Bende yillardir düzenli olarak hap kullaniyorum.. Bir keresinde kendi doktoruma bu sorunu danistim, duyumlarimi anlattim.. Asil hapi icmezsen ilerde cocugun olamaz,hic bi sorun teskil etmiyor hastaligin demisti... Bilmiyorum..ilersi icin endiseleniyorum acikcasi.. Benim hiper degil hipo tiroidim var,yani guatrim yavas calisiyor... Bu durumdada ayni etkiyi mi gösteriyor, merak ediyorum?
Merhaba,
tiroid rahatsızlığım yok 27 haftalık gebeyim doktorum kan tahlilinde TSH hormonum 3,80 çıktığı için 50 MCG ilaç verdi. Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum geçen hafta bakıldığında 75 ya da mcg ye çıkaracağını söyledi TSH 1,87 Serbest T4 (FT4) 1,12 çıkmış bu değer kötü mü bir yorum yapmadı. Yarın için telefon etmemi istedi ve tedirgin oldum. Bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ederim.
arkadaslarim iki sene dort aylik evliyim ve bes ay oncesine kadar hapla korunuyordum.hapi biraktiktan sonra adet duzensizligi yasamaya basladim, adetlerim on gun boyunca akinti halinde surup son dort gun biraz daha normale donuyordu.doktora gittigimde "tsh hormonumun yuksek oldugunu ve hipotiroid hastasi oldugumu" soyledi. Hamile kalamayanlarin tiroidine bakiyoruz dedi.tiroid hastalari cok zor gebe kalirmis, bende o yuzden hamile kalamadigimi dusunuyorum ve cok uzuluyorum.Bir aydir tiroid ilaci kullaniyorum ama bu ayda sonuc negatifayni hastaligi yasayan arkadalar burdan bizimle tecrubelerini paylasirlarsa bizde bilgileniriz ozellikle hamile kalip kalamadiklarini? Simdiden cok cok tesekkur ederim...
canım ben tiroid hastasıyım ve senin şu an yazdığın değerler optimal değerler yani benim ulaşmak istediğim değerler çok düzgün görünüyo hiç endişe etme inşallah bende hamile kalabilirim..
allahım nasip etsin yeterki tatlım bizde birgün hamiş kalıcaz inşaallah
11 yillik tiroid hastasiyim, hasimatom var, zaman zaman degerlerim oynasada genelde kontrol altinda.
Gecen yil bir dusuk yaptim ancak tiroidle ilgisi var mi bilmiyorum. Suan 3,5 aylik bir kiz cocugu annesiyim. Degerler dengeye oturduktan sonra hamile kalmaya engel degil diye biliyorum. Ancak hamilelik sirasinda degerler cok oynuyor, devamli dr kontrolü gerekiyor. Ben ayda bir dahiliyecime gitmistim, her gittigimde degerlerim biraz daha yukselmisti. Hamilelik sirasinda tiroidin dengede olmamasi cok tehlikeliymis
ben de 1,5 yıl hamile kalamayınca jinekolog hormon testi yaptırdı. hipotroid çıktı. tsh 6 iidi. doktor hipotroid hamileliğe engeldir. diğer troid cinsi düşüğe sebep olur dedi. 1 aydır ilaç kullanıyorum ve tsh 1,5 e inmiş. ama hamile değilim. belki de birkaç ay alıyordur bilmem. hamile kalınca tekrar tsh a bakıyorlarmış. yani çok önemli bir hormon...bence ilaçları iç. zaten yan etkisi yok. hormonu vücut üretmiyor ve dışardan almak gerekiyor.
tsh mi tekrar ölçtürdüm 62.18 çıktı 10 günde yarı yarıya fark etmiş ilaç kullanmadan ama yinede çok yüksek dedi doktorum levotiron yazdı 3 gün yarım 3 gün tam 3gün sonra 1.5 bir ay boyunca kullan dedi bir ay sonra kontrole gidicem bu seviyelerde çocuğun olmaz ama düzene girince olur dedi bu seviyeler kilo da yapar düzelince birazda dikkat edersen verirsin dedi
ama ben bunları öğrendikten sonra kendimi çok kötü hissetmeye başladım her yerim ağırıyor ayaklarım başım pisikolojik olarak çünkü doktor halsizlik yorgunluk olurdu demişti neyse
doktora çocuk yapıp yapamayacağımı sordum şimdi olmaz ama düzelince olur dedi pekiya oursa bu seviyelerde tehlikelimi düşük yada sakatlık vs yani her ihtimale karşı korunmam mı gerek acaba
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım .. benimde tsh ım çok yüksek çare ararken bu siteyi buldum lütfen aynı durumda olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabılır mı.. benim tsh değerım 64 çıktı çok yüksek levatorin kullanıorum 100 mg nin çeyregını yüksek çıkınca yarım kullanmaya başladım ilacı kullanmaya basladıktan 12 sonra kan testi yaptırdım 61 düşmüş şuan 3 çeyrek içiyorum bakalım ne olucak benım degerlerde olan arkadaşlar varmı ne kadar sürede düştü degerler acil cevap yazarsanız cok sevınırım ..
merhaba arkadaşlar.4.5 senedir hipotroid hastasıyım şuan tsh değerlerim 2 civarında ve 8 haftalık hamileyim. Darısı herkesin başına ilk başta 19-20 lerdydi.60 ve üstü olduğunu yazmışsınız bu değerlerin doğruluğunu mutlaka farklı ve güvenilir 2. bir laboratuvarda kontrol ettirin çünkü tsh bu değerde olan hastalar yerinden kalkamaz.hiç bir iş yapamaz.Eğer değerleriniz yine bu seviyedeyse mutlaka bir endokronoloji uzmanı doktora başvuru yapın derim çünkü bu tiroid hastalıkları çeşit çeşit.hipotioidi bile farklı farklı.Ve kesinlikle tsh değeriniz 4,5 un üzerinde ise gebeliği düşünmeyin.Gebe kalınsa bile düşük riski var ayrıca bebeğin zeka gelişimi üzerinde olumsuz etkileri var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?