• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

toplu aile apartmanı

Ayni sey mi ? 30 oda 6 7 tuvalet bir malikaneyle kiyaslamayin :) ilkel kabileler ic ice yasar bu konuda hakli
Max 100 m2 evde gelin kaynana kaynata görümce kayın yaşayanlar var. Bizim doğulu bir komşu var, kendileri 6 kişi, bir de eve köyden gelin getirdiler. Tek banyolu evde alt alta üst üste yaşıyorlar.

Elti, görümce, kaynana, büyük anne taht kavgalarına döner. Tependen inadına halı dövüp, sofra bezi silkelediklerini, evi mobese gibi gözetlediklerini, seksi bile anten kulakları algılar diye sessiz sedasız yapman gerektiğini, bayram seyran derken koskoca bir sülaleye gelin olarak hizmet etmen gerektiğini düşündüm de 🫢
okurken iğrendim

sevgilimle 1 yıldır ciddi ilişkim var çocuğa arsa çıktı ailesi ev yaptıralım beraber yaşayalım diyormuş(köylü gibi yani) bu da benim en nefret ettiğim şey ileride evlilik düşünüyoruz sevgilim sokağa mı atalım diyor toplam 4 tane evleri var dede nine kaynana kayınpeder hepsi aynı binada asla kabul etmem dedim.
napıcam sevgilimi bundan nasıl vazgeçiririm
Vay be arsa nerden cikti?

Elti, görümce, kaynana, büyük anne taht kavgalarına döner. Tependen inadına halı dövüp, sofra bezi silkelediklerini, evi mobese gibi gözetlediklerini, seksi bile anten kulakları algılar diye sessiz sedasız yapman gerektiğini, bayram seyran derken koskoca bir sülaleye gelin olarak hizmet etmen gerektiğini düşündüm de 🫢
Ağrıdan acıdan kıvransan kimsenin ruhu duymaz, zevüşünce az coşsan ertesi gün başlar pis imalar.

Lazlarda daha cok gordum ben ic ice yasamayi
Bizde aynı evde yaşamak yok. Herkesin evi barkı ayrıdır. Hatta aile apartmanı bile çekilmiyor; bir ara denedik, babam abime al şu karını git dedi. Köyde 100 sene evvel öyleydi. Gerçi Karadeniz’de Gümüşhane Bayburt gibi yerlerde aynı eve gelin getirme gördüm. Aynı apartmanı aklı olan kimse istemez ya.

sevgilimle 1 yıldır ciddi ilişkim var çocuğa arsa çıktı ailesi ev yaptıralım beraber yaşayalım diyormuş(köylü gibi yani) bu da benim en nefret ettiğim şey ileride evlilik düşünüyoruz sevgilim sokağa mı atalım diyor toplam 4 tane evleri var dede nine kaynana kayınpeder hepsi aynı binada asla kabul etmem dedim.
napıcam sevgilimi bundan nasıl vazgeçiririm
Aşkımdan bile vazgeçerim yine de kabul etmem. Neyse ki sevgiliymişsiniz ya o kabul edecek ayrı yaşamayı ya da siz ondan vazgececeksiniz. Kabus gibi !

Aşkımdan bile vazgeçerim yine de kabul etmem. Neyse ki sevgiliymişsiniz ya o kabul edecek ayrı yaşamayı ya da siz ondan vazgececeksiniz. Kabus gibi !
sokağa mı atayım diyor bir de ailenin 2 tane evi var en pahalı muhtilerde hala köylüler gibi toplu yaşama meraklılar 0 bireysellik 0 mahremiyet

sevgilimin evi ve ben de ilerideki eşiyim ve kaynanamla oturmak istemiyorum köylü gibi
Köylü olmak kötü birşey değil,sizin atalarınızın da köyü vardı muhtemelen eskiden. Böyle aşağılama anlamında kullanmayın, yakışıksız oluyor.
Köylü olmasa,sütte bulamazsınız,sebze de,ette,tavukta.
Arsa çıktı ne demek anlamadım ama sizi ilgilendiren bir durum yok. Konuşursunuz erkek arkadaşınızla,orada oturmayız biz evlenince kiraya verelim vs diye anlaşırsınız yani. Baska ne yapabilirsiniz ki.

Bizde aynı evde yaşamak yok. Herkesin evi barkı ayrıdır. Hatta aile apartmanı bile çekilmiyor; bir ara denedik, babam abime al şu karını git dedi. Köyde 100 sene evvel öyleydi. Gerçi Karadeniz’de Gümüşhane Bayburt gibi yerlerde aynı eve gelin getirme gördüm. Aynı apartmanı aklı olan kimse istemez ya.
Trabzonlu arkadaslarim var ic ice yasiyorlar gunumuzde, onlarda gordum. 2 kulturde ayni bana kalirsa biri deniz gormusu, digeri deniz gormemisi. Hepsi bir olacak diye kaide yok ama halen var. Her kosulda ev üstüne ev olmaz. Kosk ile kiyaslayana guldum, koskte sayisiz hizmetli, sofor, bahcivan vs alt tabaka bir aile apartmani ile nasil kiyaslanir, akillara zarar :)

Trabzonlu arkadaslarim var ic ice yasiyorlar gunumuzde, onlarda gordum. 2 kulturde ayni bana kalirsa biri deniz gormusu, digeri deniz gormemisi. Hepsi bir olacak diye kaide yok ama hen var. Her kosulda ev üstüne ev olmaz. Kosk ile kiyaslayana guldum, koskte sayisiz hizmetli, sofor, bahcivan vs alt tabaka bir aile apartmani ile nasil kiyaslanir, akillara zarar :)
Aile apartmanı olayı vardır, ama aynı ev akrabalarımdan çevremden hiç duymadım görmedim. Hoş, aynı apartmanda da bir yatak ayrı, geri kalanı hep aynı. Nedense bireysellik yok, toplanıp yemek yeniliyor, hizmet ediliyor vs. Kabus gibi. Bihter Ziyagil gibi yaşanmıyor maalesef 🤣

Back
X