Tokat atan eş

Ondan sonra bir birey olduğunda ikili ilişkilerinde hep sorun yaşıyor. Malesef ben de böyle bir ailede büyüdüm. Benim için hayat kocaman bir öfke bulutundsm ibaret. Kendimi 30 yaşına kadar öfkeyle yönettim. Şimdi bir evladım var ve mümkün olduğu kadar sakin bir ortamda sevgi ve saygının olduğu bir ailede büyümesi için uğraşıyorum

Tepsiyi eşinizemi fırlattınız yoksa öylesine orta yeremi ? Eğer zarar verme amaçlı değil de öylesine fırlattıysanız, adamın kalkıp vurmaya hakkı yok. İsterseniz evi birbirine katın yine yok. Normalde zaten yok, yalnız burda normal bir olay yok. Şiddete her zaman karşıyım, bir şey dışında... o da meşru savunma. Yani masum sakin bir kediciğe bile vurmaya kalksanız, kalkar sizi ısırır. O yüzden tepsinin geliş yönü önemli bu konuda bence...

Son düzenleme:
Eşim istediğim ili benden habersiz çıkarsa ben de çok sinirlenirdim, bana göre bu saygısızlıktır. Ama tepki olarak tepsi fırlatmazdım elbette.
Siz de hatalisiniz ama eşiniz iki defa hatalı bence. Hatta sizi ailenize gönderdiği için üç defa hatalı. Kendi gitseymiş beyefendi.

Ben sizin yerinizde olsam, o aramadan aramam sormam. Bu durumda arayıp sormak onu haklı bulmak anlamına gelir.
Böylesine basit bir konuda boşanacak hali yok, ha böyle bir olay yüzünden benden boşanacak adama da keyfin bilir derim.
Sessiz kalın bir süre bence.

Evet hemde çok büyük bir saygısızlık ama haklı olan o oldu çünkü aradım dayanamayıp.. Peki şu saatten sonra aramamam ise yarar mı

Ona değil tabiki ama burda öyle algılanmis ve yazdın sadece masaya o başka yerde idi

O zaman eşinizi yüzde yüz hatalı görüyorum ben. Evi birbirinede katsanız, kalkıp size vurmaya hakkı yok. En fazla o da tepsi fırlatsaydı... vurmak ölçüsüz bir hareket olmuş

Ya eşinize tepsi fırlatıp bağırıp çağırıyorsunuz çocuğun yanında adam tokat attı suçlu oldu anne evine gidiyorsunuz evi terkeden de sizsiniz. Ve orada da psikolojik şiddet uyguluyorsunuz sinirinizden aslında alyansını çıkarmasını profil fotosunu kaldırmasını istediğiniz yok tamamen tripten yapıyorsunuz yok kaldırmam seviyorum canım cicim laflarını duymak için söylüyorsunuz aslında o yüzden eşiniz sizi kaale almadığı için iyice sinirlenip cevap vermedi diyorsunuz.çocuk oyuncağı değil her kızdığınızda evden gidip eşinizin alttan almasını bekleyemezsiniz madem ayrılamazsınız ani çıkışlar yapmayın o il olmaz başka il olur ya istediğiniz ili bilerek niye çıkarsın zaten ne amaçla? Ne farkeder ki..

Ölçüsüz ve çocukça davranmışsınız ama siz eşinize saldırıp zarar vermeye çalışmamışsınız sonuçta. Tezgaha tepsi fırlatmanın karşılığı asla tokat olamaz. Alttan almanızı gerektiren bir durum yok.

Ama siz sonrasında da çocukça davranmaya devam etmişsiniz. İyi-kötü bir tepki alabilmek için adamı tahrik ediyorsunuz. Siz böyle yaptıkça o kendisini haklı görecek. Bir ağırlığınız olmuyor bu şekilde.
Bir süre sessiz kalın bence. Boşanmamak için ilk adımı siz atarsanız "ben bu tokadı hak ettim. Hak ettiğimde bana vurabilirsin" demiş olacaksınız.

Evet ama ben aradım hata ettim bu saatten sonra sessiz kalsam işe yarar mı

Gostersin konusma o sana nasilsin derse iyi de sadece sen de durgun ve sakin oldugunu hissettir bazende oglunu tek konustur ve ya annen konustursun seni özlesin gormek istesin cocugu bahane etsin ve lütfen isler duzeldigi zaman bu gibi konularda sakin ol öfkeyle kalkan zararla oturur
Ama çocuk için arayınca oğlum beni gösteriyor baba annemle konuş vs diye

Evet bundan sonra aynen öyle yapacağım
Aradım benimle konuşmaya tenezzül bile etmedi bundan sorna kendi kabuğma çekilip beklerim yapacak bir şeyim yok

Birkaç gün bekle soğusun olay. Sonra eşini ara ve sakince konuşmak istediğini söyle yada oğlun aradığında söyleyebilirsin. Bir anda çok sinirlenip fevri davrandığın için özür dile ama hemen arkasından bana tokat atman hiç doğru değildi de. Sakin ve yumuşakça. O zaten biliyor bunun yanlış bir hareket olduğunu,bugüne kadar olmadığına göre. Bu konuda kendini kötü hissettir. Oğlan evi özledi diye bahane ederek dönebilirsin evine. Kaç senelik eşin , biliyorsundur zayıf noktalarını, kendi lehine kullan. Ama lütfen kocam deyip haddini aşma. 2 çocuklu arkadaşım yıllardır çekiyor eşini, en son kadın ona reçel kavanozu fırlattığında boşanma davası açtı. Kocan diye garantin değil,her an hayatından gidebilir gibi davran.

Aslında bugün aradım ama benimle konuşmaya tenezzül bile etmedi o nedenle biraz dha sessiz kalmak istiyorum bir hafta sonra yine aramazsa bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…