selam kızlar. Ben de hamilelik düşündüğümden bi doktora gidip danışayım, yapılması gereken testleri yaptırayım dedim.
Doktor ultrasonla yumurtalıklarıma ve rahmime baktı bir problem olmadığını söyledi. Ve kan tahlilimde tam kan sayımı, elisa ve T3, T4 ve TSH hormonlarıma baktı. Önce sorum, sadece bu kadar hormona bakılması yeterli mi ? Östrojen, prolaktin, vs. hormon tetkiği yapılmadı. Ayrıca T3 değeri 2.89, T4 - 0,93 ve TSH 4,58 çıktı. Rapora göre TSH maksimum değeri 4.22. Dolayısı ile benim TSH yüksek kaldı. Bunu doktora sorduğumda T3 ve T4 normal olduğundan bunun bi önemi olmadığını, hamile kalmada problem yaratmayacağını söyledi. Benim içim rahat etmedi, sizce bu değerlerde bi problem var mı? Ve başka ne testler yapılmalıydı acaba? Tecrübeli olanınız cevap verebilir mi lütfen? Teşekkürler,
aynı şeyleri ben de düşünüyorum canım benim de 4.81 ama doktor normal diyo 1 yıldır da korunmuyoruz hamile kalamadım bunun üstüne bana yumurta geliştirici ilaç ve çatlatma iğnesi verdi ama ben kullanmıycam bi doktora daha gidicem özeleaynı zamanda da endokrinolojiye gitmek istiyorum forumlarda okuduğum kadarıyla tsh nin 2.5 altında olması lazımmış düşüğe seebep oluyomuş ben işimi riske atmak istemiyorum hamile kalıp düşük yapıp üzülmektense biraz daha beklemeyi seçtim şu anda korunuyorum bakalım doktor ne söylicek:18:
Merhabalar, 27 yaşındayım troid ameliyatı olmuştum hapımı düzenli olarak kullanıyorum troid hormonlarım olması gereken seviyede rahimde ve yumurtalıklarda da problem yok eşimde kontrol oldu onda da sorun yok ama 2 aydır uğraşıyoruz olmuyo. Hormonlarım ne kadar da olması gereken seviyede olursa olsun bu hipotiroidden dolayı hamile kalmak çok zormuş sanırım. Acaba hiç mi olmayacak biliyorum şimdi diyeceksinizki daha 2 ay olmuş ama buradaki diğer kişilerin yaşadıklarını okuyunca korkmamak elde değil. Lütfen aynı durumda olanlar bu konuda tecrübeli olanlar bir yol göstersin
vee ilaca başladığım ilk ay hamile kaldım kızlar daha kutu bitmemişti ve hamile olduğumu öğrendiğimde ilk işim tiroid değerlerine baktırmak oldu tsh 2,49 du bugün ölçtürdüm 2,01 olmuş yarın endokrinoloji doktorumdan randevum var ona da görünücem doz ayarlaması yapıcak sanırım... ihmal etmeyin ilaçlarınızı düzenli kullanın inşallah çok beklemeden siz de güzel haberi alırsınız
Tebrik Ederim Violecim çok sevindim. Ben de güzel haberi dün aldım :) Ama duygularım çok karmaşık, birden korku sardı inşallah geçer kısa zamanda, benim de daha 3- 4 haftalık. Cumartesi günü ilk kontrole gidicem bakalım doktor ne diyecek ? Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.
ben de seni tebrik ederim canım Allah sağ salim kucaklarımıza aldığımız günleri de gösterir inşallah.. ilacına devam et ben bugün endokrinolojiye gittim hapa devam ayda 1 kontrole geliceksin 6. aya kadar dedizaten kadın doğumcumda devam etmemi söylemişti ben de hiç aksatmadan her gün alıyorum ilacımı tsh 2,01 şu anda istenen düzeyde yani sen de beta baktırırken tshına baktır canım hayırlı olsun bebişiniz tekrardan
Sağol canım, bakalım nasıl geçecek hamilelik çok merak ediyorum, tabi bebiş tutunabilecek mi onu da merak ediyorum. Ben zaten ilaç kullanmıyordum ama gidince mutlaka tsh ıma baktırıcam, peki sen nasıl hissediyorsun kendini, yani duygularını merak ettim, ilk öğrenince benim gibi karmaşık oldun mu, korktun mu hiç ??
önceleri benimde tiroidim çok değişiyordu.bi artar 13 olur,dozu artırırız 0 küsürlere düşer.
sonra sabitlenip giderdi.
gittiğim bi dr tek başına tiroidin yükselmesi sebep değildir hamile kalmamaya başka şeyi
baskılıyor olabilir demişti.
yumurtalamadan bir hafta sonra bakılan progesteron testi var ona baktırın derim.uzun süre hamile kalamayan arkadaşlara.
ve adetin 3.günü yapılan testler özellikle fsh.bunlar yumurta kalitesi hakkında çok iyi bilgi veriyor.
tez zamanda sağlıkla hamile kalır isteyenler inşallah
bende troid olduguda adetin 3 gunu yapilan testlerde cikti ayri zamanda troit yumurtlamaya engel yumurtaliklarin gebelik icin yeterli degil dedi doktor ilac verdi 6 ay veya 1 yilda gebe kalirsin dedi. degerlerimde cok guzel diyo doktor ama hala birsey yok.. siz ilac kullandikdan ne kadar sure sonra gebe kaldiniz?
dr un hormon sonuçlarına bakarak söyledi sanırım yetersiz diye.hangisi yetersiz ki?
tiroid ilacı mı verdi sadece?Sonradan takip etmeli aslında yumurtalar gelişiyor mu,çatlaya biliyor mu zamanında.
sonrasında progesteron testi...Önemli bunlar
Ben 5 yıldır tiroid ilacı kullanıyorum.O zamanlar düşünmüyordum.Ama sonrasında hamile kalabilmem biraz uzun zaman aldı.
Bunda streste etkili muhakkak.Çevreden canımı sıkanlar çok olmuştu.Değerlerim çok değişkendi.Özellikle stresli zamanlarımda...
Hormon testleri yapılmış ama tavsiyem -bakılmadıysa siz progesterona baktırın.Yumurtalama olur ama içi boş olur.
Her ay her ay acaba bu ay oldu mu diye beklemek çok zor.Gittiğim hiç bir dr bana progesteron testi yapmamıştı.
Ne olduğunu biliyordum amavdr lar istemeyince gerek yok demek ki diye düşünmüştüm.Yumurtlamadan 1 hafta sonra bakılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?