Tokat atan eş

Öncelikle şunu belirteyim ki şiddetin hiç bir mazereti olamaz. Ve tokat düpedüz ve fazlasıyla fiziksel şiddettir. Değil 8 yıllık, 38 yıllık evlilikte de bahanesi olmaz hoşgörmek mümkün değildir! Size gelince insan kızabilir kontrolden çıkıp bağırabilir ama tepsi fırlatmak nedir ya?! Hem de çocuğunuzun yanında! İleride ailesine şiddet uygulayan malum tiplerden olmasını mı istiyorsunuz? Tüm bunların yanı sıra adamı hala çıkar o yüzüğü, kaldır o profil resmini filan gibi çirkinliklerle zıvanadan çıkarmaya uğraşmanız çok itici. Açıkcası katlanılması zor tahammülü imkansız tiplerdensiniz hiç kusura bakmayın. Bari çemkirmeyi saldırmayı bırakın ve sessiz kalın da adam biraz kendini suçlasın, attığı tokattan utanıp kendini sorgulasın. Siz bu tavırlarınıza devam ederseniz adam tokat atmakta kendini haklı bulacak ki bu şiddetin artarak normalleşmesine dönüşecek. Bir an önce eve dönmeye uğraşmayın. Uzun süre sessiz ve durgun kalın. O görüşme talep ettiğinde de kırgın küskün olun kendini suçlu hissetsin. Sen bana şiddet uyguladın ve ben bunu artık unutamam ki filan diyin. O kendini affettirmeye çalışsın. Ve her ikiniz de şunu bilin ki tüm bunlara şahit olan o minicik çocuğu mutsuz, şiddet yanlısı ve çözümü şiddette bulmayı normal görecek bir birey olarak yetiştiriyorsunuz bu topluma.

Ona küçük süprizler hazırlayın. Mesela boşanma evrağı yollayın gibi

Ona küçük süprizler hazırlayın. Mesela boşanma evrağı yollayın gibi
Direkt mahkeme kurulup dava görülse, evrakla zaman kaybedilmese mesela

Ben onu bilir onu söylerim, aaa ne de olsa eştir, eşle de mesafe mi olur deniyor, bana da diyebilirler şimdi ama ben şahsen eşlerin birbiriyle yüzgöz olmalarını nasıl desem böyle sanki sineğe vurur gibi birbirlerine şaka adı altında çat çut vurmaları gibi şeyler diyeyim, rahatça birbirlerine çok özür dilerim salak manyak beyinsiz vs sözler sarf etmelerini, her tartışmada terk ederim, boşanırım blöflerini doğru bulmuyorum, kavgaların dahi bir adabı olmalı, karşılıklı saygı yitirilmemeli.

Bunun için çok güzel atasözümüz var ama işte her yerde yazamıyorsun be abla

Öncelikle özür dileyin ve ekleyin “ikimiz de hatalıydık, senden de özür bekliyorum, Bir daha tekrarlanmayacak kendi adıma söz veriyorum.” Yazın. Size doğru bir atacağını umuyorum.

29 yaşındaymış konu sahibi ama 18 19 yaşında gibi davranıyor.
Yani yapacak bir sey yok kendini gelistirme meselesi ..konu sahibinde ciddi öfke problemi var ve cok ani kararlar verip erken pes ediyor pasif agresiz gibi bisey ikiside biraz ayri kalsa duzelirler bence ve erkekler merak ettikleri zaman pesine duserler yani zirt pirt aricana sessizlige gomulecekki eside meraklansin ee bu gider gitmez aramış mesajlar falan yanliss erkler her şeyi bilirlerse ilgilenmezler zaten biliyor birak merak etsin ama iste bu taktikle herifi is yerinden eve getirtmis insanimdir aksama kadar bile bekleyememisti nie çıkmıyon tele okuyon nie yazmiyon ahahaha korkuor benle küsmeye

Siz de yalniş yapmişsiniz ama ne olur olsun şiddrte hak kazandirilmaz. Insaniz sinirlerimkze her zaman hakim olamiyoruz bagirip çagiriyoruz keşke aileler konuşarak anlaşsa da kavga gurultuye ihtiyaç olmaz. Şu an sinirlidir siz de artik o olayi açmayin. Tokatdan sonra siz de agirdan alin. Her ikinizin özur dilemeniz gerek çunki ikiniz de hatalisiniz

Ay olabilir mi öyle bir şey, keşke olsa
Dediğin gibi Mune kaç yıllık evlilik ve bir çocuk varken bu tarz davranışlar çok yanlış. çocuğun rol modeli alesidir. Evde ne gürürse aynısını yapar. Bu ortamda büyüyem çocuklara çok üzülüyorum

Çocuklu aile olmak da işin başka boyutu, çocuklu-çocuksuz eşler birbirlerine saygıyı yitirecek davranış ve sözlerden kaçınmalı, aman ne var arada çat vurdum, çut ensesine patlattım, salak dedim diye düşünülebilir ama o çat çutlar, söylenen sözler zamanla büyüyor, sevgi kadar önemli saygının bitmesine neden oluyor, saygı bitince de ne elinizin ne dilinizin ayarı kalmıyor.
Kar tanesi tek başınayken etkisizdir ama milyonlarca kar tanesi bir araya gelince çığ olup üzerinize düşüyor.

Çocuklu aileyseniz daha da fena, çünkü çocuk bildiğimiz kayıt cihazı, anneye vurulduğunu görüyorsa anneye vuruyor, babanın aşağılandığını görüyorsa babayı aşağılıyor.

Eşiniz fiziksel şiddet uygulamış siz psikolojik şiddet. Tepsiyi fırlatmak normal bi hareket değil tokat atmakta değil. Tavırlarınız sürekli böyleyse eşinizin bunalması normal (tokat değil). Şiddet yanlısı bi insan olsa sekiz senede mutlaka şiddet gösterirdi ama şiddette eğilim olduğunu düşünmüyorum belki sizn tavırlarınız şiddete eğilimlidir(yanlış anlamayın eleştirmiyorum) eşinizde zamanım birikimiyle fevri davranmıştır etkiye tepki olmuş yanlış olmuş tabi ki haklı şiddet yoktur ama sizin tepkilerinizde çok yanlış alttan alan taraf olmak istemiyorum demişsiniz biraz bekleyin bakalım sürekli mesaj atmayın darlamayın o da bi iki güne düşünür hatasını anlar sizde kendi hatalarınızı düşünürsünüz. Sebep ne olursa olsun yüksek ses bile saygıyı azaltırken karşılıklı olarak birbirinize zarar vermemeye çalışmalısınız. En başta dediğim gibi şiddet yanlısı birisi olsa zaten evliliğin o en zor ilk senesinde belli ederdi bunu

Şimiden sonra aramasam fayda edermi

Kavga esnasında eşya fırlatma işi iki sonuca götürür. Ya karşındaki seninle daha fazla uğraşmamak için o ortamı terk eder ne halin varsa gör der, ya da aynı şekilde bir şey atarak ya da doğrudan sana müdahale ederek karşılık verir. Eşiniz çocuk da oradayken (ki onun yanında bu kadar kavga etmek başlı başına hata) çekse gitse daha iyi olurmuş iş madem o kadar büyüdü. Ama sizin kadar o da o anda sinirlenmiş demek ki.
Şu an için biraz daha beklemede kalın Mesaj yazıp dursaniz da cevap vermeyecek belli ki

bence ara. sonucta ona arama demissin o da aramayabilir. bekledikce daha cok yipranirsiniz.
ama dedigim gibi o da ayagina gelmesin, sen de onun ayagina gitme. disarida bir yerlerde ailelerden birileri olmadan cocuk olmadan gorusun bence. nasil olsa duzeltmek istiyorsan bosuna ikinizi de yipratma. gidince de bagirip cagirmadan ama net olarak, yapici bir sekilde konus

Tokat atması kesinlikle doğru bir davranış olmaz normalde ama tepsi fırlatarak tahrik etmişsiniz. O anda karşılık vermiş. Benim fikrim daha fazla büyütmeyin..Kışkırtacak davranışlarda bulunmayın, aramayın da. Bir büyüğünüz araya girse çözmeye çalışsanız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…