canım bendede prolaktin hormonu yüksekti doktorum dostinex verdi ve çok şükür şuana normal seviyelerde ama bu prolaktin hormonu tiroidlerede bağlı diye biliyorum belki yanlış biliyorumdur ama bi araştır istersen çünkü bende hipotroid var oyuzdende ilaç kullanıyorum ayrıca bende rahim filmi çekildim 2 ay oldu hala bişi yokk doktorum film çekildiği ay şansımın yüksek olduğunu sölemişti ama yok yok işte..nasip nezmana bakalm hayırlısıyla inş.
ahhh canım ben artık öle bi unutkan oldumki konuşmuşuktur doğrudur ama hatırlayamadım topik topik geziyoruz iştenapalım her topikten bişeyler buluyorum kendimle ilgili...ahh canım keşke bende o duyguyu tadanlardan olsaydım ama malesef ben o yorumu arkadaşa yazmıştım maledef başımdan hiçbir hamilelik geçmedi keşke deiğin gibi ikizlerim olsyadı sağlıkla inş....
canım pardon yanlış okumuşum ozaman.dediğin gibi bende nerdeyse 3 senedir topik topik geziyominşallah bizimde yüzümüz güler.canım benim tsh yüksekti biraz 5 gibi falan ilaca başladım çok şükür 3 aydır 1.5 lardan çıkmadı ,ama buna rağmen prolaktinim düşmüyor.dediğim gibi doktor makroya bakınca o normal seviyelerde çıkınca önemsemedi.ama yinede verdi dostineks.gerçi ben 3 ay içtim bu dostineksi ama yine düşmemişti.beyin mr ı da çektirdim bişe çıkmadı.ya neden olmuyor çıldıracağım valla,bir sebep söyleyin diyorum şunada bakalım bunada bakalım diyorlar ama yok yok yok.allah yardımcımız olsun
benimde 5 gibiydi sanırım yanlış hatırlamıyosam eğer şuan eutrohx kullanıyorm bakalm değerler ne durumda adeitimin 2.günü gidicez nasipse doktora ne verecek bakalm bu defaa..ama şu makro prolaktin nasıl oluyo o ayrı mı bakılıyo ilk defa senden duydum doktorum hiç makro filan feşman demedi bana?????canım birde bizdeki bu hormonlar önemli yani tiroid eksikliği bebekte Allah korusun zihin geriliği yaparmış oyuzden acele etmemek lazım bol bol dua edip ilaçlarımız içelim sağlıklı evlatlar doğuralım inş.....
benimde 5 gibiydi sanırım yanlış hatırlamıyosam eğer şuan eutrohx kullanıyorm bakalm değerler ne durumda adeitimin 2.günü gidicez nasipse doktora ne verecek bakalm bu defaa..ama şu makro prolaktin nasıl oluyo o ayrı mı bakılıyo ilk defa senden duydum doktorum hiç makro filan feşman demedi bana?????canım birde bizdeki bu hormonlar önemli yani tiroid eksikliği bebekte Allah korusun zihin geriliği yaparmış oyuzden acele etmemek lazım bol bol dua edip ilaçlarımız içelim sağlıklı evlatlar doğuralım inş.....
benimde 4.2 çıktı doktorum her sabah 1 tane eut. verdi 1.5 aydır kullanıyorum bugün test yaptırdım 3.8 çıktı bu niye düşmemiş hiç yaaa pazartesi aşılamam var sölicem doktora arttıracakmısınız diye sorcam olmadı endokrine gideyim diyorum..
merhaba hanımlar bende yeni üyeyim siteye ...gerçekten çok faydalı bilgiler öğrendim bu başlıkta umarım rabbim herkese şifa verir...
benim kronik hashimotom varmış.. TSH değerlerim 2011 de normaldi ama yine de gebe kalamadım antikorları ölçtürmemiştik doktorum da gerek duymadı gonal f tedavisinden sonra bıraktım olmayınca dün yine doktora gittim başka bir doktora TSH 4.90 antikorlarım inanılmaz yüksek çıktı ve kronik hashimoto teşhisi koydu ömürlük kullanacağım ilacı verdı ben antikorlarımı nasıl düşürebilirm acaba 1000 üzerinde ANTİ TPO diğeri ise Anti TG 580 civarlarıda selenyum tedavisini de vermedi acaba ben kendim uygulayabilir miyim riski var mı diğer topiklerde okuduğum kadarıyla bunu uygulayanlar düşürmüşler antikor değerlerini.. engin bilgilerinizden yararlanmak isterim ..
benimde 4.2 çıktı doktorum her sabah 1 tane eut. verdi 1.5 aydır kullanıyorum bugün test yaptırdım 3.8 çıktı bu niye düşmemiş hiç yaaa pazartesi aşılamam var sölicem doktora arttıracakmısınız diye sorcam olmadı endokrine gideyim diyorum..
Endokrine bir git dahiliye ve diğer doktorlar bu konuda fikir sahibiler ama endokrin kadar bilgili değiller bana da dahiliye uzmanı yanlış teşhis koymuştu.merhablar bende 1,5 yıldır gebe kalmak için uğraşıyrm doktor kontrollerinde tsh yüksek olduğu ortaya cıkınca kadın dğumcu önce bunun kontrol altına alınması gerekiyr dedi bunun üzerine sonuçlarıma göre Euthrox ilacını aç karnla günde 1,5 içiyrm nisanda tekrar kan testim var.doktor genetik olduğunu söyledi evet ablamda da var ama gebelikte hiç sorun olmadı benimkinde niye sorun oldu anlamıyrm
arkadaşım merhaba hoşgeldin öncelikle.ya varya bu doktorlar bana kafayı yedirecekler benimde anti tpo ve anti tg seninle aynı hemen hemen ama bana bunlar gebe kalmaya engel değil önemli değil bunlar dedi.bunu diyen cerrah paşa da prof bir hanım.hiç üzerinde durmadı bile.ve tsh 6 falandı bende etyrox ile normal seviyelere getirdik ,ben sordum şimdi benim rahatsızlığım nedir yani haşimatomuyum,hipotroidmiyim neyim diye sordum sen hiç birşey değilsin böyle bir problemin yok dedi.anlamdım ben şimdi ya şimdi bu selenyum tedavisi dediğin ne oluyor ki canım onu bilmiyordum
arkadaşım merhaba hoşgeldin öncelikle.ya varya bu doktorlar bana kafayı yedirecekler benimde anti tpo ve anti tg seninle aynı hemen hemen ama bana bunlar gebe kalmaya engel değil önemli değil bunlar dedi.bunu diyen cerrah paşa da prof bir hanım.hiç üzerinde durmadı bile.ve tsh 6 falandı bende etyrox ile normal seviyelere getirdik ,ben sordum şimdi benim rahatsızlığım nedir yani haşimatomuyum,hipotroidmiyim neyim diye sordum sen hiç birşey değilsin böyle bir problemin yok dedi.anlamdım ben şimdi ya şimdi bu selenyum tedavisi dediğin ne oluyor ki canım onu bilmiyordum
evet sizinle durumuuz aynı malesef benim TSH normal seyirdeyken 5 yıldır hamile kalamıyorum çünkü doktorlar antikor oranlarını ölçmedi veya gerek duymadı 5 yıl içinde çok yıprandım ve tsh bir daha ölçtürdüm karsta malum kaliteli doktor kıtlığı var yeni dahiliyeci geldi o ölçtü bu şekilde zaten hamile kalamassın dedi çünkü antikorlar sebebi bilinmeyen nedenlerden dolayı yumurtalıklarda iltihap yapıyormuş hamile kalsan bile tsh ve antikorlar yüksek olduğu için düşük tehlikesi malesef diğer kadınlara oranla 4 kat( ben bu sitenin 2009 topclerini okudum bir bayan aynen bizim duumdaymş ve doktoru selenyım tedavisini uygun görmemiş boşver bu işleri falan dedmiş ama o inat etmiş ve doktoradan gizli 8 ay boyunca seleyntum tedavisi görmüş ve 8 ayda değerlerinii inanılmaz bir derecede düşürmüş tsh da hem ilaçla levatirionla hemde aç karnına dere otu yemiş ve tsh değerlerinide düşüşürmş 2009 da hamile kalmış ve 8 aylık hamnileyi m falan yazmış demekki antikorla alakalı çünkü ben 2010 ve 2011 de tsh gayet normalken hem adet görmüyordum hem de gonal f ilaç tedavisinde yumurtalıklarım malaswef 15 mm den fazla ilerlemedi hamile kalamadım ben selenyum tedavisini kafaya koydum uygulayacağım eşimin bir akrabası var dahiliyieci ondan ayrıntıları öğrenp uygulayacağım göze aldım her şeyi internetende araştırdım selenyum tedavisini metin özata diye bir prof faydası oolur antikorlarını tedavisinde selenyum tedavisnin demiş ve 1 yıl boyunca eğer düşmesse bırakın demiş her gün 200gr değerinde alın demiş ben ayrıntıları öğrenirsem yine paylaşırım
sağol canım cvbın içinnn..bebeklerimi derken ikizlerinimi kaybettin geçmiş olsun canm inş. hayırlısı arkadan gelir.dereotu kürünü bende denemek isterdim ama derotu prolaktin hormonunu yükseltiyormuşşş seninde prlaktin yüksekliği şikayetin varsa kullanma derim bende ibrahim saraçoğlundan duymuştummm..inş.. rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip ederrr bizlere
sana endokrincin yazmadımı canım ilacı kim yazdı?
benim de TSH :5.00 ÇIKTI. 3ay önce düşük yaşadım belki bu neden olmuştur. kadın doğum doktorum euthrox adında bi ilaç verdi. tsh 2.5 olmadan hamile kalmaman gerekiyomuş.
2 nin altına düşmeli diye biliyorum benim doktorum buna çok dikkat ediyor. Bu arada endokrine de bir görün canım. Geçmiş olsun 4 ay gibi bir sürede iniyor 2 ye benim şu an 0.38 ve ilacı azalttı doktorum. Euthyrox un kaçlığını kullanıyorsun?
25 mg kullanıyorum. kaç ayda düştü canım, bana hamile kalana kadar kullan dedi. hangi aralıklarda kan vermek gerekiyo, hiç bilgim yok. 2.5 olması gerek diye reçeteye yazdı. bi düşüğüm var galiba tiroid neden oldu. değer düşmeden hamile kalmak tehlikeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?