Arkadaşlar merhaba bende hipotiroid hastasıyım 3 yıldır levotiron kullanıyorum.4 gebelik yaşadım dördünüde kaybettim.Bugün bi arkadaşım levotiron kullananların bebeklerinin ya düştüğünü yada doğsada problemli olduğunu söyledi.Bu ilaç olmadan hayata devam edemiyoruz ilaçlada böyle problemler oluyosa ne yapıcaz biz.Bende nodül falan yoktu ultrasonda ama boğazımın sıkıldığını hissediyorum bugünlerde ve sesim hemen kısılıyo bu tür problemler yaşayanlar varmı?Daha önce endokrine gittim ama tekrar gitmeyi düşünüyorum şimdi
Arkadaşlar merhaba sensen80 canım gözün aydın doğmuş bebeğin analı babalı güle güle büyüt inşallah biz de hala uğraşıyoruz. ben 25 mg levetiron kullanmaya devam ediyorum geçen ay 2.91 çıkmıştı sevinmiştim bu ay 3.61 çıktı yine yükselmiş canım sıkıldı gerçi referans aralığı içersinde ama bu ay da iğne tedavisi görmeme rağmen yumurtam çok direnç gösterdi büyümedi acaba bu tiroidden mi kaynaklanıyor? doktora gitsem şimdi normal dicek biliyorum ama acaba ilacın dozunu arttırsam mı 50 mg a???
yoksa benim vücudum bu şekilde mi normal çünkü eski hormon tahlillerime bakıyorum benim tsh ım hep 3 lerdeymiş sonradan yükselmiş.
anlamadım gitti acaba yine mi yükselicek t3 ve t4 normal.ben aslında 1 ay daha aynı dozla devam edip tekrar ölçtüreyim diyorum dozu yokseltmek için aceleci davranmiyım zaten kendi başıma yapamam öyle birşeyi.
ayrıca bu ay zor da olsa büyüttük yumurtayı ve pazar günü çatlatma iğnesi oldum şuan vücudumdaki hormonlardan da kaynaklanıyor olabilir hafif yükselmiş olması yada hamile mi kaldım acaba yükselmeye başladı :)
sizce ne yapmalıyım illa 2,5 seviyelerinde mi olması lazım???
bende tsh'ın kötü değil, kadın doğum uzmanına da sotrabilirisn, normal değerlerde tsh'ın herkesin bünyesi farklı sonuçta, tsh'ı 2;5 civarında tutmak istiyorlar hamilelikte ama, çok düşürmeye kalınca t+ bundan olumsuz etkilenebiliyo,
benim tavsiye doktor kontrollerini ihmal etme, doktorlara danış,
gecmisede yazdim simdide yaziyorum bende tiroitliyim ve hamileyim hic zorlanmadim hamile kalirken ikinci ayda oldu,ayricada levitiron ilaci aliyorum doktor bu ilaci kullananlarin cocuklarinda dogmsal sorunlar falan cikiyo demedi ilacin dozunu yukseltti ,arkadasin biri yazmis kafama takildi allahim sen yardim et
malesef forumlarda bilen de bilmeyen de yazıyor, hiç canını sıkma doktorun en doğrusunu biliyor.. ben de hipotiroidi hastasıyım ve sürekli ilacımı alıyorum, 6 yıldır da kullanıyorum. 1,5 yaşında bir kızım var ve hamile olduğumu öğrendiğimde endokrinoloğumu da haberdar ettim hemen ilacın dozunu yükselttik. hamilelikte tiroid hormonlarına olan ihtiyaç artıyor, normal kadınlarda da tiroid hormon düzeyleri yükseliyor hamilelikte ama bizim tiroid bezlerimiz az çalıştığı için ilaç daha doğrusu dışardan hormonu alıyoruz ve hamilelikte ihtiyaç arttığından daha da fazla almamız gerekiyor. Ayrıca bebeğin hem fiziksel hem de zeka olarak normal gelişimi için tiroid hormonları şart. yoksa her yenidoğana topuk kanından ilk günde tsh bakılmazdı değil mi? yani asıl ilacını almazsan bebeğinde ciddi ve geri dönülmez sorunlar olur... o saçma sapan yazan arkadaşa selamlar
Arkadaşım ben saçma sapan veya bilmeden bişey yazmadım.Bende aynı sorunu yaşıyorum en az senin kadarda biliyorumdur merak etme bu ilacın gerekli olduğunu.Ama hem ben sonuç alamadım hemde çevremde levotiron kullanan insanların ya çocuğu yok yada düşükproblemi yaşıyolar sürekli.Hiçmi sorgulamalayalım yani doktorlar ne diyosa paşa paşa kullanalımmı.Ben 6 yıldır dr a gidiyorum durumumu anlattım tecrübelerimizi paylaşmak istedim
merhaba ...
ben hipo mu hiper mi olduğumu anlayamadım.
doktorumda sölemedi. sadece ilacımı anlattı iyotSUZ tuz kullan dedi.
hamile kalırsanda direk gel dedi.
tsh:0,009
ikinci tahlil 20 gün sonra bakıldı ilaç kullan madan oda tsh:0,005
propycil verdi günde 3 kere yarım.
bu arada bebek tedavisi olurken bu durumdan haberim yoktu malesef ve
dünyanın parası umudu emeği gitti....
şimdi benim bu tiroid hipertroidmi yoksa hipotiroidmi
sensen80 nasılsın? uzun zaman oldu konuşamadık..[/QU
merhaba canbulandeniz, nasılsın, bebişin nasıl,
biz iyiyiz hala emmemeye devam ediyo artık umudum kalmadı sadece gece emiyo bir kaç kez, sağıyorum 100-200 cc bieronla veriyorum gerisi aptamil mama çocuğu oldu.
2 aylıkken 3 aşıyı birden olduk ağrılı geçti huzursuz oldu hafifi ateş yaptı, rotavirüs yaptırcam şimdi 3 ocakta 3 aylıkken 1 doz , 2 ay sonra 2. doz,
4,950 kg 56 cm di 2 aylıkken normal mi sence, senin bebiş ne kadar oldu? iyisinizdir umarım ..
sensen80 nasılsın? uzun zaman oldu konuşamadık..
kızlar ben de yeni kan tahlili yaptırdım ve tsh 6,39 çıktıadet düzensizliğim de var 2 ayda bir oluyorum. bu bana ilerde hamile kalma konusunda problem yaratır diye çok korkuyorum yardımcı olur musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?