Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

benim tsh düşünce prolaktinde düşmüştü,
tsh ile ilgili demek istediğim, normal sınırlara gelince hamile kalırsan tedavi daha kolaylaşır, hemde hamilelikte stres yapmamış olursun, sadece dozu yükseltirler. hormon oynak evet, bu nedenle sürekli kantestinin tekrarlanması ve kontrol altında olman lazım, gebeliktede hem kadın doğuma hem endokrine gidiceksin.

devamlı kontrol kontrol yani.

kimbilir belki düşer
ama bende adenom da göründü ona bağlı yükselmiş prolaktin öyle dendi
ama endokrincim illa adenom var diyemeyiz dedi
bilmiyorum artık kafasından ne geçiyor
bu ay hamile kalmış olabilceğimi hiç zannetmiyorum korunmadık ama
1 aydan sonra da degerler normale döner inşallah diye düşünüyorum
prolaktin de düşer inşallah yoksa onun için de ilaca başlamam gerekecek
gerçi kadın doğumcu bi ilaç yazdı prolaktin için gebelik kategorisini eve gelince okudum x miş
gözüm korktu içmedim bence
doğru mu ettim bilmiyorum ama

umarım ben de bu hormonlarla hamile kalıp sizin aranıza katılabilirim

ayrıca hemen cevap yazdığın için çok çok teşekkürler

rica ederim inş. herşey yolunda gider, bu kutsal vazifemizde...allah yardımcımız olur..

evet kizlar ,ben hipotiroitliyim ve hamile kaldim bu ay,normalde 25 mg kullaniyorum doktor ayni dozda devam et dedi ,bana pek dogru gelmedi artirmasi gerekmiyor mu dozu

sensen80 nasılsın? doğuma ne kadar kaldı??

selam canım,
çok sevindim seni gördüğüme, moralim çok bozuk, en son 12 eylülde kontrolüm vardı, doktor çatı muayenesi yapmak istedi çok kasıldım , çok korkuttu beni, normal yapamassın falan dedi, sezeryancı yani, bu perşembe tekrar kontrolüm var hiç bişey belli değil nası olcak ne zaman olcak, sezeryanda korkutuyo beni çok, napçam bilmiyorum, doktorda değiştiremem bu saatten sonra..
sezeryan nasıl oldu senin memnun kaldın mı? sütün hemen geldimi, bebişin nasıl?

selam..çatı darlığından dolayı bütün doktorların sezeryan önerdiğini biliyorum..tabi inşallah istediğin gibi doğum yaparsın önemli olan bence yapacağın doğum şekline kendini önceden hazırlamak..o zaman herşey daha kolay oluyor..benim sezeryan olacağına önceden karar vermiştik biliyosun..epidural sezeryan oldum..uyanık olmak çok büyük stres ama inan bana doğduğu anı görmek dünyalara bedel.bence ya normal doğum yapılmalı yada epidural sezeryan..çünkü tarifi yapılamaz bi mutluluk. belden yapılan iğne elbette hissediliyor ama öyle dayanılmıcak gibi değil..herşey 45 dakikada bitti. ameliyathanede karşımda kocaman bi saat vardı görüyoddum..sonrasında 3-4 saat daha belden aşağın hala uyuşuk olduğu için ilk acıları hissetmedim.ilk ayağa kalkmak biraz zor oldu ama okuduğum kadarıyla ne kadar çabuk ayağa kalkarsam o kadar çabuk iyleşirdim..zor da olsa yürüdüm.1 gün kaldık hastanede..en büyük sıkıntım sütüm 3. geldi..bebeğim doğduğu anda emmeye başladı ama sütüm gelmedi böyle sarı bi sıvı geliyodu..bu beni ilk üç gün çok üzdü..mamada vermedik ama çok pişmanım çünkü sarılık oldu..1 gece küvezde kalmak zorunda kaldık..çok zor 1 hafta geçirdik..şimdi geriye dönebilsem sütüm gelene kadar mama verirdim..eğer sen böyle bi durum yaşarsan aklında olsun biz doktorları dinledik ek biişey vermedik anne sütüne tavviye mamalar var onlardan verirdim.çünkü bebeğim 3 gün aç bekledi..ve sarılık kaçınılmaz oldu..onun haricinde dikiş acısı 1 hafta kadar sürüyor ..ağrı kesici alıyosun ..kalkıp oturmak bide tuvalet biraz zor oluyor bu zamanlarda mutlaka yanında birileri kalmalı ihtiyacın olacak..ama geçiyor çok canını sıkma..bebeğine baktıkça unutuyosun zaten inan bana..elbetteki normal doğumda çok daha çabuk toparlanılıyodur..36 gün oldu benim ve hiç ağrım kalmadı artıık bebeğime kendi başıma bakıyorum evimin her işini yapıyorum..biraz göbeğim kaldı o da zaman istiyor..önemli olan bebeğinin sağlıkla doğması ve kucağına alıp gelmen senin acıların mutlaka geçiyor inan bana dayanılmıcak bi ağrı acı yaşamıyosun.. belimden yapılan iğnenin acısı 2 günde geçti artık hiç bi sorunum yok..ama en başta dediğim gibi kendini psikolojik olarak her iki doğuma da hazırla..inşallah gönlünden geçen olur..sorun olursa cevaplarım..iyi haberlerini bekliyorum..Allah yardımcın olsun..

işte en korktuğum şey buydu, sütün gelmemesi, çok geçmiş olsun sanada bebişinede, sen kaçıncı haftanda sezeryan oldun?
epudral çok mantıklı geliyo, ama işte ameliyat edilirken ayık olmak çok korkutadabilir, insan başına gelmedne anlıyamıyo, ama tammen uyumakta korkutuyo bebeği görememek....ya uyanamassam zamanında vs..
epudral yapılıyomu gittim hastanede bilmiyorum, heryerde de yapmıyolar sanırım, sorucam perşembe
ama riske de atamıcam normal doğuma cesarertim kalmadı. son anda normal yapamayıp sezeryana girmek daha kötü olur bence, önceden karar vermek daha iyi.
süt gelmeme olayında da acaba sezeryan zamanından önce yapıldığı için olabilir mi? hangi haftada yapılıyo normalde?

hiç bunları kafama takacağım gelmezdi aklıma, doğum olaylaırnı okadar çok istiyorumki bebeğimi,
ama o gün gelince öle olmuyomuş, korkuyo insan işte.
bide doktorun tavırları da beni çıldırttı ben sorumluluk alamam, yapamassın normal falan diyince çok endişelendim,

son randevum, 38+3 te olucak acaba hangi güne sezeryan der sence?

epidural her hastanede olmuyor doğru. çünkü bunu yapan anesteszist çok iyi olması lazım yoksa Allah korusun kötü sonuçlar doğurabilir. sen şimdiden süt meselesini kafana takma benden 2 gün sonra bi tadıdığımız genel anestezi ile sezeryan oldu onun sütü aynı gün gelmiş. tamamen bünye meselesi.inşallah sen bu sorunu yaşamazsın..ben 38+2 de sezeryan oldum. doktorum 38 i doldurunca alabiliriz dedi.bizde 15 ağustosa karar verdik eşimle. süt gelmesi olayını ben doktora sormuştum doğumdan önce..normal doğumda ıkınma sırasında süt hormonu salgılanmaya başlıyomuş o yüzden daha erken geliyormuş sezeryanda bebeğin eşi ayrılınca hormon salgılanıyomuş bu yüüzden zaman alıyomuş ama dediğim gibi tamamen bünye meselesi..önce bebeğinin ve kendinin sağlığı için hangisi uygunsa ona karar ver.ama dediğim gibi önceden kendini doğuma hazırlarsan herşey çok daha kolay oluyor..muayene sonrası haberlerini bekliyorum..inşallah herşey yolunda gider..

p.tesi günü öğlen sezeryan olucam, bebek için hangi anestezi daha iyi dedim, oda belden aşağısı uyuşturulması daha iyi bebeğe gitmiyo narkoz dedi, bu sipinal oluyo galiba, dimi?
39+0 da olucam, 3.600 gr olmuş bebeğim, çok heyecanlıyım ne dicemi bilemiyorum, dualarını bekliyorum.

hayırlısı olsun inşallah..dualarım seninle..inşallah sağ salim bebeğinle sağlıklı bi çırpıda kurtulur odaya gelirsiniz..sipinalde epiduralde belden aşağısı oluyor..iğneden korkma çok acımıyor..elbette hissediliyor ama koldan kan aldırmak kadar acıyor..sadece hiç kıpırdamaman lazım..ne kadar sakin girersen o kadar çabuk yaparlar iğneyi..bide doğumdan sonra odaya gelince başını dik tut..ben yatağı kaldırttım ve arkama yastık koydurdum 5 saat kadar öyle kaldım..yoksa baş ağrın olur dediler benim hiç baş ağrım olmadı..ameliyattan sonra 5 saat su bile içemiyosun akşamdan bolca su iç..bide ilk ayağa kaldırdıklarında zor oluyor ama sakın oturma destek alarak yürümeye çalış..ne kadar çabuk yürürsen o kadar çabuk ayaklanıyosun ben öyle yaptım zor oldu ama yürüdüm yavaş yavaş..bi kaç dakika sonra daha iyi hissettim.. bide en önemlisi ilk hafta sırf sıvıyla beslendim çünkü tuvalete çıkmanın zor olacağını biliyodum..üzüm hoşafı kayısı suyu bol bol içtim ne gaz problemim oldu ne de tuvalette zorlandım..kusura bakma biraz açık yazıyorum ama bunlar inan ki çok önemli..
1 hafta banyo yapamıcaksın buna kendini hazırla..bi gün önce akşam yıkanmanı tavsiye ederim..Allah yardımcın olsun. aklıma gelen bişeler olursa yazarım yine..sende sorabilirsin..

1 hafta banyo yapamamak kötüymüş, halbuki sıcak duş al demiş benim doktor başka bi sezeryan yaptığı hastasına sütün gelir demiş, sonra sütü gelmiş,
ben sordum normal doğumdada gelmeyebiliyo süt , sezeryanla ilgili değil dedi, ben inanmadım...
inanki son günlerimi yaşıyomuş gibi tuaf oldum, canım hiç bişi yapmak istemiyo, psikolojim bozuldu danki, bebeği besleyememekten ona bişi olmasından çok korkuyorum, inş herşey normal gelişir..

sensen80

canım doğum yaklaştı sanırım güzel telaşlar bunlar Allah kurtarsın arkadaşım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. ben pazartesi günü tiroidimi ölçtüreceğim de randevum 11 de sabah ilacımı içip mi yaptırmalıyım sizce ölçümümü yoksa almadan mı?
bi bilginiz var mı?

sağol canım, inş dediğin gibi kavuşuurum oğluşuma,
ben ilacı içip aç karınla yaptırıyorum troid tahlillerini..

sağol canım, inş dediğin gibi kavuşuurum oğluşuma,
ben ilacı içip aç karınla yaptırıyorum troid tahlillerini..

sensen doğum yaptın mı canım inşallah herşey yolundadır.
ben de tiroid tahlilimin sonuçlarını aldım TSH 2.91
T3 ve T4 de normal sınırlarda 25 mg levetiron kullanmaya devam edicem.çok şükür düzene girdi inşallah böyle devam eder.

bebeğim doğdu p.çtesi günü saat 4.30 da ve hala sütüm gelmedi, sağdılar sarı bir sıvı geldi hepsi okadar, emmeye çalışıyo ama gelmiyo süt, senin nasıl geldi neler yaptın çok üzülüyorum.

canım benim hayırlı olsun çok sevindim...Allah analı babalı büyütsün bende pzartesi doğum yapmıştım sabah 11 de ..sütüm perşembe öğlen gelmişti..çok üzülmüştüm bende..bol bol emzir ..bide göğüs pompasıyla sağmışttım..sarı bi sıvı geliyodu ama ben inatla sağdım çeke çeke sonunda pompayla geldi sütüm..bide humana still tea var süt çayı da deniyor günde 4-5 bardak ondan içtim eczanede satılıyor bide üzüm hoşafı çok içtim bu sayede geldi sütüm..ama bende en çok pompa işe yaradı..çok kuvvetli çektiği için geldi sütüm yavrum gücü yetmiyodu çekmeye..mutlaka dene hala sütün gelmediyse..bide bana sorarsan bebeği aç bekletme..ben beklettim sarılık oldu çok pişmanlık yaşadım..devam sütleri var şimdide günde 1 kere veriyorum onlardan verirdim şimdiki aklım olsa doktorları dinlemezdim..inşallah sen yaşamazsın sarılık ..ve sütün hemen gelir..

çok teşekkürler canım . bugünleri de gördük çok şükür, sütüm hala yok devam mamalarından günde 3 kere veriyorum mecburen, sürekli çok kuvvetli şekilde emiyo bebişim sanca damla damla geliyo, sağınca da her seferinde en fazla 10 gr. geliyo acaba troidle mi ilgili niye böle oldu bilmiyoırum, o çaydan doktor banada söledi, daha hastanedeyken aldım, hoşaf tarifini de doktror verdi, boza vs. herşeyi içiyorum ama böle işte. senin gelmesine çok sevindim, inş. benimde gelir.

inşallah en kısa zamanda sütün çok fazla gelir..devam maması veriyorum diye üzülme biz 47 günlük olduk bazen doymadığını anlıyorum bende devam maması veriyorum..bol bol sütün gelirde gerek kalmaz inşallah..sen özellikle pompayı sık sık kullan az da olsa gelmeye başladıysa mutlaka artacaktır..ilk başta az geliyor zaten 1 hafta içinde normal bolca gelmeye başlıyor yanii bende öyle olmuştu..kolay gelsin..bundan sonra telaşlarımız daha farklı artık:)))

maşallah canım bebişine, kırkı çıkarmışsınız. bizde 1 haftalık olduk,
sütümü sağdığım zaman 10 gr çıkıyo anca, 2-3 kere sağıyorum. emzirmeye çalışıyorum, o ne kadar çıkarıyo bilmiyorum, mecburen 3 kere mama veriyorum. çok güzel duygular, telaşlar, ama suçluluk duygusu da var bebeğimi doyuramıyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…