- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
- 133
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
İyi de siz de bir alemsiniz yani. Bilmelisiniz ki; bir çocuğu en güzel şekilde, annesi hariç herkes düşünür.İyi niyetliler ama bu kadari da fazla olmuyormu? Resmen müdahale ediliyor
Allah kurtarsın nedir yani klasiktir soylenir hep ama sanki kötü birşeymiş gibi hamile olmak.Bana da asansörde teyze allah kurtarsın dedi ama acıyarak.
Ben çok mutluyum hamileliğimden, bi sıkıntım yok şükür, tamam allahım hayırla Doğum yapıp kucağıma almayı nasip etsin de sanki hapse düşmüşüm gibi allah kurtarsın nedir ya
Neyse amin saol teyze diyip geçiyorum aslında ben, çok takmıyorum ama siz sağdan soldan çok duyduğunuz için irrite oldunuz anlaşılan. He diyip geçmek en güzeli. Laf anlatsan hepsi en en en çok bildiğinden yine suçlu olursun.
Çok biliyorlar cidden. Söylemese olmuyor milli can sıkıcıBen baslarda takilmiyordum boyle seylere. Ama baktim zivanadan cikti tanidik tanimadik her soyleyene laf sokmaya basladim.
Gecen sene sonbaharda oglum 5 6 aylikken pazara gittik. Hava da oyle buz falan degil hafiften bir esinti var. Kadinin biri karsidan geliyor cocugu gormedi bile arabasinda ustunde ne var irtulu mu vs bilmiyor yani. Iste kizim neden cikardin cocugu usuyecek bilmem ne bir seyler zirvaladi. Bana geldiler actim agzimi. Bir tek siz dogurdunuz her seyi siz biliyorsunuz biz geri zekaliyiz diye yurudum gittim. O milat oldu. Artik her lafa karsilik laf sokuyorum. Ben sinir olacagima onlar haddini bilsin.
Hahah yazarken aklıma da geldi birinin meme diye düşünebileceği.tombulmu derken niye aklıma meme geldi
bence çok takılma hep oluyor ve olmaya devam edecekler.he diyip geçeceksin.hava soğuk beresini çıkarma.bebekler soğuğu kafalarından alırlar..bak bitane de ben
Hamileyken hastanede doktoru bekliyorum yine yaşlı bir teyze dogumuna az kalmış bir kadını gozüne kestirip başladı sohbete,ne kadar kaldı,erkek mi en son normal doğuracaksın dimi diye sordu,kadın dedi ki kalp hastasıyim sezeryan,teyze susmuyor normal olsa iyiydi,yenilenirsin vs vs diye. Yahu kadın kalp hastası,seni insan sandı anlatıyor hala ısrar ediyorsun.Genelde söylenenlere takılmıyorum.
tabi bazıları çok sinir bozucu oluyor özellikle hamileyken söylenenler.
Ben uyarıyorum bu gibi durumlarda ama geçen gün bebekli bir kadın yanımızdan geçerken arabanin içine düşecekti öyle bakıyor. Eşim karşımda oturuyor,kapat üstünü çocuğun diyor sinir olmuş,bende ne alaka diyorum,bir döndüm baktım kadın yavaş çekim geçiyor yanimızdan ama asla gözünü ayırmıyor. Yahu manyak mıdır nedir diye yüksek sesle söyledim anladı gitti.Ben bebek arabasının tentesini kapatıyordum soranlara uyuyor diyordum .
Ama genede hiç Tanımadığım insanlar açıp bebeğime dokunmaya yelteniyordu .
Bebeğimde güleç kucağına almaya çalışan bile oluyor ..
Bebeğim sadece anne sütüyle besleniyordu obez olur diye uyarıyorlardı napayım anne sütünümü azaltıyım ..
Bebeğimle apartmandan inmeye korkuyordum eve tıkılmıştım bir ara artık merdiven inerken kapılar açılıyor çocuk çekiştirerek alınmaya çalışılıyor aşşadaki dikkandakiler çıkıp mıncırıyor ..
Bunalmıştım .
40 günlükken bebeğimin arabasını indirirken Komşum yardım amaclı tutuyım bebeği dedi bebek arabasını kurarken bebeğimi kolarrından tutarak sarkıttı ..
Sok geçirdim napıyorsun sen diye biz böyle tutardık bebekleri diyor pişkin pişkin baya kızmıştım koruyamadım yavrumu diye üzülmüştüm ..
Bebeğimi 3 aylık aşısına götürürken eşimin elinden aşşadaki yaşlı kadın kapmış çocuğu ..
Ben inerken dudağından öptü ..
Gördüm napıyosunuz siz yeter artık ya diye elinden kaptım ..
Bana geçenlerde bu çoçuğu sevdirmiyorsun ben çocuk yapıcam senin yüzünden dedi bana aşşadaki 60 yaşındaki yaşlı kadın ..
Surat asıyorum vermiyorım ama çıldırmak üzereydim bir aralar ..
Şimdi kış artık fazla bulamıyorlar bizi şükür karşılaşmıyoruz fazla ..
Millet çıldırmış birgün birinin üstüne atlayıp yeter artık be diyip kafasını ısırıcam diye çok korkuyorum .
Bebeğime kucağına almaya Tanımadığım insanlar ağzına felan elini sürmeye çalıştığında bebek arabasına eğildiğinde tekmelicem birini sonunda şiddet eğilimli oldum artık bezdim ..
Çevremdeki arkadaşlarım da aynı durumda malesef.
Hangi birine söyleyeyim ki. Geçen gün bale okulunda hiç tanımadığım bir kadın veli,kizımla oğluma bakip,sonrada bana bakip "babalarına mı benziyorlar ay valla sen güzel çocuk doğuruyorsun yap bir tane daha "dedi. Yahu sanki tipine göre karar veriyoruz çocuk doğurmaya. Benim kriterim bu değil yani ,bakabileceğim kadar çocuk düşünürüm ötesi yokYA allah kolaylık versin benim çocuğum yok ama okurken sinirlendim ne zormuş bide sürekli olan birşey bence çocuğunuzu okula götürdüğünüzde çevrenizdeki velilere sert bir dille yeterli bilginizin olduğunu ilkçocuk olmadğını belirtin ki sürekli konuşmayı bıraksınlar. benimde sevdiğim bir abla vardı 2 çocuğu vardı ve 3. hamile kaldığını söyledi mutluluğunu paylaşıyr kadın ve bütün kadınlar ay ne cesaret vs gibi olumsuz yorum yapmaya başladılar o zaman yaşım kendilerinden küçük olmasına rağmen. sizene ister 3 4 yapar sizle birliktemi büyütecek yada size mi soracaktı dedim. hepsi sus pus oldular o ablacığımda sesiz sakince dinlliyordu. yani insanlar kendi mutsuzluklarını başkalarına yansıtmaya bayılıyolar. yada olumsuz eleştiri yapmak için yer arıyolar. tavrını koy yakın çevrene yoksa bu böyle sürer gider.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.benimde 3 aylık bir bebeğim var ve bunları zibilyon kez duyuyorum. Artık kimseyi kırmayayım derken baktım ben kırılıyorum. Herkes herşeyi biliyor o çocuklari doğuran anneler hariç.
Oğlumu emzirmemden tutun su vermiyir oluşuma. Yatırma şeklimden sarma şeklime kadar. Ya aklınıza gelebilecek herşey.
Üvey annem dün burdaydı. Yok şöyle uyutsana yok ayağında sallasana. Yok ev soğuk değil yelek giydirmesene. Su vermiyorsun içi yanıyor. Kusuyor niye kusuyo midesini mi üşütmüş. Hapşuruyor kesin hasta oldu bu çocuk. Ya dün susmak için direndim. Daha neler neler diyor. Eşimde takılma diyor ama ben artık çok bunaldım. Bebegim sürekli kucak isteyen almazsan ağlamayan bir bebek kayınvalidem ağlatmayın hiç. Aman kucaklayın aman sarın aman aman aman.... Ay sizin konunuzda patladım biraz. Çok rahatsızım bu konudan ve artık bu çocuğun annesi benim diye bağırasım var.
Size de bana da allah sabır versin ne diyeyim. Insanların kendini değiştirmesi gerek. Ben kimim neyim ki yorum yapıyorum demeli.
Allah herkesin evladını bağışlasın. Bazı insanlarada akıl fikir versin ne diyeyim.Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Evet maalesef bu konularda insanlar haddini bilmiyor.
Genelde cinsiyet tipten ele veriyor canım,ağaca koala sarılmış gibi karın yalnızca önde ve koni tipliyse erkek,basenle birlikte genişlemiş bir karınsa kız oluyor çoğunlukla:)Valla ben olsam bende sinir olurdum. Tanıdıklarım söylerse daha cok sinir olurdum ama ..
Simdi sokaktan geçen bir teyzeyi,bir ablayı,amcayı sonucta tanımıyorsunuz. Belki de ilk ve son görüşünüz..
Aile büyükleri öyle değil ama. Sonucta anneniz sizi tanıyordur. Kayinvalideniz de mesela. Sinir olacağınızı alinacaginizi bilirler.
Bir de bunlarin baska bir versiyonu var. Ben onlara daha ifrit oluyorum. Çocuğuyla övünen..
Şuanda görüşmüyorum. Hayır bir de çocuğumuz olmadığını biliyor gözüme soka soka anlatmalar
Cok vitaminli besliyormus gecen sene hiç hasta olmamış. Bende maşallah canım dedim. Ne diyim?? Bunu söyledi 2 gun sonra anne kız hasta oldular
Insanların kibirlerinden nefret ediyorum. Ve bilmisliklerinden de tabiki.
Ya birde bu hamileyken cinsiyet i nasıl biliyorlar ki enteresan. Karın yuvarlaksa kız daha düz duruyorsa erkek diye birsey okumustum ve ya duymustum ama halk efsanesi sanırım
Ben olsam varya bende cok sinir olurdum sizi çok iyi anlıyorum cocugum yok ama anliyorum takıldığınız noktalari. Ne desem ki bosverin yaaa
İyi ki babasına çekmiş,ben babasına bayılıyorum deseydiniz keşke,düşüncesizCidden insanlar çok hadsiz karşısındakinin teee yatak odasına kadar inip rahatlıkla sorabiliyorlar 2. ne zaman çocuk olmuyor mu sorun mu var vs. bunlar neyse de iki sene önce kızıma aynen şöyle dedi bir densiz sen babana mı benziyorsun kızım - evet
kadın bu kadar güzel anan varken tuttun babana mı çektin
çocuk o kadar üzüldü ki kaç akşam portmantonun aynasında kendini inceledi
Valla size de hak verdim şimdi,,insan bazen gerçekten bir şey söylemek istiyor.Benimde başıma geliyor ama hiç bu kadar kafaya takmamıştım.
Bir de çocuk bizde toplumsal bir mesele, kendilerince olumsuz bir durum görüyorlarsa hemen dile getiriyor insanlar, mesela hava cidden çok soğuk bere yok eldiven yok çocuğun biri kar içinde oynuyor 3 yaşlarında. Bende hadi canım annenden bereni eldivenini iste dedim, annesi de sevmiyor o dedi, ama tüm arkadaşları giyiyor o da giysin göstersin arkadaşlarına dedim, gitti giydi geldi. Yani benim de vicdanım rahat etmez müdahale ederim ki meraklı Melahat de değilim oysa ki
Son olarak çocuk her daim muhabbet konusudur, hiçbirisi kalmasa çocuk yüzünden bir saat daha muhabbet uzar, takmayın kafaya o kadar çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?