Toksik olmamayı nasıl başarıyorsunuz ?

Dionisos1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
31
-2
1
34
Merhabalar,
Bilenler için sancılı ilişkime nokta koydum. Bir kaç gün çok daha kötüydüm ama toparlanıyorum.
Asıl danışmak istediğim şey başka aslında. Fark ettim ki ilişkilerimi toksik yaşıyorum. Bundan çok sıkıldım, kendime çeki düzen vermek istiyorum.
Örnek verecek olursam;
Kendimden çok ödün veriyorum, anne rolüne bürünüyorum. Tüm hayatımı ilişki yaşadığım insana odaklıyorum. (karşından da bunu bekliyorum) Telefon kurcalama, yanında olmadığım anlarda ilgi çekmeye çalışma, erkek erkeğe plan varsa içten içe kendimi yemeye kadar gidiyor. Birazını yansıtıp, çoğunu kendi içimde yaşıyorum.
En son yaşadığım problemden bahsedeyim yorumunuzu ona göre yapın.
Cmt günü benim için öenmli olan, tek başıma cesaret edemediğim bir durum var. Bir tedavi süreci diyeyim. Erkek arkadaşım tüm seanslarda yanımda olacağına söz vermişti. Daha sonra keyfi bir şehir dışı gezisi planı çıktı ortaya yanımdan gitmeden cuma geleceğim dedi. Daha sonra cuma başka bir arkadaşları daha plana ekleneceği için gelmesi pazar gününe sarktı. Bende söz vermiştin cumartesi burada olacaktın diye biraz ortalığı kaldırdım. Evet söz verdim ama hiç mi tolerans tanımayacaksın bana, ben sana aynısını yapmazdım, benim de bu tatile ihtiyacım olamaz mı gibi savunması oldu.
Sonra düşününce mantıklı geldi. Tamam deyip görmezden gelebilirdim. Sensiz de hallederim imajı verebilirdim. Olay çıkarıp ne diye kendimi aciz gösterdim diye kendime kızıyorum.
Bundan sonraki arkadaşlık / bireysel ilişkilerimi daha sağlam kurmak için tavsiye istiyorum.

Son düzenleme:
Toksit?

Uzun bir süre kendinizle kalıp kendinizi geliştirin, kişisel gelişiminize odaklanın sağlıklı bir ilişkiye hazır olduğunuzda doğru kişi karşınıza çıkacaktır, acele etmeyin..

Siz cinsi sapıkla sevgili olan üye değil misiniz? Adam başına buyruk tabi ki, sizi adam yerin koymuyor, başka bir kadını açıkça taciz ediyor, size saygisi zaten yok diğer kadınlara da hiçbir saygısı yok. Daha ne yazayım diyorsunuz ki toxic taraf olmak istemiyorum ... size her konuda 243334743774er kez yazıldı çizildi, saçma sapan bir tiple ciddi ilişki yaşamaya çalışıyorsunuz adam da kendi çalıp kendi oynuyor. O gittiği tatilde de kimbilir ne haltlar yemiştir, telefonunu zaten kurcalıyordunuz gelince kurcalayın daha fazla malzeme bulursunuz ancak.

İlişkimi bitirdim. Başka bir tavsiye istiyorum. Yapmadığım bir şey yüzünden kendimi bana suçlu hissettirmeyin lütfen. Konum başka.

Hayırlı olsun. O sapık adamdan kurtulduğunuza sevinmelisiniz. İlk önce annesiniz çünkü. Çocuğunuzu düşünürseniz aslında daha emin adımlar atabilirsiniz

Hayırlı olsun. O sapık adamdan kurtulduğunuza sevinmelisiniz. İlk önce annesiniz çünkü. Çocuğunuzu düşünürseniz aslında daha emin adımlar atabilirsiniz
Teşekkür ederim. Sanırım babasız büyümenin sancısını çekiyorum. Her seviyorum, sahipleniyorum diyene kanıyorum. Aşmaya çalışıyorum işte.

O üye işte. Evlenip ayrılmış birine göre değil davranışları. Sanki 17 yaşındaymış gibi davranıyor. Ben de buna şaşırıyorum. Tamam hayatına birini alsın ama öncelik kızı olmalı bence

Bir üye çocuğunuz olduğunu yazmış. Ben sizi anlattıklarınizdan çok genç diye düşündüm. Sizin daha güçlü durmaniz lazim. Anlaşılıyor ki sevgiliniz de sağlam pabuç değil. Ben olsam dış kapının mandalı muamelesi yapar. Kendi isimi kendim hallederim. Kızınız size eslik edecek kadar büyük mü. Hayatınızı kiziniza ve size endeksli olarak yaşayın. Kendinizi daha çok onemseyin o zaman zaten karşı cinse hak ettiğinden daha fazlasını vermemiş bu triplere de girmemiş olursunuz

Toksik, ingilizceden dilimize geçtiği için Türkçesisini yazmaya kalksa çok uzun olur, tek kelimeyle ifade edilecek bir anlamı yok çünkü.

20 yıldan fazla İngilizce konuşan biri olarak şunu yazıyorum ki, bu pek doğru bir ifade değil, Türkçeyle ifade edilemeyecek sıfat yok. Toxic de zehirli demek, bu kadar. Toxic waste mesela, fabrikalardan sızan zehirli atıklara deniyor.

Bu sıfatın insanlara nasıl yakıştığına da geleyim, bu sıfatın çıkış yeri ABDdir, ABD kültürü bizimkinden çok farklı, kültürel olarak insanlar daha bireysel, yalnız ve birbirinden kopuk, toplumsal olarak yalnızlık, yüze gülüp seni seviyorum diyip ertesi gün yüzüne bakmama gibi çok sayıda acaip davranış mevcut. Toksik insanlar da çaktırmadan , yavaş yavaş karşı tarafı sözleriyle , fikirleriyle zehirleyen sosyopati sınırındaki insanlara deniyor. ABDde çok sayıda psikiyatri hastası ve şiddet vakası olduğunu da ekleyeyim.

Konu sahibesi toksik mi? Hayır. Türkiyede toksik, narsist vb sosyopati sınırına yakın insanlar var mı? hayır, çünkü bizim toplumumuzda ruh hastalıkları o kadar yaygın değil, üstelik kültürümüz çok çok farklı.

Konu sahibesi toksik değil, konu sahibesi boşanmış bir insan, sevgisiz kalmaktan yalnız kalmaktan çok korkuyor o yüzden karşı tarafa yapışıyor, terk etmesin diye her an kontrol etmek istiyor. Konu sahibesi özgüvensiz birisi. Durum bu. Karşısındaki insan zaten hiç hic güvenilecek biri değil, bu da konu sahibesinin güvenini iyice dibe çekiyor. Özgüvensiz birinin bu kadar güvenilmez biriyle olması da ayrıca garip bir durum.
Her şeyden önce Türkçeye asla haksızlık etmeyin, 3 dil konuşan biri olarak şunu net söylüyorum ki dilimizin betimlemede yetersiz kaldığı hiçbir durum veya olay yok. Okuyan herkes esen kalsın.

Son düzenleme:
Sen toksik değilsin ki adam toksik.boşta kalmamak için toksikliği bile kendi üzerine yıkmaya çalışıyorsun farkında mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…