- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
o kadının canını okumaya kalksanız otobüste ilk önce ben sizin canınızı okurumÖncelikle ağzınızı toplayın. Evet rahatsızım ve kendim inmem ama o kadının canını okurum. Bu arada ss aldım. Savcılığa iletilecek. Herkese her istediğinizi yazamazsınız hanımefendi. Aklınızı başınıza toplamalısınız. Blöf yapmıyorum. IP adresinize ulaşılabileceğini bilin.
1 kişinin ancak girdiği tuvalette alt değişimi nasıl yapabilirim?
Çocuğu nereye yatıracağım pardon?
Bence de böyle çirkin şeyler söylemek bu kadar basit olmamalıArtık çok geç. Onun çocuğuna acıyorum. Böyle seviyesiz bir anne düşman başına. Kendisi savcılığa verilecek. Öyle kolay kurtulmak yok. Burada isim soyisim yok diye herkes herkese istediğini diyemez.
Araba almaya gücü yetmeyenler ne yapmalı. Bir bebek ortalama 2 yaşına kadar bezli oluyor 2 yıl 1 saatlik yola gitmeyelimmi? Ben ilçede oturuyorum hastane 1 saat uzağımda gitmeyimmi? Alternatif insanlat müsaade isteyip altını değiştirip havalandırmayı rica etmek ve ilk fırsatta poklu bezden kurtulmakBen de anne adayıyım. Onu belirteyim. Yapacağımız şey; araba almak ve onu kullanmayı öğrenmek. Ha diyelim ki araba bozuldu ve otobüs kullanmak zorunda kaldık; bir kere o kadar küçük bebekle o kadar uzun yola çıkılmaz. 1 saat yol çok fazla. Bebeğin altı evden çıkmadan temizlenir ve gerçekten çok kirlenene kadar değiştirilmez yani ben değiştirmem. Bebek çok çok çok rahatsız olursa belki çevredekilerden izin alınıp yapılabilir ya da özür dilenebilir ama yine söylüyorum sanırım değiştirmezdim ya da yol üstünde kafe avm falan varsa hem daha rahat hem daha güvenilir bence.
Katılıyorum.Benim bebeğim doğduğundan beri kusuyor ağlıyor kusuyor gülüyor kusuyor öksürüyor kusuyor bugünde parmak basıp kusmuş anlayacağınız doğduğundan beri kusmuk temizliyorum hele dışarı çıktığımız zaman korkunç dakikalar başlıyor bizim için 3-4 kere misafirlikte ve restorantlarda kustuğu olmuştur..Bir keresinde görümcem yüzünü buruşturmuştu hiç aklımdan çıkmıyor sonuçta ben istermiyim çocuğumun kusmasını ama oluyor maalesef laftan sözden anlamıyor e bu durumda benim yapabileceğim hiçbirşey yok insanların anlayışlı olması lazım olmazlarsa kendileri bilir
aynen bi de bebek kakasını tutamaz,
ama koskoca adamlar kadınlar, yıpranmasın diye aynı kazağı 10 kere giyip, fönü bozulmasın diye 1 hafta yıkanmayıp bizi leş kokularını boğuyorlar değil mi?
önceki sayfalarda da yazdım, 19 yaşında gecenin 3ünde susurlukta otobüsten indim ben, yanımdaki benim yaşlarımdaki genç kızın ter kokusuna dayanamadım çünkü, ona niye duyar kasmıyoruz da, bebekler kaka yapıyor çekmek zorunda değiliz, binmesin otobuse, annesi çaresine baksın diyoruz?
çünkü gücü yeten yetene işte...
Dünya bebekler ve anneler etrafında dönüyor sanan insanlarımız...Yorumları okuduğumda büyük bir şaşkınlık yaşadım. Toplum içinde uyulması gereken kurallar vardır ve bunlardan en önemlisi kimseyi rahatsız etmemektir. O otobüste 15-20 civarı kişi vardır ya da daha fazla. Bebeğin altı pişecek ve annesi üzülecek diye oradaki insanların o kokuyu çekme gibi bir zorunluluğu yok.
O zaman gaz çıkarma hissi geldiğinde insanlar salsın gitsin yoksa karnı ağrır. Buna nasıl hoşgörü ile yaklaşılmaz ise bu alt değiştirme olayına da hoşgörü ile yaklaşılmaz. Ne münasebet ya, kapalı, havasız ve küçük sayılabilecek bir ortamda bir bebeğin altını değiştirmek ve insanların rahatsız olacağını bile bile hiç umursamamak (!)
Bunu yapan kişi için cahil filan denilmis ama bu cahillik değil düpedüz saygısızlık,görgüsüzlük ve hadsizlik !
Aynen değiştirsen koktu değiştirmesen koktu ne yapalımDeğiştirirsin suçlu olursun değiştirmezsin suçlu biz en iyisi dışarı çıkmayalım bacım
Öncelikle Allah kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin...Herkesin araç alacak kadar birikimi olmayabilir ki benim yok mecburiyettende çıkılmış olabilir yola ama en önemlisi ne biliyor musunuz siz hele bi kucağınıza alın yavrunuzu onun bir sıcaklığını sevgisini alın kokusunu içinize çekin emin olun düşünceleriniz değişecektir annelik çok başka bir duygu o anda siz tolerans göstereceğiniz için başkalarına sizde öyle zannediyorsunuz ve bebeğinizin kakası kusmuğu kimsenin gözüne batmaz gibi geliyorBen de anne adayıyım. Onu belirteyim. Yapacağımız şey; araba almak ve onu kullanmayı öğrenmek. Ha diyelim ki araba bozuldu ve otobüs kullanmak zorunda kaldık; bir kere o kadar küçük bebekle o kadar uzun yola çıkılmaz. 1 saat yol çok fazla. Bebeğin altı evden çıkmadan temizlenir ve gerçekten çok kirlenene kadar değiştirilmez yani ben değiştirmem. Bebek çok çok çok rahatsız olursa belki çevredekilerden izin alınıp yapılabilir ya da özür dilenebilir ama yine söylüyorum sanırım değiştirmezdim ya da yol üstünde kafe avm falan varsa hem daha rahat hem daha güvenilir bence.
Siz rahatsız olduğunuz için indiniz otobüsten. Annesi de insanlar rahatsız olmasın diye inemez mi mesela? Yani biz anlayış gösterelim de o bize göstermesin mi? Burada bebeğin kakasını tutmasıyla ilgili bir durum yok, annesinin önlemleri ve tutumu önemli. Özür bile dilemiyor ve konu sahibinin dediğine göre ağzında sakız çiğneye çiğneye rahat rahat açıyor altını. Herkes de çocuğun altını izliyor. Bu yaşanmak zorunda mıydı?
Ben kucağımda çocuk kolunda çanta tek kişilik tuvalette alt değiştirecek kadar becerikli değilimAlt açma setide var tuvalette. Belli ki farkında bile değilsiniz.
Aynen öyle bir de bilmeyenler var sanırım bebegin altını açmasaydı annesi, ortalık lavanta kokmayacakti yine ayni koku olacaktiValla 1.5 yaşında ki bebeğinin altı pisecegine canı yanıp aglayacagina tabi ki değişirdim mola yeri vs yoksa. Önce çocuğum gelir kimseyi de takmam
Valla 1.5 yaşında ki bebeğinin altı pisecegine canı yanıp aglayacagina tabi ki değişirdim mola yeri vs yoksa. Önce çocuğum gelir kimseyi de takmam
Bir de kötü kötü bakıyorlar annelere. Geçim sıkıntıları var herhalde yazık diyorum icimden, sese tahammül edemeyen mutsuz insan dolu ortalik.. dediklerim bebek sesi icin tabi..
Benim yiğenimde öyleydi. Anlıyorum sizi. Bende çok korkardım ona bişey olacak kusarken dieBenim bebeğim doğduğundan beri kusuyor ağlıyor kusuyor gülüyor kusuyor öksürüyor kusuyor bugünde parmak basıp kusmuş anlayacağınız doğduğundan beri kusmuk temizliyorum hele dışarı çıktığımız zaman korkunç dakikalar başlıyor bizim için 3-4 kere misafirlikte ve restorantlarda kustuğu olmuştur..Bir keresinde görümcem yüzünü buruşturmuştu hiç aklımdan çıkmıyor sonuçta ben istermiyim çocuğumun kusmasını ama oluyor maalesef laftan sözden anlamıyor e bu durumda benim yapabileceğim hiçbirşey yok insanların anlayışlı olması lazım olmazlarsa kendileri bilir
Tabi ki değil bu konu sadece polemik yaratabilir zaten. Ama ilk önce düşünceli davranması gereken kişi anne diye düşünüyorum. Ter kokusu çok ayrı bir mevzu zaten, o insanların pisliği.evet rahatsız olduğum için indim, çünkü kıza koltukaltında fare ölmüş bacım, duramıyorum, in otobüsten diyemedim ve önümde yaklaşık 8 saatlik yol vardı,
ne ilk ne son oldu bu üstelik,
rahatsız olan iner, ya da sorunu çözmeye çalışır.
gelip burda vay boklu bebeler, otobüste altlarına yaptılar, rahatsız oluyoruz diye saydırmak hiç çözüm odaklı değil yanılıyor muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?