Çok iyi yapmışsınız darısı bana diyorum.Bu dönemde zaten bireye yeni sorumluluklar ekleniyor,sağlık durumları değişebiliyor, hormonlar etkiliyor.Sizi de yormuş bu durum ve çok şükür ki kontrol altına alabilmişsiniz:)O kadar iyi anladım ki.. hayatımın cok yorgun bir dönemindeyim. 8 ayı bulantiyla geçen bir hamilelikten sonra çocuk büyütmeye çalışmanın getirdiği bütün yorgunlukları yaşarken hayatımda hiçbir toksik insana ve ilişkiye yer yok. Beni de böyle ilk doğum yaptığımdan beri zırt pirt arayan bir uzaktan kuzenim vardı. Yıllarca telefonda konusmuslugumuz yok, öyle bir sohbetimiz yok, ne hikmetse çocuğum dogduktan sonra ikide bir ee nasıl geçiyor, uyuyo mu, gazı var mı vs vs diye soran, sonra hemen kendi kızıyla(5 yaşında) aktivitelerini havuz saatini alışveriş saatini bilmem nesini anlatan bir tip. Adeta benim enerjisizligimle beslenmek isteyen ve bundan gizlice gaz duyan biri. Kusura bakmasin da kimsenin üzerimden nemalanmasina izin veremem. Ben de ne yaptım? O aradikca açmadım, o an müsait olmadığımi söyleyip mesajla dondum. Ne hikmetse mesajlarıma bir cümleden fazla cevaplar vermediee ne de olsa ballandıra ballandıra anlatamadi hayatini tabi.
Siz de bence ararsa açmayın. Mesajla cevap verin ama kısa kısa. Böyle yapa yapa aranıza mesafe girecektir. Hamilelik zaten başlı başına zor bir dönem. Bı de bu dönemde kimsenin duygusal ağırlığını taşımak zorunda değilsiniz.
O denge yok arkadaşlık da benim gözümde bitti zaten.Yoksa ben desteğimden gocunmazdım beni bu kadar sıkmazdı da ruhuma kötü gelmezdi , sadece kendini anlatan,içindekileri kusup giden birine dönüştü. Bir yerde kıyamıyorum işte bir de bir ben kaldım terslersem napar korkusu. Yoksa o kadar doldum ki kafamda ona saydırıyorum ilişkiyi kesiyorum görüşmek istemediğimi söylüyorum.Bunu söylemek istesem de çekincelerim baskın çıkıyor. O yüzden kendi anlasın soğusun istiyorum. Geç dönüş yapıp ,ilgisiz cevaplar vereceğim.Arayı uzatacağım sorarsa da hamileyim ilgilenemiyorum dersem umarım bu kez anlar.Kendi sorumluluklarımız, hayat şartları derken şu günlerde kendimizi zor motive ediyoruz.
Bir şeyler karşılıklı olsa, mutlu ettiğiniz kadar mutlu edilseniz bu arkadaşlık size de zevk verirdi.
Demek ki tek taraflı her şey, alma verme dengesi yok.
Hani "hayatınızda ki 5 insanın ortalamasısınız" diye bir söz varya.
Hayat kalitemizi artırmak için, o 5 insanı ona göre seçmeli demek ki.
Yaşınız 40 lara gelince, nasıl hayatımdan çıkaracağım diye düşünmezsiniz bile.
Direkt irtibatı keserdiniz.
Taviz verdiğiniz insanların gözünde, tam tersi daha değersiz görüldüğünüzü tecrübe etmişsinizdir çünkü.
Aslında çok basit şu anda zorlandığınız şeyin çözümü.
Ona istediğini vermeyin, tatmin olmayınca peşinizi bırakacaktır.
Farkındayım ve çözemedikçe bana rahatsızlık veriyor.Kendimi değersiz hissediyorum, çabalarım anlamsız kalıyor çünkü karşıdaki kişi zaten çok dinlemiyor kendi bildiğini okuyor.Söylediğim senaryoları tek tek görüyorum yaşantısında şöyle olur böyle olur diye, malesef tavsiye veriyorum ama çoğunlukla dinlemiyor, farklı yönlerden göstermeye çalışıyorum mesela olayları yine onun fikrine bırakıyorum.Evet sinirlariniz ihlal ediliyor ve ne mutlu ki farkindasiniz :)
Herkesin iyi veya kotu bir derdi vardir elbette ama derdi birinin uzerine boca etmekle dertlesmek farkli seyler
Ustelik cagirin, herhangi bir gun, ozel bir gunden bahsetmiyorum bile, yaninizda olmasi gerektigini, beklediginizi ifade edin ya da sadece kendiniz icin bir fedakarlik bekleyin
Ya yapamaz ya da yapsa da basa kakar
Kendisi icin yaptiklarini bile fedakarlik olarak lanse edecek kadar bencillesmesini izlemeyin
Siz bir sey anlatmaya kalksaniz gayet de sikildigini belli eder, ne icin, kim icin bu caba?
Gorusmemekle de gayet iyi etmissiniz
Sonra hem derdini anlatacak ya da surat asacacak ve enerjinizi emecekti hem de sen hamileydin senin icin gelmistim ben, sen sikiliyorsun diyecekti ve manipule edecekti
Yani bu tarz arkadasliklar, arkadaslik degildir
Hayatin hayati yeterince zor
Kimsenin psikologu degiliz
Kimsenin derdini dinlemek de tavsiye vermek de sorumlulugumuz degil
Bir de tavsiye vs vermeyin
Verdiginiz bir tavsiye sizi suclamasiyla senin yuzunden demesiyle sonuclanabilir
Hani sonuclansin cok da onemli degil, herkes kendi soylediklerinden sorumludur, baskasinin ne anladigindan degil ama yine de hassas bir donemdesiniz sizin icin uzucu olabilir
Kolay gelsin
İşte nasıl keseceğimi bilemiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim. Pat diye kesemiyorum içim içimi yer ah biraz katı olsam ,mizacımı az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum. Yıkık birisi diye korkum benden yana bir durum olmasın diye.Sizi kum torbası yapmış dertlendikçe vurmuş dertlendikçe vurmuş zehirini gamını kaselerini akıtmış.Peki siz dertlerinizi anlatıp rahatlamadığınız karşılıksız bi arkadaşlığı sürdürmeye neden devam ediyor sunuz??
Hayat kendi ailenizden başkasını düşünüp dertlenecek,onun yükünü omuzlayacak kadar uzun değilÇok iyi yapmışsınız darısı bana diyorum.Bu dönemde zaten bireye yeni sorumluluklar ekleniyor,sağlık durumları değişebiliyor, hormonlar etkiliyor.Sizi de yormuş bu durum ve çok şükür ki kontrol altına alabilmişsiniz:)
Benim de bulantılarım,mide ağrım oluyor.Zaten yeterince zor.Bulunduğum şehirde çevrem yok, ailem yok, işimi bıraktım geldim.Kpss ye çalışmaya uğraşıyorum midem elverdiği sürelerde. Zaten bakınca kendimle yeterince işim var.Çok şükür diyorum bunlar aşılır şeyler, çaresizlik olmasın bunlar dert değil. Kendimi motive etmek için elimden geleni yapıyorum.
Ama beni aşağı çeken duruma karşı güçlü durmam gerek aslında onu da ben yapamadım umarım başarırım.
O denge yok arkadaşlık da benim gözümde bitti zaten.Yoksa ben desteğimden gocunmazdım beni bu kadar sıkmazdı da ruhuma kötü gelmezdi , sadece kendini anlatan,içindekileri kusup giden birine dönüştü. Bir yerde kıyamıyorum işte bir de bir ben kaldım terslersem napar korkusu. Yoksa o kadar doldum ki kafamda ona saydırıyorum ilişkiyi kesiyorum görüşmek istemediğimi söylüyorum.Bunu söylemek istesem de çekincelerim baskın çıkıyor. O yüzden kendi anlasın soğusun istiyorum. Geç dönüş yapıp ,ilgisiz cevaplar vereceğim.Arayı uzatacağım sorarsa da hamileyim ilgilenemiyorum dersem umarım bu kez anlar.
Yaaa bende öyle oldum, o kadar tahammülsüzleştim ki, artık kırılır mı diye umursamıyorum bile. Çünkü bu tarz insanlar bencil, üzgünüm ama Dünya’nın etrafında döndüğünü zanneden prenseslerle uğraşamayacağım.Bir zamanlar etrafımda böyle çok insan vardı. arkadaşlarım gülerdi neden hep seni buluyor bu insanlar diye. çünkü gereğinden fazla empati kuruyorum ve onlara yaşamayı sevdirmeye çalışıyorum. bedava terapi. halbuki benim neyime. taviz tavizi doğuruyor. manevi destek yetmedi maddi yönden de destek olmaya çalıştım. hiç biri de değişmedi, değişmezler. boşuna uğraşmayın çünkü bu bizim işimiz değil. profesyonel insanlar iyileştirsin onları. çünkü sorun bizde değil onlarda, değişmesi gerekenler de onlar. bakın ben böyle insanlarla uğraşa uğraşa şimdi çok tahammülsüz bir insan oldum. kaçın kurtulun böylelerinden. kırılırsa kırılsın, iletişimi kesin
Yaaa bende öyle oldum, o kadar tahammülsüzleştim ki, artık kırılır mı diye umursamıyorum bile. Çünkü bu tarz insanlar bencil, üzgünüm ama Dünya’nın etrafında döndüğünü zanneden prenseslerle uğraşamayacağım.
Konu sahibi arkadaşım, kırabilirsin çekinme :) hiç bir şey senden değerli değil.
ben olsam onun yaptığının aynısını yapar, hiç onun halini hatrını sormadan arayıp sonra da kendi dertlerimi bire bin katarak anlatmaya başlardım. o kendi derdini anlatacak oldu mu da " ha olsun geçer ya" , " aman canım sabret" vs gibi geçiştirmelik bi iki laf eder yine kendi dertlerimi anlatmaya dönerdim. böyle böyle kendisi kaçar zaten
İnsanlarda şikayet etmek alışkanlığa dönüşüyor galibaBen kendim kaşındım bütün sınırlarımı zorladım, bütün sabrımı kullandım. Limit kalmadıbirazcık dertleşmek istiyorum ben de çok doluyum bu konuda. mesela bir arkadaşım vardı kabus gibi. Her gün arardı en az bir saat aynı şeylerden şikayet ederdi. Ben de tonla işimin arasında ona tavsiyelerde bulunuyordum. Kontörü biterdi yüklerdim, bir şeyimi beğensin hediye ederdim, kitap isterdi alırdım. En son 10 bin lira borç istedi vermedim her yerde dedikodumu yapmış. Tuzum kuruymuş, cimriymişim vs vs. Kız ciddi ciddi hastaydı ve ben saf gibi onunla uğraşıyordum. En son konuşmamızda bana hangi şampuanı, hangi sabunu, hangi duş jelini kullandığımı resimleriyle istedi ve günlerce bunu sordu. Cinnet geçirtecekti bana. Cevap yazmıyorum yine soruyor. Canlı yayın yapayım istersen dedim. Neden kızdın anlamadim diyor sanki anormal olan benmişim gibi ama kabahatin çoğu bende. Bu kadar taviz verdiğim için
Güzel fikirOnun size yaptigini yapin. Siz surekli arwyin oflayip puflayin her seyden sikayetci olun. Onu dinlemeden kendinizi anlatin anlatin sonra ay isim cikti diyin kapatin. Mesajla evdeki tum olumsuzluklari ona yazin firsat birakmadan. Çöpun suyu akmis nasil cikartcam bu kokuyu of pof yeter artik ya niye ev toplanmiyor bir turlu falan fisman. Bi yerden sonra yazmaz size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?