Toplu tasima araclarinda cocugunun altini acan kadin??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben büyük konuşmuyorum ki asla yapmam etmem diyen sensin bilirsin büyük lime ye büyük konuşma bebeğin olunca anlarsın öyle sistamatik gitmiyor boyle olursa söyle yaparım diyemiyorsun
Valla diyorum çünki Yurt dışında yaşadım az da olsa medeni inssnların toplu taşımada nasıl davrandığını gördüm kesinlikle Türkiyedeki yapılan davranışlarla yakından uzaktan alakası yok insanın önce etrafındakilere saygısı olmalı sonra kendine oldu gazım geldi tutamadım yapayım ses çıkıuo ama yapacak bişey yok karnım ağrıdı midem kötü geyireyim sesli sesli çocuğum altına yaptı ki 1,5 yaşında çocuk büyük insan dışkısı artık istediğim yerde alırım otobüste havalandırma kısıtlı millet kusabilir ama sorun yok çpcuğum rahat etsin
Sadece Türklerde var bu mantık neden biliyomusunjz kimsenin kimseye saygısı yok çünki

Eeee? Tüm bebeklerin kaka saatini biliyorum mu demişim burada? Annesi tahmin edebilir demek istedim. Ben kendi vaktimi tahmin edebiliyorum aşağı yukarı, ne saçma şeyler yazıyorum ya öz metni neden anlayamıyorsunuz.

Offffff kaka saatleri derken dakikası dakikasına değil tabi ki, ortalama olarak işte. Ne kadar uzattınız şu saat mevzusunu, aşağı yukarı tahmin edemiyor musunuz yani siz
Edemiyorum valla bazen körolasıca saatlerce oturuyorum gelmiyor bazende beni uykudan uyandırıyor tekrar tebrik ediyorum

Esimin ailesiyle 30 km uzaklikta oturuyoruz saat basi otobusleri var ben bebegim oldugundan beri okadar israrlarina baski yapmalarina nolacak ya bin gel demelerine ragmen bir kere otobuse binipte gitmedim cesaret edemedim benim kizim cok huysuz cok gazli ve surekli kusan bir bebek kusarsa yada aglamaya baslarda susturamazsam insanlar rahatsiz olursa diye bir kere gitmisligim yoktur otobusle bir yere. Bu konudada bebegin kaka yapmasi sorun degil yapabilir bebek bu sonucta burda sorun annenin umursamaz ve simarik tavrinda özür dileyebilirdi cami acalim bezi atalim diyebilirdi. Bir de burdaki anneler sanki bebeklerinin altini surekli degistiriyor diyenler olmus emin olun bebegimin altini saat basi kontrol ettigim cok olmustur ama bebek bu yani belli olmuyor. Daha bugun kizim kaka yapmis altini temizledim pis bezini atmaya kalkar kalkmaz kizim tekrar kaka yapmaya başladı

Ay bu konuyu okuyunca yıllar önce yaptığım uzun bir yolculuk aklıma geldi Bursadan Erzuruma gidiyorduk otobüste sürekli burnumuzun dibinde kokular vardı Mola yerlerinde resmen yeniden doğuyorduk mutluluktan Taa 17 saatlik yolculuğun sonuna doğru fark ettik ki arka koltugumuzdaki kadın çocuğun kirli bezlerini çıkarıp çıkarıp üstünkörü posetleyip yere bırakıyormuş yani bizim altımıza Hanımefendi mola yerlerinde inip çöpe atma zahmetine bile girmiyormuş

Bana yazmamışsınız ama alıntıladım; kayıtsız kalamadım:

Emin olun maksimum 10 dakika içinde çocuğumun altını değiştiriyorum.
Doğduğu andan beridir böyle. 10 dakika dediğim de yeni yeni 10 dk.
İnanmayabilirsiniz, yaptığının hemen ardından alıyorum.

Merak ederseniz nedenlerini de söyleyeyim:
1)Cildi hassas, anasına çekmiş, ıslak mendil markası değiştirsem bile kızarır cildi.
2)Kakasını yaparken ağlar, 8 aylıktan beridir kendini kasar, zor yapar. Habersiz kalma imkanım olmadığı gibi koklamama bile gerek yok.

Konuya ilk yorumum "İnsanlar çekmek zorunda değil, ama bebek de öyle bir saat bekleyemez, artık şoföre mi denir, ne yapılır insanlar az bekleyiverir, çok arada bir konu, bilemedim" tarzındaydı.
Toplu taşıma kullanmıyorum, hususi aracımdan başka araca bindirmedim çocuğumu. Biliyorum ki benim gösterebileceğim hoşgörüyü herkesten bekleyemem, maalesef herkeste o yok.

Buyurun, demek varmış 10 dk içinde değiştiren. Altını çizeyim: İstisnasız
Çocuklar ve anneleri konusunda bolca genelleyip keskin konuşmasak ne güzel olacak.

Eeee? Tüm bebeklerin kaka saatini biliyorum mu demişim burada? Annesi tahmin edebilir demek istedim. Ben kendi vaktimi tahmin edebiliyorum aşağı yukarı, ne saçma şeyler yazıyorum ya öz metni neden anlayamıyorsunuz.
Her çocuk farklıdır
Mıdesı bagırsagı mukoza yapısı farklıdır
Bunun bır saatı yoktur
Sallayıp sallayıp çemkirmeyın emi

Edemiyorum valla bazen körolasıca saatlerce oturuyorum gelmiyor bazende beni uykudan uyandırıyor tekrar tebrik ediyorum
Gün boyu yapmazsanız uykudan uyandırır, katı besin az aldıysanız uzun süre gelmez filan bunları şuan kafama göre sallıyorum da, bunun da vardır bir numarası. Teşekkürler, sağlıklı olduğum için mutluyum

Eğer kaka saatlerinizi biliyorsanız helal olsun vallahi haklı çıkmak için bu kadar da yükselmeyin yahu
Kızım 26 aylık hala kaka saatlerini bilmiyorum ciddiyim

Ya da şey yapalım bundan sonra uçak ve otobüs biletlerin muhtemel kaka yapma saatlerine almayalım.

Ya kusarsa ona nasıl önlem alacağız ya hirde yanımdakinin üzerine kusarsa

Giotin nerede

Şehirler arası yolculuksa ve mola yerine daha vakit varsa örtü yardımıyla ben de parfüm, kolanya sıkarak altını değişirdim zira hemen değişilmezse bebek pişik olur kimsenin düşünceside umrumda olmazdı.

Son düzenleme:
Aferin size ozaman tebrik ediyorum yılın anne adayı için rozet vermek gerek sanırım şu durumda

Size aciklama yapardim ama yolculukta altina kaka yapmasin diye kizimi uyarmaya gidiyorum.kimseleri rahatsiz etmeyelim.bebekte olsa tutacak artik mecbur!!!!!
bence de yapmayın, daha önce hic bu kadar düşük iq lu biriyle diyaloga girmemistim. yazdıklarımın hıcbır yerınde cocugun tuvaletini tutmasına dair bir sey yazmamısken, özgürlük kelimesi gecmemisken güdümlenmis bir sekilde bana saldırdınız, Türkçe algılamanızın kıt oldugunu söyleseydiniz baştan keşke bosuna sizin gibi biriyle muhattap olmazdım. alabiliyorsanız yardım alın bence.

nee siz hemen bebek yapmalısınız sizinki doğar doğmaz konusurda valla bak kakasınıda der acıktımda der bez bıle baglamak istemez dişi cıkarken sorun yasamaz hasta olmaz ishal olmaz vs evet anneler kutsal gerisi ölsün

Bizimki de 2. ay aşılarından sonra kusma ishal sebebiyle doktora gittiğimizde öğrendik, besin alerjisi de sebep olabiliyormuş bunlara. Yumurta, inek sütü gibi gıdaları dikkatli tüketmek gerekiyor, proteinler alerji sebebi genelde. Besin alerjisi olan çocuklar aşılara da tepki verebiliyor, yan etkileri ağır olabiliyor. Bence kustuğu zaman yediklerine dikkat edin birşey rahatsız etmiş olabilir mi diye, çünkü fışkırır tarzda kusuyordu oğlumda ve alerjik gıdaları kestikten sonra yavaş yavaş düzeldi. Test de yaptırabilirsiniz tabi ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…