Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

cnm mutlaka burdan paylaşım yapalım birbirimize destek olalımmm.ben bugün evdeyimmm tenizlik yapıcam ondna snr gelip baştan sonra topiği okuyacağım

cnm benimde tsh 0.01 sen tüp bebekte hangii ilaçları kullandınnn???bende tüp bebekten sonra zehirli guatır oldum

meraba arkadaşımm bende aynı dertten muzdaribimmm:(hipotroidim var gerçi iki ay oldu öğreneleli ve hemen tedaviye başladık daha önceki gittiğim doktorum farketmemişti çok şükür bu doktorum iyi.tsh 5 çıkmıştı tabi 4 5 ay oluyo soonra bu doktora başladığımda bana eutryhox 50 mg verdi onu kullanıyorum ve 3.5 düşümüş bakalam dha hiç hamilelik yaşamadım bu engeldi belkide tüplerimede bakıldı temiz çıktı çok şükür sadece hormonlarla ilgili problemlerim var bebek düşünmeye başlayalı 1 yıl oldu ilk aylarda prolaktinimde 40 dı sonra dotinex kullandım çok şükür düşüt sonrada bu troid bakalım Allah tan hayırlısı.ssağlıkla alırız inş. bebişlerimizii kucağımızaaa

selam arkadaslar gecmiste de yazmistim benimde hipotirotim var ilk basta 4.5 falandi sonra 25 mg lik ilaca basladim 2.5 falan oldu,ben bebek istedigimde korunmayi biraktigimiz ay hamile kaldim,yani tiroit hic problem olmadi ben korkuyordum olmaz falan diye ama dusundugum gibi olmadi simdi 26 haftalik hamileyim,bi kizim olacak insallah,allah sizlerede bu guzel duyguyu yasatsin,en onemlisi moral ve psikoloji kafaniza takip uzulmeyin rahat olun lutfen

canım allah analı babalı kucağınıza almayı nasip etsinbencede tsh hamileliğe engel değil ama hamileliğin sağlıklı sürdürülebilmesi için önemli.ben aslında şimdi yeni yeni anlıyorum.benim yumurtalar oluyor ilaçla tabi klomenle sonra çatlıyor dölleniyor döllendiğini testlerden anlıyorum kan tahlili yaptırıyorum 6 çıkıyor 4 çıkıyor doktor şüpheli diyor ultrasonda bakıp hımmm bir kümelenme var kese var diyor.bekliyelim diyoruz sonraaa hooooppp adet oluyorum.şimdiye kadar hiç biri demediki bu hormon sonuçlarıyla olmaz diye .prolaktin yüksek diye verdiler dostinexi arkasına klomen.oysaki tsh ,prolaktin 2 ay falan düşük sabitlenmeden olmazmış.boşa zaman kaybetmişim.ama şimdi kendim okuya okuya öğrendi işin doğrusunu.zaten son gittiğim doktorda senin benle işin yok doğru endokrine dedi sağolsun.pazartesi bir kan tahlili yaptırcam bakalım.ama adetime 1 hafta falan var.beklesemmi diyorum ama yine yaptırrım ozaman zaten alıştım kan vermeye:)

cnm benimde tsh 0.01 sen tüp bebekte hangii ilaçları kullandınnn???bende tüp bebekten sonra zehirli guatır oldum

tüp bebek ignelerini söylüyorsun heralde gonal f ve menegon tsh icinde L-thyroxin 75lik kulandim simdi tüm tsh ilaclarini birak dedi doktorum 4 hafta sonra ne olcak bakalim dedi suanda degerim 0.07

önce eşimde varikosel vardı ameliyat oldu değerleri düzeldi çok şükür 1 sene olacak ameliyat olalı 2 senedir de bebek istiyoruz. yumurta takibi, klomen, bunları denedik rahim filmi de çekilmişti temiz çıktı en son artık aşılma önerdi doktor bakalım şubat adetimle başlıyoruz ama tsh ın düşmesi lazım burayı okuyunca daha iyi anladım bu son gittiğim doktora kadar 10 tane doktor dolaştım hiçbirinin dikkatini çekmemişti meğer düşük olması gerekiyormuş. gerçi yüksekken hamile kalan da var ama herkes hamile kalabilecek diye bir kural yok ben hiç kan testi yaptırmam belki de oluşup tutunamıyo çok erken dönemde...

tatlım seninle durumumuz aynıymış:)bende yumurta takibi,klomen,rahim filmi hepsini yaptırdım.en son hormonlara yöneldiler tabi.oysaki en önce bunun olması lazımmış bende aynen şubat adetiyle başlıyacağım.şimdilik tsh için ilaç içiyorum ama onun sonucuna göre başlıcaz tabi.düşmemişse bir ay daha beklicez mecbur.bukadar bekledim bir ay daha beklerim herhalde.birde bu oluşup tutunamama olayı doğru ben yaşadım bizzat.ayyy canım inşallah olumlu sonuçlar alırız.

gerçekten aynı durumdayız.. :) benimde doktor bakacak duruma göre başlayacak sanırım bende acele etmiyorum zaten aşılamaya da pek güvenmiyorum nasıl doktorların gözünden kaçabiliyor bu yumurta geliştirci hapları verene kadar hormonlara bakmaları gerekirdi ben izmirdeyim namık demir e gittim çok iyi bir doktor ama riskli gebelik uzmanı yani infertilite uzamnına gitmeliymişim bunu anladım şimdi israel aruh a gidiyorum ilk muayene de tahlillerime baktı en son 2010 da tsh bakılmıştı ona baktı ve tsh biraz yüksek mutlaka bakalım dedi hemen test yaptırttı. herşeyde bir hayır var ve biliyorum ki herşeyinde bir zamanı var ama bu kadar acı çekiyor üzülüyoruz en azından elimizden geleni yapmış olmalıyız değil mi.. ah bu doktorlar ahhh...

canım benim birde prolaktin hormonumda yüksek,şimdi tsh yüzünden yükselebiliyormuş.yarın tahlil için doktora gideceğim.umarım adeti bekle öyle tahlil yapalım alan demez.benim adet tarihim bu ay ayın 13 ile 15 i arası falan.ben en son geçen adetimin 2 günü yaptırdım testi tsh:5.54 prolaktin:55 çıktı.bu değerlerle olmaazzz olmazzz dedi doktorum.hemen başladı bakalım ilaca.gerçi daha öncede başlamıştım düşmüştü tsh ama prolaktin düşmemişti ve ben eşşek kafam düştü diye bırakmıştım hemen ilacı.neyse yarın gelişmeleri bildiririm mutlaka.

tüp bebek ignelerini söylüyorsun heralde gonal f ve menegon tsh icinde L-thyroxin 75lik kulandim simdi tüm tsh ilaclarini birak dedi doktorum 4 hafta sonra ne olcak bakalim dedi suanda degerim 0.07

allahım hepimize şifa versin.dünya dua üzerine kurulmuş bizde birbirimize dua edelim kızlarrr

kızlar benim bildiğim hiper trioidlileirn yumurtası çok olur ve çok gelişir ama enimki hiç gelişmioo bu konuda bilgisi olan varmııı

kızlar benim bildiğim hiper trioidlileirn yumurtası çok olur ve çok gelişir ama enimki hiç gelişmioo bu konuda bilgisi olan varmııı

benim bilgim yok canım.ama ben hipo ve pco luyum:)yani bol bol yumurtluyorum ama yumurtalar büyümüyor:)

kızlar bende haşimoto yum hamile kalmayı düşünüyorum ama değerler bir türlü normale dönmüyor doktorum levotiron verdi ama yumurtlama kesinlikle olmaz dedi değerler normale dönmezse. ayrıca hamile kalınsa bile çocuk düşebilirmiş ya da sakat olabilirmiş çok tehlikeliymiş değerler normale gelmeden hamile kalmak sizde böyle dudunuz mu:18:

Selam kizlar ben Ibrahim Saracogluna mail cektim bana cevap gönderdi bugün benim tsh basta yüksekti 4.60ti simdide yani 6ay sonra 0.07 oldu yani cok düstü suanda doktorum ilaci 4 hafta birak bakalim o zaman ne olucak suanda cok düsük ne yapican diye ararken ibr ahim beye mail cektim oda sagolsun cevap göndermis.

cevabi bu sizede tavsiye ederim ben bugün basladim eger ilac kullaniyorsaniz zarari olamaz beraber bu kürü yapin......

Cevap:

Prof Dr İbrahim Saracoglu

Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU'

Prof Dr İbrahim Saracoglu (info@saracoglu.at)
Montag, 6. Februar 2012 1931
'Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU

[TD="class: ReadMsgHeaderCol1"] Von: [/TD]

[TD="class: ReadMsgHeaderCol1"] Gesendet: [/TD]

[TD="class: ReadMsgHeaderCol1"] An: [/TD]

Merhaba,

Hypotiroid,hipertroid ve tiroit şikayetlerine karşı önerimiz dereotu kürüdür.
Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 dakika önce 1 tutam (yaklaşık 4-5 g.) taze yeşil dereotu birkaç kez çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu küre hiç ara vermeden 3 ay devam edilir.Dilerseniz beraberinde tiroid kürümüzü uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.
Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

bırakma ilacını hayatım. prolaktin tsh a bağlı olarak yükseliyor onu biliyorum benim tsh 4.25 prolaktin de normalin çok az üstünde.. prolaktine 21.gün baktı benim doktor geçen gün belki sana da bakar.. bende bu ay yine bi umutlandım ateş ölçüyorum ben iyi gidiyordu ama bugün tepetaklak oldu offf bıktım her ay aynı şeylerr....

ben yeni başladım ilaca çok düşmesinden korkuyorum bende aslında bu dereotü kürü iyi ama nasıl aynı anda hem hipo ya hem de hiper e iyi geliyor anlayamadım dengeleyici birşey mi acaba?

evet canım öyleymiş.burdaki çoğu arkadaşın doktoru öyle söylemiş.benimde tutunmuyordu mesela doktor bozuk olduğu için vücut atıyor demişti.

bugün doktora gidecekmtim ama son anda iptal ettirdim.adetimi bekleyeceğim.ama ben şeyi merak ettim ya bana prolaktini hep adetin 3 günü falan baktılar.21.günü ilk senden duydum bak.gidince doktora bir sorayım.kadın doğumcu doktorum randevum ayın 15 inde.aşılama özelde pahalı olduğu için devlete başlıcam ayın 15inde .inferlite bölümü aşılamada yapıyorlarmış.ama o doktor beni ilk defa görcek bakalım ne dicek

Benim tsh:7,5

Sanirim en yüksek benim degerim

Prolaktin 29

10 yildir evliyim 5-6 yıldır cocuğum olmuyor
İlk 4 yıl istememeistik

Tiroidim az çalışıyormuş Buda yumurtaligiminbirini tembellestirmis yavas çalışıyormuş tek yumurtaligiminbirini
Digeri normal çok şükür
İlaç vermediler daha hiçbirşey kullanmadım tekrar emin olmak için kan aldılar onun sonucunu bekliyorum
İlaç kullandığımda yavas çalışan yumurtaligim %90 düzelir dedi endrokilinikum doktoru

Hayırlısı inşallah hersey yoluna girer bende anne olurum ,Rabbim her isteyene sağlıklı hayırlı evlat nasipetsin

21. gün progesteron bakacaktı ona da baktı bende şaşırdım ama normade çıkan değerimle aynı çıktı o da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…