ths si yüksek olup hamile kalmak isteyen var mı? almanya dayım ve ne yapabilirim bilmiyorum. doktorumlada anlaşmakta güçlük çekiyorum...
bende haşimato hastasıyım 12 yaşında bir oğlum var 16 yıllık evliyim oğlumdan sonra 3 düşüğüm oldu en sonuncu düşüğüm 3 ay önceydi kalbi durdu bebeğimin
sanırım haşimato yüzünden oldu herşey normaldi çünkü zaten doktorda demişti haşimato düşük ve erken doğum u artırıyo diye
acaba haşimatolu olup doğurabilen varmı çok merak ediyorum
Moralini bozma lolo'cum haşimato ile gebe kalan çok kadın var. Sadece tedavi sürecimiz sabır istiyor sanırım..
merhaba ...
ben hipo mu hiper mi olduğumu anlayamadım.
doktorumda sölemedi. sadece ilacımı anlattı iyotSUZ tuz kullan dedi.
hamile kalırsanda direk gel dedi.
tsh:0,009
ikinci tahlil 20 gün sonra bakıldı ilaç kullan madan oda tsh:0,005
propycil verdi günde 3 kere yarım.
bu arada bebek tedavisi olurken bu durumdan haberim yoktu malesef ve
dünyanın parası umudu emeği gitti....
şimdi benim bu tiroid hipertroidmi yoksa hipotiroidmi
merhaba, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. aşılama ve ardından tüp bebek düşünüyorduk doktora başvurduk ama doktorum tsh ın biraz yüksek olduğunu fakat tedavi edilmesi gerektiğini söyledi 3,5-4 arası değişiyor 2010 dan beri yaptırdığım tahlillerde yüksek mi ben anlayamadım internetten okuduğumda üst sınırın 4,2 olduğunu görüyorum ama 2 senedir gebe kalamıyorum başka da hiçbir sorun yok. sizce tedavi görmem gerekir mi ve bundan dolayı gebe kalamıyor olabilir miyim
canım topiği baştan sona okuyabilirsen oku çok güzel bilgiler paylaşmış arkadaşlar.tsh için 1 ve 2 arası en idealı diyorlar.am 1in altında hamile kalanda var tabi.benimde en son 5 di bakalım ne yapcaz allah yardımcımız olsun:)
okuyacağım mutalaka henüz işyerindeyim ondan fırsat bulamadım. bugün öğrendim son testimin sonucunu 4.22 çıkmış ilaç verdi doktorum 25 mg. kullancam bakalım şubat adetimle aşılama yaptıracağız umarım sorun olmaz. hayırlısı tabi...
slmm bu topiği bulduğum için o kdar mutluyumki yrn hepsini tek tek okuyacapım
benim size sorum cvplarsanız çok sveinirim tsh 0.01 benim hiç yumurtam oluşmuo yaşım 23.
tüp bebekte bile dondurulacak kadar kalitede yumurtam yoktu çok zor elde ettil ama tutmadıı.
tüp bebek yaptırırken tsh 1.56ydı 6ay içinde 0.01 düşmüş.ben bu değerle nasıl gebe kalıcammm
slm arkadaşlar bir hipotiroid mağduruda benim. 3 ay önce bebek düşündüğümüz için gittiğim kontrolde tiroidim 7,5 çıktı ve buna bağlı prolaktinde 38 lerdeydi. rahim temiz ve diğer hormanlar normal dendi, ekstra vajinitim varmış.(tiroid bunu etkileyebilitormuş)
ilk olarak 50 lik ilaçla başladım 2,78 e düştü sonra dozu 25 e indirdik çünkü ilacın gereksiz yere fazla alınması kemik erimesi yapıyormuş ama yetersiz geldi çünkü 5,5 e çıkmış tekrar. doktorum senin dozun 50 lik gibi görünüyo tekrar yükseltelim dedi ve 20 gün sonra kontrole gidicem tekrar. bebek için 2,5 seviyesine çekmeden hamile kalmasan daha iyi olur dedi. 3 aylık maceram bu uzun bi zaman değil belki ama 10 yıldır çocuk düşünmedik ve yaşım 30 oldu buyüzden acele ediyorum. umarım bukadar uzun korunmadan sonra allahım beni cezalandırmazyumurtalarım oluyomu çatlıyomu o konuda bi bilgim yok??? çalışmalara bi başlayabilsek biraz daha rahatlıycam belki.
ayrıca vajinit için 2 ay ilaç kullandım ama geçmedi, bıraktım ilacıda 100 kadının 75 inde görülür diyor doktorlar demekki büyük bi risk değil diye düşünüyorum.
offffffff allahım sen ol de yetecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?