- 5 Ocak 2016
- 701
- 1.593
- 113
bu kadar sallamasyon olamazÇocuğun aniden kusmasıyla kaka yapması aynı şey mi sizce? Kaka yapacağı belli bir şey zaten, tahmin edilebilir kolaylıkla. Ayrıca mahremiyet konusu var bu olayın içinde. Bütün otobüs çocuğun mahrem bölgesini izliyor. Anne bir özür bile demiyor ya da havalandırma rica etmiyor. Siz bilinçli davranmışsınız ama ben bu konudaki annenin bilinçli davrandığını hiç zannetmiyorum ve çevresindekilere verdiği rahatsızlığın zerre bilincinde olmayan biri. Beklenmedik olan şeylere tabi ki tolerans gösterilir ama "çocuğumla her yere giderim insan içinde her şeyi yaparım ben anneyim benim çocuğuma saygı göstereceksiniz" mantığı beni rahatsız ediyor. Yoksa acil durumunuz olsun yardım edelim. Anlatabiliyor muyum
Kokluyorum ve eminim kokluyoruz :) neden takip etmeyelim ki? İç güdüsel birşey bu.Buraya 70 dakka kakasıyla mı dursun diyen anneler sanki her dakka çocuğunuzun totosunu koklayıp takip edip anında altını alıyomuş gibi konuşuyosunuz
Ben açıkca söyleyeyim 70 km lik yolu keyfim için bebekle asla gitmem o kadar güvenim yok kendime konudaki kadın ne amaçla çıkmış ise çıkmış yola o noktadan sonra bebeğinin ağlamasından tutunda kakasına kadar hiçbir hareketini kontrol edemez evet pervasız olabilir özür dilememişte olabilir ama orda her ne olursa bir masum sabi söz konusu görmezden gelmek bize hiçbirşey kaybettirmez bize travma yaşatacak bir durum değilPeki siz bebekle 70 km yol gider misiniz? Ben gitmem mesela. Yani hastaneye olsa de ben olsam daha yakın sağlık ocağına falan götürürüm. 1 saat bebekle gitmek mantık işi değil ve ben konu sahibinin anlatımından pek hastanelik bir durum sezmedim. Mesela şöyle düşünün; bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama o da o kokudan rahatsız olup ağlasa ya da çocuğunuz o mikroptan hasta olsa! Ben otobüste başka çocuklar olsa çok daha fazla kızardım sanırım.
Ben açıklama yapmaya çalışmayacağım çünkü bakış açımız aynı değil.Empati yaptığım için yorum yaptım zaten
Bir kişiyle daha mahkemelik olmayalım bence. 30 yaşındayım zaten o yüzden bu kadar detaylı düşünüyorum sanırım. Bebek doğmadan önce her şartı sağlamak mı daha mantıklı yoksa böyle şeylerle uğraşmak mı? Siz seçin. Ya bebek dünyaya getirecekseniz öncelikle siz onun rahatını düşüneceksiniz başkası değil. Bunu anlamak çok mu zor?
Yara olursa olsun, bize mi sordu yaparken diyorlar, bebeğin altı yara olacak diye kimse bunu çekmek zorunda değil miş.
Siz avukat oldugunuza emin misiniz ben anlatamiyorum heralde burdaki olaydan bahsediyoruz.siz gidip ayni seyleri isitip isitip soyluyorsunuz.ben sizin dediklerinize katiliyorum da konunun sizin anlattiklariyla bi alakasi yok.anne ozgurluk pesinde mi sizce.bebegin alti kirlendi nerde ozgurluk lutfen konuyla baglantiyi kurmaya calisinhosgorulu degilsiniz, anne olmadıgınız ıcın anlamadınız vs diyerek anlamak icin anne olmam gerektigini belirttiniz. bu bahsettigim olay su, aileler o kadar sorumsuz ve cahil ki cocuklarını saldım cayıra mevlam kayıra diye sokaklarda kalabalık yerlerde bagırtıyorlar insanları rahatsız ediyorlar ve aileler laf etmiyor cunku onlar cocuk ve biri bir sey dedigi zaman hemen saldırıyorlar ben anneyim o kucuk cocuk anlamaz bırakın bagırsın vs diyorlar. halbuki cocuklarına toplum icinde insanları rahatsız etmeyecek davranıslarda bulunması gerektiklerini anlatabilirler cocuklarına erken yasta bu terbiyeyi verebilirler. ama bunu yapmaktansa kolaya kacıp cocuk o, bagırır tabii bilmem ne diye küstahca yanıtlar veriyorlar. cocugun altına yapmasına bır sey demedim tabii ki bebek o iradesi mi var allah askına, benim demek istedigim sey su, insanlar o kadar alısmıs ki tembellige, asla bir isi baskaları icin de kolaylastırmayı dusunmuyorlar, asla baskalarını rahatsız etmeyeyim diyerek davranmıyorlar, mesela o kadın cocugunun altını degistirdikten sonra cevredekilere ozur dilerim cocugum altına yaptı degistirmek zorunda kaldım rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın deseydi hıcbır sorun kalmazdı bence. biri kalkıp orada o kadına bir sey dese hemen ama bebek o ben bir anneyim cocugumu dusunuyorum tabii ki acacagım vs diyerek saldırması daha muhtemeldi. cunku toplumda bu daha yaygın, herkes "ben anneyim yeaaa diyerek" yaptıklarına kılıf uyduruyorlar. vermek istedigim ornek cocuklardan tamamen bagımsız, yaramaz olması veya altını kirletmesi vs degil yani, ailelerin sorumsuzlugu. burada elbet bir sey yapamaz kadın cocuk sonucta altına yapabilir ama orada bir kusura bakmayın lutfen demesi olayın boyutunu tamamen degistirebilirdi. insanlar o kadar alısmıs ki yaptıklarının mazur gorulmesine, asla cevredekileri dusunmuyorlar bu yuzden.
Kadına şiddet mibu kadar sallamasyon olamazne olacakmış ne olacakmış, bebeğin kaka yapacağı belliymiş bilmediğiniz konularda konuşmayın cidden de!bebek kusar da, işer de, kaka da yapar, ve bunların zamanını kestiremezsiniz hiçbir anneden de nostrodamusluk beklemeyin, gerçekçi olmakta fayda var. Anne etmiyorsa siz rica edin havalandırma için. Annenin hatasına odaklanıp çözüme hiç odaklanmamak da ayrı bir kadına şiddet!
Hanımefendi hosteslerden bebeğin altını değiştirmek için müsait biyer talep etmediniz. Ettiniz mi? Onlar yer göstermedi mi? Hadi wc çok küçüktü bunu anlarım, ama başka hiç bir yol denemeden hiç araştırmadan nasıl kendinizi aklıyorsunuz?Tramvay ve metrobüsler ter kokusundan geçilmiyor.
Üzeri leş gibi sigara kokan insanlar toplu taşımada cirit atıyor.
Ortalık yerde geğiren insanlar ve ağız kokuları
Hergün bu insanlarla yolculuk ediyoruz.
Ama henüz dışkılama kontrolü olmayan bir bebeğin kaka kokusuna tahammül edemedik.
Anne değiştirse kabahat değiştirmese gene kabahat.
Her dakika totosundamı geziyosunuz işe dalıyosunuz yemek yapıyosunuz 1,5 yaşında çocuğun hep mi arkasındasınız ben sanmıyorum her seferinde yapar yapmaz herkesin hemen alt değiştirdiğini bisürü anne tanıyırum evin işi var sonuçta hep yanınızda olmuyorki çocuğunuzKokluyorum ve eminim kokluyoruz :) neden takip etmeyelim ki? İç güdüsel birşey bu.
Valla inanın tam da bunu yapıyorum.Buraya 70 dakka kakasıyla mı dursun diyen anneler sanki her dakka çocuğunuzun totosunu koklayıp takip edip anında altını alıyomuş gibi konuşuyosunuz
Tekrarlıyorum, bilmediğiniz konularda konuşmayın yani paçalarınızdan akıyor cahilliğiniz, bilgisizliğiniz. Gerek yok. Not: bebeklerde yemeğe göre olmuyor.Kadına şiddet miAhahahaha
Bir bebeğin kaka yapıp yapmayacağı belli olmaz mı cidden? Siz kendi kaka saatlerinizi bilmez misiniz mesela? Yemeğe göre olmuyor mu bu işlem genelde? Tövbe tövbe ya, bu mu gerçekçilik? Ha tabi bu ülkedeki gerçeklerde anneler kutsaldır, gerisi ölsün
Hiç doktora götürmedim ilk olarak 3 aylıkken bronşiolit olmuştu o zaman başlamıştı kusması daha sonra bitti sonraları midesini üşüttüğü için kustu şimdi 1 yaşında ve huy edindi sanırım ağlıyor kusuyor gülüyor kusuyor öksürüyor kusuyor bugünde parmak basmış kusmuş şaştım kaldımYol mu tutuyor, öyle değilse normal zamanlarda da kusuyorsa alerjisi olabilir mi? Benim oğlum da alerjik bir bebekti anne sütü alırken dahi belli gıdalardan uzak durmuştum çok kusuyordu; bir de aşılar da alerjik çocukları daha kötü etkiliyor aklınızda bulunsun, en azından 2 yaş sonrasını beklemek gerekiyor.
yok artık yaa bu nasıl bir uslup. diyecek bir sey bulamıyorum cok ayıpCok biliyorsun sen cok rahatsizsan taksi tut git ne o otobusu mu kapattin.bebegimin altini bende aldim otobuste kimse yoktu tabi o ayri da kalabalik da olsa yine alirim.bebegimin kakasindan cisinden size ne ya.inseydin otobusten tutan mi vardi.su kustaha bak ya utanmaz kimsin sen be hossssttt derler adama az yede kendine bir jip tut asalak.haspam rahatsiz olmus o bebegin bo......bezini kafana firlatmak vardi ya.burdami otuyorsun otobuste otseydin ya gozun yemedimi kafana cantayi yerdin.tika burnunu hayir sen bebek olmadin dimi bu yasinda ciktin ananin biyerinden.
Anne degilsin insallah olmazsin da ne anlarsin o bebek aglayacak alti pis kendini yirtacak ben milleti dusunucemmm yok daha neler...altina bez bagla sonra si....... ve oyle bekle bakalim dayanabiliyomusun.
Sen bence ozel jipine bin emi bundan sonra otobuste ne isin var senin.bebek senden kiymetli anladinmi GERIZEKALI
Ekleme:cok sinirlendim asla bu kadar seviyesiz degilim ama sozkonusu o masum yavrular sa boyle salaklara sayip dokmek sevaptir.o annelerde seni cekmek zorunda degil anladinmi DENGESIZ!!!
evet anlatamıyorsunuz ben her seyı acık acık yazdım. neresini anlamadınız? ısıtıp ısıtıp soyleyecek kadar uzun bir muhabbetim de olmadı sizinle yani baskasına yazdıgım seye siz atladınız kusura bakmayın ama. bu arada ben özgürlükle ilgili bir kelime etmedim yukarıda. nerede özgurlukten bahsettigimi alıntılarsanız ben de ona göre acıklama yaparım.Siz avukat oldugunuza emin misiniz ben anlatamiyorum heralde burdaki olaydan bahsediyoruz.siz gidip ayni seyleri isitip isitip soyluyorsunuz.ben sizin dediklerinize katiliyorum da konunun sizin anlattiklariyla bi alakasi yok.anne ozgurluk pesinde mi sizce.bebegin alti kirlendi nerde ozgurluk lutfen konuyla baglantiyi kurmaya calisin
Seninde başına gelsin ozaman bu denemek şimdiKonuş konuş başına gelsin bazı bebelerin cis fazla durunca bile pişik olur kolay gelsin sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?