Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

ALOOOOOOOOOOOO kimse yok mu ya,anlaşıldı bütün hipotroidliler hamile kalmış en azından bu sevindirici olsa gerek:))

yok canım nerdeeeee :) bende yazmıştım ama banada cevap veren olmadı :) aynı durumdayız sanırım,benim tsh şu an normal değerlerde her 2,3 ayda bir kontrole gidiyorum,hala hamile değilim,ilacı sürekli kullandığım zaman normal değerlerde de seyir ettiğinde gebe kalmaya engel değilmiş,endokrin doktorum öyle söylemişti bana

merhaba. ben de yaklaşık 2 yıldır hipotiroidi tedavisi görüyorum. aynı şekilde hamile kalamaz mıyım diye korkuyordum. adetlerim çok düzensizdi. mayısta bebek çalışmalarına başlamaya hazırlanırken nisanda süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. hem de korunurken kalmışım. şok olduk eşim de ben de. ama mutluluğuna doyamadan 7 haftalıkken düşük yaptım kürtaj oldum. şimdi korunma dönemindeyim. inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalırım ve bu sefer sağlıkla kucağıma alırım. Doktor değerlerin normal olduğu sürece kalabilirsin demişti. ama bebeğinde ihtiyacı olacağı için dozunu artırmamız lazım demişti. bebeğin beyin gelişiminde önemliymiş o yüzden hamilelikte sık kontrol ettirmeli ve ilacı düzenli kullanmalıyız. Allah herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin..

Ohh bee biri çıktı en azından ALOOOOO işe yaradı :)) merhaba tatlım,, ne dicem canım ne kadar oldu peki bebek düşünmeye başlayalı?ya ben açıkcası araştırdım bu durumu cidden etkiliyo gebe kalmayı tiroid dengesizliği yada zorlaştırıyo desem yeri ben 2 aydır kullanıyorum 2ye düştü bu ay umutluyum aslında ama biyandan 1 yıldır olmamış şimdi mi olcak diyorum off cok zor her şyi hamilelik belirtisi sayıyorum artık sendede öyle mi???

Merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda hayırlı bir evlat nasip eder rabbim sana ,bence sevinmelisin bi yandan en azından hamile kalabildiğini biliyorsun yine olur tatlım ama dediğin gibi dozu cok önemli hamile kaldığında cocuğu etkilediğini bilmiyodum hiç bi doktor uyarmadı bugüne kadar ben kendi araştırmalarım sonucu biçok seyi öğrendim ahh bu doktorlar!!bazen diyorumki belkide bu yüzden hamile kalmadım çünki hep hayırlısını istedim sağlıklı bir evlat istedim ama şimdi düştü çok sükür kontrolüm var bikaç güne bakalım artık..

merhaba canım...evet aloooo işe yaradı :))) ben yaklaşık 1 buçuk senedir tiroid ilacı levotiron kullanıyorum,yaklaşık 10 aydır da normal değerlerde...fakat gebe kalmama bu engel oluyo mu bilmiyorum,çünkü eşimde de sorun var benim,o da tedavi görüyor...senin anlayacağın ikimizde de sorun var galiba...bekliyoruz bakalım,adetimin 3.günü gitcem doktora hormon testi falan yapacakmış,herşey yolunda olursa aşılama düşünüyoruz biz canım

Ben de euthyrox kullanıyorum aynen benim de eşimde çok az bi problem var kümeleşme var spermlerde e o da hızını kesiyo az da olsa ben hormon değerlerime baktırdım gayet iyi ama tüplere baktırmam lazım biara hem tırsıyorum hem üşeniyorum aman yaa millet istemez ilk gecede hamile kalır biz ölüyoz resmen yok diyesimm geliyooooooo demiyorum:))hayırlısı ya,bu ay kuru günlerde akıntım oldu acaba diyorum kendi kendime bide rüya gördüm dr diyoki bana uterusun kaymış:)))neydi neydi derken rahimmiş araştırdım yani ne alaka birsürü tabak gördüm fln fln off psikolojik olablr..neyse canım bence hemen aşılama düşünme yaa hormonlarına baktır rahim filmi çektir eşinde tedavi olsun artık olmazsA yaptırırsın o da zor çünkii inşallh gerek bile kalmazz canım..

bizde ilk başlarda korunduk hemen bebek olmasın diye,nerden bilelim ,biz hemen ilk korunmasız ilişkide hamile kalınır diye biliyoduk,bu kadar bekleyeceğimizi bilseydim hiç korunmazdık...neyse artık buralara kadar geldik,biz 1 senedir korunmuyoruz doktor rahim filmi çekti zaten,perde varmış onun için laparoskopi ve histeroskopi oldum,şimdi iyiyim,eşimde de hareketsizlik var tedavi de görüyo ama çok az bi gelişme olmuş, ya bende beklemeyelim aşılama yaptıralım diyorum ama doktorum ne diycek bakalım

Çok geçmiş olsun birsürü zorluktan geçmişsin en azından düzelmiş sağlık problemin bukadar çaba boşa cıkmaz yakında gelir bebeğin merak etme eşin için l-arginine denen bi ilaç var tavsiye edrim benim eşim kullandı düzelme var ve keçiboynuzu kürü diyolar ben yapmadım ama çok iyiymişş canım aklında bulunsun..

tşk ederim tavsiyelerin için canım,ama o dediğin ilacı hiç bilmiyorum,biz trental,proxeed,evicap kullandık,hatta yanında keçi boynuzu kürü yaptık,olmadı pekmezinide aldık ama,sonuç pek değişmedi canım ya..bende yoruldum artık bilmiyorum bakalım hayırlısı artık,inşallah sende bir an önce bebeğine kavuşursun canım

rica edrim canım doktoruna bi sor istersen yan etkisi fln yok içinde arginin var çok faydalı bende bu ay olmazsa devam ettircem o ilaca bi umut işte kös kös oturmaktan iyidir çabalamak..sende devam et kürlere 6 ayda fln sonuç veriyomuş..Amin ya hepimize inşallahh çok zor çünki nezaman yola cıksam gözlerim radar gibi hemn bebeklere takılıyo uzaktan sevmek istemiyorum artık ya gerçi yıllarca olmayanlar var şükredelim daha genciz olur yaa muckk..

merhaba kızlar şubatta troid ilacına başladım tsh 0.75e gelince çocuk çalışmlarına başladım bu arada intikorlar da baya yüksekti 1300lerde üç ay sonra hamile kaldım hamile kalınca tsh 10a çıktı ne olacak şimdi

hayırlı olsun Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. doktorun ilacın dozunu yükseltecek. ben mayısta düşük yaptım. hamileyken endokrin doktoru bebeğin ihtiyacı olacağı olacağı için dozunu yükselteceğiz demişti. tiroit hamilelikte önemli fazla gecikmeden doktora git bence..

hamile olmana çok sevindim canım, hemen endokrin doktoruna görün ilacın dozunu arttıracaktır mutlaka.. benimde antikorlar 1000 lerde. 3 aydır ilaç içiyorum tsh 5 ten 3 e indi. daha da inmiyo. 50 mg içiyorum yükseltmedi ama tsh hep 3 lerde.

merhaba bayanlar;
2 ay önce diyetisyene gitmek için tahlil yaptırdım ve o tahlil sonuncunda tsh değerimin çok düşük olduğunu gördüm buna istinaden hemen endokroloji bölümüne randevu aldım ve işte hipertiroidle ozaman tanıştım meğer yıllarca metopolizmam çok hızlı çalışıyomuş eskiden zayıftım ama hiç buna bağlamamıştım zayıflığımı.. tedaviler sonucuda şimdi hiperden hipotiroide dönüştü hergün hap içiyorum iyi tarafı allahtan 1 ay gibi kısa sürede tsh 34 ten 0,50 düştü dr sonuçlar çok güzel dedi ancak antikorlar halen savaşıyorlarmış tiroid bezini harapetmek için 1000 den büyük çıktı gözüküyor... 1ay önceki değerlerle kadın doğumcuyada gittim bebiş sahibi olmak istiyorum die hemen bana folik asit verdi 2 ay kullan dedi değerlerim çok yüksek tsh dedim ne olacak merak etme 1-2 ayda bu değerler düşer dedi tsh 2,5 ve altı oldumu gebe kalabilrisin dedi şuan ilaçları kullanmaya devam ediyorum bebek çalışmalarınada eylül gibi düşünüyorum olup olmayacağını ozaman göreceğiz bakalım...

Kızlar tshım 2.60 a düşmüş çok mutluyumm,eşiminde değerleri çok normal..sizce rahim filmi çektirmeli miyim artık yoksa 1-2 ay daha bekliim mi yaa off

Kızlar tshım 2.60 a düşmüş çok mutluyumm,eşiminde değerleri çok normal..sizce rahim filmi çektirmeli miyim artık yoksa 1-2 ay daha bekliim mi yaa off

önceki değerin neydi kaçtan düştü canım, benim tsh 5 ten 3 e düştü. daha da inmiyo, 50 mg içiyorum. kan tahlilini ilaç içerek mi veriyosun içmeden mi. bence bi iki ay daha bekle değerin normale inmiş bebişin gelir inşallah..

Canım benim yıllardır hep sınırda 4-5 ti bikere 7lere cıktı ilaç fln veren olmadı taki endokrine gidip gebelik düşünyrum diyene kadar beni 2 ayda 4 ten 2.50 ye düştü dr cok normal dedi dozu düşürmedi 5olik devam 1 ay sonra tekrar kontrol,ilaç vermediler hiç bana onu yeni duydum ne ilacı tatlım?inşallh ya hormonlar fln gayet iyi eşiminde kümeleşme problemi vardı bi ilaç kullandı bişe kalmadı tek soru işareti tüpler artık ondan da korkuyorum.bide sıkıldım farklı farklı dr lara gidiorum bıktım yoruldum yani diş teli göz endokrin kadın doğum derken afakanlar basıyo beniiiiiii:))umarım ya bu ay cok umutluydum olmadı ama denemeye devam aslında bu süreçte biraz kilo versem iyi olcak 52den 62ye cıktım tiroid ve insülüin direnci sağolsun bu kiloyla hamile kalmak vücuduma eziyet olur sanırım..sen nezamandır düşünüyosun,ilk olcak dimi sennde?

Benim 1 yıldır hipertiroidim var
hemen hamile kaldım ama mide bulantılarımı çok tetikledi
şimdi ilaç kullanmaya devam ediyorum
heralde normale döner degerlerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…