• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

toplu aile apartmanı

Kaynanayla oturmakla, aynı binada oturmak birbirinden farklı şeyler.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek: çocuğun adına arsa çıkmış. Ailece arsa üzerine bina yaptırmayı planlıyorlar. Binanın projesi, izin alınması vb uzun vadeli planlar.
Evet, şu an zaten söz hakkı dâhi yok. Fakat şöyle ki, iki kat yapı izni olan arsaya yapılacak olan yapıda klan gibi yaşayacakları bir gerçek.

IMG_20230411_152126.webp

Kız daha dört ay önce elin youruberindan etkilenip yazsam mi diyordun, ne ara sevgilin kıymete bindi?
Yapacağın bir şey yok tabii ki, sana ne? Sen bugün varsin yarın yoksun. Kim senin karısını dinler de yatırımlık mulkten vazgecer

sevgilimin evi ve ben de ilerideki eşiyim ve kaynanamla oturmak istemiyorum köylü gibi
İnsanları ezmek için her defasında köylü gibi kelimesini kullanmaktan vazgeçin artık.Gelin- kaynana birlik oturanların çoğu şehirde yaşıyor ev kirası yiyecek pahalı olduğu için bir yaşıyorlar hele ki şu dönem daha da arttı.Ayrıca sevgilinin ailesinin aldığı karar seni hiç ilgilendirmiyor

sevgilimin evi ve ben de ilerideki eşiyim ve kaynanamla oturmak istemiyorum köylü gibi
Eş ailesi ile oturmayı ben de tasvip etmem. Ama ikidir köylü gibi vurgulamanız hoş değil.

Mecburiyetten o şekilde yaşayan insanlar var. Rezidansta da olsa aile apartmanında da olsa insanların yaşam şekillerine köylü gibi diyemeyiz.İstemiyorsanız kabul etmeyin olsun bitsin.

Dip not:Köylü halkın efendisidir😎

ailesi yardım edecek
Sen yardım et madem odemeye, sen konuş. Kocan olmayacak mı, ilerideki esiyim demedin mi? ver taksitlerini 😇😇
Odemeye karismiyorsan ne yapılacağına da karışma. Zaten senin sözünün bir hükmü yok, kırk yılda bir koca adayı buldun, onu da böyle bikbikbik dırdır edip elinden kaçırma.

sokağa mı atayım diyor bir de ailenin 2 tane evi var en pahalı muhtilerde hala köylüler gibi toplu yaşama meraklılar 0 bireysellik 0 mahremiyet
Böyle böyle iki ev yapmışlar işte. Demek ki kafaları çalışıyor,hala mülklerine mülk katma derdindeler. Senin ailen gecekonduda oturmuyor muydu? Hatta ailesi seni bu yüzden eziklemisti,sevgilin de yemeyip icmeyip koşup sana yetiştirmisti.
Belki senin gibi naz kapris yasasalar, hiç zorluk cekmeseler onlar da gecekonduda kalacakalrdi,bu iki evi alamayacak, şimdi yeni bina yapmaya ceplerinde para olmayacaktı.
Kim seni neden dinlesin ki? Senin ve ailen gibi olmak için mi?

Böyle böyle iki ev yapmışlar işte. Demek ki kafaları çalışıyor,hala mülklerine mülk katma derdindeler. Senin ailen gecekonduda oturmuyor muydu? Hatta ailesi seni bu yüzden eziklemisti,sevgilin de yemeyip icmeyip koşup sana yetiştirmisti.
Belki senin gibi naz kapris yasasalar, hiç zorluk cekmeseler onlar da gecekonduda kalacakalrdi,bu iki evi alamayacak, şimdi yeni bina yapmaya ceplerinde para olmayacaktı.
Kim seni neden dinlesin ki? Senin ve ailen gibi olmak için mi?
ben ve ailemden sana ne?
ayrıca konu bu değil ben ev yapmalarını tabii ki isterim ama 100 kişi 1 apartmanda yaşamak mümkün değil

23 yaşında, halen öğrenci olma ihtimali de olan çocuk ödemeyecektir herhalde arsa taksitlerini.

Tüm aile toki kurasına başvurmuş; çocuğun adına çıkmıştır. Ödemeleri de tüm aile birarada yapacak muhtemelen. Ödemeler bitince arsa kime devredilecek, belli değil.

sevgilim öğrenci değil bilgisayar şirketinde çalışyor ailecek başvurmadılar sadece sevgilimin üstüne ev

Ödemeyi tek başına mı yapacak?

ailesi yardım edecek

Bu durumda yine başa döndük demektir. Sorular ve olasılıklar da halen aynı.

Ödemeleri de tüm aile birarada yapacak muhtemelen. Ödemeler bitince arsa kime devredilecek, belli değil.

ben ve ailemden sana ne?
ayrıca konu bu değil ben ev yapmalarını tabii ki isterim ama 100 kişi 1 apartmanda yaşamak mümkün değil
E adamın ailesinden sana ne?
Adam evlenme mi teklif etti? Nişan mı yaptınız?
Kendi kendine gelin güvey olma. Sanki evlendin de paran gitmiş gibi davranma.

ben ve ailemden sana ne?
Senin fikrinden onun ailesine ne?
Üstte de dedim, madem kocan olacak eminsin
o zaman sen de yardım et beraber ödeyin. Böylece söz hakkin olur.
Ama 'olur mu öyle sey' diyorsan senin durumunda da 'olur mu öyle sey' , bırak adam ailesi yatırımını yapsın, mülküne mülk katsın.
Sana ne? Nişanlı değilsin evli değilsin. Kimse oğlunun kavga gürültü,bir yere varıp varmayacagi belli olmayan ilişkisindeki kadının lafını insandan sayip da dinlemez . Parayı veren düdüğü çalar

ama 20li yaşlarımızın başında ev sahibi olmak büyük bir şans ilerideki hayatımız için önemli adım farkındayız

sevgilimle 1 yıldır ciddi ilişkim var çocuğa arsa çıktı ailesi ev yaptıralım beraber yaşayalım diyormuş(köylü gibi yani) bu da benim en nefret ettiğim şey ileride evlilik düşünüyoruz sevgilim sokağa mı atalım diyor toplam 4 tane evleri var dede nine kaynana kayınpeder hepsi aynı binada asla kabul etmem dedim.
napıcam sevgilimi bundan nasıl vazgeçiririm
herşey kesin net, ev bitti kim yerleşecek derdine düşmeyi de geçtik, siz kesin evlendiniz..
eee başka olasılık var mı onları da konuşalım.

Back
X