- Konu Sahibi ucanhayaller
-
bence birak,kendisi gorsun sonra ayrılınca senin yüzünden oldu der belki içinden der. ya da aynı durumu başka bir tanıdığım yaşamıştı o böyle böyle yapmıştı filan de belki direkt akıl almak da hoşuna gitmiyor olabilirArkadaşım tosik bir ilişki içerisinde ve genellikle de hadiselerini anlatıp ben nerde hatalıyım diyor. Adamda gördüğüm kadarıyla ışık yok ve çok toksik. Adam kaçıyor arkadaşım kovalıyor gibi durum var. Adamdan yakınsa da bir yandan da güzelliyor. Sorun şurda bana bir şeyler anlatıyor ağlıyor da bazen, fikrimi soruyor. Adamın üstüne gitme, bırak biraz süreci gözlemle dedim. Beni demolize ediyorsun falan dedi. Eski ilişkisi de anlattığı kadarıyla toksik ve onu da arkadaşlarımın gazıyla bitirdim zaten dedi. Eeee anlatıp fikrimi de soruyor, açık yüreklilikle söyleyince neden ben kötü oluyorum. Böyle durumlarda siz be yapıyorsunuz, yapmacıktan çok iyi adam aslında da sorunlarından böyle gibi yapmacık yalan mı söylemeliydim. Ya da dinleyip hı hı deyip yorum yapmasamıydım.
Anlatıyor ağlıyor, akıl almak gibi görüyorsa neden ne yapayım diyor.bence birak,kendisi gorsun sonra ayrılınca senin yüzünden oldu der belki içinden der. ya da aynı durumu başka bir tanıdığım yaşamıştı o böyle böyle yapmıştı filan de belki direkt akıl almak da hoşuna gitmiyor olabilir
Bana da en yakın gelen seçenek. Adam terketecek belli. Sonra adam badem gözlü olur kabak bana patlarArkadaşınızın kendisi sorunlu akıl ve ruh sağlığıniz için lütfen uzak durun . Ne hali varsa görsün .
Yazım yanlışımı da farkettim sayenizdeDemoralize oluyosa dert anlatmasin kendi akli kendine yetsin
Öyle olur daha önce de başkasına yapmış . Sürekli başkalarının sıkıntılarını dinleyip kendinizi üzmeyin pek iyi bir arkadaş gibi gözükmüyor kendisi enerjinizi daha iyi şeylere harcamış olursunuzBana da en yakın gelen seçenek. Adam terketecek belli. Sonra adam badem gözlü olur kabak bana patlar
Kendisi bir kaç aylık arkadaşım köklü bir geçmişimiz yok. Ama farkettim ki insanlar beni yeni tanıyor olsa bile bütün özel hayatını anlatıyor. Bu etiketi üstümden nasıl anlatacağım bilmiyorum.Öyle olur daha önce de başkasına yapmış . Sürekli başkalarının sıkıntılarını dinleyip kendinizi üzmeyin pek iyi bir arkadaş gibi gözükmüyor kendisi enerjinizi daha iyi şeylere harcamış olursunuz
Ayyy çok daha kötü en güzeli yavaş yavaş mesafe koyunKendisi bir kaç aylık arkadaşım köklü bir geçmişimiz yok. Ama farkettim ki insanlar beni yeni tanıyor olsa bile bütün özel hayatını anlatıyor. Bu etiketi üstümden nasıl anlatacağım bilmiyorum.
İyyyy , en nefret ettiğim arkadaş tipi. Var benim de benzer bir arkadaşım. Ben artık dinlemiyorum onu. Açıkça da söyledim. Beni ağlama duvarı gibi kullanıp sinirini hırsını benden çıkarıp, akıl isteyip dikkate almayıp bir de beni suçluyorsun, bana anlatma daha da dedim. Kuzuya döndü.Arkadaşım tosik bir ilişki içerisinde ve genellikle de hadiselerini anlatıp ben nerde hatalıyım diyor. Adamda gördüğüm kadarıyla ışık yok ve çok toksik. Adam kaçıyor arkadaşım kovalıyor gibi durum var. Adamdan yakınsa da bir yandan da güzelliyor. Sorun şurda bana bir şeyler anlatıyor ağlıyor da bazen, fikrimi soruyor. Adamın üstüne gitme, bırak biraz süreci gözlemle dedim. Beni demolize ediyorsun falan dedi. Eski ilişkisi de anlattığı kadarıyla toksik ve onu da arkadaşlarımın gazıyla bitirdim zaten dedi. Eeee anlatıp fikrimi de soruyor, açık yüreklilikle söyleyince neden ben kötü oluyorum. Böyle durumlarda siz be yapıyorsunuz, yapmacıktan çok iyi adam aslında da sorunlarından böyle gibi yapmacık yalan mı söylemeliydim. Ya da dinleyip hı hı deyip yorum yapmasamıydım.
Bizim arkadaşlığımız daha iki üç aylık. Ama daha ilk günlerden özwlini bana dökülüvermişti. Evet benim de modum düşüyor üstelik ben bir yorum yapınca bu sefer adam dünyanın en iyisi gibi başka bir şey anlatıyor. En iyisi yavaşça uzaklaşmak, tükendimİyyyy , en nefret ettiğim arkadaş tipi. Var benim de benzer bir arkadaşım. Ben artık dinlemiyorum onu. Açıkça da söyledim. Beni ağlama duvarı gibi kullanıp sinirini hırsını benden çıkarıp, akıl isteyip dikkate almayıp bir de beni suçluyorsun, bana anlatma daha da dedim. Kuzuya döndü.
Yani elbette biz yap dedik diye yapacak değil ama, sürekli aynı konuyu önüme getirip, boşa dil döktürüyorsa bana, uğraşamam ben. Yalnız kalınca aklı başına geldi benim arkadaşımın. Ama umrumda değil artık, çocuk değiliz, kimsenin psikoloğu da değiliz. Ana babası da değiliz. Sınırsız kredi vermemek lazım kimseye.
Daha tanışır tanışmaz böyle özelini döken insanlara güvenmem. Asla özelimi de anlatmam. Bence güvenilir biri değil. Arkadaşlık birbirine iyi gelen insanlar arasında kurulur. Böyle alıcı verici, parazitizme dönen durumlarda olmaz. Ben olsam daha da görüşmezdimBizim arkadaşlığımız daha iki üç aylık. Ama daha ilk günlerden özwlini bana dökülüvermişti. Evet benim de modum düşüyor üstelik ben bir yorum yapınca bu sefer adam dünyanın en iyisi gibi başka bir şey anlatıyor. En iyisi yavaşça uzaklaşmak, tükendim
İnsan bazen toksik bir birliktelikteyken içinde olduğu için objektif bakamıyor. Dışardan sevdiğimiz insanlar olduğu için uyarmak zorunda hissediyoruz bu bizim ona verdiğimiz değerden kaynaklı.Arkadaşım tosik bir ilişki içerisinde ve genellikle de hadiselerini anlatıp ben nerde hatalıyım diyor. Adamda gördüğüm kadarıyla ışık yok ve çok toksik. Adam kaçıyor arkadaşım kovalıyor gibi durum var. Adamdan yakınsa da bir yandan da güzelliyor. Sorun şurda bana bir şeyler anlatıyor ağlıyor da bazen, fikrimi soruyor. Adamın üstüne gitme, bırak biraz süreci gözlemle dedim. Beni demolize ediyorsun falan dedi. Eski ilişkisi de anlattığı kadarıyla toksik ve onu da arkadaşlarımın gazıyla bitirdim zaten dedi. Eeee anlatıp fikrimi de soruyor, açık yüreklilikle söyleyince neden ben kötü oluyorum. Böyle durumlarda siz be yapıyorsunuz, yapmacıktan çok iyi adam aslında da sorunlarından böyle gibi yapmacık yalan mı söylemeliydim. Ya da dinleyip hı hı deyip yorum yapmasamıydım.
psikolojik bir durum bu çünkü bazen insanlar sadece dertlerini anlatmak isterler napayım diye sorması da karşısındakinin kendisini dinlemesini istemesiyle alakali yeni arkadassaniz bence arkadasliginizi biraz askıya alın çaktırmadan çünkü size de zarar verir bir süre sonraAnlatıyor ağlıyor, akıl almak gibi görüyorsa neden ne yapayım diyor.
konu sürekli bu toksik kişi üzerinde şu sıralar. Bana olayları anlattı ve ne yapayım sence bu ne yapmaya çalışıyor dedi. Anlattığı kadarıyla adam tam bir toksik. Bende adam pek ışık vaadetmiyor buhün barışsanız yine aynı dengesizlikle gider bu adam dedim. Sonra adamı savunuyor ama şu sorunu falan var diye. Anlatıyor sürekli fikrimi de istiyor. Ama onun duymak istediği çabala düzelir, biraz daha koş, aslında seni seviyor, iyi bir insan falan dememi istiyor sanırımBen pat diye gerçeği söylemesem de sorarsa ılımlı bir şekilde fikrimi belirtiyorum. Önceden hiç karışmazdım, toksik bi ilişkimde arkadaşlarımdan kimse doğru düzgün yönlendirmemişti tam tersi onun toksikliklerini yumuşattılar; o zaman keşke bir arkadaşım da uyarsaydı diye düşünmüştüm. O zamandan beri fikrimi sert olmayacak şekilde söylüyorum. Onun dışında karışmıyorum. Bence gerçekten arkadaşsan en azından sorunca gerçek fikrini belirtmelisin. Sormuyorsa ekstra burnunu sokma ama.
Anlatıyor ve sonunda sence ne yapayıma geliyor. Bende adamın ışık vaadetmediğini söyledim. Biraz daha koşsa peşinden yakalayacağını zannediyor. Sadece anlatmak değil istediği, adama yönelik olumlu şeyler duymak istiyor ama hiçbir tutar yanı yokpsikolojik bir durum bu çünkü bazen insanlar sadece dertlerini anlatmak isterler napayım diye sorması da karşısındakinin kendisini dinlemesini istemesiyle alakali yeni arkadassaniz bence arkadasliginizi biraz askıya alın çaktırmadan çünkü size de zarar verir bir süre sonra
Ne demek istiyorsan onu de bence yarın bir gün beni uyarmadın da diyebilir, uğraşasın yoksa he he de geçkonu sürekli bu toksik kişi üzerinde şu sıralar. Bana olayları anlattı ve ne yapayım sence bu ne yapmaya çalışıyor dedi. Anlattığı kadarıyla adam tam bir toksik. Bende adam pek ışık vaadetmiyor buhün barışsanız yine aynı dengesizlikle gider bu adam dedim. Sonra adamı savunuyor ama şu sorunu falan var diye. Anlatıyor sürekli fikrimi de istiyor. Ama onun duymak istediği çabala düzelir, biraz daha koş, aslında seni seviyor, iyi bir insan falan dememi istiyor sanırım
Diğer ilişkisi hakkında muhasebe yapmış ve arkadaşlarının sözüyle bittiğine inanıyor. Aslında o adamda toksik, bu kızı umursamamış bile. Ama Geçmişe baktığında arkadaşlarını suçluyor yine de. Zaten bu sözünden sonra ben bir problem olduğunu farkkettimİnsan bazen toksik bir birliktelikteyken içinde olduğu için objektif bakamıyor. Dışardan sevdiğimiz insanlar olduğu için uyarmak zorunda hissediyoruz bu bizim ona verdiğimiz değerden kaynaklı.
Siz fikrinizi de söylemişsiniz gerekli uyarıda da defalarca bulunmuşsunuz sanırım. Hayat onun hayatı kendi kararı bundan sonrası.
Diğer toksik ilişkinin bitmesinden bile arkadaşlarını suçlu bulmuş sanırım sizin arkadaş birazda başına bela arayan bir tip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?