Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

merhaba kizlar
bundan sonra bende burdayim hipotiroit yüzünnden hamile kalamadigimi ögrendim
pazartesiden itibaren tedaviye basliyorum
bu sorunu yasayanlar olarak hep birlikte kurtuluruz insallah

ths si yüksek olup hamile kalmak isteyen var mı? almanya dayım ve ne yapabilirim bilmiyorum. doktorumlada anlaşmakta güçlük çekiyorum...

bu cümleleri sanki ben yazmisim gibi altina imzami atiyorum :)
benim de tsh yüksek
bende yurtdisindayim ve doktorumla anlasmada güclük yasiyorum....

Tiroit sebebiyle gebe kalamama çok yaygın, bunlardan biri de benim.. Ama önceki sayfalarda düşükten bahsetmişler bunu ilk kez duydum
Yoktur umraım öyle bir şey

bende haşimato hastasıyım 12 yaşında bir oğlum var 16 yıllık evliyim oğlumdan sonra 3 düşüğüm oldu en sonuncu düşüğüm 3 ay önceydi kalbi durdu bebeğimin
sanırım haşimato yüzünden oldu herşey normaldi çünkü zaten doktorda demişti haşimato düşük ve erken doğum u artırıyo diye
acaba haşimatolu olup doğurabilen varmı çok merak ediyorum

Moralini bozma lolo'cum haşimato ile gebe kalan çok kadın var. Sadece tedavi sürecimiz sabır istiyor sanırım..

Moralini bozma lolo'cum haşimato ile gebe kalan çok kadın var. Sadece tedavi sürecimiz sabır istiyor sanırım..

yazını yeni okudum tedaviyide bıraktım ben artık en sonuncu düşüğüm çok canımı yaktı hem kalbim yandı hem bedenim bilemiyorum bi daha tedaviye başlayabilirmiyim
bazen çok istiyorum bebeğimin olmasını bazende yeter artık çektiğin boş ver allah nasib etmemiş 2. çocuğu heralde her şeyin hayırlısı diyorum

kızlar bende bu yüzden 5 sene hamile kalamadım sonra bir dr buldum tiroidlerimi takip etti ve de kadın dr ile beraber yürüttüler ayına hamile kaldım.guatr dr ismi murat kuyumcu(doğan hastanesinde) kadın dr ismi ferhat uysal(bakırköyde)

kilolumusun nasılsın bilemem ama hipersinyani hipertiroitsin allah bu illeti kimsenin başına vermesin aminn

Merhabalar bende bugün troid iltihabı hastası olduğumu öğrendim şu anda hamileyim 9 haftalık gebe kalmada bir sıkıntı yaşamadım, inşallah sizinde olur. Bence düşünmeyin ve üzülmeyin.

arkadaşlar herkese çok geçmiş olsun diliyorum inş en yakın zamanda herkes tedavisini olur, istediğine kavuşur.
başlık ilk açıldığından 50 li sayfalara kadar okudum saatlerce ama baktım yatma vakti olmuş atlaya atlaya okudum başarıya ulaşan var mı diye. bu dertten muzdarip olup başarıya ulaşan arkadaşları görünce sevindim. tebrik ederim hepinizi.
ben de senelerdir hipotroidim. ilaç ilk önceleri yeterli geliyordu sonra yetersiz gelmeye başlayınca dozajı arttırdık. bi süre yine normal gitti. ama en son ölçtürmemde tsh 7 küsürlü birşeyler çıktı. ben de bununla ilgili araştırma yaparken rastladım bu ttopice. günde 1 tane 100 mcg lik hap kullandığım halde neden düşük çıktı benim anlamadım. iki sebebebi olabilir ya ilaç yetersiz ya da kullanmamda hata var. ikinci ihtimal daha yüksek çünkü son zamanlarda biraz aksattım ve aç karna kahvaltıdan en az yarım saat önce içilmesi gerekiyor ama ancak ben sabah uyandığımda yarım saat içinde kahvaltı yapıp evden çıkmak zorunda olduğumdan türlü gerçekleştiremiyorum neyse bu konu da daha titiz olmak, bi çözüm bulmak gerekli demekki.
ben de 6 aydır evliyim ve eşim uzun bir süre çocuk istemiyor gibi görünüyor. biz olur da 3-5 sene sonra bebek yapmaya karar verirsek böyle bir sorun yaşarmıyız ki diye korkmaya başladım ben de, sonra olur da hamile kalırsam bebeğe bi zarar ziyan olur mu diye kokrmaya başladım. bi de tuttum anneme anlattım öğrendiklerimi onunda kafasını karıştırdım özellikle yaşanan sorunları okudukça kafam karıştı. ama başarıya ulaşanlar umutlandırdı yine de.
şimdi gönlümü ferah tutmak istiyorum. tiroid bozukluğu olan bir kişi hamile kalmak istesin ya da istemesin bence kendine uygun dozajı bulup onu dikkatli bir şekilde kullanmalı. hamilelerde bil hassa dikkatli olmalı. hamilelik süresince en az ayda bi kere ölçtürmeli tiroidini.
benim de bebek istemeye daha çok zamanım var belki ama ben de hastaneye gitmekten her ne kadar nefret etsem de bi uzmana görünüp kontrol altına aldırmaya karar verdim. dozajımı bulup düzenli kullanmaya, düzenli ölçtürmeye karar verdim. sizlere de herşeyden önce bunu tavsiye ederim. gerisi de Allahtan artık
herkese hayırlısını verir inş Allah. görüşmek üzere

mrhaba arkadaşlar,bütün sayfaları tek tek okudum ve okadar çok bilgi sahibi oldumki çok teşekkürler.burayı okuyunca çok ümitlendim ve nerde yanlış yaptığımı anladım.şimdi arkadaşlar ben 2 sene önce yaptırdığım tahlillerde sonucum tsh:20 prolaktin:78 anti tpo:350 civarı çıkmıştı.sonra endokrinciye gittim.bana 50miligramlık eturox yverdi ve ömür boyu içeceksin dedi.prolaktinin buna bağlı düşer dedi. ama hipo mu hiper mi hiç birşey söylemedi.ultrasona girdim nodül falan var demedi.normal dedi.neyse ben ilacı içtim önce 10 oldu sonra 2 ye düştü.bende hangi akla hizmetse bıraktım ilacı sonrasonra kadın doğuma gittim.tabii pco teşhisi ve klomen tedavisi başlandı.2 ay kullandım yumurta oldu döllenme oldu testlerim pozitif çıktı ama yine adet oldum.sonra bıraktım herşeyi.ha bu arada doktorum dostinex verdi kaç kutu bitdiysem düşmedi.en son 55 oldu.bende 1 ay önce bir tsh testi yaptırdım 7 olmuştu.hemen eturox a tekrar başladım.15 gün önce birdaha ölçtürdüm 5.4 olmuş.şimdi hala içiyorum.yarın endokrine gidecem bakalım.yeni bir kadın doğumcuya başladım o bana bu değerlerini düşürmeden ve 3 ay sabitlemeden bana gelme senin işin endokrinle dedi.allahın izniyle ben inanıyorum.bu hormonlar düzene girerse inşallah hamile kalabileceğim.burdan inşallah yaptığım şeyleri yazarım diğer arkadaşlar gibi bir yol gösterici olabilirim inşallah:)

merhaba, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. aşılama ve ardından tüp bebek düşünüyorduk doktora başvurduk ama doktorum tsh ın biraz yüksek olduğunu fakat tedavi edilmesi gerektiğini söyledi 3,5-4 arası değişiyor 2010 dan beri yaptırdığım tahlillerde yüksek mi ben anlayamadım internetten okuduğumda üst sınırın 4,2 olduğunu görüyorum ama 2 senedir gebe kalamıyorum başka da hiçbir sorun yok. sizce tedavi görmem gerekir mi ve bundan dolayı gebe kalamıyor olabilir miyim

canım topiği baştan sona okuyabilirsen oku çok güzel bilgiler paylaşmış arkadaşlar.tsh için 1 ve 2 arası en idealı diyorlar.am 1in altında hamile kalanda var tabi.benimde en son 5 di bakalım ne yapcaz allah yardımcımız olsun:)

okuyacağım mutalaka henüz işyerindeyim ondan fırsat bulamadım. bugün öğrendim son testimin sonucunu 4.22 çıkmış ilaç verdi doktorum 25 mg. kullancam bakalım şubat adetimle aşılama yaptıracağız umarım sorun olmaz. hayırlısı tabi...

canım sende anlatsan biraz durumunu hangi tedaviler oldun sorun neydi falan.aşılamayı kim önerdi mesela ?bende bu ay aşılama düşünüyorum ayın 15 inde randevum var.allah yardımcımız olsun ama daha kan tahlili yaptıramadım son durum ne bilmiyorum...

slmm bu topiği bulduğum için o kdar mutluyumki yrn hepsini tek tek okuyacapım

benim size sorum cvplarsanız çok sveinirim tsh 0.01 benim hiç yumurtam oluşmuo yaşım 23.
tüp bebekte bile dondurulacak kadar kalitede yumurtam yoktu çok zor elde ettil ama tutmadıı.

tüp bebek yaptırırken tsh 1.56ydı 6ay içinde 0.01 düşmüş.ben bu değerle nasıl gebe kalıcammm

tatlım merhaba:)hoşgeldin.gerçi bende yeni geldim bu topiğe ama:)burdan öğrendiğim en önemli şey bu tsh değerimizi hamile kalmadan önce bir iki ay sabitleyeceğiz.ve ilaçlarımızı hiç aksatmıyacağız.ben önce çok aksatıyordum ve nedenin bu olduğunu anladım aslında.inşallah hamile kalacağız lütfen tedavi süreçlerimizi paylaşalım arkadaşlar.ne yapıyoruz ne içiyoruz değerlerimiz neydi ne oldu bu çok önemli dimi.inşallah herşey iyi olacak:)

slm arkadaşlar bir hipotiroid mağduruda benim. 3 ay önce bebek düşündüğümüz için gittiğim kontrolde tiroidim 7,5 çıktı ve buna bağlı prolaktinde 38 lerdeydi. rahim temiz ve diğer hormanlar normal dendi, ekstra vajinitim varmış.(tiroid bunu etkileyebilitormuş)
ilk olarak 50 lik ilaçla başladım 2,78 e düştü sonra dozu 25 e indirdik çünkü ilacın gereksiz yere fazla alınması kemik erimesi yapıyormuş ama yetersiz geldi çünkü 5,5 e çıkmış tekrar. doktorum senin dozun 50 lik gibi görünüyo tekrar yükseltelim dedi ve 20 gün sonra kontrole gidicem tekrar. bebek için 2,5 seviyesine çekmeden hamile kalmasan daha iyi olur dedi. 3 aylık maceram bu uzun bi zaman değil belki ama 10 yıldır çocuk düşünmedik ve yaşım 30 oldu buyüzden acele ediyorum. umarım bukadar uzun korunmadan sonra allahım beni cezalandırmaz yumurtalarım oluyomu çatlıyomu o konuda bi bilgim yok??? çalışmalara bi başlayabilsek biraz daha rahatlıycam belki.
ayrıca vajinit için 2 ay ilaç kullandım ama geçmedi, bıraktım ilacıda 100 kadının 75 inde görülür diyor doktorlar demekki büyük bi risk değil diye düşünüyorum.
offffffff allahım sen ol de yetecek

merhabalar arkadaşım.ne yazıkki bendede sorun aynı tsh ve prolaktinsana şunu sormak istiyorum tsh düştüğü zaman prolaktinede baktırdınmı?düşmüşmü.ben en son 2 ay 2 kutu dostinex içtim ama düşmedi.tsh düşünce düşer dediler ama ben şuan 50 lik içiyorum bakalım kar yüzünden doktorada gidemedim.ayın 15 ine yine randevu aldım hayırlısı bakalım...

Selam arkadaslar bende 2011 augustosta tüp bebek yapmadan önce tsh hormonum yüksek cikti 4.30 doktorum bana L-thyroxin 50lik verdi az birsey düstü sonrada 75lik verdi 1.20oldu yani düzgündü tüp bebeke basladim transfer yapildi transferden sonra bi baktim 3.50 olmus tüp bebek doktorum yiniden yükseltti 100lük verdi kasimdan ocaga kadar kullandim ocakta adet olmamaya basladim yumurtam gelismedi bir test daha yaptim 0.01olmus yani yerlerde geziyor doktorum 30luk kullan dedi ve pazartesi test yaptim halen düsük 0.07de ve simdi doktorum tamamen birak dedi 4hafta bakalim ne olcak yani ben bu hormondan birsey anlamadim kontrole gittim hic bir problem yok sadece düsük tsh hormonu ve düstügünden beri adet olmuyorum ben ne yapicam bu hormonlan normalde bu ay 2tane domdurulmus embiryom vardi transferim olaccakti simdi bu sayiylan hayatta olmaz ben ibrahim saracoglunun dereotu kürüne basladim insallah sifasini görürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…