- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Ahhahhaaaa seri üretime geç,başarılı oldun aaayy bayılacağım şimdiHangi birine söyleyeyim ki. Geçen gün bale okulunda hiç tanımadığım bir kadın veli,kizımla oğluma bakip,sonrada bana bakip "babalarına mı benziyorlar ay valla sen güzel çocuk doğuruyorsun yap bir tane daha "dedi. Yahu sanki tipine göre karar veriyoruz çocuk doğurmaya. Benim kriterim bu değil yani ,bakabileceğim kadar çocuk düşünürüm ötesi yok
Gerçekten çok düşüncesizlermiş:/ olabildiğince vurdumduymaz olmak tek çare anlaşılan.Geçmiş olsun,Allah beterinden saklasın.
Bende soğuk tipliyim ama nasıl oluyor anlamadım bir anda muhabbet acıveriyorlar.
Geçen yıl hamileyim,kizımda ağır hastalandi,hergün igne oluyor,aile hekimliğine götüruyorum,bacağı ağrıyor igneden sonra yüruyemiyor diye evde baston puseti vardı onunla götürüp getirdim zira evimin karşısı arabayla gidemem,gitsemde kucağıma almam gerek çünkü yürümüyor ,neyse inanın iki adımlık yolda 10 kişi laf atmıştır,aa kocaman kız yürüsene sen,bak annen hamile ayıp vs diyerek. Yani size ne. Belki yüruyemiyor. Nasıl bu kadar acımasız olunur inanin anlamiyorum.
Malesef hamile ve cocuklu bayanlar aliskin bunlara..
Ben kizima hamileyken hayır bu kiz degil erkek demisti bir teyze doguma kadar..
Yanlışları var kiz olamaz diyordu..biran o aklima geldi
Aynen benimkide olağan üstü iddia ediyordu..kabullenmediay aynen yaa benim oğlumda da “bak göreceksin doktor yanılmış kız bu kesin kordondur o” dedi durdu bi teyze Utanmasa bebeği değiştirmişsin kızdı seninki diyecek
Ya ben anlamiyorum ama o sekilde. Bana göre aynıydı iki göbegimde. Ayrica bahsettiğim bebeğin tipine bakip arkası erkek/kiz demek. Hoş tuttu kızıma erkek mi deyip kız olduğunu öğrenince olsun arkası erkek diyorlardı bebekken kızım.Genelde cinsiyet tipten ele veriyor canım,ağaca koala sarılmış gibi karın yalnızca önde ve koni tipliyse erkek,basenle birlikte genişlemiş bir karınsa kız oluyor çoğunlukla:)
Benim kizımda giyinmekten hoşlanmiyor. Sabah atki bere,içine polar giydirip götüruyorum okula bir gidiyorum almaya sadece montu giymiş çıkmış. Hatta sabah top dolastıriyordu polar ceketini giymemek için,içeri geçtim o giyinirken bir baktım sadece montu giymiş. Poların nerde dedim ay unuttum anne dedi ki unutmadı biliyorum.Valla size de hak verdim şimdi,,insan bazen gerçekten bir şey söylemek istiyor.
benim oğlumun sınıfında br kız çocuğu vardı,aynı servise biniyorlardı.
Karı kıyameti buzu oldu,o kızcağız hırkayla biniyor.
Hepsinde atkı eldiven hava -5 6
Dedim galiba yok montu filan,çünki ilgisizlik olamaz,anne çok düşkün görünüyor.
Kızımın montunu versem nasıl versem hesapları yaparken,baktım çocuğun ablaları var,güzel de giyiniyorlar.
Neden bilmiyorum çocuk mu giymek istemiyordu ama soğukalgınlığından 3 gün okulda 5 gün yatakta öyle bir yıl geçirdi,zekiydi de yine derslerini toparladı kuzu.Taşındı gittiler sonra...
Manyak ya. Bende içimden neler gecirdim bir bilsen.Ahhahhaaaa seri üretime geç,başarılı oldun aaayy bayılacağım şimdi
Kendi yaptığını beğenmeyince dükkanı kapamış mı
Bana da benzerlerini söylüyorlar kızım üzülüyormu kimsenin umru değilBizim insanların hadleri olmamasına rağmen herşeye karışma huyu var. İnsan ister istemez sinir oluyor mesala geçen gün dolmuştayken bir teyze demez mi "kızın oğlundan daha güzel bu oğlan babaya mı benziyor?" diye,yani görgü kurallarını anlatsan anlamaz, sabit fikirlerini de değiştirmeyecekleri için sanırım derin bir yaa sabır çekmekten başka çare yok.
yok yok şaka benimkisi.senin evladını senden daha iyi kimse tanıyamaz o yüzde hiç takılma boşyere sinir olma gereksizler içinHahah yazarken aklıma da geldi birinin meme diye düşünebileceği.
Ay sen yapma bari. Benim oğlum sıkıntıya gelemiyor. Hava güzelse takmıyorum, kel kafası güneş alsın diye,soğuklarda da ince birşey takip kapşon takıyorum üzerine,polar,örgü vs mümkün değil zira çıldırıyor oğlum
42 bulunduğun il mi? Ben de ordayım da ondan sordum. :)Aynen benimkide olağan üstü iddia ediyordu..kabullenmedi
Evet bizim de en zorlandığımız durum bu. Benim kızım engelli. Ama ben bebek arabasına bindiriyordum. 6 yaşında yürüdü. O zamana kadar hep kocaman kızı arabaya bindirmişler cık cık cık diye söyleniyorlardıGeçmiş olsun,Allah beterinden saklasın.
Bende soğuk tipliyim ama nasıl oluyor anlamadım bir anda muhabbet acıveriyorlar.
Geçen yıl hamileyim,kizımda ağır hastalandi,hergün igne oluyor,aile hekimliğine götüruyorum,bacağı ağrıyor igneden sonra yüruyemiyor diye evde baston puseti vardı onunla götürüp getirdim zira evimin karşısı arabayla gidemem,gitsemde kucağıma almam gerek çünkü yürümüyor ,neyse inanın iki adımlık yolda 10 kişi laf atmıştır,aa kocaman kız yürüsene sen,bak annen hamile ayıp vs diyerek. Yani size ne. Belki yüruyemiyor. Nasıl bu kadar acımasız olunur inanin anlamiyorum.
Ya kıyamam ben 1 hafta kullandım bebek arabasını onda bile canımdan bezdim millete laf anlatacağım diye,siz kimbilir neler duydunuz. Kızınızda ne çok üzülmüştür ki benim kızım bile diyordu anne insanlar neden böyle konuşuyor onları neden ilgilendiriyor diye üzülüp.Evet bizim de en zorlandığımız durum bu. Benim kızım engelli. Ama ben bebek arabasına bindiriyordum. 6 yaşında yürüdü. O zamana kadar hep kocaman kızı arabaya bindirmişler cık cık cık diye söyleniyorlardıoğlum bağırırdı engelli o yürüyemiyor diye... aaa çok afedersin falan diye özür dilerlerdi ama küçücük çocuğun kalbinde yara açtın ne özrü
Yok zaten benim için mümkün değil şampuanla silmek,abuk subuk müdahale etmek,doktora götürmüstum zaten düzenli masaj yaptım ve düzeldi ,arada damla da kullandık yani tekrar tekrar gittim doktora bu konu için. Göz sonuçta bu,risk almaya ne gerek var ki.Şampuanla sil ne demek yaa ben belirli bir yaşa gelmeden şampuanla bile yikamiyorum. Sen doktorunun söylediğini yap böyle şeylere de he he de geç herkes çok bilmiş zaten ben he diyorum geçiyorum insanlar susmuyor çünkü.
Uyarmayı geçtim ben bağırıyorum yüksek sesle azarlıyorım ama nafileeee ..Ben uyarıyorum bu gibi durumlarda ama geçen gün bebekli bir kadın yanımızdan geçerken arabanin içine düşecekti öyle bakıyor. Eşim karşımda oturuyor,kapat üstünü çocuğun diyor sinir olmuş,bende ne alaka diyorum,bir döndüm baktım kadın yavaş çekim geçiyor yanimızdan ama asla gözünü ayırmıyor. Yahu manyak mıdır nedir diye yüksek sesle söyledim anladı gitti.
Ben öyle ellemeyin,etmeyin kafasında değilim çok,tabiki aşırı bir durum olursa müdahale ederim ama cidden bazıları abartıyor
lohusa depresyonundan çıkma vaktin gelmiş çoçivoçiMerhaba,
Şu an 6 sene önceye gitmiş gibiyim.
Bir kızım(6 yaş)bir de oğlum (5 aylık)var.
6 sene önce kızım için kaç aylık,erkek mi diyip ,hayır kız cevabını alan meraklı melahatler,olsun arkası erkek ama pek de minikmiş diyorlardı zira kızım minik bir bebekti ,ben irmik yedirdim,şunu verdim,bunu yedirdim şu kadardı kilosu diye eklemeyi sende yedir demeyi ihmal etmiyorlardı tabi çünkü meraklı melahat olmak bunu gerektirir. Adeta kompetan gibi üstüme çökmeden,engin bilgilerini paylaşmadan olmuyor.
Şimdi günümüze dönelim,oğlum da kızım gibi kel ve sarışın bir bebek,şu an yine meraklı melahatler ,kaç aylık,kız mı,aaa erkek mi aynı kıza benziyor,ama bunun arkası kız kesin,5 aylık mı baya tombik maşallah diye bıdı bıdı ediyorlar. Yedirme fazla obez olur diye eklemeyi de ihmal etmiyorlar.
Yahu bıktım,yıldım,size ne diye bağırasım var.
Adetten midir bu muhabbeti etmek?
Olmayınca eksik mi kalıyoruz yani ne oluyor?
Artık dışarı çıkmak istemiyorum o derece.
Geçenlerde markette kadının biri kızımla oğluma bakıp "aaaa ne bunlar böyle sarı sarı çok tatlılar"dedi ve ekledi babalarına benziyorlar herhalde,çünkü ona göre ben cirkinim,çocuklar güzeller ve bana benzemiyorlarsa babalarına benziyorlar
Yok dedeme benziyorlar diyecektim vazgeçtim artık yıldım çünkü.
Yine bir gün hava güneşliydi,kızımı okuldan almaya gittim,oglumun beresini çıkarmıştım güneş alsın diye,amcanın biri durdurdu beni "kızım kapat kafasını,agzını da kapat üşür o"dedi. Kapatmadım yürüdüm geçtim, arkamdan söyleniyordu iyilikte yaramıyor bunlara diye.Tamam iyi niyetlisin anladım ama sanane ya sanane.
Takmayacağım diyordum hamileyken ama takılıyor ki ben rahat insanım.
Kimseye sormam böyle şeyler,söylemem de banane ki. Annesi bilir doğrusunu ben uzman degilim ki,fikrim de sorulmamış,neden bıdı bıdı yapayım.
Annem bile konuşuyor bık bık. Neymiş efendim o cocuğun battaniyesi mi yokmuş onlardan çıkarken örtmemişim,alsın mıymış bir battaniye. Yaz bitmemişti bu lafı ettiğinde düşünün. Oğlum hastalandı hemen yapiştırıverdi lafı"tabi ince giydiriyorsun oğlanı, hasta olur,sar kızım sıkı sıkı"diye.
Göz yaşı kanalları tıkalıydı bir ara,her gören aaa ağladı mı diye sordu durdu,yok dedim böyle böyle,aa bizde de olmuştu,sütünden damlat,masaj yap,çay koy vs vs bir sürü şey söylediler o ara hatta biri şampuanla sil dedi.
Eve kapanasım,kimseyle görüşmeyesim var artık.
Her dışarı çıktığımda bir zırvalık duyuyorum muhakkak.
Sizler ne yapıyorsunuz bu gibi durumlarda ,artık fobi oldu bir yerde bekliyorsam kimseyle göz göze gelmemeye çalışıyorum ki muhabbet açılmasın, birşey sormasın,söylemesin diye.
Evet42 bulunduğun il mi? Ben de ordayım da ondan sordum. :)
Terbiyesizlik bence ya. Bilmiyorum insan kendi duymak istemedigi birseyi karsisindakine nasil soylerSiz anlatınca aklima arkadaşım geldi.
Onunda oglu var kızımla yasıt,bulustuk kızımı ilk kez görüyor. Dedi ki ay ne güzel bebek,ben böyle olmasını beklemiyordum. Ne bekliyordun anlamadım ki.
Valla girmeye vaktim olmadı pek depresyona bu kez,girdiysem de haberim yoklohusa depresyonundan çıkma vaktin gelmiş çoçivoçiöptüm seni
Teşekkürler aminSağlikla buyütun
Aynen abur cubur konusunda oldukça fazla ilgililerİyi niyetliler ama bu kadari da fazla olmuyormu? Resmen müdahale ediliyor
Ayy benim lohusa halim geldi 40 gün yemek öğünü gibi sabah akşam ağlardim o gunlerin hiç tadını bile cikaramadim yazık esim sonunda beni delirecek zannetmisti psikologa gpturecekti ki 40 gün bitti bende ağlamayı azalttimValla girmeye vaktim olmadı pek depresyona bu kez,girdiysem de haberim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?