Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

ANTİ tg ve ANTİ tpo ÖNEMLİ olmaz olur mu ben 5 yıldır uğraşıyourm bebek için tsh değerlerim normalken ve antikorlarım yüksekken hamile kalamadım gonal f kadar gtiitim ama olmadı aşılma ve tüp bebeği ise bu değerleri düşürmeden olma dediler düşük ihtimali yüksek miş benim tsh normal seviyedeydi 2011 1,65 idi ama antikrlar 1000 üzerindeydi sizin antikorlar daha düşükse onu bilmeme bende selenyım yada başka bir tedavi düşünüyorm antikor düşümüiçin ama kesinlikle önemli her doktor farklı bir şey söylüuor yavvv :

tüp bebek ve aşılama için değerleirn normale inmesi gerekkk cnm
1yıl çok ama çok geççç benim bildiğim en fazla ayda 1 kan tahlili yapılmalı
hakkına hayırlısı olsın

hoş geldin aramızaaa

kızlarr bu antikorlarr hangi testle ölçülüooo.ben hiç duymamıltım

dahiliyeci hormon testinde bakıyor ANTİ TD VE ANTİ TDO diye tsh yan kollaı gibi düşün bunlar haşimoto hastalığı teşhisinin koymasında etkilililer yüksek çıkarsa ömür boyu ilaç kulananlardan oluyorsun hernagi bir dahiliyeci sabah aç gidersen kan testiyle ölçer aynı gün sonuçlarıda alırsın

ben zaten aylık endoklojine gidiyorum ama tsh f t3 f t4 ve kan sayımı yapıodu bana

bu ay tsh ım 0.28den 6.34e fırladııı

tüp bebek tedavisine geçecektik normal seviyeye gelseydii kısmet iştee

bu ay doktorum kreatinin ; alt(sgpt) ; f t3 ; f t4 ; tsh testleri istemişşş

Ne oldu megan aşılama yapıldı mı? benim t3 t4 değerlerim normalmiş ama tsh 0,0066 yani baskılı dedi doktor, her ay tahlil vericem, takibe aldılar? bu konuda ne dersin, bi fikrin var mı?

Son düzenleme:
ben zaten aylık endoklojine gidiyorum ama tsh f t3 f t4 ve kan sayımı yapıodu bana

bende 2011 kadar sizin dediklerinizi yapıyordum ve hep iyi değer aralıklarındaydı ama malesef 5 yıldır tüm bebke çabalarım boşa çıktı meğer antikorlarım çok yüksekmiş bunun için tedaviye negatif cevap veriyormuş gebelik bence baktırın derim sizinkiler belki iyi seyirdedir doktorunuz onun için gerek duymamıştır antikorlara bizim burdakilerin bilgisizliğinde kaynaklandı malum kaliteli doktor bulmak zor

kızlar benim geçen ayki değerlere baktı antitipo 1300 idi tsh 0.75 her şey güzel antikor yok dedi ama aslında yüksek bu nasıl iş anlamadım.
bu ay da tsh 0.6 antitipo 1030

izmir' deki en iyi bilinen doktora gittim ve bana yaptığı açıklamayıda yazdım ben doktoruma güvenmek zorundayım zaten antikorlar için ilaç tedavisi yoksa gebeliğe engel olsada olmadasada yapacak bişey yok.doktorum özellikle belirtti bizim açımızdan hamile kalmanla ilgili bir problem yok diye. birde doktor bana nti tg için sorun değil dedi anti tpo normal. senin ikiside mi yüksek ? tedaviye rağmen bir değişiklik olmuyor mu?

Son düzenleme:

EVET BENİM HEM anti tpo hem anti tg çok yüksek benim gebe kalamam büyük ihtimalle bu yüzden bu başlığın ilk konularına baktım haşimoto hastalıklarının balıklarınada baktım benim durumumda baya bir kadın var sizin anti tpo normalse ve tsh nızda normalse zaten siz haşimoto değildisinizdir ve gebe kalmanız için bir bu yönde bir sakınca yoktur ben şu an antikorları düşürmek için yeni başlıcam tedaviye selenyım tedavisi düşünüyorum. diğer tedavi yöntemide kortizon diye bir ilaç var ikiside antikorları düşürdüğü bilimsel olarak ispatlanmamış ama doktorlar bunu tavsiye ediyorlar..

doktorum banada selenyum faydalı olabilir ama kesin düşürür diyemem bir deneyip bakalım dedi. onunda yüksek dozda alınmaması gerekiyormuş. beklemekten başka yapacak bişey yok malesef, mümkün olduu kadar olumlu düüşünmek lazım. bu arada sigara ve anti tpo ve tg üzerinde yapılan bir araştırmada anti tpo nun yükselmesine sebep olurken anti tg de bir değişikliğe yol açtığı gözlemlenmemiş. kullanıyorsan buda aklında bulnsun:S

sağolun kullanmıyorum çok şükür ama lahanagilleri çok yerdim onları azaltıyorum bol dere otu yiyiyorum bu aralar selenyum kullannan biri yazmış günde 200 mcg kullanaraka 8 ayda 1000 den daha fazlayken iki antikor değerleride 280 lere falan düşürmüş sonrada hamile kalmış darısı inşallahhhhh başımıza

canım valla biz doktorların yalancısıyız.çıldırcam yani bana kesinlikle atikorların gebeliğe sorun teşkil etmediğini söyledi ve bu kişi cerrahpaşanın profu.bende önemli olduğunu düşünüyorum aslında yoksa neden bukadar gebe kalamayan insanın genelde bu sorunu var dimi ama.yalnız şunuda eklemek isterim zaten bu antikorları düşürecek herhangibir ilaç falanda yokmuş.bu selenyum olayınıda ben ilk defa burda duydum.şimdi araştırcam bakalım biraz nette.

3.5 yıldır bebek tedavisi görüyorum aralık ayından berideee guatır tedavisi ama kimse bana antikorlardan bahsetmediiiiibu ay doktoruma sorucammm bakalım ne dicek

kızlarrr hani tahlil kağıtlarında tsh fsh falan yazıo yaa bu antikordada antikormu yazıyo yoksa kısaltması varmııı

Son düzenleme:
or

ben çok araştırdım güzelim ya selenyum yada kortizon ilaç ama bu daha tehlikeli selenyum mineral oldupu için daha faydalı ve tehlikesi çok kullanırsan var sana bir topc gönderiyorum aynı bizim dırumda olan bir kadın hamile kalmış ben antikorların kesinlikle etkilediğini düşünüyourm prof metin özatada zaten böyle diyor eğer tsh normalse ve antikorlarınız yüksekse bile düşüğünüz oalcaktr çünkü rahimde bebek durmuyormui bu değerler bağışıklık sistemiyle alakalıymış ben hiç duymadım antikoru yükse olup hamile kalan ama bu değerler düşükken hamile kalıyorlar ve hamileletyikte bu değerlerin hepsi çıkıyor tsh anti tpo ve anti tg kadın daha önce ölçtürmediği için ben antikorlarım yüksekken hamile kaldım diyor ki bu mümkün değil hamilelik sırasında ilk aydan itibaren bu dğeerler inanılmaz artıyor hamileleik artırıyor gebe kalmadan önce ben hiç duymadım ve görmedim antikoru yüksek olup hamile kalan en az 280 düşmeli anti tg diğeridi 500e falan düşmeli anti tpo

kızlarrr hani tahlil kağıtlarında tsh fsh falan yazıo yaa bu antikordada antikormu yazıyo yoksa kısaltması varmııı

ANTİ TPO VE ANTİ TG diye yazar tsh ve t4 t3 ten demir hormonundan sonra gelir genelde benim değerlerde öyle kısatmalarda antikıor diyor doktorlar onun için antikor diyoruz

canım ben bundan 2 yıl önce ölçtürdüğümde anti tpo 360 dı.şimdi 1300 olmuşneden artıyor acaba bunlar bilmiyorum.anti tg ise 162 ,tsh 1.35 ama benim prolaktinimde yüksek oda düşmüyor bir türlü.onun içinde ilaç kullanıyorum oysaki.doktorum onada önemli değil dedi biliyormusun

http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...68370-hashimoto-hiotiroidi-gebe-kalamama.html

burda ilk sayfada ki leri oku bizimle aynı durumda ve hamile kalmış antikorlar tedavi olamdan düşmesi mümkün değilmiş ya uzun zaman troid ilaçları kullanırsak değerler kendiliğinmden düzelebiliyormuş ama düzenli ilaç kullanımı ve diyetle iyotsuz tuz vs yada selenyım gibi tedavilerle benim eşimin dahiliyeci akrabası var KOnyada o bize selenyım için ace plus diye bir ilaç verdi günde bir kez kullansın antikorların düşümünden faysası olur dedi denicem yarından sonra ve 10 nisanda tekrar tetkiklerimvar bakıcm birazcık düşme bile görsem yıl kadar devam edecem çünkü max bir yıl kullanın faydası olmuyorsa bırakın diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…