Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

Benim 1 yıldır hipertiroidim var
hemen hamile kaldım ama mide bulantılarımı çok tetikledi
şimdi ilaç kullanmaya devam ediyorum
heralde normale döner degerlerim

Döner döner her ay kontrole git muhakkak ilacın dozu için.ayrıca tebrikler darısı bize artk..

bi endokrinoloji uzmanının kontrolünde ilacın tekrar ayarlanıp belli periyodlartda tahlillerini tekrarlaman lazım cnm

benim bir düşüğüm oldu çocuğum yok ilk olacak inşallah. düşükten sonra öğrendim hipotiroiditimin olduğunu. şimdilik bebek düşünemiyorum değerlerim normale inmediği için, tiroid ilacı eutrox 50 mg kullanıyorum. bide folik asit içiyorum. bende 5 kilo aldım

slm canım ,nasıl düzelme olduğu halde yok mu bebek tatlım benimde düzeldi yeni bende bekliorum üzülme

aleyküm selam canım nasılsın
canım ne düzene giriyor nede bebek geliyor 7 yılım bitecek bu agustota allah nasip ederse dile kolay beklemekçok zorrr ya sabırrrr
hem ben alıştım alışmakta zorundayım başkada çarem yok dünya dua üstüne allahım ne verirse hayılısından versin(amin)
senin nasıl düzeldi canım :26::26::26:

selam kızlar iyi akşamlar.3 yıl oldu hashimoto tiroid olduğumu öğreneli.sadece ilk öğrendiğimde normal aralıklarının dışındaydı. o gün bugün 50lik euthrox kulllanıyorum.hiç normalin dışına çıkmadı..bende polikistik over de var.gebe kalmak istediğimde bir problem olmadı..sadece bir kez sürpriz bir şekilde kimyasal gebelik yaşadım. beta hcg 16 idi öğrendim ve hemen yarıya düştü.şimdi de hamileyim inşallah sizler de kolaylıkla gebe kalırsınız istediğiniz zaman..

İyiyim canım şehir dışından misafirlerim geldi giremedim siteye sen nasılsın?herşyin hayırlısı tatlım sana zulüm edecek seni üzecek bi evlat olmasındansa olmasın ben öyle düşünüyorum.canım benim biara 7 oldu ama hep 4-5 arasıydı euthyrox 50 kullandım 2 ay 2.50 ye düşmüş ilaca devam her ay kontrol var ole yanii..başka bi doktora fln git hem belki doz uygun diildir..hem bütün testlerini yaptrdınmı hormon fln tüpler mesela?

En azından oluyo canım biliyosun tiroidi de düzene soktuktan sonra gelir bebişin..bende ilaca devam aynen folik asitte var ama ben 10 kilo aldım yaa(napcas bu kiloları biiz poff..

bana da bundan 4 sene önce haşimoto teşhisi konuldu,iki yıllık evliyim ama çocuk yapma girişiminde bulunmadık hiç. mayıs ayına karar verdik doktoruma gittim tahlil yaptırdım,kötü çıktı değerlerim. bu yaz dedi hamile kalmamaya çalış. eylül de tekrar doktora gidicem. inşallah değerlerim normale döner. Eutrox 150 mg kullanıyorum ben. haftanın dört günü 4/3'ünü diğer üç günü 4/2'ni kullanıyorum hapın.

bende gebeliğin 25.haftasında hipotiroidi çıktı. eutyhrox 50 mg başladım 1 ay dolunca tekrar test yaptırıp doz ayarlaması yapılacak. doktor ilacı kullanmazsan çocuğun zekası 1-2 puan geri olabilir dedi. bende bu hastalığa dair hiçbir belirti yok ama değerler böyle. korkuyorum geç kalmış olabilirmiyim diye. inşallah bebeğime bir zarar gelmez.

bir de şunu merak ediyorum benim ki hamilelikte çıktı. doğumdan sonra gerekli tetkik yapılana kadar ilaca devam etmek gerekiyor mu? ve bu tetkik doğumdan kaç hafta sonra yapılması gerekiyor. inşallah geçicidir. tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.

merhaba kızlarr,

bende de troid rahatsızlığı var hergun eutrox 50 mg içiyorum4 yıllık evliyim evliliğim sürecinde 2 başarısız gebelik bir başarısız tüp deneyimim var hepsinin nedeni troid olduğunu öğrendim ben alanyada yaşıyorum ve burda endokrolojı bölümü yok en son kayseride gittiğim endokroloji dr na anlattım deneyimlerimi ve geçmiş değerlerimi söleyince düşüklerimin ve başarısız tüp bebek deneyimimin normal olduğunu söledi cok önemli bir konu imiş onu anladımilaca başladım ve 2. ayımda hamile kaldım ilaçlarımı her ay düzenli bir şekilde dr kontorlunde devam ettim suan cok sükür 1 yaşında bir kızım var bence bu konu ne genel cerrahlara ne de dahiliyecilere kalmalı muhakkak bir endokrolojı uzmanı görmeli diyorum cunku benim değerlerim hep normal değerler arasında ama yukseğe yakın cıkıyordu oyuzden bur daki dr lar ilaca gerek olmadığını sölemişlerdi halbuki varmış gebe kalabilmke için tsh ve serbst t4 ve t3 ün bir aralığı oluyorumuşş onu ilaçla kayserdeki dr ayarladı sonucum kucağımdaçok şükür

merhaba kızlar
bende tıroid hastasıyım euthyrox 25 kullanıyorum inş engel degıldır bu ay klomen ve catlama ignesı kullanmdım ıns engel olmaz bebegım gelır

Merhabalar, ben tiroid rahatsızlığını ilk çocuğuma hamileyken ortaya çıktı. Tiroidlerim hamilelik sebebiyle çok çok az,yok denecek kadar az çalışıyordu. Hatta doktorlar tahlilin yanlış olabileceğini düşünerek kan tahlilini tekrarladılar. İlaç kullandım hamileliğim boyunca. Hamilelikten sonra da kullandım. Bir süre sonra normale döndü. Şimdi tekrar hamileyim bakalım bu sefer ne olacak.

Size tavsiyem, dereotu. Dereotu tiroidlerin dengeliyor. Tiroidleri çok çalışanlara da az çalışanlara da faydalı. Ben kendim de şu an kullanıyorum...

Canım aynı sorun bende de çıktı. Bana doktor zeka özürlü olabilir demişti. Az ağlamadım hastane koridorlarında... ALLAHA ŞÜKÜR BİRŞEY ÇIKMADI. Puanını falan bilmem ama gayet akıllı bir oğlum var 4 yaşında. Canım ben hamilelikten sonra da bir süre kullandım tiroid ilacını. Onu sana doktor söyler zaten. Birkaç ay sonra tekrar kan tahlili yaptırdım, tiroidlerim normale gelmişti. İlacı kestim...YANİ SENİNKİ DE GEÇİCİDİR...

Şimdi 2.'ye hamileyim. Yine tiroid sorunu olmaz inşallah...

selam kızlar..ben haşimatoluyum..güne levatrionla başlıyorum..tshım 1,190 a düştü şükür..ama estradiolüm nisanda 24ken şimdi 142i..6 eylülde yumurtamın 23,3 old söyleid dr ve ovitrelle yaptırdım..o mgünilişki oldu ama ertesi gün eşim çok hastalandı olmadı mecburen bi sonraki güne kaldı..muhtemeln bu hafta gidicem..sizce şansım nedir..29 yaşındayım..2 yıl olacak evliliğm..((

merhabalar 7 yasından berı hashımato tıroıdı hastasıyım su an 26 yasındayım omnur boyu levetrıon kullanma mecburıyetım fakat bu arada bırde cıkolata kıstı magduruyum sızce cocugumun olma ıhtımalı varmıdırı su an evlıyım fakat henuz cocuk dusunmedıgımden bırde artık korkudan denemeye bıle cesaret edemıyorum pıskolojım altust olmus durumda

nerdesiniz kızlar artık kimse uğramıyo foruma galiba. tsh a baktırırken ilaç içtikten sonramı kan veriyosunuz???

nerdesiniz kızlar artık kimse uğramıyo foruma galiba. tsh a baktırırken ilaç içtikten sonramı kan veriyosunuz???

merhabe servisit hakkında size özelden msj yazamadım, daha özel msj yazma hakkım yok
konuyla alakası yok ama burdan yazayım: vajinal muayene sırasında gördü doktor rahim agzı yarasını , çok fitil ve antibiyotik kullandım geçmedi. benim de ilk bebeğimin kalp atışlatı duyulmadı, kürtaj oldum. Servisitin sebep olduğu bir durum değilmiş, doğumdan sonra tedavi edilie dedi, yakma yada dondurma yöntemiyle. başka bir doktorda, yakma yada dondurma yapma sakın, ordaki dokular ölüyor,smear testinden sonuç alamazsın. Vücut kendisi yapar , kendiliğinden iyileşir dedi, gerçekten de küçülmüş biraz. Sevgiler

mesajıma cevap verdiğin için teşekkür ederim canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…