Merhabalar , ben foruma yeni üye oldum ve sohbet yazışmanızı sanki heyecanlı bir roman gibi okuyorum merakla ..Umarım bekleyen her kadın birgün anneliği yaşar . Ben de Samsun 'da yaşıyorum ve 1 yıllık evliyim . Eşimin kardeşinin yaklaşık 10 yıldır çocuğu olmuyor ve sebep olarak kromozomları 45 adet ve 13. ve 14 kromozomlarında problem görünmüş ,keza hanımında da çikolata kisti mevcut. Bu tarz konular kişiye özel ve mahremiyet içerdeiğinden sebep çok fazla detay öğrenemiyorum .
Ben de Samsun 'da alabileceğim test ve sonuçlarla iyi bir doktor arayışındayım Ankara olarak .
Kendimde bir problem yok fakat eşimde sperm azlığı , hareketsizliği ve %2 lik morfolojı problemi mevcut.
Bu tabirlere bile çooook yeniyim , eşimde genetik anlamda problem var mı yok mu amacıyla bugun bi kan testi vererek genetik inceleme başlattık,sonucu 1 ay sonra ...
Tüp bebek aşamasında da Rabbim izin verirde embriyolarımız oluşursa mecburen onlara da genetik tanı testi isteyeceğiz..
Sizlere danışmak istediğim durum ise şu ;
-Yumurta toplamı işlemi adet başı ücretli mi ? (Örn ; 18 yumurta toplandı , 18 yumurta toplama bedeli gibi )
-Her yüklenecek embriyo transfeleri adet başı ücretli mi ? ( Örn; 6 kaliteli embriyom var diyelim , 1 i yüklendi tutmadı , sonrasında kalanlar donduruluyor ve bundan ücret alınıp tekrar transfer edileceği zaman ücretli mi oluyor ? )
Sevgiler :)