Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

gebelik içinkan vermeye gittiğimde tsh deeğrim 6,5 çıktı. doktorum hemen ilaca başlattı..yani benim ki yüksek olduğu halde ben gebe kalmıştım. hala tedaviye devam ediyorum.. gebeliğe engel olmadığını söyledi doktorum. ama bu yüzden düşük yaptım yaptım. yani gebeliği etkiliyor. gebe kalmayı değil.

tiroid i sorunlu olannlar tedavi olmazsa çocuğun zekasını etkileniyormuş.

bende extrox 50 kullandım 2 yıl.20 kg aldım.benimde troidler calısmıyomus.cok düsük degil ama demişti doktor.bu ay bırak artık normal dedi.gebelikle hiçbir alakası yoktur demişti doktor

6 aydır euthyrox 25 mg kullanıyorum tshım 6 küsür gelmişti.1,5 ay önce troidim 1 e düşmüştü ve ben sonra hiç troidimi ölçtürmedim 6 aydır adetlerim 45 günden 30 güne kadar geriledi ve son 2 aydır 30 günde bi adet oluyordum ve bu ay 10 günlük gecikme yaşadım troidim düşük olmasına ragmen ve düzenli olarak glukofen 850 günde 2 defa ve euthyrox 25 mg günde 1 defa almama ragmen gecikme yaşamam normalmi henüz test yaptırmadıgım için bunu ögrenmek istedim 8 yıldır bebek sahibi olamadıgım için kendimi heveslendirmek istemiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi geckme yaşamam normalmı yoksa gebe olabilirmiyim şimdiden teşekkürler

canım tesadüfen yazını okudum, bende haşimatoluyum ve yenı ogrendım. senın durumun nedir merak ettım..

hamile olabilirsin 2.5 altına düşünce olasılık baya artıyo bi test yapsana evde

bende extrox 50 kullandım 2 yıl.20 kg aldım.benimde troidler calısmıyomus.cok düsük degil ama demişti doktor.bu ay bırak artık normal dedi.gebelikle hiçbir alakası yoktur demişti doktor

bunu hangi doktor söylediyse kesinlikle yanlış söylemiş.11 senedir troid hastası ve sürekli takipte olan biri olarak söylüyorum ki tiroidlerin gebelikle doğrudan ilşkisi vardır ben ikiz bebeklerimi tiroid hastası olduğumu henüz öğrenmemişken kaybettimbiri karnımda ölmüş diğeride mecburi kürtaj oldu o yüzden lütfen ertelemeden bir endokrin uzmanına ve kadın doğum doktoruna görünmenizi önemle öneririm şimdiden geçmiş olsun .

zaten hamile kalman imkansız değil ama yumurtlamayı ciddi manada etkilediği için hamile kalman çok zor. hamile kaldıktan sonra da dediğin gibi düşük tehlikesi ve zeka geriliği olma ihtimali var ama ilaç kullanırsan bişey olmuyor her ay kontrole gidiyorum endokrinolojiye :26:

hamile arkadaşlarım troid hapını kullandıgınız dönemde tsh düşükken adet gecikmeniz oldumu birde benim adetimin geçmeye başladıgı ilk günden itibaren gögüslerim çok sızlıyo hatta 13 geçti adetim ve yatakta dönerken bile sızlıyo gögüslerim hamilelik belirtisi olabilirmi

slm kizlar benimde tsh degerim 13.5 cikti doktor tüp bebek dedi 11 senedirde tiroid ilaci kulaniyorum sizce normal sartlerde hamile kalmam mümkünmü cok üzüluyorum 1 cocugum var 6 yasinda ama 1 senedir olmuyor yine

canım benimde aynısı olmuştu inşaallah gebelik vardır.yatamıyordum bende göğüslerimin sızısından..

slm kızlar benim tsh ım 2,77 cıktı bu yüksekmi euthyrox 25 mg içiyorum hamile kalmak için yüksekmi ne yapmalıyım

merhaba kızlar. bende ethyrox 25 mg kullnıyorum. tüp bebek tedavimde öğrendim tsh değerimin yüksek oluşunu. nerdeyse 1 sene olacak ilca başlayalı. benim yumurtalık rezervim az fsh ım yüksek tek yumurtalığım yok. bu nedenle tüp bebek tedavisi yaptırmıştım. bu arada 2 denemem de tutmadı. nedeni bumu bilmiyorum. her şeyin hayırlısı olsun. size sorum: troid lacı kullanırken hayıt tohumu kullanan lar var mı? fsh için hayıt tohumu çayı kullananları okumuştum. bu çay hormonlara etki ettiğinden ilac kullanırken bu çayı içen var mı?

arkadaşlar merhaba bendede oğlum doğduktan sonra başladı hipertroidi.(zehirliguatr).annemde vardı kaç yıl sonra geçti.benimdeğerlerim yüksek çıktı.ilaç tedavisi başladı 1 yıl.1 yıl sonra ilaçsız kontollere gittim.2 ayda bir.yalnız geçen hafta gittiğimde değerlerim bu seferde düştüğünden gelecek ay gel ilaç tedavisine başlayalım dedi.ve bende forumdan okuduğum yazılarada dayanarak 2.çocuğu düşündüğümü ve engel teşkil edermi diye sorduğumda hayır dedi.sadece farklı bir şey söyledi haşito mu tam hatırlamıyorum ona benzer bişey dedi.o hastalık gebeliği etkilermiş..bilgi amaçlı paylaşmakistedim

her zaman adetlerim düzenliydi tam 28 günde bir gelirdi tiroidim yüksek çıktığında tam 6 gün gecikmişti yani tam aksine adet gecikmesi yaşadım ilaç kullanmadan önce.. kullanmaya başladığım ay hamile kaldığım için soruna cevap veremiycem canım

ben kullandım canım ve bu kezde prolaktinimimi yükseltti bir ayda o prolaktini yükselte bilyo içerken dikkat et yada muhakkak kan tahlili yaptır canım.bende cok heveslenmistim adetlerim düzelcek diye bi baktım prolaktinim tavan yapmıs cünkü forumlarda prolaktinimi yükseltti diyenler olmustu ondan tedbirli oldum.yükselince hemen bıraktım simdi normale dönmüs.bazılarında ters etki yapabilyo dikkat et canım.

minigmanig

teşekkür ederim cevabın için. tahlilde yaptıramamıştım. yarın içeyim diyordum şimdi vazgeçtim. prolaktini yükseltiyo hıııı. yüksek prolaktinde hamileliği zorlaştırıyo demek? fsh ımı nası düşürecem yaa heves ettim şu hayıt tohumuna. peki bıraktığında kendiliğinden normale döndü dimi? hiç yan etkisi yok diyolar bide hayıt için. ne yapcam ya? inşallah bizimde çoçuklarımız olur.
endokrın dr.um tüp bebek için tsh 2 nin altında olmalı demişti. yani herhalde hamilelik için de 2 nin altı olmalı. bende içiyorum ethyrox 25. 7 aydırda hiç ölçtürmedim. 7 ay önce 1.94 çıkmış şimdi sonuca baktım. ama hamile kalamıyommm. şu fsh tan, rezerv azlığından. Allah yardımcımız olsun.

bazılarında iyi etki ediyo bazılarında böyle prolaktini yükseltiyogülüm benimde yükseltti sınırı astı yani bende hemen bıraktım ve normale döndü suan 14.77 prolaktinim tsh ımda 2,77 suan evet yüksek prolaktinde hamile kalmayı engelliyor..banada 2.5 un altında olması gerek dedi endokrin uzmanım 3 ay önce demişti.ben bişi yaptım bugün yanlız ben euthyrox25 mg içyodum 50mg lıgını aldım bugün eczaneden bilmiyom doktorsuz kendi kendime iyimi ettim doktora gitmeye vaktim yokbence canım sen bi endokrin uzmanına git ve bütün kan degrlerine baktır ona göre doktor ilaç verir.kadın dogumcudan cok bizim işimiz endokrin doktoruyla.hormonlarımızı bi düzenlesek bebişde olur insallah.sen hayıt içmeden önce bence bi kan degrlerine baktır ondan sonra istersen bir ay hayıtı dene sonra kan testi yaptır ben gibi canım eger yükseltmişse hemen bırak.Allah yardımcmız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…