Ben huy edinmiştir diye üzerinde durmadım alıştım çünkü günde 2-3 kere kusuyor sadece mama içtiğinde de kusuyorBizimki de 2. ay aşılarından sonra kusma ishal sebebiyle doktora gittiğimizde öğrendik, besin alerjisi de sebep olabiliyormuş bunlara. Yumurta, inek sütü gibi gıdaları dikkatli tüketmek gerekiyor, proteinler alerji sebebi genelde. Besin alerjisi olan çocuklar aşılara da tepki verebiliyor, yan etkileri ağır olabiliyor. Bence kustuğu zaman yediklerine dikkat edin birşey rahatsız etmiş olabilir mi diye, çünkü fışkırır tarzda kusuyordu oğlumda ve alerjik gıdaları kestikten sonra yavaş yavaş düzeldi. Test de yaptırabilirsiniz tabi ki.
Lütfen mümkünse öyle yapın o kokuyu çekmek zorunda değilizÇocukların totolarina tıpa da takabiliriz
K.bakmayin sizinle laf dalasina girecek kadar dusemem.kendinizi nerede goruyorsunuz bilmiyorum ama size son kez aciklayayim.onceki mesajlarinizda anneler cocuklarinin rahati icin baskalarinin ozgurlugunu kisitliyor yazdiniz.eger hafiza guclugunuz yoksa yada geriye ket vurma gibi bi durumunuz varsa acip msjlardan bakabilirsiniz.bende zaten neden kakadan bahsetmediginizi sorguladim cunki konu bebegin akka yapmasiydi.ayrica kimin zekasinin nasi oldugu kurdugu cumlelerden belli oluyor.kendinizi ifade etmek yerine hakarete basvurmussunuz.tipik bir savunma mekanizmasi ornegi hayatinizda basarilar.kendinize bir iyilik yapin ve avukatligi birakin.zira yetistirdigim ogrencilerin sizinle tesadufen de olsa ayni meslekte olmasini istemembence de yapmayın, daha önce hic bu kadar düşük iq lu biriyle diyaloga girmemistim. yazdıklarımın hıcbır yerınde cocugun tuvaletini tutmasına dair bir sey yazmamısken, özgürlük kelimesi gecmemisken güdümlenmis bir sekilde bana saldırdınız, Türkçe algılamanızın kıt oldugunu söyleseydiniz baştan keşke bosuna sizin gibi biriyle muhattap olmazdım. alabiliyorsanız yardım alın bence.
Sende kusarsan ben durmadan kusarım haberin olsunGel birlikte binelim otobüse
Cidden de haklısınız. Paçalarından cahillik ve bilgisizlik akan, anne önlem alsaydı diye kadına sorun gözüyle bakıp kendisi çözüm üretmeyen ve kadına şiddetin dik alasını kendisi yapan, illa anne olması gerekmese de deneyim sahibi olmayan, bir bebeğin yarattığı stres ortamını idare etme konusunda en ufak bir bilgisi olmayanlar gelmiş ahkam kesiyor. Hele hele Ayy biz milletin piremsess Bebişlerinin kaka kokusunu mu çekicez sorununa 70 dk yola taksi tutun diye ortalama aylık geliri 10 bin İsviçre frankı falan sananlar var.bu eleştirenler de öğrencilerimin yaşında sanırım. ergen tripleri okuyorum resmen.. inanamıyorum. hayretler içindeyim. daha da bu konuya yazmayacağım cok sinirlendim..
1. si anneleri el üstünde tutmak zorunda tabi ki değilsiniz..
2.si annelere saygı gösterin kısmı, anne olanın simarikligi ile alakalı değil..
BEBEK LAFTAN ANLAMAYACAGİ İCİN,
BAKİMA MUHTAC OLDUGU İCİN,
BİRAZ KAKANİ TUT DEMEK NEDİR BİLMEDİFİ İCİN,
AGLAMA İNSANLAR RAHATSİZ OLUYOR DİYEMEDİGİ İCİN....bla bla blaa..
inanin anneler kan ter su içinde kalıyor. onlar yolda giderken bile çığlık çığlığa ağlasa aman kizim sus kizim tamam yavrum deyip resmen o sırada başkalarını düşünüyor anne..! inanın hiçbir anne bu durumdan memnun değil..
bence anne olmadan konuşan bu konuda boş konuşuyor.. deneyimledeginiz konuların profesörü kesildiniz başımıza. surada sayfalar dolusu bebek kakasi konuşuluyor. biz de bunun normalitesini anlatmaya calisiyoruz. pesss arkadaşım.. kocaman öküz kadar adamlarin gazını ağzının kokusunu kociş diye icinize cekerken, hic kusura bakmayin da bebeğin yaptığı gayet masum kaliyor yaninda.
ne desem boş.
ayy cidden içim şişti. Kabız da olsa ishal de olsa, bunların hiçbiri de olmasa farketmez, bebeklerin sindirim sistemi yetişkinler gibi değildir.Tamam hanımefendi, kabız olmayan bir bebeğin ortalama kaka yapacağı saatleri annesi bilemez. Siz haklısınızdır. Ben de kadına şiddet uyguluyorum. Camı açmak istesek o anne "açmayın bebeğim hasta olur" demez mesela. Tabi canım.
Oha dedim içimden. Cidden. Dünyanın çivisi çıkmış.O da birsey mi. Minibuste ayakta gidiyorum. Icerisi adam kayniyo. Kadinin biri 2 yaslarindaki cocugunu emzirdi. Hem de saklayarak degil.
Memesini cikardi ortaya. Cocuk sakur sukur emdi. Sonra da digerini. Bildiginiz kadinin ustu komple acikti. Adamlar utandi resmen kadina arkasini döndü.
Cok kotu bir goruntuydu. Inene kadar bir daha o tarafa bakmadim.
Oraya kadar inemiyorum, kusura bakmayın.
İyi forumlar.
Biz tıpa takmayalımda siz çantanızda mandal taşıyın burnunuz için lazım olabilirLütfen mümkünse öyle yapın o kokuyu çekmek zorunda değiliz
Ben de gitmem mesela. Hastane falan olursa giderim. O durumda da taksi tutarım. Bir kereliğine paraya kıyarım. Burada kızılan şey annenin pervasızlığı zaten. Belki özür falan dilese konu sahibi farklı davranırdı. Ya da izin alsa farklı olurdu. Ben benden izin alan birini görsem daha farklı davranırım. En kızdığım şeylerden biri otobüste sormadan koltukları yatırmaları ama izin istediklerinde abartmamak kaydıyla daha toleranslı oluyorum. Kedim var. Araba bozuldu, aşıya götürmem gerekti. Taksiyle gittim. Çünkü milletin bakışını ıvırını zıvırını çekmek istemedim. Ha onlarda kediye katlanmak zorunda değil. Korkan olur, alerjisi olan olur kedi rahatsız olur... olur da olur yani. O yüzden benim çözümüm öyle oldu.Ben açıkca söyleyeyim 70 km lik yolu keyfim için bebekle asla gitmem o kadar güvenim yok kendime konudaki kadın ne amaçla çıkmış ise çıkmış yola o noktadan sonra bebeğinin ağlamasından tutunda kakasına kadar hiçbir hareketini kontrol edemez evet pervasız olabilir özür dilememişte olabilir ama orda her ne olursa bir masum sabi söz konusu görmezden gelmek bize hiçbirşey kaybettirmez bize travma yaşatacak bir durum değil
Farkındayım senin gibilerin fazla olduğunu belki azda olsa görgü aşılarız insanlara diye uğraşıyoruz ama nafile
Hepimiz Türküz de işteYok canım sen yurt dışı avrupa görmüş insansin nafile güzelim nafile önce çocuk türküm anayım
bence de yapmayın, daha önce hic bu kadar düşük iq lu biriyle diyaloga girmemistim. yazdıklarımın hıcbır yerınde cocugun tuvaletini tutmasına dair bir sey yazmamısken, özgürlük kelimesi gecmemisken güdümlenmis bir sekilde bana saldırdınız, Türkçe algılamanızın kıt oldugunu söyleseydiniz baştan keşke bosuna sizin gibi biriyle muhattap olmazdım. alabiliyorsanız yardım alın bence.
kesinlikle katılıyorum. ben de aynı sekilde bu soylediklerinizle paralel seyler yazdım ama öyle cevaplar geldi ki sok olmakla kalmadım gercekten bu ulkenın gelecegi icin endise duydum.Valla diyorum çünki Yurt dışında yaşadım az da olsa medeni inssnların toplu taşımada nasıl davrandığını gördüm kesinlikle Türkiyedeki yapılan davranışlarla yakından uzaktan alakası yok insanın önce etrafındakilere saygısı olmalı sonra kendine oldu gazım geldi tutamadım yapayım ses çıkıuo ama yapacak bişey yok karnım ağrıdı midem kötü geyireyim sesli sesli çocuğum altına yaptı ki 1,5 yaşında çocuk büyük insan dışkısı artık istediğim yerde alırım otobüste havalandırma kısıtlı millet kusabilir ama sorun yok çpcuğum rahat etsin
Sadece Türklerde var bu mantık neden biliyomusunjz kimsenin kimseye saygısı yok çünki
Bir bebeğin sindirim sistemini araştırıp öğrenmeye hiç ihtiyacım olmadı. Öğrenmek zorunda mıyım? Kendi sistemime benzetmişim, hata olabilir. Yine de o anne bebeğinin kakasını yapabileceğini tahmin eder çünkü her an her yerde yapabilir. Metnimin özü buydu. Buna göre önlem alınması gerektiği. Kusmak ve kaka yapmanın aynı şeyler olmadığıydı.Cidden de haklısınız. Paçalarından cahillik ve bilgisizlik akan, anne önlem alsaydı diye kadına sorun gözüyle bakıp kendisi çözüm üretmeyen ve kofuna şiddetin dik alasını kendisi yapan, illa anne olması gerekmese de deneyim sahibi olmayan, bir bebeğin yarattığı stres ortamını idare etme konusunda en ufak bir bilgisi olmayanlar gelmiş ahkam kesiyor. Hele hele Ayy biz milletin piremsess Bebişlerinin kaka kokusunu mu çekicez sorununa 70 dk yola taksi tutun diye ortalama aylık geliri 10 bin İsviçre frankı falan sananlar var.
ayy cidden içim şişti. Kabız da olsa ishal de olsa, bunların hiçbiri de olmasa farketmez, bebeklerin sindirim sistemi yetişkinler gibi değildir.
Bebeklerde sindirim sistemi oldukça hassastır. Bu nedenle her besini sindiremeyebilirler çünkü bu olgunluğa gelmedikleri için ilk 6 ay düzene girebilirler. Ayrıca mama alan bebeklerin sindirim sistemi daha zor bir süreçten oluşmaktadır. Hazır mamaya alışana kadar oldukça sıkıntı çeken bebeklerde bu süreç anne içinde bebek içinde oldukça önemlidir. Kaynak:sindirim.gen.tr
Ahkam kesmek kolay, araştırıp öğrenmek Bilgi sahibi olmak zormuavini çağırıp otobüs havasız kaldı havalandırmayı çalıştırın demeyin sakın e mi! Kadına şarlayın ki kendinizi tatmin etmiş olursunuz. Ama o kadına bir laf ettiğinizde ben ve benim gibiler de sizi yerin dibine sokmak için bekliyor olacak. Hayat böyle işte, havaya gireceğim derken biri havanızı aldırır size.
Tabi ki doktor daha net bilir ama alerji sebebiyle kusuyorsa mamasını da değiştirmenizi isteyecektir, hatta alerjik bebekler için de mama markaları var diye biliyorum. Sürekli kusması gerçekten bebek için de anne için de çok zor ben de oğlumun bebekliğinde yaşadığım için biliyorum, koltuk, halı, kıyafetler nereyi temizleyeceğimi şaşırıyordum. Bir de genzine kaçacak birşey olacak korkusu oluyor, Allah korusun.Ben huy edinmiştir diye üzerinde durmadım alıştım çünkü günde 2-3 kere kusuyor sadece mama içtiğinde de kusuyor
Zorunda değilsiniz, ahkam kesmeyin yeter.basitlikte Nirvana yaptınız tebriklerBir bebeğin sindirim sistemini araştırıp öğrenmeye hiç ihtiyacım olmadı. Öğrenmek zorunda mıyım? Kendi sistemime benzetmişim, hata olabilir. Yine de o anne bebeğinin kakasını yapabileceğini tahmin eder çünkü her an her yerde yapabilir. Metnimin özü buydu. Buna göre önlem alınması gerektiği. Kusmak ve kaka yapmanın aynı şeyler olmadığıydı.
Ha bir de siz beni yerin dibine sokamazsınız, ben size dünyanın katmanlarının kaç tane olduğunu gösteririm. Haddini bil. Ben hatamı da kabul ederim, gerekirse verdiğiniz bilgiden teşekkür de ederim. Ama sizin gibi basit birine onu da yapmam. Siz bu ufak zaferinizin tadını çıkarın. Havanızdan geçilmiyor şuan
Para yok diyoruz hala paranla dövüyosun bizi taksi tutup
1 saatlik hastaneye götürürüm götürdümde ille acil mi olması lazım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?