Benim 1 yıldır hipertiroidim var
hemen hamile kaldım ama mide bulantılarımı çok tetikledi
şimdi ilaç kullanmaya devam ediyorum
heralde normale döner degerlerim
merhaba kızlar şubatta troid ilacına başladım tsh 0.75e gelince çocuk çalışmlarına başladım bu arada intikorlar da baya yüksekti 1300lerde üç ay sonra hamile kaldım hamile kalınca tsh 10a çıktı ne olacak şimdi
Döner döner her ay kontrole git muhakkak ilacın dozu için.ayrıca tebrikler darısı bize artk..
Canım benim yıllardır hep sınırda 4-5 ti bikere 7lere cıktı ilaç fln veren olmadı taki endokrine gidip gebelik düşünyrum diyene kadar beni 2 ayda 4 ten 2.50 ye düştü dr cok normal dedi dozu düşürmedi 5olik devam 1 ay sonra tekrar kontrol,ilaç vermediler hiç bana onu yeni duydum ne ilacı tatlım?inşallh ya hormonlar fln gayet iyi eşiminde kümeleşme problemi vardı bi ilaç kullandı bişe kalmadı tek soru işareti tüpler artık ondan da korkuyorum.bide sıkıldım farklı farklı dr lara gidiorum bıktım yoruldum yani diş teli göz endokrin kadın doğum derken afakanlar basıyo beniiiiiii:))umarım ya bu ay cok umutluydum olmadı ama denemeye devam aslında bu süreçte biraz kilo versem iyi olcak 52den 62ye cıktım tiroid ve insülüin direnci sağolsun bu kiloyla hamile kalmak vücuduma eziyet olur sanırım..sen nezamandır düşünüyosun,ilk olcak dimi sennde?
slm canım ,nasıl düzelme olduğu halde yok mu bebek tatlım benimde düzeldi yeni bende bekliorum üzülme
aleyküm selam canım nasılsın
canım ne düzene giriyor nede bebek geliyor 7 yılım bitecek bu agustota allah nasip ederse dile kolay beklemekçok zorrr ya sabırrrr
hem ben alıştım alışmakta zorundayım başkada çarem yok dünya dua üstüne allahım ne verirse hayılısından versin(amin)
senin nasıl düzeldi canım :26::26::26:
benim bir düşüğüm oldu çocuğum yok ilk olacak inşallah. düşükten sonra öğrendim hipotiroiditimin olduğunu. şimdilik bebek düşünemiyorum değerlerim normale inmediği için, tiroid ilacı eutrox 50 mg kullanıyorum. bide folik asit içiyorum. bende 5 kilo aldım
bi endokrinoloji uzmanının kontrolünde ilacın tekrar ayarlanıp belli periyodlartda tahlillerini tekrarlaman lazım cnm
bende gebeliğin 25.haftasında hipotiroidi çıktı. eutyhrox 50 mg başladım 1 ay dolunca tekrar test yaptırıp doz ayarlaması yapılacak. doktor ilacı kullanmazsan çocuğun zekası 1-2 puan geri olabilir dedi. bende bu hastalığa dair hiçbir belirti yok ama değerler böyle. korkuyorum geç kalmış olabilirmiyim diye. inşallah bebeğime bir zarar gelmez.
bir de şunu merak ediyorum benim ki hamilelikte çıktı. doğumdan sonra gerekli tetkik yapılana kadar ilaca devam etmek gerekiyor mu? ve bu tetkik doğumdan kaç hafta sonra yapılması gerekiyor. inşallah geçicidir. tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
selam kızlar iyi akşamlar.3 yıl oldu hashimoto tiroid olduğumu öğreneli.sadece ilk öğrendiğimde normal aralıklarının dışındaydı. o gün bugün 50lik euthrox kulllanıyorum.hiç normalin dışına çıkmadı..bende polikistik over de var.gebe kalmak istediğimde bir problem olmadı..sadece bir kez sürpriz bir şekilde kimyasal gebelik yaşadım. beta hcg 16 idi öğrendim ve hemen yarıya düştü.şimdi de hamileyiminşallah sizler de kolaylıkla gebe kalırsınız istediğiniz zaman..
nerdesiniz kızlar artık kimse uğramıyo foruma galiba. tsh a baktırırken ilaç içtikten sonramı kan veriyosunuz???
merhabe servisit hakkında size özelden msj yazamadım, daha özel msj yazma hakkım yok
konuyla alakası yok ama burdan yazayım: vajinal muayene sırasında gördü doktor rahim agzı yarasını , çok fitil ve antibiyotik kullandım geçmedi. benim de ilk bebeğimin kalp atışlatı duyulmadı, kürtaj oldum. Servisitin sebep olduğu bir durum değilmiş, doğumdan sonra tedavi edilie dedi, yakma yada dondurma yöntemiyle. başka bir doktorda, yakma yada dondurma yapma sakın, ordaki dokular ölüyor,smear testinden sonuç alamazsın. Vücut kendisi yapar , kendiliğinden iyileşir dedi, gerçekten de küçülmüş biraz. Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?