Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

ben de 1,5 yıl hamile kalamayınca jinekolog hormon testi yaptırdı. hipotroid çıktı. tsh 6 iidi. doktor hipotroid hamileliğe engeldir. diğer troid cinsi düşüğe sebep olur dedi. 1 aydır ilaç kullanıyorum ve tsh 1,5 e inmiş. ama hamile değilim. belki de birkaç ay alıyordur bilmem. hamile kalınca tekrar tsh a bakıyorlarmış. yani çok önemli bir hormon...bence ilaçları iç. zaten yan etkisi yok. hormonu vücut üretmiyor ve dışardan almak gerekiyor.

benimde hipotroidim var bi ara düzelmişti tekrar nüksetmiş 4 aydır bebek için çalışıyoruz ama hala gebe kalamadım 1 aydır trioid ilacımı kullanıyorum inşallah olur,bu hastalık etkenmi bilmiyorum

Merhaba,

tiroid rahatsızlığım yok 27 haftalık gebeyim doktorum kan tahlilinde TSH hormonum 3,80 çıktığı için 50 MCG ilaç verdi. Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum geçen hafta bakıldığında 75 ya da mcg ye çıkaracağını söyledi TSH 1,87 Serbest T4 (FT4) 1,12 çıkmış bu değer kötü mü bir yorum yapmadı. Yarın için telefon etmemi istedi ve tedirgin oldum. Bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ederim.

canım ben tiroid hastasıyım ve senin şu an yazdığın değerler optimal değerler yani benim ulaşmak istediğim değerler çok düzgün görünüyo hiç endişe etme inşallah bende hamile kalabilirim..

merak ettim hamile kaldınızmı? tedaviden nekadar süre sonra kaldınız

Doktora ulaşamadığım için sıkılmıştım baya cevap yazdığın için teşekkür ederim. Bu bizim 4. denememiz öncekileri kaybettim, pataloji sonuçlarında da ölüm sebepleri bulunamadı bu yüzden çok fazla ilaç kullanıyorum. Sürecim biraz panik halinde geçiyor. Rabbim elimizi boş çıkarmaz, her isteyene nasip eder inşallah.

11 yillik tiroid hastasiyim, hasimatom var, zaman zaman degerlerim oynasada genelde kontrol altinda.
Gecen yil bir dusuk yaptim ancak tiroidle ilgisi var mi bilmiyorum. Suan 3,5 aylik bir kiz cocugu annesiyim. Degerler dengeye oturduktan sonra hamile kalmaya engel degil diye biliyorum. Ancak hamilelik sirasinda degerler cok oynuyor, devamli dr kontrolü gerekiyor. Ben ayda bir dahiliyecime gitmistim, her gittigimde degerlerim biraz daha yukselmisti. Hamilelik sirasinda tiroidin dengede olmamasi cok tehlikeliymis

trıoıd hormanu yuksek olursa evet hamıle kalmaya engel falakt onceden bılıp ıacınızı duzenlı alırsanız degerlerınız normalse sorun teskıl etmıyor 6 senedır trıoıd hastayım 1 cocugum var 2. ya hamıleyım artı trıoıdın yanında daha sonra pko ve ınsulın dırencımde olusmustu

sizede geçmiş olsun ben yeni üye oldum ve benimde aynı sorun var banada yardımcı olursanız bu süreçteki bilgilerinizden çok sevinirim
ben 1,5 yıllık evliyim ve yaşım tam 30 bekarken sadece hormon bozukluğu ve adet düzensizliği oluyodu ama bende evlendikten sonra çıktı önce elim yüzüm şişmeye başladı ve aşırı derecede birden kilo aldım 70 kilodayken birden hızlı ve kısa sürede 96 oldum doktora gittiğimde hipotiroit var dediler ilaç kullandım 3 aylık dönemlerle çağırdı ama orda bir oran vardı anti tp ile başlıyo o 635 di tiroitim 15,83 di 6 ay tedavi olduktan sonra 7,88 e düştü ama o oran ne diye sorduğumda önemli değil demişti meğer boşuna zaman kaybetmişim 2 ay önce doktor değişikliği yaptım ve orda haşimato olduğumu sölediler şu an tsh 3,40 düştü ve haşimato oranıda 300 kusurlarda (liste elimde değil) ve bu ay sonu tekrar kontrolüm var inşallah düşmüştür yine çocuk istiyoruz tabi olmuyo ve doktorda izin vermedi tehlikelerini anlattı ama adet düzene hala fazla girmedi eskiden 1,5 ay kanamam oluyodu 10 güne düştü ama bu ay yine sökülemiyorum ve düzen bozuldu kadın doktoru benlik bişeyin hiçbir sorunun yok diyo parçada alındı rahimden kürtajla sonuçlar temiz bu arada bir tane düşük yaptım asıl soruma gelince tsh dengeye girince sorun ortadan kalkıyomu yoksa çocuk için haşimato oranını da mı beklicez ve bu dönemdeki fazla kiloları ne yapsamda veremiyorum nasıl verebilirim sizce doktor düzene girmeden veremezsin dedi ama bu kilo ile hamilelikte tehlikeli psikolojim çok bozuldu ve anne olmayı çok istiyorum

Kizlar merhaba, ben de hipertiroid hastasiyim. Bebek sahibi olmak istiyorum 4 aydir ama sonuc olumsuz. 4 gundur sogan kuru yapiyorum, ancak aklima takilan bir sey var. Bu sogan kuru tiroid degerlerimi olumsuz etkiler mi?

benimde troidlerim çalışmıyor ve adet olamıyordum şuan tsh 1.02 olmuş umarım hamile kalırım

merhaba bu siteye ilk defa giriyorum ben çok kilo aldım ve çocuk yapmak istiyordum olmayınca ve aşırı kilo alınca troidlerime baktırmaya gittim kan testi yaptırdım bugün sonuç gösterdim doktor inanamadı bir yanlışlık olabilir tekrar test yapalım dedi yarın tekrar yaptırıyorum yorumları okuyorum tsh seviyem 6 . 7 . 8 . diyorsunuz arkadaşlar benim tsh 118.80 çıktı korktum b 12 düşük 107 ve t4 0.438 çıktı doktor bu tsh seviyesiyle ayağa kalkamazdın belirtileri olurdu dedi ama yarında aynı sonuçlar çıkarsa düzelirmi acaba bu yükseklik olabilirmi bilgisi olan varsa çocuk da olmaz galiba teşekkür ederim

tsh mi tekrar ölçtürdüm 62.18 çıktı 10 günde yarı yarıya fark etmiş ilaç kullanmadan ama yinede çok yüksek dedi doktorum levotiron yazdı 3 gün yarım 3 gün tam 3gün sonra 1.5 bir ay boyunca kullan dedi bir ay sonra kontrole gidicem bu seviyelerde çocuğun olmaz ama düzene girince olur dedi bu seviyeler kilo da yapar düzelince birazda dikkat edersen verirsin dedi
ama ben bunları öğrendikten sonra kendimi çok kötü hissetmeye başladım her yerim ağırıyor ayaklarım başım pisikolojik olarak çünkü doktor halsizlik yorgunluk olurdu demişti neyse
doktora çocuk yapıp yapamayacağımı sordum şimdi olmaz ama düzelince olur dedi pekiya oursa bu seviyelerde tehlikelimi düşük yada sakatlık vs yani her ihtimale karşı korunmam mı gerek acaba

Tsh normal sınırlara gelene kadar bir kaç ay korunmanız gerekli sonrasın tsh düzene girince ilaçlarınızıda düzenli kullanarak sağlıklı bir gebelik dönemi geçirebilirsiniz.

Son düzenleme:
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım .. benimde tsh ım çok yüksek çare ararken bu siteyi buldum lütfen aynı durumda olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabılır mı.. benim tsh değerım 64 çıktı çok yüksek levatorin kullanıorum 100 mg nin çeyregını yüksek çıkınca yarım kullanmaya başladım ilacı kullanmaya basladıktan 12 sonra kan testi yaptırdım 61 düşmüş şuan 3 çeyrek içiyorum bakalım ne olucak benım degerlerde olan arkadaşlar varmı ne kadar sürede düştü degerler acil cevap yazarsanız cok sevınırım ..

merhaba bende yukarıda yazmıştım önce tsh 118 10 gün sonra 62 çıktı benimde çok yüksek bende levatorin kullanıyorum doktorum 3 gün yarım 3 gün tam sonra bir buçuk kullan 1 ay boyunca dedi 1 ay sonra tahlilde ne kadar düşeceğini merak ediyorum 4 gündür ilaç kullanıyorum seninde benim gibi yüksek bakalım ne olacak ne için gittin canım doktora nasıl anladın belirtilerin varmıydı ben çok kilo aldığım için gitmiştim yoksa anlamamıştım bir sorun olduğunu

merhaba arkadaşlar.4.5 senedir hipotroid hastasıyım şuan tsh değerlerim 2 civarında ve 8 haftalık hamileyim. Darısı herkesin başına ilk başta 19-20 lerdydi.60 ve üstü olduğunu yazmışsınız bu değerlerin doğruluğunu mutlaka farklı ve güvenilir 2. bir laboratuvarda kontrol ettirin çünkü tsh bu değerde olan hastalar yerinden kalkamaz.hiç bir iş yapamaz.Eğer değerleriniz yine bu seviyedeyse mutlaka bir endokronoloji uzmanı doktora başvuru yapın derim çünkü bu tiroid hastalıkları çeşit çeşit.hipotioidi bile farklı farklı.Ve kesinlikle tsh değeriniz 4,5 un üzerinde ise gebeliği düşünmeyin.Gebe kalınsa bile düşük riski var ayrıca bebeğin zeka gelişimi üzerinde olumsuz etkileri var.

merhaba doktorumda demişti bu değerlerle ayağa kalkamaman lazımdı diye ama ikinci testi de yaptım 62 çıktı bu hastalığın ilacı belli olduğu için başka alternatif yok o yüzden başka doktora şimdilik görünmedim ayrıca doktorum çok ilgilendi ve iyi davrandı ama 1 ay sonra sonuçlara göre başka doktorlara da bakıcam hamilelik içinde evet korunmam lazımmış inşallah inerse tsh bizede nasip olur :)
yorumun için teşekkürler

slm arkadaşlar,bende hipotiroid hastasıyım yaklaşık 2 yıldır,hatta haşimato tiroidiymiş...bu arada 2 buçuk yıldır evliyim,hiç korunmadık ama henüz bende hamile kalamadım,değerlerim şu an normal,doktorumbu uzun bi süreç dedi,bekliyorum bakalım,allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…