- 11 Ocak 2017
- 523
- 129
- 103
Bebekli anneye toplumsal baskıyı daha kolay kurabileceklerini sanıyorlar ama işin rengi öyle değil ben uyaranlara daha çok kızıyorum açıkçası çünkü kimse anne olmadan önce bebek bezi değiştirmek veya kusmuk peşinde koşmak zorunda kalmıyor.Hah bi de o var, otobuste bebek aglar herkes cık cık cık, ama izbandut gibi herifler bet sesiyle bagir cagir telefonla konusur kimse gik demez...
sanmam. kış bile olsa soguk da olsa; bebek için kısa süreli soğuk havalar cok faydalı. bol oksijenli missss gibi... bilirdi sanırım..Emin ol o kadın; "Bebeğim hasta olur cam açılmasın" derdi
Hasta bebeği 1 saatlik yola götürmek sizce mantıklı mı? Bence değil. Sağlık ocağı yok mu? Ya da daha yakın sağlık ocağı ve evet 1 saatlik yola keyfi olarak gitmeyin bence. Ben otobüs yolculuğunda mutlu olan bir anne ve çocuk görmedim. İlla hasteneye gidilmesi gerekiyorsa ben paraya kıyıp taksi tutardım sanırım. En azından bir kereliğine. Hem daha çabuk gidersiniz hem de rahat. Herkes mutlu olur böylelikle.Araba almaya gücü yetmeyenler ne yapmalı. Bir bebek ortalama 2 yaşına kadar bezli oluyor 2 yıl 1 saatlik yola gitmeyelimmi? Ben ilçede oturuyorum hastane 1 saat uzağımda gitmeyimmi? Alternatif insanlat müsaade isteyip altını değiştirip havalandırmayı rica etmek ve ilk fırsatta poklu bezden kurtulmak
Pisik olmazda anne oldugunda anlayacaksin o bebek o yolu o halde nasi gidecek ya elbisesine atarsa cani yanacak.bu kadar buyuk konusmayin70 dakikada hiçbir çocuk pişik olmaz 1,5 yaşında ise hele merak etmeyin benimde çpcuğum olacak inssnları bok kokusuna boğarak asla öyle bir pislik yapmam okadar da büyük konuşuyorum
Yol mu tutuyor, öyle değilse normal zamanlarda da kusuyorsa alerjisi olabilir mi? Benim oğlum da alerjik bir bebekti anne sütü alırken dahi belli gıdalardan uzak durmuştum çok kusuyordu; bir de aşılar da alerjik çocukları daha kötü etkiliyor aklınızda bulunsun, en azından 2 yaş sonrasını beklemek gerekiyor.Oluk oluk kusuyor birisi olsa o an bayılır herhalde ama ben alıştım artık inan misafirlikte elimde poşetle geziyorum kusar diye ama kusarsada yapabilecek hiçbirşeyim yok
70 dakikada hiçbir çocuk pişik olmaz 1,5 yaşında ise hele merak etmeyin benimde çpcuğum olacak inssnları bok kokusuna boğarak asla öyle bir pislik yapmam okadar da büyük konuşuyorum
Cok biliyorsun sen cok rahatsizsan taksi tut git ne o otobusu mu kapattin.bebegimin altini bende aldim otobuste kimse yoktu tabi o ayri da kalabalik da olsa yine alirim.bebegimin kakasindan cisinden size ne ya.inseydin otobusten tutan mi vardi.su kustaha bak ya utanmaz kimsin sen be hossssttt derler adama az yede kendine bir jip tut asalak.haspam rahatsiz olmus o bebegin bo......bezini kafana firlatmak vardi ya.burdami otuyorsun otobuste otseydin ya gozun yemedimi kafana cantayi yerdin.tika burnunu hayir sen bebek olmadin dimi bu yasinda ciktin ananin biyerinden.
Anne degilsin insallah olmazsin da ne anlarsin o bebek aglayacak alti pis kendini yirtacak ben milleti dusunucemmm yok daha neler...altina bez bagla sonra si....... ve oyle bekle bakalim dayanabiliyomusun.
Sen bence ozel jipine bin emi bundan sonra otobuste ne isin var senin.bebek senden kiymetli anladinmi GERIZEKALI
Ekleme:cok sinirlendim asla bu kadar seviyesiz degilim ama sozkonusu o masum yavrular sa boyle salaklara sayip dokmek sevaptir.o annelerde seni cekmek zorunda degil anladinmi DENGESIZ!!!
Bir zahmet size ayrılan bölgeyi kullanıp insanları rahatsız etmeyin. Sonra burada gelip acıtasyon yapıyorsunuz komik oluyor.Tuvalet açıklamasını yaptım yukarıda yaptım.
Çok hoş siz yapmışsınız.
Ben insanları biraz anlayışa biraz empatiye davet ediyorum.
Zaten zor durumda olan anneyi birde etrafın zor durumda bırakmasının anlamı yok.
Ben her hafta gidiyorum ve cok mutluyuz kizimla cok sukur ne kimseye rahatsizlik verdik nede biz rahatsiz olduk.utanmasalar anneler eve kapansin diyecekler.k.bakmayin ilerde cocuklarimiz hayata pembe gozluklerle degil hayati yasayarak ogrensinler diye onlari hayata katiyoruz.sizinkiler olunca cam fanusta saklarsinizHasta bebeği 1 saatlik yola götürmek sizce mantıklı mı? Bence değil. Sağlık ocağı yok mu? Ya da daha yakın sağlık ocağı ve evet 1 saatlik yola keyfi olarak gitmeyin bence. Ben otobüs yolculuğunda mutlu olan bir anne ve çocuk görmedim. İlla hasteneye gidilmesi gerekiyorsa ben paraya kıyıp taksi tutardım sanırım. En azından bir kereliğine. Hem daha çabuk gidersiniz hem de rahat. Herkes mutlu olur böylelikle.
Yok artık, hangi anne bunu der Türkiye'de? Herkes çok bilinçli zaten dimisanmam. kış bile olsa soguk da olsa; bebek için kısa süreli soğuk havalar cok faydalı. bol oksijenli missss gibi... bilirdi sanırım..
Aynen öyle bir de bilmeyenler var sanırım bebegin altını açmasaydı annesi, ortalık lavanta kokmayacakti yine ayni koku olacakti
hosgorulu degilsiniz, anne olmadıgınız ıcın anlamadınız vs diyerek anlamak icin anne olmam gerektigini belirttiniz. bu bahsettigim olay su, aileler o kadar sorumsuz ve cahil ki cocuklarını saldım cayıra mevlam kayıra diye sokaklarda kalabalık yerlerde bagırtıyorlar insanları rahatsız ediyorlar ve aileler laf etmiyor cunku onlar cocuk ve biri bir sey dedigi zaman hemen saldırıyorlar ben anneyim o kucuk cocuk anlamaz bırakın bagırsın vs diyorlar. halbuki cocuklarına toplum icinde insanları rahatsız etmeyecek davranıslarda bulunması gerektiklerini anlatabilirler cocuklarına erken yasta bu terbiyeyi verebilirler. ama bunu yapmaktansa kolaya kacıp cocuk o, bagırır tabii bilmem ne diye küstahca yanıtlar veriyorlar. cocugun altına yapmasına bır sey demedim tabii ki bebek o iradesi mi var allah askına, benim demek istedigim sey su, insanlar o kadar alısmıs ki tembellige, asla bir isi baskaları icin de kolaylastırmayı dusunmuyorlar, asla baskalarını rahatsız etmeyeyim diyerek davranmıyorlar, mesela o kadın cocugunun altını degistirdikten sonra cevredekilere ozur dilerim cocugum altına yaptı degistirmek zorunda kaldım rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın deseydi hıcbır sorun kalmazdı bence. biri kalkıp orada o kadına bir sey dese hemen ama bebek o ben bir anneyim cocugumu dusunuyorum tabii ki acacagım vs diyerek saldırması daha muhtemeldi. cunku toplumda bu daha yaygın, herkes "ben anneyim yeaaa diyerek" yaptıklarına kılıf uyduruyorlar. vermek istedigim ornek cocuklardan tamamen bagımsız, yaramaz olması veya altını kirletmesi vs degil yani, ailelerin sorumsuzlugu. burada elbet bir sey yapamaz kadın cocuk sonucta altına yapabilir ama orada bir kusura bakmayın lutfen demesi olayın boyutunu tamamen degistirebilirdi. insanlar o kadar alısmıs ki yaptıklarının mazur gorulmesine, asla cevredekileri dusunmuyorlar bu yuzden.Bende 26 yasindayim 24 yasinda anne oldum ve cumlelerimin hic birinda kadinligin annelikle tamamlandigini soylemedim.sizin bahsettiginzi seyle bu olayin allah askina ne alakasi var.bana iliskisini bi anlatir misiniz.yahu bebek bu bebek napsin yapmasin mi altina hangi utopyada yasiyosunuz.cocuklafin bagirmasina insanlari rahatsiz edecek davranislarda bulunmasina karsiyim diger konularimda bu konuya degindim hatta cokca elestirildim.evet ozgurluk demek baskalarinin ozgurlugunu kisitlamak demek degildir burasi dogru.yalniz burdaki olay bir yaramazlik degildir sizinde anlamadiginiz burasi.egitimde 0-2 yas arasi bebek sayiliyor cocuk degil ayrica altini kirletmek her canlinin istemsuzce yaptigi bi durum.lutfen bana mantikli bi aciklama yapin sizden ozur diliycem.anne napsin sizce
Bir kişiyle daha mahkemelik olmayalım bence. 30 yaşındayım zaten o yüzden bu kadar detaylı düşünüyorum sanırım. Bebek doğmadan önce her şartı sağlamak mı daha mantıklı yoksa böyle şeylerle uğraşmak mı? Siz seçin. Ya bebek dünyaya getirecekseniz öncelikle siz onun rahatını düşüneceksiniz başkası değil. Bunu anlamak çok mu zor?Sen kac yaşındasın merak ettim hamilelik anneligi anlamana yetmemis sanirim. çocuk çocuk bebeği olanın araba almasını bekliyorsun hangi mantikla herkesin durumu iyi olacak diye birsey yok belki ailesine gidiyor belki bir isi var herkes ozgur arkadasim. Yok bebegin gitu pissin dersen sen zaten anne olamazsin ok
Sizi şu meaajınızda daha iyi anladım diyebilirim.. Haklı yanlarınız elbette var.. Fakat inanın çocuğun kakasını yapıp yapamayacağını anlayamıyorsunuz:) belli bir zamanı yok çünkü.. Altını değiştiriyorsunuz iki dakka sonra ıkına ıkına kaka yapıyor.. Bilemiyorsunuz işte:)Çocuğun aniden kusmasıyla kaka yapması aynı şey mi sizce? Kaka yapacağı belli bir şey zaten, tahmin edilebilir kolaylıkla. Ayrıca mahremiyet konusu var bu olayın içinde. Bütün otobüs çocuğun mahrem bölgesini izliyor. Anne bir özür bile demiyor ya da havalandırma rica etmiyor. Siz bilinçli davranmışsınız ama ben bu konudaki annenin bilinçli davrandığını hiç zannetmiyorum ve çevresindekilere verdiği rahatsızlığın zerre bilincinde olmayan biri. Beklenmedik olan şeylere tabi ki tolerans gösterilir ama "çocuğumla her yere giderim insan içinde her şeyi yaparım ben anneyim benim çocuğuma saygı göstereceksiniz" mantığı beni rahatsız ediyor. Yoksa acil durumunuz olsun yardım edelim. Anlatabiliyor muyum
Para yok diyoruz hala paranla dövüyosun bizi taksi tutupHasta bebeği 1 saatlik yola götürmek sizce mantıklı mı? Bence değil. Sağlık ocağı yok mu? Ya da daha yakın sağlık ocağı ve evet 1 saatlik yola keyfi olarak gitmeyin bence. Ben otobüs yolculuğunda mutlu olan bir anne ve çocuk görmedim. İlla hasteneye gidilmesi gerekiyorsa ben paraya kıyıp taksi tutardım sanırım. En azından bir kereliğine. Hem daha çabuk gidersiniz hem de rahat. Herkes mutlu olur böylelikle.
Hanımefendi bunu nereden çıkardınız acıtasyon ne alakaBir zahmet size ayrılan bölgeyi kullanıp insanları rahatsız etmeyin. Sonra burada gelip acıtasyon yapıyorsunuz komik oluyor.
kesinlikle öyle. her lafın basında ama o bir anne. böyle diye diye seyma subasını basımıza tac yaptılarYazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. En ufacık bir şeyde ama ben onnoyommmmmm. Bobogommmmm vorrrrrrrrr. Horkos bono soygo doyocokkkkkk. Tamamen saçmalık. Sanki herkes onların bebeklerine hasta ve onları el üstünde tutmak zorunda. Yabancılar daha anlayışlılar evet çünkü anne olanların burnu laf dağında değil!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?