Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

merhaba öncelikle çok saolun cevap yazdıgınız için. ben gebelik için gitmiştim yumurtlama dönemimi belirlemek için çok ağırdı gelişimi iki günde bir kontrole gidiordum adetten 15 sonra bile hala 11 - 12 civarında büyümüştü .. neyse ki 20 gün sonra büyüme ve çatlama oldu ozaman 20 milim olmustu .. ama şuan gebelık mümkün değil tsh değerlerımın düşmesini beklioruz . ben nasıl anladım bende zaten hipotıroıd vardı ama normal degerlerdeydı çeyrek kullanıyordum. son zamanlarda halsizlik ve uyku hali çok olmaya başladı tsh bakıldı o zman öğrendık daha bir ay olmadı bile çok canım sıkkın şuan gebelik düşünüorken değerlerım yüksek çıkması moralımı bozdu .. 64 değerler doktorum ilacımı yarıma çıkardı iki hafta sonra tekrar bakalım dedı ben dayanamadım 12 gün sonra baktırdım 61 e düşmüş iki hafta sonra tekrar bakalım dedı merak edıorum ne kadar olmus şuan 3 çeyrek içiyorum iki hafta doldu yarını merakla beklıyorum inşallah düşmüştür. yanlış anlamadıysam sizin 10 gün gibi kısa sürede yarı yarıya inmiş bu nasıl oldu çok güzel sizin adınıza sevindim inşallah hepimizin normale iner .. rabbim herkese acil şifalar versin.

merhaba öncelikle çok saolun cevap yazdıgınız için. ben gebelik için gitmiştim yumurtlama dönemimi belirlemek için çok ağırdı gelişimi iki günde bir kontrole gidiordum adetten 15 sonra bile hala 11 - 12 civarında büyümüştü .. neyse ki 20 gün sonra büyüme ve çatlama oldu ozaman 20 milim olmustu .. ama şuan gebelık mümkün değil tsh değerlerımın düşmesini beklioruz . ben nasıl anladım bende zaten hipotroıd vardı ama normal degerlerdeydı çeyrek kullanıyordum. son zamanlarda halsizlik ve uyku hali çok olmaya başladı tsh bakıldı o zman öğrendık daha bir ay olmadı bile çok canım sıkkın şuan gebelik düşünüorken değerlerım yüksek çıkması moralımı bozdu .. 64 değerler doktorum ilacımı yarıma çıkardı iki hafta sonra tekrar bakalım dedı ben dayanamadım 12 gün sonra baktırdım 61 e düşmüş iki hafta sonra tekrar bakalım dedı merak edıorum ne kadar olmus şuan 3 çeyrek içiyorum yarını merakla beklıyorum inşallah düşmüştür. yanlış anlamadıysam sizin 10 gün gibi kısa sürede yarı yarıya inmiş bu nasıl oldu çok güzel sizin adınıza sevindim inşallah hepimizin normale iner .. rabbim herkese acil şifalar versin

tekrar merhaba benim 118 çıktıktan sonra ilaç kullanmadan 10 gün sonra 62 çıktı şimdi ilaca başladım. endokrinden randevu alıp başka bir doktora görüneceğim çünkü bir 118 çıktı ilaç kullanmadan 62 çıktı tekrar test yaptırıp emin olmam lazım sanırım
ben 1 haftadır ilaç kullanıyorum çok az başım ağrıyor bazen ama öncedende ağarırdı zaten başka bir yan etki yok şimdilik troid ultrasonu çektiricem özelde, endokrine de gidince sonuçlarımı yazarım inşallah bir sorun çıkmaz
şimdi düşününce ben aslında çok yoruluyordum 6 ay önce taşındım ev taşırken hasta oldum ayağa kalkamadım başım ağırıyordu 1 hafta yatmıştım çok yoruluyordum ama hep kilodan ve bünyeden sanıyordum birine yardım etmem gerkse teyzem taşındı annem taşındı hiç yardım edesim gelmiyordu çok zorlandım troidin bu yorgunluk halsizlik uyku sorunlarına yol açtığını bilmiyordum bilseydim ah kendimi tembel hissettim hep son bir senedir sürekli işle güçle uğraştım üstüne birde kilo aldım çok
insanın çevresinde böyle bir hastalık yoksa nereden bilebilirki. bu kadar ilerletmek kendimi kötü hissettiriyor
sanada çok geçmiş olsun canım bu arada değerlerimiz aynı ama ben levatorini 1.5 yani 150 ml kullanıyorum sen 50 nasıl oluyor bu hangisi doğru bana doktorum senin çok yüksek olduğu için yüksek doz yazıyorum biran önce düşürmemiz lazım demişti şimdilik bir yan etkisi yok

Son düzenleme:

canım ya aynı durumdayız şuan ikimizde dediğin gibi mesela bende bugün bütün gün yattım çok fazla uykum gelıyor benım doktorum troid vücuttaki tüm bezlerın orkestra şefi diyor bende netten baktıgımdada aynı seyler yazıyor troid bütün vücudu etkilermiş metobolizmamız o yüzden çok ağır troidlerımız yavş çalıştıgı için vücudumuzda yavaş her konuda aslında daha bi çok etkilerı var cinsel isteksizlikten tut adet düzensizliğine yorgunluğa uyku halıne kabızlığa unutkanlığa kadar bi çok yan etkisi var. ben şuan levatorin 100 mg nin üç çeyreğnii içiyorum yani 75 mg bende biran önce düşsün diye çok içeyım çabucak geçsin istiyorum dedım doktorum olmaz yavaş yavaş inmeli takip ederek dedi birden inmesi bizi şoka sokabilir hatta öldürebilirmişte birden düşmesi yani o yüzden iki haftada bir artırdı ilacımı yarın tsh bakılacak inşallah inmiştir . sende kendine dikkat et çok sıkıntı yapmadan kendıne kendını takip et bu yazdıklarının hepsi bendede oldu çünkü bende kendi evimi her gün toplamak bile istemıorum hiç bişi yapma istegı gelmıo normalde böyle degılım mesela hep bu yüzden işte isteksizliklerımızın nedeni canım rabbim herkese acil şifalar versin.

Bendede cikti bu troid hormon, 1,5 yillik evliyim daha 24 yasindayim gebelik olusmayinca doktor a gidince ogrendim 1,5 ay oldu ogreneli hemen ilac almaya basladim. syntroid 0.05 Levothyroxine kullaniyorum, ben Canadada yasiyorum tekrar test icin 2 hafta sonra gidicem acaba ilac etki ettimi hic bilmiyorum belirtiler sanki daha cok cogaldi yaklasik bi yildir daha artti, uyku sorunu hic yatakdan kalkasim gelmiyor, tembellik. bazen bas donmesi, hafif bulanti(kendmi gebe zannediom) unutkanlik(dun naptigimi unutacak kadar cok) kabizlik zaten en buyuk sorun, kilo alimi aldi basini gidiyo rejim e basladim eskidende vardi ama sanki ilacdan mi oldu neydir daha cogaldi istahsizlik var ama yinede kabizlik var ve kilo veremiyorum 20 gundur diyettetim daha 3,5 kilo gitti eskiden bu kadar zamanda 10 kilo veriyordum.. gebelikde olusmuyo cok istiyoruz ama, vardir herseyde bi hayir.. insallah sifamizi buluruz bayanlar cok zor bi durum. Gerci yine sukur bizimkisinin caresi var Allah dermansiz dert vermesin.. acaba ilaclar bigun fayda vericekmi? normal insanlar gibi olabilicekmiyiz ? korunmadan gebe kalma korkusuyla yasamak nasil bisey acaba, yemeden kilo alma korkusuda cok kotu. saglikli insanlari imrenir oldum en cokda kardeslerimi ailemde kimseye bu sorun yoktu bende cikti neyden oldu bilmiyorumki acaba evlendikden sonra hormon degisimden olmus olabilirmi arkadaslar ?

meraba canım .. bende 26 yaşındayım 6 yıllık evliyim biraz erken evlendık .. evlenmeden önce yoktu doğumumdan sonra oldu troid rahatsızlığı... bir tane oğlum var 4 buçuk yaşında rabbım herkese nasip etsin inşallah . canım bu yan etkilerin hepsi bendede var çok şükür kilo alımı yok rabbime şükürler olsun .. bende kazakistanda yaşıyorum 5 ay oldu buraya geleli türkiyeden . bugünde tsh bakılacak inşallah düşmüştür .. bi gelişme olursa yazarım buradan inşallah sizede yardımcı olur. rabbim herkese acil şifalar versin..

Merhaba;
Herkese geçmiş olsun.Bende hipotiroidi hastasıyım.Yaklaşık dört aydır ilaç kullanıyorum ve değerlerim artık iyice düştü.Bu hastalıktan korkmayın arkadaşlar düzenli ilaç kullanımı ile düzene giriyor.Hamilelikle ilgili acıda olsa bir tecrübe yaşadım.Ben tsh yüsekliğine rağmen korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım.Daha sonrasında bebek gelişmediği için kürtaj oldum.Hamilelikte troid çok önemli olduğu için hemen müdahale edildi fakat sonucu değiştiremedik.İlk başlarda hep troidden dolayı diye düşünüyordum.(Doktorlar buna bağlamasada)Fakat durum eşimin sperm kalitesi ile ilgiliymiş.Sonuç olarak rabbim nasip ederse tsh yüksekliği falan hamilelik için engel değil ancak gebeliğin ilk 3 ayında troid hormonu bebek için çok önemli olduğundan hamile kalmayı düşünenlerin mutlaka tsh ölçümü yaptırmaları ve korunmayı bırakmadan ilaç tedavisi ile tsh değerini gereken değere düşürmeleri gerekir.Yaşadıklarım süresince yaptığım araştırmalar ve gittiğim doktorlardan edindiğim bilgiler böyle arkadaşlar.Herkese Alllah'tan sağlık diliyorum.Rabbim herkese gönlündekin nasip etsin inşallah.

slm .. kızlar dün tsh bakıldı 61 den 16 ya düşmüş çok sevindim .. iki hafta sonra tekrar bakılacak o zman da inşallah normale dönmüş olur.. inşallah herkes biran önce normal sağlığın kavuşur.. rabbim herkese acil şifalar versin.

darisi bizlere insallah cok sevindim insallah hersey gonlunce olur.. doktor sizde hic yumurta tembelligi gibi bi sorununuz var dedimi troidden dolayi ?

darisi bizlere insallah cok sevindim insallah hersey gonlunce olur.. doktor sizde hic yumurta tembelligi gibi bi sorununuz var dedimi troidden dolayi ?

troidlerim yavaş oldugu için metobolizmamda yavaş çalışıyormus yani tüm vücudumu etkiliyormus .. tsh yüksek çıktıgı ay tesadüfen o ayda yumurtaların gelişimi takip edılıordu .. adetten 20 gün sonra yumurtalarım çatladı genelde adetten 15-16 gün sonra yumurtlama oluormus bu kişinin adet düzenine göre değişiyor . benım öle oldu yani biraz ağır gelişti doktorumda tsh yüksekliğine bağladı. şuan gebelik ertelendı halıyle o yüzden yumurtlama takibi yaptırmıyorum tsh düşene kadar. canım inşallah herkes biran önce sağlığına kavusur .. rabbim herkesın gönlüne göre versin. ben iki hafta sonra tekrar tsh baktırıcam inşallah normale dönmüştür. dualarınızda eksik etmeyın tüm şifa bekleyenlerı.

çok sevindim canım darısı başımıza iki haftada çok iyi düşmüş inşallah 2 hafta sonra daha da çok sevinirsin

Canım gebelik için kesinlikle bekle.Allah hayırlı zamanda sağlıkla versin inşallah.Benim troidim şuanda olması gereken seviyede ama düşükten dolayı korunma sürem devam ediyor.Süre bittiğinde gelişmeleri yine paylaşırım.Aslında merak ediyorum yeniden hamile kalabilirmiyim diye.Troidimin normale dönmesinde etkili olduğunu düşündüğüm birkaç şey var herkeste mutlaka farklıdır ama bende işe yaradığına inanıyorum.Öncelikle ilacımı verilen düzeyde her sabah aynı saatte içiyorum ve mutlaka bir saat geçmesini bekliyorum kahvaltı yapmak için.Hergün özellikle belli bir saatte değil ama mutlaka dereotu yiyorum bazen kahvaltıda limonla bazen salata içerisinde ve mutlaka 10 dakikada olsa fiziksel aktivitede bulunuyorum internette bu konu ile ilgili çok fazla video var zaten.İlk öğrendiğimde tsh yüksekliğinin ne demek olduğunu bile anlamamıştım.İnternet araştırıp doktorlara testler yaptırdıkça neler yapmam gerektiğini öğrendim.Allah herkese şifalar versin.Herkesin gönlündekine kavuşması dileğiyle....

Allah yardimcimiz olsun, kimsenin kucagini bos birakmasin herkese saglikli hayirli evlatlar versin... Benimde 10 gun falan var baktircam.. Bendede daha yumurtlama olmadi bu ay anlamadim ovulation testler yaptirdim cikmadi snein dedigin gibi herhalde adetten 20 gun sonra falan bu gunlerde olabilir. Ama suan daha istemiyorum gebelik once bi durumum duzene binsinde Allahin izniyle insallah gebelikde zamanla olur. Yazin turkiyeye gidicem iste herkes sorucak simdi cocuk yokmu diye biraz ona skiliyorum belki o zamana kadar rabbim nasip eder, birbirimize dua edelim kizlar destek ve dua cok onemli. Ben benimle ayni kaderi paylasin sizleri bulmasaydim kafayi yerdim kesin cok sukur iyiki varsiniz..

amin canım inşallah rabbim herkesin gönlüne göre versin. kimsenın ne söyledıgıne bakma senın sağlıgın daha önemlı herşeyden elbette düşümeden edemıyorsun ama sen eşinle iyisen diğerlerını düşünme rabbım elbet dualarını karsılıksız bırakmaz en büyük yardımcımız o . bende çok sıkılıp bunalmıstım aynı durumda olan varmı dıye baktıgımda netten bu sayfayı buldum çok şükür herkes sonunda sağlıgına kavusmus ilacını düzenli kullan sen ve hiç stres yapma düzelır rabbımın ıznıyle. rabbım hepimizin yardımcısı olsun . inşallah senınde tez zamanda kucağında bebişin olur canım . Allah a emanet ol.

çok sevindim canım darısı başımıza iki haftada çok iyi düşmüş inşallah 2 hafta sonra daha da çok sevinirsin

Allah razı olsun canım. inşallah sizinde biran önce düşer . sabırsızlıkla beklıyorum inşallah düşmüş olur. benım boğazım şişmişti bellı oluyodu yani dışardan tsh yüksek oldugunda şuan fark edılıo indi yani çok az kaldı gibi .. inşallah tekrar baktırdıgımda tamamen düzelmiş olur . darısı tüm şifa bekleyenlere. çok sağol

çok saol canım Allah razı olsun. kendine sıkıntı yapma inşallah rabbımın izniyle tekrar hamile olabılırsın sen dualarını eksık etme. gebe kalmana bir sorun yoksa artık süren doldugunda tekrardan hamıle olursun inşallah sabırla bekle sen zmanı gelınce rabbım nasıp eder canım. bende ilacımı önceden düzenli almıodum yanı aynı saatte almaya özen göstermıyordum durumun ciddiyetının farkında değildim bellı ki ne zman yüksek çıktı kendıme geldım yanı sonucunun bu kadar ciddi olacağınıda bılmıyordum bu zmaana kadar normal sevıyedeydı çünkü. şimdi eşimin işe gittiğı saatte bende ilacımı alıyorum yani saatım şaşmıyor ben unutsam o unutmuo saolsun .evet dereotunu bende yapıyorum yemeklerden önce aç karnına biraz çiğ şekilde yiyorum üzerine biraz tuz döküyorum yiyorum. ibrahim saraçoğlunun kürü bende çok önceden yapmıştım bıraktım şuan tekrar yapıyorum aslında senede dört defa yapılması gerekıo yani bir hafta yapıcaksın sonra 3 ay beklıceksın tekrar bir hafta yapıcaksın tekrar 3 ay ara vereceksın öle devam edıyor denemek iisteyenler için yazdım inşallah şifa olur .. şifanın nereden geleceğini bilemeyız . dilerim herkesın gönlüne göre verir rabbim . tekrar saol canım Allah a emanet ol.

slm kızlar .. haftaya tsh bakılması gerekıyordu ben dayanamadım bu hafta baktırdım tsh 16 dan 1.76 düşmüş çok mutluyum rabbım sizlerınde gönlüne göre versin inşallah. bu arada kızlar ben bu ay hamıle kalmak istesem sorun çıkmaz artık degılmı merak edıyorum cevap verırsenız sevınırım.

ooo cok iyi masallah diyelim darisi bana insallah bende haftaya gidicem adet olmayi bekliyorum gerci doktor o zaman test yapma gereksinmi duymadi ama yinede bekliyim. insallah benimde duzelmistir hayirlisi olsun bakalim ben korunmadimda 2 aydir henuz birseyde yok gebelik falan ilaclar pek tesir etmedi herhalde dozun degismesi lazim.

sen doktora sormadinmi eger normal durumdaysa hormonlar gebelik olusabilir demedimi ? (galiba bu doktorlar sormadan cvplamiyorlar)

Allah razı olsun canım darısı başınıza inşallah.. ben dün kadın doğum doktoruna gıttım ona sordum tsh hormonları etkıler dedı adetımın ilk gününden başlıcak tekrar yumurtalık takıbıne bakalım bu ay bişi olmazsa adetten sonraki ay rabbim nasıp ederse olur inşallah hepimizin gönlüne göre olur inş cnm..

bana göre çok erken
gittiğim endokrinoloji uzmanları normal değerlere düştükten sonra 3- 4 ay bekle dediler tamamen denge de olmalı
tsh t3 t4 ve anti tpo gibi değerlere baksınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…