Benim tsh:7,5
Sanirim en yüksek benim degerim
Prolaktin 29
10 yildir evliyim 5-6 yıldır cocuğum olmuyor
İlk 4 yıl istememeistik
Tiroidim az çalışıyormuş Buda yumurtaligiminbirini tembellestirmis yavas çalışıyormuş tek yumurtaligiminbirini
Digeri normal çok şükür
İlaç vermediler daha hiçbirşey kullanmadım tekrar emin olmak için kan aldılar onun sonucunu bekliyorum
İlaç kullandığımda yavas çalışan yumurtaligim %90 düzelir dedi endrokilinikum doktoru
Hayırlısı inşallah hersey yoluna girer bende anne olurum ,Rabbim her isteyene sağlıklı hayırlı evlat nasipetsin
Benim tsh:7,5
Sanirim en yüksek benim degerim
Prolaktin 29
10 yildir evliyim 5-6 yıldır cocuğum olmuyor
İlk 4 yıl istememeistik
Tiroidim az çalışıyormuş Buda yumurtaligiminbirini tembellestirmis yavas çalışıyormuş tek yumurtaligiminbirini
Digeri normal çok şükür
İlaç vermediler daha hiçbirşey kullanmadım tekrar emin olmak için kan aldılar onun sonucunu bekliyorum
İlaç kullandığımda yavas çalışan yumurtaligim %90 düzelir dedi endrokilinikum doktoru
Hayırlısı inşallah hersey yoluna girer bende anne olurum ,Rabbim her isteyene sağlıklı hayırlı evlat nasipetsin
Tekrar kan aldilar demistim.
Bugün hic ilac almama ma ragmen,Tsh hormonum 7,5 dan 5,2 olmus
Proklaktin 29 larda iken,14 küsür olmus,
doktor biraz iyi olmus hormonlarin dedi
50 mg lik hap verecklermis adi Thr....ile basliyordu,adi aklimda degil ondan kullanacakmisim.
Sürekli kullanacakmiyim kronikmiyim dedim sanmiyorum sürekli hap kullanacagini dedi.
Yalniz ACTH hormonu diye birsey var,o tavan yapmis,normal en yüksek deger 60 iken,benim 75 ten 120 ye cikmis.
Bu hormon neyin nesi,tedavisi yokmu,hamile kalmama engel mi,ne gibi zararlari vs var ögrenemedim,bilen arkadaslar cevaplarsaniz sevinirim.
Hormonlarin biri düzelirken biri degisiyor anlamadim gitti,hepimiz icin hayirlisi ne ise o olsun.
ben dostinex 1 kutu içtim sadece ve o ay normale döndü bir daha baktırmadım ama bende belirti veriyor hemen bu ara tioid çıktığı için oda biraz çıkmış olabilir diye düşünüyorm ama tiroid düşünce (ki düşmesi için 15 gün yeter bence) o da düşecektir. senin değerlerin nasıldı ? ne zamandır tedavi görüyorsun?merhabalar arkadaşım.ne yazıkki bendede sorun aynı tsh ve prolaktinsana şunu sormak istiyorum tsh düştüğü zaman prolaktinede baktırdınmı?düşmüşmü.ben en son 2 ay 2 kutu dostinex içtim ama düşmedi.tsh düşünce düşer dediler ama ben şuan 50 lik içiyorum bakalım kar yüzünden doktorada gidemedim.ayın 15 ine yine randevu aldım hayırlısı bakalım...
Selam kizlar ben Ibrahim Saracogluna mail cektim bana cevap gönderdi bugün benim tsh basta yüksekti 4.60ti simdide yani 6ay sonra 0.07 oldu yani cok düstü suanda doktorum ilaci 4 hafta birak bakalim o zaman ne olucak suanda cok düsük ne yapican diye ararken ibr ahim beye mail cektim oda sagolsun cevap göndermis.
cevabi bu sizede tavsiye ederim ben bugün basladim eger ilac kullaniyorsaniz zarari olamaz beraber bu kürü yapin......
Cevap:
Prof Dr İbrahim Saracoglu
Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU'
Prof Dr İbrahim Saracoglu (info@saracoglu.at) Montag, 6. Februar 2012 19 31 'Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU
[TD="class: ReadMsgHeaderCol1"] Von: [/TD]
[TD="class: ReadMsgHeaderCol1"] Gesendet: [/TD]
[TD="class: ReadMsgHeaderCol1"] An: [/TD]
Merhaba,
Hypotiroid,hipertroid ve tiroit şikayetlerine karşı önerimiz dereotu kürüdür.
Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 dakika önce 1 tutam (yaklaşık 4-5 g.) taze yeşil dereotu birkaç kez çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu küre hiç ara vermeden 3 ay devam edilir.Dilerseniz beraberinde tiroid kürümüzü uygulayabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.
Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.
ben dostinex 1 kutu içtim sadece ve o ay normale döndü bir daha baktırmadım ama bende belirti veriyor hemen bu ara tioid çıktığı için oda biraz çıkmış olabilir diye düşünüyorm ama tiroid düşünce (ki düşmesi için 15 gün yeter bence) o da düşecektir. senin değerlerin nasıldı ? ne zamandır tedavi görüyorsun?
klomene geçmenin sebebi ne? tüm tahliller normal çıkınca hamile kalmak için ekstra bişeye gerek var mı? ben devlet hastanesinde gittim doktora o bana çatlatma iğnesinden falan bahsetmedi.benimde buna ihtiyacım varmıdır diye soruyorum???canım aslında ben 2,5 senedir sürekli biryerlerde bi şekilde tedavi gördüm.ama olmadı.işte bu troid ilacını içimiştim 1 sene önce falan düşmüştü ama prolaktin yine düşemişti.bende sinirlenip bırakmıştım hem dostinexi hem troid ilacını.sonra yumurtlama takipleri,klomen çatlatma iğnesi olmadı.en son bir doktor bu hormonları düşür sabitle en az üç ay sonra klomene falan geçeriz dedi.onu bekliyorum.işte böyle canım.benim bu prolaktin düşmüyor bilmem neden?
klomene geçmenin sebebi ne? tüm tahliller normal çıkınca hamile kalmak için ekstra bişeye gerek var mı? ben devlet hastanesinde gittim doktora o bana çatlatma iğnesinden falan bahsetmedi.benimde buna ihtiyacım varmıdır diye soruyorum???
Canım bende ilk defa duyuyorum acth hormonunu ve senin için internetten bulduklarım inşlalah işine yarar.
ACTH ön hipofiz bezinden salgılanan bir hormondur. Bu hormonun en büyük görevi böbrek üstü bezinin dış bölümünden salgılanan hormonların salgılanmasını uyarmaktır. ACTH hormonuna kısaca kortikotropin denilmektedir. Ayrıca uzun şekilde adı adreno cartico tropic hormondur.
Başlangıçta da dediğimiz gibi özellikle stres gibi durumlarda ACTH salgılanır ve bu böbrek üstü bezini uyararak kortizon hormonunun salgılanmasını uyarır.
ACTH ile kortizon hormonu belirli bir düzen içerisinde işler. Anormal bir durum olmadığı sürece birbirlerini dengelerler
acth yüksekliği bazen yanlış ölçüm nedeniyle olur. acth ölçümü hassas ve zor ölçümdür. tekrar ölçüm yaptırın. acth gerçek yükseklği hipofiz tümörlerinde olabilir.
Alıntı
Ben buradan testi tekrarlaman gerektiği sonucuna vardım.Tekrar yapılmasını iste inşallah yanlış çıkmıştır gebeliğe engelmi onunla ilgili bireşey bulamadım.Peki dr. ne dedi acth yüksekliği için gebeliğe engelmi diye yada neden yükselirmiş diye sordunmu?
Bu arada bendede hipotroid var.5 ay önce öğrendim hipotroidim olduğunu.İlk öğrendiğimde 14. tü şuan 4 e düştü.Bende ilaç kullanıyorum ve bebek istiyoruz.Kısmet olursa şubatta aşılama yapılacak.Senin tsh ında iyi düşmüş sakın ihmal etme sıksık kan tahlili yaptır.İlacını sakın bırakma çok düzenli kullan hergün sabah aynı saatte içmeye özen göster.Gebe kalabilmek için en sağlıklı değer 1 ve 2 arası gebeliktede sık sık kan tahlili yaptırarak bu ayarda tutmak gerekliymiş tsh ı.İnşlalah Allah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder.
bu teşhis vajinal ultrasonla bakılınca mı konuldu? bende başka bir aksilik varmı diye çok tereddütlüyümcanım bende polikistikover var.yani yumurtlamam düzenli değil.senede 1 kere falan yumurtluyorum.aslında herzaman yumurtam varda ilaçsız gelişmiyor.polikistik o yüzden oluyor.yumurta oluyor gelişmiyor.öyle küçük küçük kalıyor.biz ilaçla onlardan bir veya ikisini geliştiriyoruz canım.yani sorunlar bitmiyorherkezde olmaz bu tabi.
canım evet ultrasonla teşhis koydu doktor.bu arada bu kistler rahimde değil yumurtalıklarda oluyor.bir kaç ay beklemek mi:)bu teşhis vajinal ultrasonla bakılınca mı konuldu? bende başka bir aksilik varmı diye çok tereddütlüyümgerçi bana ultrasonda rahim temiz dedi ama hamile kalana kadar içim rahat etmeyecek. buarada moralini bozma ilaçla tedavisi olan bişeyse sorun yok demektir belki normal sürece göre birkaç ay daha fazla beklemen gerekir, önemli olan sonu hayırlı olsun :) yaş kaçtı birde?
Arkadaşlar bende hipotiroit hastasıyım ve evlendiğimden bu yana korunmadığımıza halde hamile kalamadım. Adetlerim düzensiz düzene girmesi için bir sürü şey yapıyorum sizlerde de düzensizlik varmı? Bu arada TSH 5.01 di şimdi 4 e düştü 2 aydır tahlil yaptırmadım ama 1-2 olması gerektiğini biliyorum ayrıca uyguladığınız birşey varmı hamilelik için 50 lik eut.. kullanıyorum bu arada.
megan mrb nasılsın? Göremiyorum bayadır seni, merak etmiştim... Benimde tsh 4,5 çıktı bugün yaptrdım... 22 gündür adetim ve doktor tam kan istedi sonuçlarımın hepsi normal bi tek tsh yüksek çıkmış.. Ne demek şimdi bu bilen varmı? Lab da arkadşım vardı ona sordum adeti etkiler canım yüksek olması dedi, yarın eşim doktoruma göstercek sonuçları bakalım hayırlısı...
arkadaşlar merhaba.bende bugün guatr hastası olduğumu öğrendim.guatr başlangıcıymış.diffüz guatr teşhisi konuldu.ama nodül yokmuş.herhangi bir tedavi sölemedi doktor.daha doğrusu şöyle anlatayım ben boğazımdaki dişimden dolayı tek taraflı bademcik şişliği ve kulak ağrısından çıktım.ultrasonda diffüz guatrm olduğuda çıktı.doktor guatrn var dedi.ama tedavi etmek şart falan diyede bişey demedi.sadewce bademciğim için hap verdi okadar.birde biz eşimle 2 aydır korunmuyoruz çocuk istiyoruz.ama hamile kalamadım 2 denememizde başarız olduk anlıycanız ve ben yine adetim.fakat bu ay adetim 10 gün gecikti ve sonra adet oldum.acaba guatrdan dolayımı gecikti diye doktora sordum.biara müsait olduğunda gel kan testi yapalım dedi.önemsemedi gibi geldi bana ama diffüz guatr olupta hamile kalan varmı canlarım he söleyin bana.canım resmen çok sıkkın bugün doktorun verdiği tahlil sonuccunuda aynen yazıyorum;
'' troid bezinin parenkim ekojenitesi normaldir.sağ lobunun büyüklüğü 15x16x46 mm ,sol lobunun büyüklüğü 16x16x45 mm olarak ölçüldü. TANI:diffüz guatr grade 0-1''
sonuç budur arkadaslar..lütfen acil cevap
merhaba arkadaşlar,
evlendikten kısa bir sre sonra korunmadığımız halde hamile kalamadığımı fark ettim ve troid hastası olduğumu öğrendim, çok üzüldüm, çok ağladım,haşimato olduğumu öğrenince, bunların detaylarına girmicem, sorularınız olursa seve seve yanıtlarım şu an 5 aylık bir bebişim var , allah sizede nasip etsin en kısa zamanda,
sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?