kadın doğum doktorunun bu ilacı yazması yasal değil en başta. dahiliyeci veya özellikle endokrine gitmen gerekir ben 4 aydır dahiliyede tedavi görüyordum ama son muaynemde endokrine gittim ve ilacımın yetersiz olduğunu, sadece hipotiroid değil haşimato olduğumu öğrendim. senin değerin hemen düşmüş direnç göstermemiş bence durumun bu kadar güzelken iyi bir endokrine gidip anti tpo ve anti tg tahlilleride yaptırıp tedavine öyle devam etmelisin. daha başlangıç aşamasındayken kontrol edilmesi daha kolay olur diye düşünüyorum. birde kaçlık ilaç kullanıyorsun?
euthyrox 25 mg olanını kullanıyorum. dahiliye pek ilgilenmedi ilaç ismi bile sölemedi 3 ayda bi kan ver diyo. tiroitim haşimato mu dedim ewet diyo. endokrinde her hastanede de yok kadın doğum daha çok ilgilendi tsh la resmen. 2.5 olmadan gebe kalmak düşük nedeni dedi. benim zaten bi düşüğüm var.
sadece endokrine gitmen yeterli bence o sana nasıl bir yol izleyeceğini anlatır. antikorlara bakılmasının sebebi haşimato olup olmadığını tespit etmek için diye biliyorum. ben ayrıca ultrasonda çektirdim dahiliyeci tanıdık olduğu için daha detaylı anlaşılsın diye kendisi istemişti antikor ve ultasonuda zaten sonra ben yetersiz kalabilirim endokrine git diyede kendisi tavsiyede bulundu. biz bu sözü duyunca baya korktuk başta tabi ama neyseki çok anormal bişey çıkmadı.canım ya endokrine gidip antikorlara bakılmasımı mı isticem?? bugün dahiliye doktoruna antıkorlara da bakın dedim güldü. T3 le T4 e bakmam yeterli diyo, özele gittim ama hiç iyi bi doktora denk gelmedim, napıcamı şaşırdım
hamilelikte ihtiyaç % 30 artar dedi doktorum yani doz artacak illaki ama duruma göre ne kadar artar şimdiden bilinmez tabi. bu arada bu ilaç ömür boyu kullanılacak bi ilaç bir kaç kullanıp değerlerim normale düştü bırakayım dediğin an tekrar yükselir, özellikle hamilelikte yükselmesi daha hızlı ve çok olur.ben de bu yüzden dahiliye ye gittim, ama hiç bi işe yaramadı. en kısa zamanda endokrine gitmem gerek. bulunduğum şehire yeni taşındım hiç bi yeri bilmiyorum araştırayım. teşekkür ederim canım. eğer değer düştüğünde hamile kalırsak, hamilelikte yine yükselir mi doktora sordun mu??
ya kızlar bu doktorlar çok uyuz ya biz heyacanla sıramızı bekliyoz oldu bittiye getiriyorlar ilk doktor eutrox b12 ve demir verdi bi yıl sonra kontrol dedi güvenmedim başkasına gittim 3 ay sonra gel dedi ama bana ilaç yazmadı diğer ilaçlarım kalmadığı halde bunları yazan doktor yazsın dedi
benimde bulunduğum yerde endokrin yok ve bunun için izmire gittim hafta sonu, sürekli gidip gelmek zor olacak diye düşünüyordum ama doktorum sadece telefonla bilgi vermemin yeterli olduğunu söyledi . bundan sonraki ilk tahlilim mayıs otrasında ve nelere bakılmasının istediğini tek tek yazdı birdaha hamile kalmadan gelmene gerek yok telefonlaşmak yeterli diyor. bende sadece dahiliyecinin verdiği euthyrox 50 kullanıyordum ama şuan doz değişti ve b12 selenyum ve calsiyum-çinko-magnezyum da almaya başladım. yalnız dediğim gibi benimki haşimato çıktı. kadın doğumcu buna karar verebilse bile tedavide yetersiz kalabilir diye düşünüyorum.
Erdal Duman'a gittim internette ve burda iyi tavsiyeler vardı ve ben çok memnun kaldım. muaynehanesi alsancak ta netten aratırırsan bilgileri yazıyor.benimde en son 2.60 çıkmıştı dahiliyecinin verdiği 50 lik doz kullanıyordum ama Erdal bey hafta içi 50 hafta sonu 75 e yükseltti. benim anti tg değerim de 450 çıkmıştı. kahvaltıdan 30-40 dk önce alman ve hargün aynı saatlerde alman daha iyi sonuç veriyormuş. 2.60 olan değerimi 2 ye çekmemiz daha iyi olur dedi.bende izmirdeyim canım tsh 4.1 çıktı eut. 25 lik içtim 1,5 ay 3.8 e düştü ama öğrendimki yanlış içiyormuşum ben hemen kahvaltıdan önce içiyordum meğer en az yarım saat önce içmek gerekiyormuş. kadın doğumcum t3 t4 te baktı önemli bişey yok 50 mg a yükselt dedi bende şimdi endokrine gidicem bu ay aşılma yaptırdım da sonuç alıp öyle gideyim dedim sen kime gittin hayatım isim verebilirsen çok sevinirim devlete gitme şansım yok çalıştığım için çok zor oluyor izin almak..
tsh lar iyi görünüyor antikorlar yüksek, benim bildiğim kadarıyla bu durumda ilaç tedavisi değil belli aralıklarla tiroid kontroli yapmak gerekiyor. antikorların yüksek çıkıp diğerlerinin normal olması ilerde oluşabilecek bir haşimatonun göstergesi o yüzden kontrol edilmesi gerekir diye biliyorum ama tabi doktorunun söylediği asıl önemli olan.tsh 0.6 antitipo 1030 t3 3.19 t4 0.71 antitg 500
o zaman doktor sana nasıl ilac yazmamış anlaşılır gibi değil! bence doktorunu değiştir çünkü kullandıpın ilaç çok güzel düşürmüş değerini, durduk yere tekrar fırlamasın.canım benim tsh 1 şubatta 15di yani bunlar ilaçlı değerlerim
o zaman doktor sana nasıl ilac yazmamış anlaşılır gibi değil! bence doktorunu değiştir çünkü kullandıpın ilaç çok güzel düşürmüş değerini, durduk yere tekrar fırlamasın.
yani nasıl bi iş bu hayret bişey doktorlara güvenmek zorundayız ama onlarında söyledikleri birbirini tutmuyor.araştırıp çevrende iyi tavsiye edilen birine gitme şansın varsa git bence. nasıl olsa elinde 2 ayrı tahlil sonucu var ikisinide gösterip daha net bilgi alabilirsin.
doktor ilaçlarıma baktı çok güzel aynen kullan dedi ama ben ilacı yazmam dedi ben de aile hekimine yazdırdım önceki doktor 3 ay kullan demişti vitaminleri endokrinci bulamıyorum borçlarda dolayı özele gidemiyorum iki doktor da hamile kalabilirsin dedi 7 aylık hamileyim ilk kez bu ay korunmadım
benimde aynı şekilde gebelik öncesi muaynede anlaşıdı tiroidimin yüksek olduğu bendede mantar çıktı rahim temiz seninle aynı gibi durumumuz bulunduğun yerde üniversite hastenesi falan varsa ordada vardır endokrinci veya devlet hastanesinde dahiliyeciye gidebilirsin. aile hekimi yasal olarak bu ilacı yazma yetkisine sahip olmadığından yazmamış olabilir. hangi şehirdesin? bu arada banada kadın doğumcu istersen folic asit kullan dedi benim tercihime bıraktı ama ben yeterince vitamin ve mineral kullandığım için birde onu almak istemedim. bizimde korunmasız 3. ayımız.kadın doğumcuyu da gittim ultraon temiz çıktı ama mantar varmış folik asit içiyorum ama folik asidi ben deyince yazdı aile hekimimi bile içiyor musun diye sordu ama kadın doğujmcunun aklına ben sormadan gelmedi muyane de yapmacaktı bir yıl olmamış evleneli diye ben ısrar ettim ben çocuk için değil gebelik öncesi muyene istiyorum diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?