Toksik ilişkideki arkadaşım ve ben

bence birak,kendisi gorsun sonra ayrılınca senin yüzünden oldu der belki içinden der. ya da aynı durumu başka bir tanıdığım yaşamıştı o böyle böyle yapmıştı filan de belki direkt akıl almak da hoşuna gitmiyor olabilir

Arkadaşınızın kendisi sorunlu akıl ve ruh sağlığıniz için lütfen uzak durun . Ne hali varsa görsün .

Anlatıyor ağlıyor, akıl almak gibi görüyorsa neden ne yapayım diyor.

Bana da en yakın gelen seçenek. Adam terketecek belli. Sonra adam badem gözlü olur kabak bana patlar
Öyle olur daha önce de başkasına yapmış . Sürekli başkalarının sıkıntılarını dinleyip kendinizi üzmeyin pek iyi bir arkadaş gibi gözükmüyor kendisi enerjinizi daha iyi şeylere harcamış olursunuz

Kendisi bir kaç aylık arkadaşım köklü bir geçmişimiz yok. Ama farkettim ki insanlar beni yeni tanıyor olsa bile bütün özel hayatını anlatıyor. Bu etiketi üstümden nasıl anlatacağım bilmiyorum.

Ayyy çok daha kötü en güzeli yavaş yavaş mesafe koyun

İyyyy , en nefret ettiğim arkadaş tipi. Var benim de benzer bir arkadaşım. Ben artık dinlemiyorum onu. Açıkça da söyledim. Beni ağlama duvarı gibi kullanıp sinirini hırsını benden çıkarıp, akıl isteyip dikkate almayıp bir de beni suçluyorsun, bana anlatma daha da dedim. Kuzuya döndü.

Yani elbette biz yap dedik diye yapacak değil ama, sürekli aynı konuyu önüme getirip, boşa dil döktürüyorsa bana, uğraşamam ben. Yalnız kalınca aklı başına geldi benim arkadaşımın. Ama umrumda değil artık, çocuk değiliz, kimsenin psikoloğu da değiliz. Ana babası da değiliz. Sınırsız kredi vermemek lazım kimseye.

Bizim arkadaşlığımız daha iki üç aylık. Ama daha ilk günlerden özwlini bana dökülüvermişti. Evet benim de modum düşüyor üstelik ben bir yorum yapınca bu sefer adam dünyanın en iyisi gibi başka bir şey anlatıyor. En iyisi yavaşça uzaklaşmak, tükendim

Daha tanışır tanışmaz böyle özelini döken insanlara güvenmem. Asla özelimi de anlatmam. Bence güvenilir biri değil. Arkadaşlık birbirine iyi gelen insanlar arasında kurulur. Böyle alıcı verici, parazitizme dönen durumlarda olmaz. Ben olsam daha da görüşmezdim

Boyle tiplereeskiden uzuuun uuzuuuun demecler veriridim ama anladim ki zaman israfi . En fazla 15 dk konu ile alakali konusuruz sonra bi sekilde muhabbeti bitiririm . Kafam almiyor . Zaten onlarda gerceklerle yuzlesmek icin sormuyor .

İnsan bazen toksik bir birliktelikteyken içinde olduğu için objektif bakamıyor. Dışardan sevdiğimiz insanlar olduğu için uyarmak zorunda hissediyoruz bu bizim ona verdiğimiz değerden kaynaklı.
Siz fikrinizi de söylemişsiniz gerekli uyarıda da defalarca bulunmuşsunuz sanırım. Hayat onun hayatı kendi kararı bundan sonrası.
Diğer toksik ilişkinin bitmesinden bile arkadaşlarını suçlu bulmuş sanırım sizin arkadaş birazda başına bela arayan bir tip.

Anlatıyor ağlıyor, akıl almak gibi görüyorsa neden ne yapayım diyor.
psikolojik bir durum bu çünkü bazen insanlar sadece dertlerini anlatmak isterler napayım diye sorması da karşısındakinin kendisini dinlemesini istemesiyle alakali yeni arkadassaniz bence arkadasliginizi biraz askıya alın çaktırmadan çünkü size de zarar verir bir süre sonra

Ben pat diye gerçeği söylemesem de sorarsa ılımlı bir şekilde fikrimi belirtiyorum. Önceden hiç karışmazdım, toksik bi ilişkimde arkadaşlarımdan kimse doğru düzgün yönlendirmemişti tam tersi onun toksikliklerini yumuşattılar; o zaman keşke bir arkadaşım da uyarsaydı diye düşünmüştüm. O zamandan beri fikrimi sert olmayacak şekilde söylüyorum. Onun dışında karışmıyorum. Bence gerçekten arkadaşsan en azından sorunca gerçek fikrini belirtmelisin. Sormuyorsa ekstra burnunu sokma ama.

konu sürekli bu toksik kişi üzerinde şu sıralar. Bana olayları anlattı ve ne yapayım sence bu ne yapmaya çalışıyor dedi. Anlattığı kadarıyla adam tam bir toksik. Bende adam pek ışık vaadetmiyor buhün barışsanız yine aynı dengesizlikle gider bu adam dedim. Sonra adamı savunuyor ama şu sorunu falan var diye. Anlatıyor sürekli fikrimi de istiyor. Ama onun duymak istediği çabala düzelir, biraz daha koş, aslında seni seviyor, iyi bir insan falan dememi istiyor sanırım

Anlatıyor ve sonunda sence ne yapayıma geliyor. Bende adamın ışık vaadetmediğini söyledim. Biraz daha koşsa peşinden yakalayacağını zannediyor. Sadece anlatmak değil istediği, adama yönelik olumlu şeyler duymak istiyor ama hiçbir tutar yanı yok

Ne demek istiyorsan onu de bence yarın bir gün beni uyarmadın da diyebilir, uğraşasın yoksa he he de geç Konuya diğer yazanların dediği gibi sizi boğuyorsa anlatması uzaklaşın ya da açıkça bu konudan sıkıldığınızı söyleyin, tam ruh emici insan tipi

Politik cevaplar ver yani ne iyi ne kötü belirsiz tamamen tarafsız cevaplar, mesela evet kanka haklısın ama işte herkesin ilişki dinamiği farklı, bazen olur böyle sorunlar sen canını sıkma bir şekilde çare bulmaya bakalım, kanka bu konuda bir yerlerde bir şeyler mi okusak belki bunu yaşayanlar vardır… vs yani maksat sadece cevap vermek nasılsa kötü yorum istemiyor iyi yorum yapsanız da derdi tükenmeyecek böylr içi boş ara cevaplar yapıştırın gitsin dldjdkdj

Diğer ilişkisi hakkında muhasebe yapmış ve arkadaşlarının sözüyle bittiğine inanıyor. Aslında o adamda toksik, bu kızı umursamamış bile. Ama Geçmişe baktığında arkadaşlarını suçluyor yine de. Zaten bu sözünden sonra ben bir problem olduğunu farkkettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…