Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

tiroit ilacı kullanırken, folbiol kullanmak zararlı mı? bilginiz var mı kızlar.. tiroit ilacı bide kilo yapar mı benim iştahım arttı.

hipotroidde ilaç kullnılmazsa kilo yapar hatta ilacın içinde kilo kaybı yapabilir yazıyo

kızlar youtube incir kürü tarifi var seda sayanın videonun sonunda soğan kürünü anlatıyo tsh yüksek olup zor hamile kalanlar için de önemli bu küğr diyo

hipotiroid gebeliğe adet düzensizliği yaptığı için mi engel oluyo?? benim adetlerim çok düzenlidir, ama diğer belirtilerinin hepsi var. 5 aylık evliyim. ilk ay hamile kaldım, 2 aylıkken bebek gelişmediği için kürtaj oldum. 4 aydır da korunuyorum. tsh ım 6 günde 5 ten 2.78 e düştü. tekrar hamile kalamamaktan korkuyorum

günümde adet oldum bugün
yok bitanem ya normale inince kalınıyormuş hamile en azından çabucak hamile kalmışsın canım dur hele yakınkır allahın izni ile gebeliğn. ben ilacı kullanalı iki ay oldu geçen ay 33. güraan adet oldum bugün 34. gün gelen giden yok adetimin düzensiz olması beni rahatsız ediyo

ilacı kullanmadan önce adetlerim çok düzenliydi, bu ay ilaca başladığım için adet olamadım, ilacı kullanırken adet düzensizliğimi oluyor????

kızlar sonuçlarım bunlar
LH:6.5 Estradiol:25 Prolaktin:17.12 TSH:1.63 FSH:4.82 Serbest T3:3.26 Serbest T4:1.15
kesin olarak neyle ilgili sorunum var hala anlayamadım ne yapmam gerekiyor doktor dogum kntrol hapı verdi kullanmıyorum varmı aranızda benzeri olan

Herkese merhaba,
Ben evli değilim ve simdilik hamile kalmak gibi bir planim da yok :)
Merak ettigim bir konu var onu soracağım. Ben 14 yasımdan beri thrymazol kullanıyordum (su an 19um) hipertiroidim vardi ilaç iç birak iç birak sürekli bunun verdigi stres yan etkiler sıkıntı falan en sonunda iki ay once ameliyat oldum bol bol da nodul vardi tiroid bezimi tamamen aldılar. Yani su an tiroid bezim yok. Doktor bana ameliyatı söylerken ileride hamilelikte cok sıkıntı olur bu tiroid o yuzden simdi aldir kurtul bu sıkıntıya yasanmaz falan dedi pek anlamadım ama neyse üstünde durmadım.
Simdi euthyrox diye bir ilaç kullanıyorum 50 mg. Günde uc tane aliyorum. Her sabah uyanır uyanmaz ve hayatımın sonuna kadar böyle devam edecek.
Peki bir on onbes yıl sonra evlenip bir de cocuğum olsun istersem ilaç bana sıkıntı yaratır mı? Doktorumun dediğine gore artık normal bir ınsanım sonuçta protez kol nasıl normal kol gorevi görüyorsa benimki de o hesap.
Hipertiroidim artık tedavi edilmiyordu bir süre ilaç kullanıyordum sonra düzelince bırakıyordum tekrar hortluyordu tekrar ilaca başlıyordum tabii yükseldiğini anlamam sıkıntılı oluyordu terleme titreme sıkıntı stres burnum falan kanardı sürekli. Açıkcası dusunuyorum da o zaman cok sikintiliymisim ama simdi hayatımın sonuna kadar her gun ilaç içeceğim uyanır uyanmaz. Bu da ayri sıkıntı. Allah hepimize saglik versin bol bol, bol keseden

ilacı kullanman değil kullanmaman sıkıntı yaratır, hamile kaldığında doğuma kadar ilacın dozu da bir miktar arttırılacak (bebeğede yetebilmesi açısından).

İyiakşamlar arkadaşlar bendede tiroid yüksekliği çıktı.Aynı zamanda pkoda var düzenli diyet ve spor yapmama rağmen çok yavaş veriyorum hatta son 3 haftadır kilo vermem durdu.Endokrin bölümüne prolaktin hormonu için gidiyordum kontrole bu tiroit için ilaç verdiklerinde tedaviye başladıklarında kilo vermem hızlanırmı artık yerimde saymaktan bıktım çünkü.Aranızda benim gibi olan arkadaşlar varsa lütfen fikirlerinizi bekliyorum.Bu arada 2.5 yıllık evliyim ve çocuk tedavisine geçmedik.Önce biraz kilo vermek istedim ama yerimde saydığımı görünce bunalmaya başladım.Fikirlerinizi bekliyorum

arkadaşlar benim de tiroid 9.51 di tedaviye başlamadan önce 20 gün levotiron kullandım tekrar kontrole gittim ve 0.515 e düşmüş. yani olması gereken değer aralıklarına girmiş. doktor bu değerin normal olduğunu söyledi ve sayılara takılma dedi... doktora göre tiroid yüksekken de hamile kalınabilirmiş. çok rahat gibi geldi doktor bana..

sizce artık bebek olması için bi engel kalmış mıdır?

bugün gata endokrine muayene oldum. ilacımı 50 mg a yükseltti doktorum. bir buçuk ay sonra tekrar gel dedi.A-TG 31,66 A-TPO 977,26 antikorlarım çok yüksek galiba. antikor değerleri ilaçla düzelmiyo galiba bilginiz var mı

selamlaar,
bendede hipotroid var we hamile olmak istiyorumm kan tahlili yaptırcamda...ben lewotiron kullanıyorumm sizin bahsettiğiniz ilaçlarıda hiç duymadım onlar ne için acaba

benim de antikor yüksek o yüzden hamile kalamam mı diye korkuyorum

arkadaslar lütfen yardımmmmmm ben 6 haftalık hamileyim, tsh değerim gebelikten önce 3,5 lerdeyken suanda 7,8 civarında dr hemen euthtrox 75 mg ile başlayalım dedi. ilacımı her sabah alıyorum ama benim korkum şu tsh yüksekliği düşüğe ya da zeka geriliğine sebep oluyormus, gebelikten önce düzene sokmadığım için gec kalmış olabilirmiyim? ve de ne kadar sürede normale döner?

selamlaar,
bendede hipotroid var we hamile olmak istiyorumm kan tahlili yaptırcamda...ben lewotiron kullanıyorumm sizin bahsettiğiniz ilaçlarıda hiç duymadım onlar ne için acaba

slm canım bende de hipotiroidi var,levotiron kullanıyorum bende 75 lik,her sabah alıyorum,doktoruma sordum gebeliğe engel değil dedi,yani normal değerlerde olduğunda,benimde şu an normal değerlerde zaten,ama daha hamile kalmadım

Kızlar bende yeni katıldım siteye ama sürekli takip ediyordum 26 yasındayım nerdeyse 2 yıllık evliyim ,benim tshım da sürekli 5 ile 7 arasında çıkıyordu bugüne kadar da hiç bi doktor önemsememişti ta ki endokrinolji uzmanına gidene kadar hemen euthrox verdi gebelik düşündüğüm için bizimde 1 yıldır olmuyo diğer herşey normal bende de suan 3e düştü tshım acaba şansım var mı bu ay benimle aynı durum yaşayan varmı?

ALOOOOOOOOOOOO kimse yok mu ya,anlaşıldı bütün hipotroidliler hamile kalmış en azından bu sevindirici olsa gerek:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…