Toplu tasima araclarinda cocugunun altini acan kadin??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kucağımda çocuk kolunda çanta tek kişilik tuvalette alt değiştirecek kadar becerikli değilim.

Bizimde kucagimizda çocuk kolumuz da çanta vardı ama becerdik. Imkan varken insanlara koku cektirdiniz yani Tebrikler.
2 kişilik tuvalet görmedim ayrıca. Dar olduğundan bahsediyorsaniz merak etmeyin masayı açınca da sigiyorsunuz. Aklınızda bulunsun.

Hah bi de o var, otobuste bebek aglar herkes cık cık cık, ama izbandut gibi herifler bet sesiyle bagir cagir telefonla konusur kimse gik demez...
Kadın kadına yardim edecek bacım. Burada konu açmaktan daha az emek vermiş olurdu yardım etse. Eyvah fena koktu buralar bebişin bezini attiralim şoför beye soyleyelim veya camları açalım mi 2 dk gibi öneriler sunulsaydi. Hava soğuk camlar kapali diye bir dünya yok. 1 dk açık kalsa sorun çözülürdü yani.. öffff çok sıkıcılar

Dünya bebekler ve anneler etrafında dönüyor sanan insanlarımız...
Hanfendi dünya bebekler ve annelirinin etrafında dönüyor demiyor kimse.. Siz neden buna takıldınız.. İnanın anne olmakla bir ilgisi yok.. Bebek söz konusu neden anlamak istemiyorsunuz..? O çocuk altında kakası varken ağlardı bu sefer de of bi susmadı dersiniz.. Anneyim ama üdnya benim ve çocuğumun eteafında dönüyor kafasında asla olmadım.. Olmam.. Olamam çünkü.. Ama bebeğin nerde ne yapaxağı belli olmuyır işte.. Mesela otobüs yolculuğu yaparken oğlum küçüktü o zamanlar gülümserken bana birden kusuverdi.. Hazırlıksız yakaladı beni.. Neyse temizledim ettim ama koku var belli.. Muavin parfüm sıktı falan ama olmadı.. Bir sonraki tesiste iki kadın bindi.. Öfff bu ne böyle be vır vır vır zır zır konuştular durdular.. En sonunda dedim ki kusura bakmayın.. Bebeğim bir anda çıkardı ben se anlayamadım dedim.. Ama yol bitene kadar ağladım mahcubiyetten.. Bebek bu.. Bazı şeylere engel olamıyorsunuz..

Peki siz bebekle 70 km yol gider misiniz? Ben gitmem mesela. Yani hastaneye olsa de ben olsam daha yakın sağlık ocağına falan götürürüm. 1 saat bebekle gitmek mantık işi değil ve ben konu sahibinin anlatımından pek hastanelik bir durum sezmedim. Mesela şöyle düşünün; bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama o da o kokudan rahatsız olup ağlasa ya da çocuğunuz o mikroptan hasta olsa! Ben otobüste başka çocuklar olsa çok daha fazla kızardım sanırım.

Bende 26 yasindayim 24 yasinda anne oldum ve cumlelerimin hic birinda kadinligin annelikle tamamlandigini soylemedim.sizin bahsettiginzi seyle bu olayin allah askina ne alakasi var.bana iliskisini bi anlatir misiniz.yahu bebek bu bebek napsin yapmasin mi altina hangi utopyada yasiyosunuz.cocuklafin bagirmasina insanlari rahatsiz edecek davranislarda bulunmasina karsiyim diger konularimda bu konuya degindim hatta cokca elestirildim.evet ozgurluk demek baskalarinin ozgurlugunu kisitlamak demek degildir burasi dogru.yalniz burdaki olay bir yaramazlik degildir sizinde anlamadiginiz burasi.egitimde 0-2 yas arasi bebek sayiliyor cocuk degil ayrica altini kirletmek her canlinin istemsuzce yaptigi bi durum.lutfen bana mantikli bi aciklama yapin sizden ozur diliycem.anne napsin sizce

siz basarılı iyi bir annesiniz o zaman, ne guzel cocugunuzu zaptedebiliyorsunuz iste turkiyede kalabalık avmlere gidince anlarsınız ne demek ıstedigimi, o yuzden ben hep uzak duruyorum kalabalık yerlerden cunku cocuklu insan dolu ve hepsi maalesef cok cahil bu konuda. dogurmakla anne olduklarını zannediyorlar, ben o cocuklara uzuluyorum. yoksa kimseye garezim yok..

Ayy valla bizim için daha da kötü bir durumdu bence.

Kimse böyle bir durumda kalmak da istemez ama söz konusu bebişlerin popişleriyse yapacak bir şey yok

E neden? Uçak otobüs gibi değil ki, tuvalet olur kabin olur. Neden bunu yaptınız mesela?
Tuvalet açıklamasını yaptım yukarıda yaptım.
Çok hoş siz yapmışsınız.
Ben insanları biraz anlayışa biraz empatiye davet ediyorum.
Zaten zor durumda olan anneyi birde etrafın zor durumda bırakmasının anlamı yok.

Yara olursa olsun, bize mi sordu yaparken diyorlar, bebeğin altı yara olacak diye kimse bunu çekmek zorunda değil miş.

Emin ol o kadın; "Bebeğim hasta olur cam açılmasın" derdi

Anne değilim ama benim açımdan çocuğun mahremiyeti konusu daha sakıncalı bir durum. Koku konusu feci ama kadın ne yapsaydı diye düşünüyorum cevap bulamıyorum.
Fakat şu çocuğum her şeyden önde gelir'cilerden bıktım. Her anne için çocuğu önce gelir ama topluluk adabına uymak mecburiyetinde. Bir mahcubiyet olmalı diye düşünüyorum, en azından bir "Camı açabilir miyiz?", "Kusura bakmayın, biraz havalandıralım." vs. demeyi de bilmeli insan. Toplu taşıma aracında babasının yeri gibi yaylana yaylana alt değiştirmek, kokulu yiyecek yemek, telefonda çok yüksek sesle konuşmak gibi davranışlar görgüsüzlüktür.

Yapılacak şey çok basitmiş aslında , kimsenin aklına gelmedi sanirim bu :)
Zaten toplu taşımalarda tıkış tıkış, ayakta , ter kokuları içinde hergün yolculuk etmek tamamen insan sevgisinden :)

70 dakikada hiçbir çocuk pişik olmaz 1,5 yaşında ise hele merak etmeyin benimde çpcuğum olacak inssnları bok kokusuna boğarak asla öyle bir pislik yapmam okadar da büyük konuşuyorum

Sen kac yaşındasın merak ettim hamilelik anneligi anlamana yetmemis sanirim. çocuk çocuk bebeği olanın araba almasını bekliyorsun hangi mantikla herkesin durumu iyi olacak diye birsey yok belki ailesine gidiyor belki bir isi var herkes ozgur arkadasim. Yok bebegin gitu pissin dersen sen zaten anne olamazsin ok

Pardon burda neyden bahsediyoruz anliyosunuz dimi.bebek altina yapmis ne yapsin allah askina bu kadar dunyaya at gozlukleriyle bakmayin.dilerim en kisa zamanda anne olursunuz ve bu yazdiklarimizi hatirlarsiniz.

Empati yaptığım için yorum yaptım zaten

Evet çocuğunuz ciddi bir problemi varsa yakındaki sağlık ocağına gidersiniz..! Hiçbir çocuk sağlık ocağındaki doktora muayene ettirilmez bence.. Çocuk apayrı ve zor bir branştır.. Yanlış tedavi gereksiz ilaç alması söz konusu.. Bu zamana kadar oğlumu hiç sağlık ocağındaki doktora götürmedim.. Allah aşkına neden bu kadar ön yargılısınız..? Gerçekten anne olmadan asla anlamayacaksınız... 1 saatlik yola çıkmam mesela diyorsunuz ya çıkarsınız.. Emin olun çıkarsınız..

Çocuğun aniden kusmasıyla kaka yapması aynı şey mi sizce? Kaka yapacağı belli bir şey zaten, tahmin edilebilir kolaylıkla. Ayrıca mahremiyet konusu var bu olayın içinde. Bütün otobüs çocuğun mahrem bölgesini izliyor. Anne bir özür bile demiyor ya da havalandırma rica etmiyor. Siz bilinçli davranmışsınız ama ben bu konudaki annenin bilinçli davrandığını hiç zannetmiyorum ve çevresindekilere verdiği rahatsızlığın zerre bilincinde olmayan biri. Beklenmedik olan şeylere tabi ki tolerans gösterilir ama "çocuğumla her yere giderim insan içinde her şeyi yaparım ben anneyim benim çocuğuma saygı göstereceksiniz" mantığı beni rahatsız ediyor. Yoksa acil durumunuz olsun yardım edelim. Anlatabiliyor muyum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…