Ben kucağımda çocuk kolunda çanta tek kişilik tuvalette alt değiştirecek kadar becerikli değilim.
Kadın kadına yardim edecek bacım. Burada konu açmaktan daha az emek vermiş olurdu yardım etse. Eyvah fena koktu buralar bebişin bezini attiralim şoför beye soyleyelim veya camları açalım mi 2 dk gibi öneriler sunulsaydi. Hava soğuk camlar kapali diye bir dünya yok. 1 dk açık kalsa sorun çözülürdü yani.. öffff çok sıkıcılarHah bi de o var, otobuste bebek aglar herkes cık cık cık, ama izbandut gibi herifler bet sesiyle bagir cagir telefonla konusur kimse gik demez...
Hanfendi dünya bebekler ve annelirinin etrafında dönüyor demiyor kimse.. Siz neden buna takıldınız.. İnanın anne olmakla bir ilgisi yok.. Bebek söz konusu neden anlamak istemiyorsunuz..? O çocuk altında kakası varken ağlardı bu sefer de of bi susmadı dersiniz.. Anneyim ama üdnya benim ve çocuğumun eteafında dönüyor kafasında asla olmadım.. Olmam.. Olamam çünkü.. Ama bebeğin nerde ne yapaxağı belli olmuyır işte.. Mesela otobüs yolculuğu yaparken oğlum küçüktü o zamanlar gülümserken bana birden kusuverdi.. Hazırlıksız yakaladı beni.. Neyse temizledim ettim ama koku var belli.. Muavin parfüm sıktı falan ama olmadı.. Bir sonraki tesiste iki kadın bindi.. Öfff bu ne böyle be vır vır vır zır zır konuştular durdular.. En sonunda dedim ki kusura bakmayın.. Bebeğim bir anda çıkardı ben se anlayamadım dedim.. Ama yol bitene kadar ağladım mahcubiyetten.. Bebek bu.. Bazı şeylere engel olamıyorsunuz..Dünya bebekler ve anneler etrafında dönüyor sanan insanlarımız...
Peki siz bebekle 70 km yol gider misiniz? Ben gitmem mesela. Yani hastaneye olsa de ben olsam daha yakın sağlık ocağına falan götürürüm. 1 saat bebekle gitmek mantık işi değil ve ben konu sahibinin anlatımından pek hastanelik bir durum sezmedim. Mesela şöyle düşünün; bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama o da o kokudan rahatsız olup ağlasa ya da çocuğunuz o mikroptan hasta olsa! Ben otobüste başka çocuklar olsa çok daha fazla kızardım sanırım.Öncelikle Allah kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin...Herkesin araç alacak kadar birikimi olmayabilir ki benim yok mecburiyettende çıkılmış olabilir yola ama en önemlisi ne biliyor musunuz siz hele bi kucağınıza alın yavrunuzu onun bir sıcaklığını sevgisini alın kokusunu içinize çekin emin olun düşünceleriniz değişecektir annelik çok başka bir duygu o anda siz tolerans göstereceğiniz için başkalarına sizde öyle zannediyorsunuz ve bebeğinizin kakası kusmuğu kimsenin gözüne batmaz gibi geliyor
Çok başka bir kafa yapısına sahip oluyorsunuz eskiden kedileri sever geçerdim şimdi sırf sokaktaki kediler için düzenli mama alıp parka döküyorum duygular daha çok ön plana çıkıyor
Mesajinizi okumadim bebeğimin altının pişmesi ve ağlamasını tercih etmem mi saygı oluyor ? Çiş ise problem olmaz ama kaka ise değişirim değişimde mecbur kalincaTam da bu saygısızliktan ve bencillikten bahsetmiştim bir önceki mesajımda
Bende 26 yasindayim 24 yasinda anne oldum ve cumlelerimin hic birinda kadinligin annelikle tamamlandigini soylemedim.sizin bahsettiginzi seyle bu olayin allah askina ne alakasi var.bana iliskisini bi anlatir misiniz.yahu bebek bu bebek napsin yapmasin mi altina hangi utopyada yasiyosunuz.cocuklafin bagirmasina insanlari rahatsiz edecek davranislarda bulunmasina karsiyim diger konularimda bu konuya degindim hatta cokca elestirildim.evet ozgurluk demek baskalarinin ozgurlugunu kisitlamak demek degildir burasi dogru.yalniz burdaki olay bir yaramazlik degildir sizinde anlamadiginiz burasi.egitimde 0-2 yas arasi bebek sayiliyor cocuk degil ayrica altini kirletmek her canlinin istemsuzce yaptigi bi durum.lutfen bana mantikli bi aciklama yapin sizden ozur diliycem.anne napsin sizcehosgorulu olmak icin de illa anne mi olmam lazım:) anne olunca mı insanın soyledikleri deger kazanıyor ya da yaptıkları. anne olunca mı bir kadın tamamlanıyor. ben 24 yasındayım daha anne olmak ıcın erken yasım. bır insanın sadece anneligini bahane ederek belki de kolayca yapabilecekleri seylerde daha da kolaya kacması tembellik etmesi insanları dusunmeden umursamadan her seyı kendilerine mubah gormesi. ne zaman dısarı cıksam kalabalık yere girdigimde kucuk cocukların oldugu yerlerde surekli cocuklar bagırıyor cıglık atıyor. biri uyardıgı zaman da uyaran kisinin ustune gidiyorlar "aa ne ayıp cocuk o cok tatlı laf ediyorsunuz ama cekemiyorsunuz galiba" falan diye.. cok komik yani. yabancıların cocukları neden sessiz sessiz otururken ya da insanları rahatsız etmeden de cocuk olabiliyorken bizim ülkemizde butun cocuklar cıglık cıglıga. dugunlerde bile cogu davetiyeye cocukların alınmayacagı yazarken insanlar pişkin ve yuzsuz bir sekilde cocuklarını getiriyorlar, ortada cocuklar bagırarak kosuyor falan cok saygısızca. demek istedigim bu yani, cocugu var dıye hıcbır kurala uymayan her turlu gorgu kuralını ve toplumsal yasama kurallarını hice sayan insanlar beni rahatsız ediyor. inanın on tane cocugum da olsa bu insanların yaptıgı saygısızlıgı hosgoremeyecegım. bazı seyler sabittir, olay otobuste cocugunun altını acmak degil, en azından actıgı zaman bunu kıyıda kosede yapmaya calısabilirdi (biri fotograf cekebilir video cekebilir, etraf kötü niyetli insan dolu pedofililer kol geziyor) veya yaptıktan sonra cevredeki insanlardan ozur dileyebilirdi. vesaire vesaire...
siz basarılı iyi bir annesiniz o zaman, ne guzel cocugunuzu zaptedebiliyorsunuz isteAslına bakarsanoz evet bazı şeyleri anne olunca daha iyi anlıyorsunuz. Anne olunca tamamlanmıyorsunuz ama daha anlayışlı olabiliyorsunuz :)
Ayrıca yabancıların çocuklarının sessiz sessiz oturduğunu nereden çıkardınız. 2 ay önce Amerikadaydım çocuklar gayette çığlık çığlığaydı :) benim kızım ise gayet usluydu hep olduğu gibi.
Ayy valla bizim için daha da kötü bir durumdu bence.Ya bir defa benim de başıma böyle birşey geldi. Minibüsle 1bucuk saat süren bir yolculuğa çıkmak zorundaydım ve bebeğimi de mecburen yanimda goturecektim. Evden çıkmadan önce o kadar dua ettim Allah'ım nolur minibüste kaka yapmasın diyeoğlanın da biner binmez yapacağı tuttu ben bir yandan düşünüyorum hava soğuk minibüsün kapısı habire açılıp kapanıyor altını acsam el kadar bebek üşüyecek acmazsam kesinlikle pişecek zaten çok hassas yani iki ucu kakali bezli değnek
Neyse Allah'tan yanımdaLezzetliCipetpet vardi. Hayatımda degistigim en hızlı bezdirdi heralde. Kiz ne gündü hatırlıyor musun?
Sonra kirli bezi bir poşete koyup ağzını bağlayıp olabildigince insanlardan uzak tutmaya çalışmistik. O bir buçuk saatlik yolda bir buçuk kilo terledim sanırım
Neyse ben de madalyonun öbür yüzünden olayı anlatmış oldum. Bir daha böyle birseyle karşılaşırsanız bunlari da göz önünde bulundurun derim :)
Tuvalet açıklamasını yaptım yukarıda yaptım.E neden? Uçak otobüs gibi değil ki, tuvalet olur kabin olur. Neden bunu yaptınız mesela?
Çok hoş siz yapmışsınız.Bizimde kucagimizda çocuk kolumuz da çanta vardı ama becerdik. Imkan varken insanlara koku cektirdiniz yani Tebrikler.
2 kişilik tuvalet görmedim ayrıca. Dar olduğundan bahsediyorsaniz merak etmeyin masayı açınca da sigiyorsunuz. Aklınızda bulunsun.
Yara olursa olsun, bize mi sordu yaparken diyorlar, bebeğin altı yara olacak diye kimse bunu çekmek zorunda değil miş.Otobüste böyle bir durumla karşılaşsam son düşüneceğim şey koku olurdu herhalde. Bir şekilde gözlerden ırak o çocuğun altı değişmek zorunda. Otobüste bebek bakım odası olmadığına göre mecbur. E 70 km de az değil çocuğun altı yara olur. Ne yapmalıydı ki?
Ben de sigarasının son nefesini otobüse üfleyen, yazın büyükbaş hayvan gibi kokan tiplerden çok rahatsız oluyorum. Bu konuya da bir el atalım madem hassasiyetlerden söz açılmışken.
Kadın kadına yardim edecek bacım. Burada konu açmaktan daha az emek vermiş olurdu yardım etse. Eyvah fena koktu buralar bebişin bezini attiralim şoför beye soyleyelim veya camları açalım mi 2 dk gibi öneriler sunulsaydi. Hava soğuk camlar kapali diye bir dünya yok. 1 dk açık kalsa sorun çözülürdü yani.. öffff çok sıkıcılar
Oluk oluk kusuyor birisi olsa o an bayılır herhalde ama ben alıştım artık inan misafirlikte elimde poşetle geziyorum kusar diye ama kusarsada yapabilecek hiçbirşeyim yokBenim yiğenimde öyleydi. Anlıyorum sizi. Bende çok korkardım ona bişey olacak kusarken die
Ben de anne adayıyım. Onu belirteyim. Yapacağımız şey; araba almak ve onu kullanmayı öğrenmek. Ha diyelim ki araba bozuldu ve otobüs kullanmak zorunda kaldık; bir kere o kadar küçük bebekle o kadar uzun yola çıkılmaz. 1 saat yol çok fazla. Bebeğin altı evden çıkmadan temizlenir ve gerçekten çok kirlenene kadar değiştirilmez yani ben değiştirmem. Bebek çok çok çok rahatsız olursa belki çevredekilerden izin alınıp yapılabilir ya da özür dilenebilir ama yine söylüyorum sanırım değiştirmezdim ya da yol üstünde kafe avm falan varsa hem daha rahat hem daha güvenilir bence.
70 dakikada hiçbir çocuk pişik olmaz 1,5 yaşında ise hele merak etmeyin benimde çpcuğum olacak inssnları bok kokusuna boğarak asla öyle bir pislik yapmam okadar da büyük konuşuyorumÇocuğunuz var mı bilmiyorum ama benim 3.5 yaşında bir kızım var. Wc ye götürürüm yapar 2 dk sonra kakam geldi der. Götürürüm gene yapar. Yada sorarım yok der 5 dk sonra başlar çişim geldi demeye. Yani belki yaptırmıştır tuvaletini ama gene gelmiştir. Çok önyargılıyoz.
Bayanın yaptığı hiçte garip değil. Ben kızım tamamen çişini tutmayı öğrenene kadar yanımda lazımlıkla yola çıktım. Evet otobüs değildi kendi arabanızdı ama öyle ha deyince duracak yer bulamıyorduk. Ne yapalım altına mı yapsın.
Pişik oldunuz mu hiç ?
Peki siz bebekle 70 km yol gider misiniz? Ben gitmem mesela. Yani hastaneye olsa de ben olsam daha yakın sağlık ocağına falan götürürüm. 1 saat bebekle gitmek mantık işi değil ve ben konu sahibinin anlatımından pek hastanelik bir durum sezmedim. Mesela şöyle düşünün; bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama o da o kokudan rahatsız olup ağlasa ya da çocuğunuz o mikroptan hasta olsa! Ben otobüste başka çocuklar olsa çok daha fazla kızardım sanırım.
Pardon burda neyden bahsediyoruz anliyosunuz dimi.bebek altina yapmis ne yapsin allah askina bu kadar dunyaya at gozlukleriyle bakmayin.dilerim en kisa zamanda anne olursunuz ve bu yazdiklarimizi hatirlarsiniz.Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. En ufacık bir şeyde ama ben onnoyommmmmm. Bobogommmmm vorrrrrrrrr. Horkos bono soygo doyocokkkkkk. Tamamen saçmalık. Sanki herkes onların bebeklerine hasta ve onları el üstünde tutmak zorunda. Yabancılar daha anlayışlılar evet çünkü anne olanların burnu laf dağında değil!
Tuvalet açıklamasını yaptım yukarıda yaptım.
Çok hoş siz yapmışsınız.
Ben insanları biraz anlayışa biraz empatiye davet ediyorum.
Zaten zor durumda olan anneyi birde etrafın zor durumda bırakmasının anlamı yok.
Evet çocuğunuz ciddi bir problemi varsa yakındaki sağlık ocağına gidersiniz..! Hiçbir çocuk sağlık ocağındaki doktora muayene ettirilmez bence.. Çocuk apayrı ve zor bir branştır.. Yanlış tedavi gereksiz ilaç alması söz konusu.. Bu zamana kadar oğlumu hiç sağlık ocağındaki doktora götürmedim.. Allah aşkına neden bu kadar ön yargılısınız..? Gerçekten anne olmadan asla anlamayacaksınız... 1 saatlik yola çıkmam mesela diyorsunuz ya çıkarsınız.. Emin olun çıkarsınız..Peki siz bebekle 70 km yol gider misiniz? Ben gitmem mesela. Yani hastaneye olsa de ben olsam daha yakın sağlık ocağına falan götürürüm. 1 saat bebekle gitmek mantık işi değil ve ben konu sahibinin anlatımından pek hastanelik bir durum sezmedim. Mesela şöyle düşünün; bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama o da o kokudan rahatsız olup ağlasa ya da çocuğunuz o mikroptan hasta olsa! Ben otobüste başka çocuklar olsa çok daha fazla kızardım sanırım.
Çocuğun aniden kusmasıyla kaka yapması aynı şey mi sizce? Kaka yapacağı belli bir şey zaten, tahmin edilebilir kolaylıkla. Ayrıca mahremiyet konusu var bu olayın içinde. Bütün otobüs çocuğun mahrem bölgesini izliyor. Anne bir özür bile demiyor ya da havalandırma rica etmiyor. Siz bilinçli davranmışsınız ama ben bu konudaki annenin bilinçli davrandığını hiç zannetmiyorum ve çevresindekilere verdiği rahatsızlığın zerre bilincinde olmayan biri. Beklenmedik olan şeylere tabi ki tolerans gösterilir ama "çocuğumla her yere giderim insan içinde her şeyi yaparım ben anneyim benim çocuğuma saygı göstereceksiniz" mantığı beni rahatsız ediyor. Yoksa acil durumunuz olsun yardım edelim. Anlatabiliyor muyumHanfendi dünya bebekler ve annelirinin etrafında dönüyor demiyor kimse.. Siz neden buna takıldınız.. İnanın anne olmakla bir ilgisi yok.. Bebek söz konusu neden anlamak istemiyorsunuz..? O çocuk altında kakası varken ağlardı bu sefer de of bi susmadı dersiniz.. Anneyim ama üdnya benim ve çocuğumun eteafında dönüyor kafasında asla olmadım.. Olmam.. Olamam çünkü.. Ama bebeğin nerde ne yapaxağı belli olmuyır işte.. Mesela otobüs yolculuğu yaparken oğlum küçüktü o zamanlar gülümserken bana birden kusuverdi.. Hazırlıksız yakaladı beni.. Neyse temizledim ettim ama koku var belli.. Muavin parfüm sıktı falan ama olmadı.. Bir sonraki tesiste iki kadın bindi.. Öfff bu ne böyle be vır vır vır zır zır konuştular durdular.. En sonunda dedim ki kusura bakmayın.. Bebeğim bir anda çıkardı ben se anlayamadım dedim.. Ama yol bitene kadar ağladım mahcubiyetten.. Bebek bu.. Bazı şeylere engel olamıyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?