- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Ondan sonra bir birey olduğunda ikili ilişkilerinde hep sorun yaşıyor. Malesef ben de böyle bir ailede büyüdüm. Benim için hayat kocaman bir öfke bulutundsm ibaret. Kendimi 30 yaşına kadar öfkeyle yönettim. Şimdi bir evladım var ve mümkün olduğu kadar sakin bir ortamda sevgi ve saygının olduğu bir ailede büyümesi için uğraşıyorumÇocuklu aile olmak da işin başka boyutu, çocuklu-çocuksuz eşler birbirlerine saygıyı yitirecek davranış ve sözlerden kaçınmalı, aman ne var arada çat vurdum, çut ensesine patlattım, salak dedim diye düşünülebilir ama o çat çutlar, söylenen sözler zamanla büyüyor, sevgi kadar önemli saygının bitmesine neden oluyor, saygı bitince de ne elinizin ne dilinizin ayarı kalmıyor.
Kar tanesi tek başınayken etkisizdir ama milyonlarca kar tanesi bir araya gelince çığ olup üzerinize düşüyor.
Çocuklu aileyseniz daha da fena, çünkü çocuk bildiğimiz kayıt cihazı, anneye vurulduğunu görüyorsa anneye vuruyor, babanın aşağılandığını görüyorsa babayı aşağılıyor.
Ona değil tabiki ama burda öyle algılanmis ve yazdın sadece masaya o başka yerde idiTepsiyi eşinizemi fırlattınız yoksa öylesine orta yeremi ?
Evet hemde çok büyük bir saygısızlık ama haklı olan o oldu çünkü aradım dayanamayıp.. Peki şu saatten sonra aramamam ise yarar mıEşim istediğim ili benden habersiz çıkarsa ben de çok sinirlenirdim, bana göre bu saygısızlıktır. Ama tepki olarak tepsi fırlatmazdım elbette.
Siz de hatalisiniz ama eşiniz iki defa hatalı bence. Hatta sizi ailenize gönderdiği için üç defa hatalı. Kendi gitseymiş beyefendi.
Ben sizin yerinizde olsam, o aramadan aramam sormam. Bu durumda arayıp sormak onu haklı bulmak anlamına gelir.
Böylesine basit bir konuda boşanacak hali yok, ha böyle bir olay yüzünden benden boşanacak adama da keyfin bilir derim.
Sessiz kalın bir süre bence.
Ona değil tabiki ama burda öyle algılanmis ve yazdın sadece masaya o başka yerde idi
Eder tabi o sana ders veriyor kendince ama cekil kabuguna hic arama sorma bak nasil meraktan kuduracakŞimiden sonra aramasam fayda edermi
Ama çocuk için arayınca oğlum beni gösteriyor baba annemle konuş vs diyorEder tabi o sana ders veriyor kendince ama cekil kabuguna hic arama sorma bak nasil meraktan kuduracak
Evet ama ben aradım hata ettim bu saatten sonra sessiz kalsam işe yarar mıÖlçüsüz ve çocukça davranmışsınız ama siz eşinize saldırıp zarar vermeye çalışmamışsınız sonuçta. Tezgaha tepsi fırlatmanın karşılığı asla tokat olamaz. Alttan almanızı gerektiren bir durum yok.
Ama siz sonrasında da çocukça davranmaya devam etmişsiniz. İyi-kötü bir tepki alabilmek için adamı tahrik ediyorsunuz. Siz böyle yaptıkça o kendisini haklı görecek. Bir ağırlığınız olmuyor bu şekilde.
Bir süre sessiz kalın bence. Boşanmamak için ilk adımı siz atarsanız "ben bu tokadı hak ettim. Hak ettiğimde bana vurabilirsin" demiş olacaksınız.
Ama çocuk için arayınca oğlum beni gösteriyor baba annemle konuş vs diye
Evet bundan sonra aynen öyle yapacağımGostersin konusma o sana nasilsin derse iyi de sadece sen de durgun ve sakin oldugunu hissettir bazende oglunu tek konustur ve ya annen konustursun seni özlesin gormek istesin cocugu bahane etsin ve lütfen isler duzeldigi zaman bu gibi konularda sakin ol öfkeyle kalkan zararla oturur
inat yapmak bir sey cozmez. bence konusun. benim fikrim boyle.Evet bundan sonra aynen öyle yapacağım
Aradım benimle konuşmaya tenezzül bile etmedi bundan sorna kendi kabuğma çekilip beklerim yapacak bir şeyim yok
Birkaç gün bekle soğusun olay. Sonra eşini ara ve sakince konuşmak istediğini söyle yada oğlun aradığında söyleyebilirsin. Bir anda çok sinirlenip fevri davrandığın için özür dile ama hemen arkasından bana tokat atman hiç doğru değildi de. Sakin ve yumuşakça. O zaten biliyor bunun yanlış bir hareket olduğunu,bugüne kadar olmadığına göre. Bu konuda kendini kötü hissettir. Oğlan evi özledi diye bahane ederek dönebilirsin evine. Kaç senelik eşin , biliyorsundur zayıf noktalarını, kendi lehine kullan. Ama lütfen kocam deyip haddini aşma. 2 çocuklu arkadaşım yıllardır çekiyor eşini, en son kadın ona reçel kavanozu fırlattığında boşanma davası açtı. Kocan diye garantin değil,her an hayatından gidebilir gibi davran.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?