Tombul Mu Biraz?

Zavallım yaaa:) tek olay bu dedi demek ki sorula sorula:/

Benim kızımın gözünde birçok sorun var, bunlardan biri göz kapağını tam açamaması. Bunu bilen bir tanıdık 3’tür yanında hızla geçerken bile “çocuğun gözüne noldu” diye alelacele soruyor daha doğrusu taciz ediyor. Bir daha sormasını sabırsızlıkla bekliyorum “zıkkımın berki” demek için
Konu sahibi,üst üste gelince çok can sıkıcı bir durum. Ben çok soğuk ve mesafeli bir insanım,kimse kolay kolay yaklaşıp birşey diyemez,öneri falan babında. Gerçi şu an Türkiye’de değilim,olsam muhtemelen bana da yaparlar,yaptılar da gerçi. Yakınlarım için çözümüm; o tepkilerine devam ederlerse bir daha kolay kolay görüşmeyeceğimi bildirmek,yoldan geçenler için de çemkirmek olur herhalde.

Yok ben böyle olmayayım ne olur ya.
Karşılık vermeye takatim yok artık zaten uykusuzum yorgunum.
Ama cidden yıldım artık.
Çözüm değil demiş bı arkadaş ama ben eve kapandim hiç çıkmıyorum dışarı. Zaten karli yagmurlu Anneme gittim bı gece kaldım döndüm choccywhoccydoodah inan ki çocuğumu cikartmiyorum zaten eşim.yorgun geliyor çıkmak istemiyor .

Bir şey lazım olursa eşim alıyor yada
Çocuğu eşime bırakıp ben alıp geliyorum eve

Sağlık ocağına götürdüm sadece o da mecburdu.

Kucağımda götürüp getiriverdim
Kimseyle muhatap olmamaya çalışıyorum
Donuste meraklı yaşlı kadınlar camdan bakıyorlardı ama hiç bakmadım .

Tabi senin büyüğü okula gidiyormuş mecbur kalıyorsun cikmaya

O akıl verenlere bende sinir oluyorum

Gebertcem bunlari

Boşver bazen deliriyoruz ama sırf onlar da birşey yaşayıp uzelen olabiliyor
Bende biraz akıl veren cinstenim ne yazık ki çünkü bnm sütten ağzım yandı misali k bakmayın
Çünkü bebeğim ne kadar acı ve ızdırap çektiği aklıma geldikçe başka bebeklerin bu duruma düşmesini istemiyorum
Yada akıl veren olduğu zaman seviniyorum çünkü bebek bakımı konusunda hiç bir bilgim yoktu üzülüyordm onlar dedikçe bende araştırma yapıyordum doğruluk payı için
Takma yazık onlarda iyi niyetinden diyordur
Ama şu emzirme işini soranların derdini bende anlamış degilim

Kızım gerçekten güzel bir bebekti.
Aayyyy çok güzeeeeel şuna bak diyen insanlar benimle göz göze geldikten sonra ‘babasına mı benziyor’ diye soruyordu
Bir gün mağazada çocuk koştururken iki kadının yanına gitti, yine aman bu nasıl güzel vs lafları havada uçuşuyor. Ay annesi kim ki bunun çok merak ettim dedi kadın, hemen eşimin kolunu tuttum ‘git çabuk çocuğu al beni görmesinler ‘ dedim
Kulak tıkamak en güzeli bence çok takılma

Maşallah güzel bebeklere kıyamam Allah herseyi güzel yaratıyor Elhamdülillah

Ayni seyleri yasadim kizim icin bu cok zayif erkek mi erkege benziyor agzini yuzuny kapat usur... bunun arkasi erkek.. birsey yedirmiyon mu sen bu cocuga... takmiyorum ama

chocco ben "benim oglum oyle seviyor, oyle tercih ediyor" diyorum,
sok oluyorlar,
o bebek daha ne anlar diyecekler tam,
bendeki ciddiyeti gorunce vaz geciyorlar sanirim bilemiyorum, oyle anlamsiz bir sessiz an olusuyor,
arkamdan konusuyor olabilirler ama yuzume karsi sohbet o noktada bitiyor

bir de ona benziyor, buna benziyor meselesinde de her zaman,
yoo hayir bana benziyor, ayni ben deyip kahkahayi patlatirdim buyukte,
kucukte de hayir abisine benziyor diyorum, karsi taraf ne derse desin

Arkadan konuşuyor
bir de ona benziyor, buna benziyor meselesinde de her zaman,
yoo hayir bana benziyor, ayni ben deyip kahkahayi patlatirdim buyukte,
kucukte de hayir abisine benziyor diyorum, karsi taraf ne derse desin
Ay bu şuna benziyor buna benziyor muhabbetleri hiç bitmedi kv ben lohusalıktan yeni çıktığımda
Sana benziyor dedi
Suratını eksiterek.

Bana benzemesini istemiyor ama aramamı istiyor . Bence çok alaka. Suratını bana karşı eksiteni aramam

sizi yorumlarinizdan tanıyorum ve seviyorum.
fazla takmışsınız, torba değil ki büzesiniz, ağzı olan konuşuyor.
gülün geçin hayat kısa :)

Ya dusun ki ben daha 5-6 gunluk lohusayım. Bebegin resmini uzaktaki arkadaslara atiyorum bana dediki yaaa bu bebek çok ama çok güzel, sana hiç benzememiş, iyi ki de benzememiş. Ben şok geçirdim. Hiç uzulmedim, direkt o kisiyle irtibatimi kestim.
Sonra kizim ayni babasina benzerdi dogdugunda herkes hep ayni babasi dediler, arkasi erkek dediler. Guldum gectim. Sarimtrak olunca babasini andiriyor şuan da da banada benziyor.

Genelde erkek sanmalari, ya da baska soylediklerini duymam kimsenin olabilir der güler gecerim. Ama bir kez kvme gittik. Ust komsusu vardı, demesin mi kizin ayni yan komşunun kızına benziyor. Güldüm once ne alaka dedim, kadin resmen inatlasiyor benziyor diye yetmezmis gibi kp kv de de evet evet benziyor diyorlar. Bende biraz sert bi sekilde yok artik daha neler dedim şok oldular. Tamam bicir bicir olmasi benzerde yüzü nasil benzesin akraba olmayan birine..

Bir de kg konusunda kp kv resmen beni cocugumu aç tutmakla sucladilar. En son eşim ailesiyle kavga bile yapti bu yeme icme mevzularindan. Biz zararli yemesin dedigimiz seyleri zorla verdiler(kizim alerjik ve kabizlik yasiyor, paketli urun yasak) gizli saklı buskuvi verdiler

Yani sen ne kadar takarsan o kadar zor geliyor

agzı olan konusur
evet cok sinir bozuyorlar ama herkes kendı cocugunu kendı ıyı bılır ısıme karısmayın dıye kestırıp atın bence oyle dersenız bırsey demezler

Benimde başıma geliyor ama hiç bu kadar kafaya takmamıştım.
Bir de çocuk bizde toplumsal bir mesele, kendilerince olumsuz bir durum görüyorlarsa hemen dile getiriyor insanlar, mesela hava cidden çok soğuk bere yok eldiven yok çocuğun biri kar içinde oynuyor 3 yaşlarında. Bende hadi canım annenden bereni eldivenini iste dedim, annesi de sevmiyor o dedi, ama tüm arkadaşları giyiyor o da giysin göstersin arkadaşlarına dedim, gitti giydi geldi. Yani benim de vicdanım rahat etmez müdahale ederim ki meraklı Melahat de değilim oysa ki
Son olarak çocuk her daim muhabbet konusudur, hiçbirisi kalmasa çocuk yüzünden bir saat daha muhabbet uzar, takmayın kafaya o kadar çok.

Bebek arabası çok kullanmadık, kızımı genelde kanguruda taşıdım. Ergonomik kanguruda duruşu bilirsiniz, çocuk için en ideal duruş şekli ama halkımız don gibi giyilen kangurulara alışık olduğu için sokakta kaç kişiden tepki aldım, bilmiyorum. Yok çocuk orada sıkılır, yok dışarı dönük taşısana, yok bacakları çok ayrık duruyor... 30 saniye arayla bir teyze evladım koskoca çocuğu taşıma, bırak yürüsün dedi, zaten o sırada indirecektim, neyse yürüyorduk ki bir sonraki teyze, ay o yorulmaz mı annesi, bebek arabanız yok mu dedi. Metro merdivenlerinde bile adamın teki kızıma, çok tatlısın maşallah ama annen seni çok tehlikeli taşıyor, dedi, kanguruyu kastederek. Doktor musunuz, dedim. Hayır ama ailede çok doktor var dedi. Ergonomik kangurunun ne olduğunu biliyor musunuz, dedim. Bilmiyorum, dedi. O zaman bir zahmet araştırın, bilmediğiniz şey hakkında yorum yapmayın, ayrıca size mi soracağım çocuğumu nasıl taşıyacağımı, dedim. Cık cıklayarak gitti. Böyle kafa göz dalasım geliyor bazen cidden.

Bir kış günü, kızım 1 yaşında... Eve 50 metre mesafedeki pastaneye gittik, yine kanguruyla... Önce pastanedeki teyze, kızım bu soğukta bebek dışarı çıkarılır mı diye aklımı başıma getirdi. Kızım da sıcaktan kavruluyor bu arada, kangurunun içinde, yanaklar al al... Sonra pastaneci, evet siz dışarı çıkmayın, telefon edin biz getiririz diye çare buldu. Oldu kış uykusuna yatalım hatta, burnumuzu çıkarmayalım evden bütün mevsim...

Erkek mi, kız mı sorusu bana da çok sorulurdu. Çünkü öyle "ben kızım" diye bağıran süslü kıyafetler giydirmedim hiçbir zaman. Bu sefer de kafasına bir toka taksana dediler. Hatta kulağını deldirsene diye önerenler bile oldu. Töğbest... El kadar bebenin kulağını sırf süsü püsü sizi tatmin etsin diye niye deldireyim? Manyak bu insanlar, cidden.

Abur cubur yiyecekler ayrı hikaye... Parka her gittiğimizde bana sormadan eline bir şey sıkıştırmaya çalışan insanlar olurdu, araya girerdim, vermiyoruz öyle şeyler diye. Bir yadırgarlardı, sanki dinine küfrettik yani. 1,5 yaşındaki bebeye cips verilir mi? Yanında kola da ver bari, kuru kuru gitmesin. Bir de lolipop verenler var, sanki şirin bir şey yapıyorlar. Ben bostan korkuluğuyum tabii, öyle herkes çocuğuma gelip istediğini yedirebilir. İnsanlar bu konularda tepki görmeye alışık değiller, siz gösterince neredeyse aforoz edecekler.

Şimdi ben bunlara nasıl bakıyorum, açıkçası yeni anne olduğumda, çevrenin söylediklerini daha çok kafaya takıyordum. Acemilikten kaynaklanan bir kendine güvensizlik hali oluyor, ondan sanırım. Zamanla heee deyip geçmeyi, kendi bildiğinizi okumayı öğreniyorsunuz. Yorum yapanlar bir şey bildiklerinden değil, ego tatmin etmek istediklerinden konuşuyorlar, bunu görüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…