bana euthyrox ilacını kadın doğum doktoru yazdı. endokrin bölümüne gidersem baska bi ilaç mı veriyolar ya da nasıl bi tedavi uyguluyolar
teşekkür ederim canım ya, hiç bi bilgi yoktu saol, en kısa zamanda endokrin bölümüne gideyim. kadın doktorunun ilgi alanı değil pek bişe bahsetmedi. 25 mg la düşmesi daha uzun zaman alır o zaman belki ilacın dozunu arttırır. sana da geçmiş olsun.. antikorlara da kan testinden mi bakıyolar.
kızlar endokrine gidiyorum haberlerimi akşam veririm
dahilye doktoruyla devam ettiğim tedavime anti tg 450 çıkınca endokrine giderek devam etmeye karar verdim ve hafta sonu muayne oldum. tsh: 2.60 diğerleri normal. bu durumda doktor bana hafta içi 50 hafta sonu 75 lik ilaçla devam etmemi söyledi. şuana kadar 50 lik içiyordum sürekli. bunun dışında selenyum, b12, magnezyum-çinko-kalsiyum yazdı. anti tg için bir ilaç olmadığını ve önemli olanın tsh olduğunu söyledi. gebelik açısından bizim açımızdan hiçbir olumsuzluk yok asla tereddütün olmasın dedi. tiroidim haşimatoymuş ve birde diyet listesi verdi.
benim gebelik üzerine ısrarlı sorularıma dayanamayıp kendi facebook listesindeki haşimatolu annelerin çocuklarının resimlerini gösterdi. hatta bunlardan birinin hamile kaldığında tsh'ı 126'ymış inanamadım. bebekte herhangibir özür durumu oluşurmu diye de sordum ve zamanında müdahaleyle böyle bir risk olmaz dedi. gebelik içinde bile farkedilse gebelik tamamlanana kadar bebek gerekli desteği görür dedi. doktorumdan inanılmaz memnun kaldım sanki endokrine değil psikiyatriste gitmiş gibi oldum. belki sizide biraz rahatlatır diye öğrendiklerimi paylaşmak istedim. diyet listesine ek olarak internetten okuyarak kendi başına teşhisler koyma diye defalarca tembih etti.
diyet olarakda: iyotsuz tuz
midye-kalamar-karides yasak
deniz balığı haftada en çok 2 kez
bitki ve meyve çayları dahil günde en fazla 4 bardak çay
perma ilacı içerikli saç boyaları yasak
tentirdüyot ve benzeri ilaçlar yasak
lahana ve benzerlerini sordum günde 20 kg falan yemen lazım öyle bişey yok dedi. her ay tahlil yaptırıp durma şuan için mayıs ortası tahlil sonrada temmuz ağustos gibi yapaız dedi.
ya arkadaşlar birşey sormak istiyorum bilen varsa cevaplasın ya.ben ayın sekizinde birgün süren bir kanama yaşadım tam adet zamanım gibiydi adettir herhalde dedim.3.gün doktora gittim ,ultrasonda baktı gebelik yok sağda şu kadar solda şukadar yumurta var dedi.yinede gebelik testi istedi negatif çıktı.sonra birdahaki adetinle yine gel dedi.kızlar bugün öğlen okuldayken lavaboya gittim afedersiniz büyük bir damla şöyle kopkoyu kırmızı kan geldi.bu ne şimdiki ya napsamki?
bundan sonra verdiği vitamin ve tiroid ilacını içip diyete uymaya çalışacağım, 2 aydır korunmuyoruz aynen devam edecek. hamilelik oluşana kadar bir daha gitmeyi düşünmüyorum zaten doktorum sonuçlarını telefonla bildirmen yeterli , gebelik oluşursa tekrar gelirsin demişti. (hamile kalınca tiroid ilacında % 30 daha fazlasına ihtiyaç oluyormuş) sorunu bu şekilde anladım ama doğru mu anlamışım ? :))canım benim doktorumda hemen hemen aynı şeyleri söyledi.üztüne birde okadar çok tahlil yaptırdıki herşeyi didik didik etti.sorun yok dedi.peki bundan sonra nasıl bir yol izliceksin canım.onuda anlatırmısın.
adet gibi bence 1-2 gün bekleyip eger devam etmez kesilirse doktorunla görüşmen iyi olur gibi ama bi sorun olsaydı önceki muaynende söylerdi .ya arkadaşlar birşey sormak istiyorum bilen varsa cevaplasın ya.ben ayın sekizinde birgün süren bir kanama yaşadım tam adet zamanım gibiydi adettir herhalde dedim.3.gün doktora gittim ,ultrasonda baktı gebelik yok sağda şu kadar solda şukadar yumurta var dedi.yinede gebelik testi istedi negatif çıktı.sonra birdahaki adetinle yine gel dedi.kızlar bugün öğlen okuldayken lavaboya gittim afedersiniz büyük bir damla şöyle kopkoyu kırmızı kan geldi.bu ne şimdiki ya napsamki?
canım bende öyle düşündüm ama 12 gün oldu ilk kanamadan bugüne ...bilemedim ama daha yeni sökülüyor olabilir mi adetin gebelik olmadığınz dair kan testi yaptırdıysan ancak öyle olabilir...
adet gibi bence 1-2 gün bekleyip eger devam etmez kesilirse doktorunla görüşmen iyi olur gibi ama bi sorun olsaydı önceki muaynende söylerdi .
bundan sonra verdiği vitamin ve tiroid ilacını içip diyete uymaya çalışacağım, 2 aydır korunmuyoruz aynen devam edecek. hamilelik oluşana kadar bir daha gitmeyi düşünmüyorum zaten doktorum sonuçlarını telefonla bildirmen yeterli , gebelik oluşursa tekrar gelirsin demişti. (hamile kalınca tiroid ilacında % 30 daha fazlasına ihtiyaç oluyormuş) sorunu bu şekilde anladım ama doğru mu anlamışım ? :))
ya ben nerdeyse 3 senedir korunmuyorum ama olmadı gebelik.bakalım tsh düştü şimdi aşılama yaptırcam bakalım tutacakmı.dua edin kızlar,allah hepimizin yardımcısı olsun:26:
Ben girmeyeli konu uzamış gitmiş.ben dün gittim dahiliyeye..(hastane hemen dibimde olduğu için mecburen dahiliyeye gidiyorum endokrinolojinin olduğu hastane oldukça uzak) neyse düşük yaşadığımı filan anlattıım doktora..kan değerlerime baktı yenide tsh 5.2 ye düşmüş şükürler olsun...ferritin 8 miş yani çok düşük kanın dedi...ilaç verdi bakalım..dereotuna da başladım 4 gündür bakalım sonuçları yazarız buradan...
kızlar gittim bir ay önceki tahlile baktı antikor falan yok dedi tüm değerler güzel dedi kan aldı ama öğlenden sonra doktor yokmuş perşembe gideceğim hem de perşembe kist için falan kadın doğumdan ultrasana gireceğim rahim ağzı testimi de alacağım
dahilye doktoruyla devam ettiğim tedavime anti tg 450 çıkınca endokrine giderek devam etmeye karar verdim ve hafta sonu muayne oldum. tsh: 2.60 diğerleri normal. bu durumda doktor bana hafta içi 50 hafta sonu 75 lik ilaçla devam etmemi söyledi. şuana kadar 50 lik içiyordum sürekli. bunun dışında selenyum, b12, magnezyum-çinko-kalsiyum yazdı. anti tg için bir ilaç olmadığını ve önemli olanın tsh olduğunu söyledi. gebelik açısından bizim açımızdan hiçbir olumsuzluk yok asla tereddütün olmasın dedi. tiroidim haşimatoymuş ve birde diyet listesi verdi.
benim gebelik üzerine ısrarlı sorularıma dayanamayıp kendi facebook listesindeki haşimatolu annelerin çocuklarının resimlerini gösterdi. hatta bunlardan birinin hamile kaldığında tsh'ı 126'ymış inanamadım. bebekte herhangibir özür durumu oluşurmu diye de sordum ve zamanında müdahaleyle böyle bir risk olmaz dedi. gebelik içinde bile farkedilse gebelik tamamlanana kadar bebek gerekli desteği görür dedi. doktorumdan inanılmaz memnun kaldım sanki endokrine değil psikiyatriste gitmiş gibi oldum. belki sizide biraz rahatlatır diye öğrendiklerimi paylaşmak istedim. diyet listesine ek olarak internetten okuyarak kendi başına teşhisler koyma diye defalarca tembih etti.
diyet olarakda: iyotsuz tuz
midye-kalamar-karides yasak
deniz balığı haftada en çok 2 kez
bitki ve meyve çayları dahil günde en fazla 4 bardak çay
perma ilacı içerikli saç boyaları yasak
tentirdüyot ve benzeri ilaçlar yasak
lahana ve benzerlerini sordum günde 20 kg falan yemen lazım öyle bişey yok dedi. her ay tahlil yaptırıp durma şuan için mayıs ortası tahlil sonrada temmuz ağustos gibi yapaız dedi.
ya arkadaşlar birşey sormak istiyorum bilen varsa cevaplasın ya.ben ayın sekizinde birgün süren bir kanama yaşadım tam adet zamanım gibiydi adettir herhalde dedim.3.gün doktora gittim ,ultrasonda baktı gebelik yok sağda şu kadar solda şukadar yumurta var dedi.yinede gebelik testi istedi negatif çıktı.sonra birdahaki adetinle yine gel dedi.kızlar bugün öğlen okuldayken lavaboya gittim afedersiniz büyük bir damla şöyle kopkoyu kırmızı kan geldi.bu ne şimdiki ya napsamki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?