Tombul Mu Biraz?

Daha nice nicelerini duyuyorum 6 yıldır yaşlı teyzeleri amcaları dinleyip gülümseyip ve he hee diyip geçiyorum :) bence bu kadar takmayın milyarlarca insan değişmez :)

İyi niyetliler ama bu kadari da fazla olmuyormu? Resmen müdahale ediliyor
İyi de siz de bir alemsiniz yani. Bilmelisiniz ki; bir çocuğu en güzel şekilde, annesi hariç herkes düşünür.
Anneler genelde akıl edemezler, yavruları aç mı, üşür mü, uykusu var mı... Çünkü anne olunca salaklaşıyoruz. O yüzden toplum olarak el birliğiyle kısalan aklımızın açığını kapatmaya çalışıyorlar.

Allah kurtarsın nedir yani klasiktir soylenir hep ama sanki kötü birşeymiş gibi hamile olmak.
Sağlikla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Çok biliyorlar cidden. Söylemese olmuyor milli can sıkıcı

bir anımı anlatayım. oğluma hoppala alıyorum bir bebek mağazasının alt katı ben annem oğlum bizden hariç bir kadın ve kızı var onlarda hoppala ile ilgileniyorlar. kız oğlumdan büyük. kadın ne kadar dolduysa bizi görünce kaç aylık dedi söyledik. kadın direk başladı kızım zayıf herkes bir şey söylüyor. ben bir sürü şey yediriyorum vs vs annem kızın minyon tiplidir dedi. her çocuk tombul olmaz ki hem çok tombul olmak iyi değil ki. kadın bayağı psikolojim bozuldu dedi. yazık günah yani annelere neden bu kadar yükleniyorlar anlamıyorum. ama bu devirde herkeste var. benimde oğluma neden konuşmuyor diyorlar. verdiğim cevap belli konuşmayan çocuk kalmamış benimki de konuşur elbet. anne olan benim benden daha çok merak ediyor olabilir misiniz hayır. eee o zaman. kısaca sadece size yapmıyorlar hehe deyin başınızı sallayın geçin. yakınınızsa afilli cevap her şeyi çözüyor.

Bunlari mi taktiniz gercekten?
Hergun binlerce insan bu laflari duyuyordur baskalarindan
Him hee tamam..deyip gececeksiniz baska ne olabilir ki cozum olarak?

tombulmu derken niye aklıma meme geldi

bence çok takılma hep oluyor ve olmaya devam edecekler.he diyip geçeceksin.hava soğuk beresini çıkarma.bebekler soğuğu kafalarından alırlar..bak bitane de ben

Ben bebek arabasının tentesini kapatıyordum soranlara uyuyor diyordum .
Ama genede hiç Tanımadığım insanlar açıp bebeğime dokunmaya yelteniyordu .
Bebeğimde güleç kucağına almaya çalışan bile oluyor ..
Bebeğim sadece anne sütüyle besleniyordu obez olur diye uyarıyorlardı napayım anne sütünümü azaltıyım ..
Bebeğimle apartmandan inmeye korkuyordum eve tıkılmıştım bir ara artık merdiven inerken kapılar açılıyor çocuk çekiştirerek alınmaya çalışılıyor aşşadaki dikkandakiler çıkıp mıncırıyor ..
Bunalmıştım .
40 günlükken bebeğimin arabasını indirirken Komşum yardım amaclı tutuyım bebeği dedi bebek arabasını kurarken bebeğimi kolarrından tutarak sarkıttı ..
Sok geçirdim napıyorsun sen diye biz böyle tutardık bebekleri diyor pişkin pişkin baya kızmıştım koruyamadım yavrumu diye üzülmüştüm ..
Bebeğimi 3 aylık aşısına götürürken eşimin elinden aşşadaki yaşlı kadın kapmış çocuğu ..
Ben inerken dudağından öptü ..
Gördüm napıyosunuz siz yeter artık ya diye elinden kaptım ..
Bana geçenlerde bu çoçuğu sevdirmiyorsun ben çocuk yapıcam senin yüzünden dedi bana aşşadaki 60 yaşındaki yaşlı kadın ..
Surat asıyorum vermiyorım ama çıldırmak üzereydim bir aralar ..
Şimdi kış artık fazla bulamıyorlar bizi şükür karşılaşmıyoruz fazla ..
Millet çıldırmış birgün birinin üstüne atlayıp yeter artık be diyip kafasını ısırıcam diye çok korkuyorum .
Bebeğime kucağına almaya Tanımadığım insanlar ağzına felan elini sürmeye çalıştığında bebek arabasına eğildiğinde tekmelicem birini sonunda şiddet eğilimli oldum artık bezdim ..
Çevremdeki arkadaşlarım da aynı durumda malesef.

YA allah kolaylık versin benim çocuğum yok ama okurken sinirlendim ne zormuş bide sürekli olan birşey bence çocuğunuzu okula götürdüğünüzde çevrenizdeki velilere sert bir dille yeterli bilginizin olduğunu ilkçocuk olmadğını belirtin ki sürekli konuşmayı bıraksınlar. benimde sevdiğim bir abla vardı 2 çocuğu vardı ve 3. hamile kaldığını söyledi mutluluğunu paylaşıyr kadın ve bütün kadınlar ay ne cesaret vs gibi olumsuz yorum yapmaya başladılar o zaman yaşım kendilerinden küçük olmasına rağmen. sizene ister 3 4 yapar sizle birliktemi büyütecek yada size mi soracaktı dedim. hepsi sus pus oldular o ablacığımda sesiz sakince dinlliyordu. yani insanlar kendi mutsuzluklarını başkalarına yansıtmaya bayılıyolar. yada olumsuz eleştiri yapmak için yer arıyolar. tavrını koy yakın çevrene yoksa bu böyle sürer gider.

tombulmu derken niye aklıma meme geldi

bence çok takılma hep oluyor ve olmaya devam edecekler.he diyip geçeceksin.hava soğuk beresini çıkarma.bebekler soğuğu kafalarından alırlar..bak bitane de ben
Hahah yazarken aklıma da geldi birinin meme diye düşünebileceği.
Ay sen yapma bari. Benim oğlum sıkıntıya gelemiyor. Hava güzelse takmıyorum, kel kafası güneş alsın diye,soğuklarda da ince birşey takip kapşon takıyorum üzerine,polar,örgü vs mümkün değil zira çıldırıyor oğlum

Genelde söylenenlere takılmıyorum.
tabi bazıları çok sinir bozucu oluyor özellikle hamileyken söylenenler.
Hamileyken hastanede doktoru bekliyorum yine yaşlı bir teyze dogumuna az kalmış bir kadını gozüne kestirip başladı sohbete,ne kadar kaldı,erkek mi en son normal doğuracaksın dimi diye sordu,kadın dedi ki kalp hastasıyim sezeryan,teyze susmuyor normal olsa iyiydi,yenilenirsin vs vs diye. Yahu kadın kalp hastası,seni insan sandı anlatıyor hala ısrar ediyorsun.

Ben uyarıyorum bu gibi durumlarda ama geçen gün bebekli bir kadın yanımızdan geçerken arabanin içine düşecekti öyle bakıyor. Eşim karşımda oturuyor,kapat üstünü çocuğun diyor sinir olmuş,bende ne alaka diyorum,bir döndüm baktım kadın yavaş çekim geçiyor yanimızdan ama asla gözünü ayırmıyor. Yahu manyak mıdır nedir diye yüksek sesle söyledim anladı gitti.
Ben öyle ellemeyin,etmeyin kafasında değilim çok,tabiki aşırı bir durum olursa müdahale ederim ama cidden bazıları abartıyor

Hangi birine söyleyeyim ki. Geçen gün bale okulunda hiç tanımadığım bir kadın veli,kizımla oğluma bakip,sonrada bana bakip "babalarına mı benziyorlar ay valla sen güzel çocuk doğuruyorsun yap bir tane daha "dedi. Yahu sanki tipine göre karar veriyoruz çocuk doğurmaya. Benim kriterim bu değil yani ,bakabileceğim kadar çocuk düşünürüm ötesi yok

benimde 3 aylık bir bebeğim var ve bunları zibilyon kez duyuyorum. Artık kimseyi kırmayayım derken baktım ben kırılıyorum. Herkes herşeyi biliyor o çocuklari doğuran anneler hariç.

Oğlumu emzirmemden tutun su vermiyir oluşuma. Yatırma şeklimden sarma şeklime kadar. Ya aklınıza gelebilecek herşey.
Üvey annem dün burdaydı. Yok şöyle uyutsana yok ayağında sallasana. Yok ev soğuk değil yelek giydirmesene. Su vermiyorsun içi yanıyor. Kusuyor niye kusuyo midesini mi üşütmüş. Hapşuruyor kesin hasta oldu bu çocuk. Ya dün susmak için direndim. Daha neler neler diyor. Eşimde takılma diyor ama ben artık çok bunaldım. Bebegim sürekli kucak isteyen almazsan ağlamayan bir bebek kayınvalidem ağlatmayın hiç. Aman kucaklayın aman sarın aman aman aman.... Ay sizin konunuzda patladım biraz. Çok rahatsızım bu konudan ve artık bu çocuğun annesi benim diye bağırasım var.

Size de bana da allah sabır versin ne diyeyim. Insanların kendini değiştirmesi gerek. Ben kimim neyim ki yorum yapıyorum demeli.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Evet maalesef bu konularda insanlar haddini bilmiyor.

Cidden insanlar çok hadsiz karşısındakinin teee yatak odasına kadar inip rahatlıkla sorabiliyorlar 2. ne zaman çocuk olmuyor mu sorun mu var vs. bunlar neyse de iki sene önce kızıma aynen şöyle dedi bir densiz sen babana mı benziyorsun kızım - evet
kadın bu kadar güzel anan varken tuttun babana mı çektin
çocuk o kadar üzüldü ki kaç akşam portmantonun aynasında kendini inceledi

Genelde cinsiyet tipten ele veriyor canım,ağaca koala sarılmış gibi karın yalnızca önde ve koni tipliyse erkek,basenle birlikte genişlemiş bir karınsa kız oluyor çoğunlukla:)

İyi ki babasına çekmiş,ben babasına bayılıyorum deseydiniz keşke,düşüncesiz
Başka şeyler de denirde çocuk yanında olmaz

Valla size de hak verdim şimdi,,insan bazen gerçekten bir şey söylemek istiyor.
benim oğlumun sınıfında br kız çocuğu vardı,aynı servise biniyorlardı.
Karı kıyameti buzu oldu,o kızcağız hırkayla biniyor.
Hepsinde atkı eldiven hava -5 6
Dedim galiba yok montu filan,çünki ilgisizlik olamaz,anne çok düşkün görünüyor.
Kızımın montunu versem nasıl versem hesapları yaparken,baktım çocuğun ablaları var,güzel de giyiniyorlar.
Neden bilmiyorum çocuk mu giymek istemiyordu ama soğukalgınlığından 3 gün okulda 5 gün yatakta öyle bir yıl geçirdi,zekiydi de yine derslerini toparladı kuzu.Taşındı gittiler sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…