Kizlar dun gece sabahlara kadar nette bu konuyla ilgili ne kadar topik varsa okudum, bu hastalik yuzunden gebe kalamiyorum diyenlerin ( hasimato-hipotiroid) cogu bugun ya hamileler yada dogurmuslar. Demek ki hastaneden cikmicaz dogru doza ulasicaz ve tsh imiz normal seviyeye ulasicak bu arada eslerde de sorun olmadigini da anlicaz:bbo: bi taraftan altarnatif tiptan yararlanicaz mesela ben bal tarcin corek otu karistirip sabah aksam yicem, esime de bi karisim hazirlattikcokacimcoook tiroid icinde dere otu ve ceviz. Icimde artik sIkinti ve yorgunluk var ama Allah buyuk.
6 aydır euthyrox 25 mg kullanıyorum tshım 6 küsür gelmişti.1,5 ay önce troidim 1 e düşmüştü ve ben sonra hiç troidimi ölçtürmedim 6 aydır adetlerim 45 günden 30 güne kadar geriledi ve son 2 aydır 30 günde bi adet oluyordum ve bu ay 10 günlük gecikme yaşadım troidim düşük olmasına ragmen ve düzenli olarak glukofen 850 günde 2 defa ve euthyrox 25 mg günde 1 defa almama ragmen gecikme yaşamam normalmi henüz test yaptırmadıgım için bunu ögrenmek istedim 8 yıldır bebek sahibi olamadıgım için kendimi heveslendirmek istemiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi geckme yaşamam normalmı yoksa gebe olabilirmiyim şimdiden teşekkürler
bende extrox 50 kullandım 2 yıl.20 kg aldım.benimde troidler calısmıyomus.cok düsük degil ama demişti doktor.bu ay bırak artık normal dedi.gebelikle hiçbir alakası yoktur demişti doktor
gebelik içinkan vermeye gittiğimde tsh deeğrim 6,5 çıktı. doktorum hemen ilaca başlattı..yani benim ki yüksek olduğu halde ben gebe kalmıştım. hala tedaviye devam ediyorum.. gebeliğe engel olmadığını söyledi doktorum. ama bu yüzden düşük yaptım yaptım. yani gebeliği etkiliyor. gebe kalmayı değil.
tiroid i sorunlu olannlar tedavi olmazsa çocuğun zekasını etkileniyormuş.
hamile arkadaşlarım troid hapını kullandıgınız dönemde tsh düşükken adet gecikmeniz oldumu birde benim adetimin geçmeye başladıgı ilk günden itibaren gögüslerim çok sızlıyo hatta 13 geçti adetim ve yatakta dönerken bile sızlıyo gögüslerim hamilelik belirtisi olabilirmi
canım benimde aynısı olmuştu inşaallah gebelik vardır.yatamıyordum bende göğüslerimin sızısından..
hamile arkadaşlarım troid hapını kullandıgınız dönemde tsh düşükken adet gecikmeniz oldumu birde benim adetimin geçmeye başladıgı ilk günden itibaren gögüslerim çok sızlıyo hatta 13 geçti adetim ve yatakta dönerken bile sızlıyo gögüslerim hamilelik belirtisi olabilirmi
merhaba kızlar. bende ethyrox 25 mg kullnıyorum. tüp bebek tedavimde öğrendim tsh değerimin yüksek oluşunu. nerdeyse 1 sene olacak ilca başlayalı. benim yumurtalık rezervim az fsh ım yüksek tek yumurtalığım yok. bu nedenle tüp bebek tedavisi yaptırmıştım. bu arada 2 denemem de tutmadı. nedeni bumu bilmiyorum. her şeyin hayırlısı olsun. size sorum: troid lacı kullanırken hayıt tohumu kullanan lar var mı? fsh için hayıt tohumu çayı kullananları okumuştum. bu çay hormonlara etki ettiğinden ilac kullanırken bu çayı içen var mı?
minigmanig
teşekkür ederim cevabın için. tahlilde yaptıramamıştım. yarın içeyim diyordum şimdi vazgeçtim. prolaktini yükseltiyo hıııı. yüksek prolaktinde hamileliği zorlaştırıyo demek? fsh ımı nası düşürecem yaa heves ettim şu hayıt tohumuna. peki bıraktığında kendiliğinden normale döndü dimi? hiç yan etkisi yok diyolar bide hayıt için. ne yapcam ya? inşallah bizimde çoçuklarımız olur.
endokrın dr.um tüp bebek için tsh 2 nin altında olmalı demişti. yani herhalde hamilelik için de 2 nin altı olmalı. bende içiyorum ethyrox 25. 7 aydırda hiç ölçtürmedim. 7 ay önce 1.94 çıkmış şimdi sonuca baktım. ama hamile kalamıyommm. şu fsh tan, rezerv azlığından. Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?