- 17 Temmuz 2022
- 2.557
- 10.599
- 138
- Konu Sahibi ucanhayaller
-
Kesinlikle problemliDiğer ilişkisi hakkında muhasebe yapmış ve arkadaşlarının sözüyle bittiğine inanıyor. Aslında o adamda toksik, bu kızı umursamamış bile. Ama Geçmişe baktığında arkadaşlarını suçluyor yine de. Zaten bu sözünden sonra ben bir problem olduğunu farkkettim
Yazım diliniz çok tatlıPolitik cevaplar ver yani ne iyi ne kötü belirsiz tamamen tarafsız cevaplar, mesela evet kanka haklısın ama işte herkesin ilişki dinamiği farklı, bazen olur böyle sorunlar sen canını sıkma bir şekilde çare bulmaya bakalım, kanka bu konuda bir yerlerde bir şeyler mi okusak belki bunu yaşayanlar vardır… vs yani maksat sadece cevap vermek nasılsa kötü yorum istemiyor iyi yorum yapsanız da derdi tükenmeyecek böylr içi boş ara cevaplar yapıştırın gitsin dldjdkdj
Ben dayanamayip yorum yapiyorum malesef yorum istiyorlar çunku. Ama cevremde gordugüm kadariyla sakaya vurup cevap veriyorlar ya da sen bilmiyorumki ben anlamam hic falan diyorlar. Konuyu degiştiriyorlar. İnsanlar eleştiri isterken bile ovgu beklerler. Bu arkadasinız bildigini okur belli ben bilmiyirum sen bilirsin senin hayatin deyin gecinArkadaşım tosik bir ilişki içerisinde ve genellikle de hadiselerini anlatıp ben nerde hatalıyım diyor. Adamda gördüğüm kadarıyla ışık yok ve çok toksik. Adam kaçıyor arkadaşım kovalıyor gibi durum var. Adamdan yakınsa da bir yandan da güzelliyor. Sorun şurda bana bir şeyler anlatıyor ağlıyor da bazen, fikrimi soruyor. Adamın üstüne gitme, bırak biraz süreci gözlemle dedim. Beni demolize ediyorsun falan dedi. Eski ilişkisi de anlattığı kadarıyla toksik ve onu da arkadaşlarımın gazıyla bitirdim zaten dedi. Eeee anlatıp fikrimi de soruyor, açık yüreklilikle söyleyince neden ben kötü oluyorum. Böyle durumlarda siz be yapıyorsunuz, yapmacıktan çok iyi adam aslında da sorunlarından böyle gibi yapmacık yalan mı söylemeliydim. Ya da dinleyip hı hı deyip yorum yapmasamıydım.
Birebir aynı durum, hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Bende uzak durmaya karar verdimBenim de böyle toksik ilişkisi olan bir arkadaşım var, sürekli bana dert yanardı ben de elimden geldiğince destek olurdum. Artık tepkisiz kalıyorum çünkü tüm negatif enerjisini bana yükleyip hiçbir şey olmamış gibi ilişkisine devam ediyor. Stres topuyum sanki. Hiç çekemem valla, siz de çekmeyin.
Aslında istedikleri yorum, seni çok seviyor ama sevgisini belli edemiyor adam çok iyi kaçırma falan dememiz. Ben ilişki konularından hiç anlamam deyip sıyrılmak en mantıkslısıymışBen dayanamayip yorum yapiyorum malesef yorum istiyorlar çunku. Ama cevremde gordugüm kadariyla sakaya vurup cevap veriyorlar ya da sen bilmiyorumki ben anlamam hic falan diyorlar. Konuyu degiştiriyorlar. İnsanlar eleştiri isterken bile ovgu beklerler. Bu arkadasinız bildigini okur belli ben bilmiyirum sen bilirsin senin hayatin deyin gecin
Olayla ilgili gğncellemeler oluyor durumlarında ve sürekli anlatıyor. Ayrıca konu çok uzuyor anlatıp başka konuya geçmiyor ana gündemi hep o konu. Aaa bak bana şöyle de yapmıştı şunu söylemişti gibi şeylerle geliyor yeni yeni. Çok çalkantıda bir ilişki, adam toksik ve toksik değişik değişik davranışı çıkıyor. Benim fikrim şu diye belirtiyorum tabi ki seçim onun ama pozitif bir şeyler söylemem için çoğu zamanda iyi tarafı da car ama gibi şeyler anlatıyor. Ben yuvarlak yorum yapıyorum. Mesela kendini geri çeksen daha iyi olurdu sanki diyorum. Yumaşak bir konuşma benimkisi. Ama ucu bucağı kesilmiyor bu konunun. Adam kızı bırakacak belli ya da cepte görüp oyalıyor besbelli bunu bu şekilde söylemedim tabi.Hatası sizden çözüm üretmenizi beklemesi. Ne yapayım diye soracağına kendisi karar vermeli ne yapacağına. Elbet bazen tıkaniriz, duygusal yaklaşırız ancak o ilişki içinde kalacak, ilişkinin iyi ya da kötü yönlerini yaşayacak olan sensin arkadaşım. Karar senin benim fikrim bu derim ben olsam. Çokta açıkça eleştirmek doğru olmayabilir çünkü ayar kaçabilir. Bir arkadaşımda bize dertlerini anlatırdı benim verdiğim cevaplar onu incitiyormus meğerse çünkü kendi yapabileceklerimi söylüyordum. Onda ise sen yapabilirsin tabi ama ben yapamam hissi uyandırmış. O an fark etmemiştim. Bana bunu açıkça söyleyince anladim. Ve dikkat etmeye calisiyorum artik. Yardim etme niyetiyle yaklaşıp kişiyi çaresiz hissettirmekte iyi olmuyor demekki.
Herkesin yapip yapamayacakları farkli. Bu sene farkındalığım artti bu hususta. Psikoloji alanıni da kapsayan bir alanda yüksek lisans yapıyordum ve hocamız bana çok güzel bir hayat dersi öğretti.
Kimseye direk açıktan akıl vermemek.
Bunu yaptığınızda o kişiyi kendinize bağımlı kilarsiniz, her derdinde yine size gelir. Kendi çözmek yerine sizin çözmenizi ister.
Çözümünüz ise yararsa ne iyi ama yaramazsa suçlu siz olursunuz. Aklı sen vermiştin, seni dinledim de bu hale geldim diyerek suçlama ihtimali çok yüksek.
Ve kendi açımızdan da bize bağımlı birey oluşturursak ondan hep alacaklı hissederiz. Zamanla öfkemiz oluşur, hep bana minnet etmeli, beni dinlemeli, ne dersem yapmalı , aklımı beğenmiyorsa neden soruyor gibi düşünceler öfkeye yol açar dedi hocam.
Iletişim konusunda harika biridir:) benimde kafama cok güzel oturdu. Artik bir sorun yasadigimda 10 dk sakinlesmek icin bekliyorim oncelikle. Hemen kimseye anlatmıyorum. Sonra bir şeylerle meşgul oluyorum. Kafa dağıtıyorum. Akşama doğru geçmezse belki birilerine anlatırım o da çok nadir oluyor. Genelde kendi kendime geçiriyorum. Çözümlerim bana ait, cevaplarım bana ait. Sonucu da.
Bağımlı yetiştirilen çocuklarda çok sık görülen bir durum sanirim sürekli danışma hali.
Oysa ki bu özgürlük ruha çok iyi geliyor.
Bence arkadaşımızda toksik.sorma benim fikrimi cevabımı begenmiyorsun diyin .Arkadaşım tosik bir ilişki içerisinde ve genellikle de hadiselerini anlatıp ben nerde hatalıyım diyor. Adamda gördüğüm kadarıyla ışık yok ve çok toksik. Adam kaçıyor arkadaşım kovalıyor gibi durum var. Adamdan yakınsa da bir yandan da güzelliyor. Sorun şurda bana bir şeyler anlatıyor ağlıyor da bazen, fikrimi soruyor. Adamın üstüne gitme, bırak biraz süreci gözlemle dedim. Beni demolize ediyorsun falan dedi. Eski ilişkisi de anlattığı kadarıyla toksik ve onu da arkadaşlarımın gazıyla bitirdim zaten dedi. Eeee anlatıp fikrimi de soruyor, açık yüreklilikle söyleyince neden ben kötü oluyorum. Böyle durumlarda siz be yapıyorsunuz, yapmacıktan çok iyi adam aslında da sorunlarından böyle gibi yapmacık yalan mı söylemeliydim. Ya da dinleyip hı hı deyip yorum yapmasamıydım.
O da belki beni toksik görmüştür.Bence arkadaşımızda toksik.sorma benim fikrimi cevabımı begenmiyorsun diyin .
Bende sizin yorumlarınızda bir sertlik göremedim. Bu kadarına tahammül edemiyorsa cidden anlatmasın.Olayla ilgili gğncellemeler oluyor durumlarında ve sürekli anlatıyor. Ayrıca konu çok uzuyor anlatıp başka konuya geçmiyor ana gündemi hep o konu. Aaa bak bana şöyle de yapmıştı şunu söylemişti gibi şeylerle geliyor yeni yeni. Çok çalkantıda bir ilişki, adam toksik ve toksik değişik değişik davranışı çıkıyor. Benim fikrim şu diye belirtiyorum tabi ki seçim onun ama pozitif bir şeyler söylemem için çoğu zamanda iyi tarafı da car ama gibi şeyler anlatıyor. Ben yuvarlak yorum yapıyorum. Mesela kendini geri çeksen daha iyi olurdu sanki diyorum. Yumaşak bir konuşma benimkisi. Ama ucu bucağı kesilmiyor bu konunun. Adam kızı bırakacak belli ya da cepte görüp oyalıyor besbelli bunu bu şekilde söylemedim tabi.
Bizim arkadaşlığımızda toksike dönüştü. Sürekli konu ilişkisi, bende daralıyorum haliyle. Hatrı sayılır bir yaşanmışlığımız yok. 3 ay falan oldu tanışalı ama tanıştığımızdan beri ilişkisi gündemimiz. Bitireceğim, çok sıkılıyorumBende sizin yorumlarınızda bir sertlik göremedim. Bu kadarına tahammül edemiyorsa cidden anlatmasın.
Daha ağır eleştiriler de aldim hep beni düşündükleri için diye inandım. Elbette olumlu düşünmüyorsanız olumlu seyler söyleyemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?