay kadın doğum uzmanı tedaviye başlamadı, sonraki ay yumurta takibine başladı, bir yumurtam oluşmuştu, çatlatma iğnesi oldum, fakat o ay zamanını denk getiremedik yada olmadı bilmiyorum, sonraki ay kendiliğinden hamile kaldım, sonra gebelik boyunca her iki uzmanada gittim, tiroid ilaçlarımı hep kullanıyorum. bu ilk gebeliğim.
umarım seninde en kısa zamanda yumurtan olgunlaşır.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım benim de kaybettiğim bebeğim ilkti 3 senelik evliyim 2 sene hiç düşünmedik sonrasında korunmayı bıraktık 6 ay olmadı doktora gittim biraz daha süre verdiler 1 yıl olsun dediler oldu yine sonuç yoktu sonrasında doktora gittik ve ben doğuştan rahmimin tek taraflı olduğunu öğrendim sadece sol yumurtalığım ve sol tüpüm var sağ taraf hiç gelişmemiş buna bağlı olarak rahim normal bir rahimden daha ufak bana hamile kalsan bile düşük yaparsın özellikle de erken doğum dediler.biz düşük yapabileceğimi aklımın ucundan bile geçirmemiştik gebeliğin ilerleyen aylarında rahimin ufaklığından dolayı yer kalmazsa erken doğum falan olur diye kendimizi ona karşı tecrübelendirmeye çalışıyoduk ama bir tsh dengesizliği ardından gitti bebeğim....klomen kullanmıştım 1 yumurtam gelişti çatlatma iğnesi oldum ve o ay tuttu ilk takip yaptırdığım ayda yani çok sevinmiştik ama malesef kısa sürdü.Allahımın takdiri öyleymiş şimdi daha olgun ve tecrübeli yaklaşıyorum heyecanımı dizginliyorum hayırlı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek diliyorum ben de allahtan herkes gibi..
sen euthyrox kullanıyorsun sanırım ben levetiron.aslında ilk başlarda ben de euthyrox içmiştim ama sonra dengesizleşince hapı bıraktık başlarken de levetiron a geçtik ikisi de aynı ilaç aslında levetiroksin sodyum içeriyor.euthyrox 50mg çok düşürmüştü benim tsh ımı umarım levetiron 25 yeterli gelir 1 ayda bu kadar düştüyse 1 ayda da düzene girer mi sence 4.67 idi?
buna cevap vermek çok zor, vücut sürekli değişiyo hormonda, ama yarı yarıya ilaç düşürüldüğüne göre normale yaklaşacaktır umarım, birde tsh'a bu kadar kafayı takma, T4 hormonu normal sınırla içindemi? düşüğe sebep olan tsh'dan daha tehlikeli olan hormon bu.
doktora düşüğünün gerçek sebebini sor rahim ile mi ilgili acaba troidle mi ilgili?
ben 100 mg levetron +25 mg euthyrox kulanıyorum 125 mg oluyo toplamda, sadece markalası farklı içerikleri aynı.
umarım en kısa zamanda sağlıklı bir hamileliğe ADIM ATARSIN.
121. sayfaya kadar tü,m yorumlarınızı sıkılmadan okudum
öncelikle bebeğini kucağına almış ve hamile arkadaşları tebrik ediyorum
haberlerinizi heyecan ve sevinçle okudum
benim sorunum da sizler gibi tiroit
yaklaşık 15 gün önce yapılan tahlillerimde tsh 4,98(üst sınır 4,96)çıktı
prolaktinim ise 96 (üst sınır 30)
tabi o zaman tsha takılmadım prolaktin çok yüksek diye
istenilen hipofiz mrını çektirdiğimde 5 mm çapında adenm gözlendi
prolaktin yüksekliğini buna bağladılar
tahlilden 1 hafta sonra endokrine başka bir hastaneye gittim
tahlili aç karnına tekrarladı
bu kez üst sınır 30 olan prolaktinde prolaktinim 34 çıktı. öncekine göre ciddi bir düşüş gzlendi
fakat tshım 6,67 çıktı (üst sınır 5,5)
serbest t4 değerim normal, anti tpo gibi değerlerim de negatif
sanırım subklinik troit olarak geçiyor benimkisi
ultrasonda kitleye rastlanmadı
endokrin uzmanı prolaktin için ilaç vermedi fakat tsh için euthyrex 50 mg verdi günde 1 tane içiyorum
ilacı kullanmaya başlayalı 4-5 gün oldu
adetlerimde hiçbir sorun yok düzenli olurum
yumurtladığımı da alttan muayenede gördük
adetimin 21. günü progesteron tahlili yaptırıcam umarım güzel çıkar
bnim gibi hem tsh hem prolaktin yüksekliği sorunu yaşayan var mı acaba?
bende haşimoto troit var, benim yapılan ilk tahlilde tsh:7,5 çıkmıştı ve prolaktin yüksek çıkmıştı, buda hamile kalmayı engelliyodu, tedaviye başladıktan sonra 1 ay içinde prolaktin normal seviyeye inmişti, tsh ile uğraştım vehala da uğraşmaya devam ediyorum.
tedaviye başlamak derken prolaktin içinde mi tedavi gördünüz acaba
kullandıysanız eğer prolaktin için hangi ilacı kullandınız
tsh için hangi ilacı kullanıyorsunuz ve şu an değerleriniz nasıl
ben de gebelik düşünüyorum ve ikisiyle de başım dertte
prolaktin için tedavi görmedim, tsh düşünce oda düzeldi, troide bağlı olarak oda yüksekti demkki.
tsh içinde 3.4 en son değerim, 100 mg levetron, 25 mg eutytorox içiyorum, hamile olduğum için şu an bu şekilde, doğumdan sonra doz düşürülücek büyük ihtimalle.
hamilesin demek çok sevindim senin adına
sen de hormon mağdurusun ve hamile kalabildin demek
sizler umut oldunuz ama çünkü çok korkmuştum
umarım benim de hormonlarım düzene girer ve hamile kalabilirim
şimdilik sadece euthyrex 50 mg kullanıyorum günlük
umarım yeterli olur
peki tsh için ne kadar sürdü tedaviniz de sonra hamile kaldınız?
hamile kaldıktan sonra da bu meretle uğraşıcaz onu biliyorum da
bir de tsh tedavisine başladıktan kaç ay sonra hamile kalabildiniz merak ettim
6 ay hamile kalamayınca gitmiştim doktora, tedaviye başladıktan 3 ay sonra hamile kaldım, aynı anda kadın doğumada gittim. yumurtlama ilaçları kulandım. 1 kez çatlatma iğnesi oldum, o ay bişi olmadı sonraki ay ilaç kulanmadna oldu.
tedaviyi ihmal etmessen, tabiki iyi doktorlar bulursan, allahta nasip ederse olur.
inşallah canım
hiç olmıcak gibi korkuya kapldığımdan acele ediyorum aslında
bir de oynak hormonlar bunlar tam olarak düzene girebilir mi bilmiyorum
o nedenle de beklemek pek işime gelmiyor
allahtan hayırlısını diliyorum
bugün makroprolaktin sonucumu aldım
89,2 çıktı
fikrinvar mı nedir bu makroprolaktin?
çok soru sordum ama kusura bakma
aynı sorunu yaşayan pek fazla kişiye ulaşamıyorum maalesef
rica ederim.
hormonları düzene sokmak derken, tsh ile ilgili söleyebilirmki ömürboyu ilaç tedavisi gerekebiliyo, önemli olan doğru ilaç dozunu bulması doktorun, kesin tedavi diye bişi yok.
prolaktin ile ilgili ise pek bi bilgim yok, dokgtorun ne dedi bu sonuca,
referans aralığı içinde bir değer ise problem yoktur, yüksek olması ise , hamile kalmayı engeller, süt hormonu bu hormon, vücut kendini hamile zannediyo, yada lousa öle düşün ve yumurtlamayı bozuyo,
tedavi edilmesi gerekiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?