Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

slm kızlar bende sızler gıbı bebek sahıbı olmak ıstıyorum ve bu gun bende dr gıttım ve suprızz tırot var dedıı bır bu eksıktı kıstlerden yenı kurtulmusken bırde bu neyse kan tahlıl ıstedı genıs kapsamlı ve tatlıl sonucları cıktı amaa ne yazık kı dr gosteremedım sonuclara sızde bır bakın ısterım sızce benım neyım cok yuksek neyım eksık ben anlamadım bısı yenım bu konuda benı bılgılendırırsenız sevınırım
BİYOKİMYA 05.10.2011 906880 ANTI TG (ANTI T) 638,2 0 - 115
BİYOKİMYA 05.10.2011 904030 TSH 8,45 ,27 - 4,2
BİYOKİMYA 05.10.2011 903930 T. TESTOSTERON 2,50 6 - 82
BİYOKİMYA 05.10.2011 903480 SERBEST T4 1,27 ,93 - 1,7
BİYOKİMYA 05.10.2011 903470 SERBEST T3 2,77 2 - 4,4
BİYOKİMYA 05.10.2011 903210 PRL 10,15 4,79 - 23,3
BİYOKİMYA 05.10.2011 902410 LH 9,74
BİYOKİMYA 05.10.2011 901280 FSH 5,50
BİYOKİMYA 05.10.2011 901160 ESTRADIOL (E2) 29,42
BİYOKİMYA 05.10.2011 900480 ANTI TPO (ANTİ M) 199,3 0 - 34
10 Kayıt Listelendi...

mrb
tsh, anti tpo ve anti tg sonuçlarına göre haşimato hipotroidi rahatsızlığı mevcut
tıpkı bende olduğu gibi..ilk tahlilimde benimde böyleydi
endokrin uzmanyla görüşün derim
büyük ihtimalle antitroid ilacı verecektir
geçmiş olsun

doktor bana troitlerimin hiç çalışmadığını söledi ve levetiron verdi.sabah öğlen akşam 50 mg yazmış eczacı ama okuduğum arkadaşlar hep sacede sabah alıyo endişelendim şimdi yanlışmı içiyorum yoksa

canım senin göğüs pompam elektrikli mi ve hangi narka? ben manuel aldım anca 20 mg çıkıyo elektriklilerden ne kadar çıkar acaba?

bende de kistik nodül var ama benim hamile kalmama engel olmadı:)darısı isteyen arkadaşlara

canım senin göğüs pompam elektrikli mi ve hangi narka? ben manuel aldım anca 20 mg çıkıyo elektriklilerden ne kadar çıkar acaba?

bebedorun manuel olanından kullandım..uzun sürüyor ama süt çıkıyor baya..elektriklide daha çabuk olduğunu biliyorum ama süt miktarını artırır mı bilmem hiç denemedim elektrikli olanını.. sütün nasıl artıyor mu? sarılık durumunuz nasıl inşallah olmamıştır..bide gözü çapak olmaya başlarsa artacaktır kesin sen daha başlarken sütünden sür bana sütünden sürme gözzünün rengini değiştirir iyi değil dediler sürmedim çapaklanma çok ilerledi sonra doktor damla verdi baktım çok faydası olmuyor sütümden sürdüm bi gözü tamameen geçti birinde çok az kaldı..tavsiye ederim.

bende troid hastasıyım hipotroid 3 seneden beri ikinci çocuk için uğraşıorum hiç bi sonuç elde edemedim 3 ay yumurtlama takibi yaptırdım ondanda sonuç alamadık benim yumurtalar büyüyor spermlerdede bi sorun yok ama ikisini buluşturamıoruz:))) doktorum aşılama yapmalıyız dedi bende biraz zamana yaydım :) biraz daha bekliyeyyim diorum ilk çocuğumda hiç korunadan tam 9 ay sonra olmuştu
sizde durumlar nasıl

Arkadaşlar merhaba bende hipotiroid hastasıyım 3 yıldır levotiron kullanıyorum.4 gebelik yaşadım dördünüde kaybettim.Bugün bi arkadaşım levotiron kullananların bebeklerinin ya düştüğünü yada doğsada problemli olduğunu söyledi.Bu ilaç olmadan hayata devam edemiyoruz ilaçlada böyle problemler oluyosa ne yapıcaz biz.Bende nodül falan yoktu ultrasonda ama boğazımın sıkıldığını hissediyorum bugünlerde ve sesim hemen kısılıyo bu tür problemler yaşayanlar varmı?Daha önce endokrine gittim ama tekrar gitmeyi düşünüyorum şimdi

çok ilginç benim doktorumda hamilelikte troid ilacı kullanmak iyi bişey aslında diyordu hem anne için hemde bebeğin sağlığı açısından doğuştan troid hastası olmasını engelliyormuş allahn yardımcımız olsunnn

canım birde troid ilaçları konuşmayı falanda etkiliyormuş benim oğlum 6 yaşında hipotroid hastası ilaç kullanıoruz analı oğullu :) biraz takılmaları var doktor ilacın yan etkisi dedii

canım birde troid ilaçları konuşmayı falanda etkiliyormuş benim oğlum 6 yaşında hipotroid hastası ilaç kullanıoruz analı oğullu :) biraz takılmaları var doktor ilacın yan etkisi dedii

Ay yavrum benim bende erken yaşta bu hastalığa yakalandığım için üzülüyorum.Çok daha erken yaşta da oluyo demekki.Allah hepimize yardım etsin

ay sorma canım ya bu çapak olayını, istanbuldayım şimdi ben başka doktora götüreyim , dedim sakın sütünden damlatma, göz yaşı kanalları tıkanır falan diye konuştu, sinir etti beni, çay sür diyo, sürermiyim, en iyisi süt geliyo yumuşatıyo dökülüyo çağak, tek gözünde var, gerçi sabah yine oluyo,
süt sağma manuel almıştım çok az çıkıyodu zatende az sütüm, bunda iki katı çıkıyo bir mama kadar çıkarmaya çalışıyorum, ama bebiş emmiyo artık uğraşmıyo bile, biberona alıştı iyice, bide kontrolde kilosu aynı çıktı hiç almamış mamayı arttır dedi, bende öle yaptım, 2 kerede sağdığımsan yapıyorum bu şekilde. seninki emiyo mu,
çok zor oluyo ya, keşke normal doğum yapsaydım, çok pişmanın sütümüm geç gelmesi çok kötü oldu.

gözündeki çapakla benim sütümün artmasının bir ilgisi mi var?

benim prolaktin hormonum çok yüksek ve buna bağlı olarak beynimde hipofiz tümörüde oldu troidlerim çok yüksek ve guatırım çok yavaşmış şimdi bu tümör ilaçlarla bastırılmaya çalışılıyor 3 aydır ilaç kullanıyorum fakat bi yararı olmadı ameliyatı zor bi vaka bütün hayatımı etkiliyo kilo alma saç dökülmesi halsizlik asabiyet ama bunların hiçbi anlamı yok 5 aylık evliyim geçen hafta vajinal kuruluktan dolayı doktora gittim bunun sebebide bu hastalıktan dolayı olduğunu öğrendim oda yetmedi bu durumda çocuğumun olamıycağını öğrendim yumurtlamaya engel oluyomuş şuanda 2 gündür gözlerimdede bozulma var 3 beyin cerrahi 1 endoklin uzmanı ve jinekolog sadece beklemede ben ise ayda 3 kere kan vermekten bıktım artık bu konuda dertleşmeyi çok istiyorum çok çaresizim yakın çevreme bu rahatsızlıkları her anlattığımda hastalık hastalık olduğumu söylüyolar sadece eşime anlatıyorum bugünde buramda rahatsızlık çıktı diye ama onunda elinden bişey gelmiyo ne yapıcam bilmiyorum morelmen bitmiş vaziyetteyim (((

öncelikle merabalar
bende de prolaktin yüksekliği,adenom ve tsh yüksekliği çıktı
aynı senin durumundaydım yani
ama benim adenom mikroadenomdu seninki makro ise bilemiyorum
sana moral olacaksa eğer bunları 2 ay önce öğrendim ve şu anda hamileyim
ama prolaktin benim yumurtlamamı bozmamıştı düzenli yumurtluyor ve adet görüyordum
tsh yüksekliği için euthyrex kullandım 3e düşmüştü en son gebe kaldım
prolaktin için de önce dostinex (2 tane) ardından agnucaston kullandım
şu an 4 haftalık hamileyim ve tsh 6ya fırlamış
çok korktum ve 3 gün sonraya endokrine randevu aldım
ilacımın dozunu artıracak
umarım sorunsuz bir gebelik geçiririm
ve bu yazdıklarım da umarım sana moral olur

Arkadaşlar İbrahim Saraçoğlu nun dereotu kürünü deneyen varmı?Zamanla ilacını bırakanların oranı %90 mış.Ben mail göndermiştim kendisine bana tavsiye etmişti ama ilacınızı bırakmadan demişti.Ben bu ilaçtan kurtulmak istiyorum artık.Tekrar mail göndericem ilacı bırakırmıyım gerçekten

gözündeki çapakla benim sütümün artmasının bir ilgisi mi var?
çapakla sütün ilgisi var mı bilmiyorum.bizim 1 ay da geçti gözlerindeki çapaklar..ben sütümden sürdüm ama içine damlatmadım damla gibi gözü kapalıyken üstünden 1-2 damla sürdüm.. benimde geç geldi sütüm ama şimdi baya geliyor 3300 gram doğmuştu tam 2 aylık olduk 5500 gram olmuş...günde bir defa 60 ml mama veriyorum..aslında sonradan artması lazımdı sütünün neden oldu acaba..sen yinede gücünün yettiği yere kadar emzirmekten vazgeçme ama tabi senin elinde değil..dediğin gibi biberonun rahatına hemen alışıyolar..doğumdan sonra hiç tsh ölçümü yaptırdın mı??ben daha fırsat bulup gidemedim..bide mama kabızlık yaptı mı??bizimde kabızlık sorunumuz var fitille yaptırıyoruz kakasını..

sütüm nedne artmadı bilmiyorum, sağdığım zaman 50 ml gram çıkıyo az değil aslında belkide emmek istemediğinden emziremiyorum, mama veriyorum devamlı , günde 2 kere 50 gram makinayla sağıp veriyorum, kabızlık olmuştu ilk hadtamızdai hastaneden çıktıktan sonra 1 hadta sonra fitillr yaptı, sonrasında da kulak pamuğuna zeytinyağ sürüp o şekilde yaptırdık, doktora götürdüğümüzde nerdeyse hiç kilo almamıştı, 15-18 günlükken, ozaman emsin diye çok az mama veriyoduk, aç kalmış dedi doktor, mamayı arttırdık sonra şimdi nerdeyse hergün kendidi yapıyo, bizimki aç olduğu için öyleymiş yani, gözüne çapak olunca bende kirpiklerine sütümden damlattım iyi geliyo yumuşatıyo, geçiyo sonra tekrarlıyo ama çok kötü değil azaldı..tam bir mama çocuğu oldu anlıyacağın, mamayı arttrınca rahat uyumaya başladı gazıda olmuyo doymadığı için ağlıyomuş, uyumuyomuş. birde aptamilin 1 numarasından alıyodum ben, doktror PRE yazanından verdi, o heel hiç gaz yapmıyo
çok az emdiği için sütümle ilgili pek bilgim yok emse artar diyolar herkes ama emmiyo napabilirim ki,
sağma makinasını elektrikli aldım medela o arttırdı, elle dağdığımda 20 çıkarken 50 çııyo artık ama az tabi çevremdekiler günde 2 şişe doldurduklaını dölüyolar..
böle yani

tsh ölçtürüdm 3.49 çıktı birde t+ 1.84 çıktı hafif yüsek, haftaiçi 100 haftasonu yarım al bayramdan sonra tekrar gel dedi, sonrasınd 3 ayda bir gelirsin dedi,
ama beni çok üzdü emmesi , halada atlatamıyorum, her gelen laf sölüyo emzir emzir emdik.e gelir diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…