Toplu tasima araclarinda cocugunun altini acan kadin??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben huy edinmiştir diye üzerinde durmadım alıştım çünkü günde 2-3 kere kusuyor sadece mama içtiğinde de kusuyor

K.bakmayin sizinle laf dalasina girecek kadar dusemem.kendinizi nerede goruyorsunuz bilmiyorum ama size son kez aciklayayim.onceki mesajlarinizda anneler cocuklarinin rahati icin baskalarinin ozgurlugunu kisitliyor yazdiniz.eger hafiza guclugunuz yoksa yada geriye ket vurma gibi bi durumunuz varsa acip msjlardan bakabilirsiniz.bende zaten neden kakadan bahsetmediginizi sorguladim cunki konu bebegin akka yapmasiydi.ayrica kimin zekasinin nasi oldugu kurdugu cumlelerden belli oluyor.kendinizi ifade etmek yerine hakarete basvurmussunuz.tipik bir savunma mekanizmasi ornegi hayatinizda basarilar.kendinize bir iyilik yapin ve avukatligi birakin.zira yetistirdigim ogrencilerin sizinle tesadufen de olsa ayni meslekte olmasini istemem

Cidden de haklısınız. Paçalarından cahillik ve bilgisizlik akan, anne önlem alsaydı diye kadına sorun gözüyle bakıp kendisi çözüm üretmeyen ve kadına şiddetin dik alasını kendisi yapan, illa anne olması gerekmese de deneyim sahibi olmayan, bir bebeğin yarattığı stres ortamını idare etme konusunda en ufak bir bilgisi olmayanlar gelmiş ahkam kesiyor. Hele hele Ayy biz milletin piremsess Bebişlerinin kaka kokusunu mu çekicez sorununa 70 dk yola taksi tutun diye ortalama aylık geliri 10 bin İsviçre frankı falan sananlar var.
ayy cidden içim şişti. Kabız da olsa ishal de olsa, bunların hiçbiri de olmasa farketmez, bebeklerin sindirim sistemi yetişkinler gibi değildir.

Bebeklerde sindirim sistemi oldukça hassastır. Bu nedenle her besini sindiremeyebilirler çünkü bu olgunluğa gelmedikleri için ilk 6 ay düzene giremeyebilir . Ayrıca mama alan bebeklerin sindirim sistemi daha zor bir süreçten oluşmaktadır. Hazır mamaya alışana kadar oldukça sıkıntı çeken bebeklerde bu süreç anne içinde bebek içinde oldukça önemlidir. Kaynak:sindirim.gen.tr

Ahkam kesmek kolay, araştırıp öğrenmek Bilgi sahibi olmak zor muavini çağırıp otobüs havasız kaldı havalandırmayı çalıştırın demeyin sakın e mi! Kadına şarlayın ki kendinizi tatmin etmiş olursunuz. Ama o kadına bir laf ettiğinizde ben ve benim gibiler de sizi yerin dibine sokmak için bekliyor olacak. Hayat böyle işte, havaya gireceğim derken biri havanızı aldırır size.

Oha dedim içimden. Cidden. Dünyanın çivisi çıkmış.

Ben de gitmem mesela. Hastane falan olursa giderim. O durumda da taksi tutarım. Bir kereliğine paraya kıyarım. Burada kızılan şey annenin pervasızlığı zaten. Belki özür falan dilese konu sahibi farklı davranırdı. Ya da izin alsa farklı olurdu. Ben benden izin alan birini görsem daha farklı davranırım. En kızdığım şeylerden biri otobüste sormadan koltukları yatırmaları ama izin istediklerinde abartmamak kaydıyla daha toleranslı oluyorum. Kedim var. Araba bozuldu, aşıya götürmem gerekti. Taksiyle gittim. Çünkü milletin bakışını ıvırını zıvırını çekmek istemedim. Ha onlarda kediye katlanmak zorunda değil. Korkan olur, alerjisi olan olur kedi rahatsız olur... olur da olur yani. O yüzden benim çözümüm öyle oldu.

Mune

kesinlikle katılıyorum. ben de aynı sekilde bu soylediklerinizle paralel seyler yazdım ama öyle cevaplar geldi ki sok olmakla kalmadım gercekten bu ulkenın gelecegi icin endise duydum.
türkiyede ne zaman avm ye girsem her yer cocuk cıglıgı ve merdivende solu tıkayan insan dolu. cunku neden, insanların kendisinden baskasına saygısı yok ki cocugunu da saygılı yetistirsin. aman bana ne cocuk bu bagırır eglensin oynasın bana ne baskasından rahatsız oluyorsa gelmesin diyecek. hemen cocugunun arkasına sıgınma, benim cocugum var yeaaa bebek bu aglar yeaaa savunması cunku zor geliyor insana cocugunu terbiye etmek ya da toplum icinde yasama terbiyesini edebini adabını asılamak. insanlar o kadar saygısız ve toplum icinde yasama kültüründen yoksun ki, cocukları da aynı sekilde yetisiyor. biz kucukken sitenın havuzuna gittigimiz zaman suya atlamamıza bile babam kızardı, insanlar ıslanır uzananlara su sıcrar diye. bu konuda cocuk tabii ki bebek tuvaletini mi tutacak tutamaz evet ama bunu cok zor durumda kalıp degistiriyorsa sayet anne, etrafındakilerden ozur dileyebilir, kusura bakmayın rahatsızlık verdim dese burada konu sahibi gelip sikayet etmezdi. bunu kimse sorun etmezdi. ama turkiyede insanlar o kadar saygısız ki, herkes kendisine insanların sonsuz musamaha gostermesini beklerken kendileri de cevreye karsı bir o kadar tahammulsuz. biri bir sey yese "bebegim kaka yaptı seni mi dusunucem be" gibi saygısız bir cevap alması an meselesi cunku herkes bu kalitede artık. saygısız olmak marifet olmus, cunku insanlar kendini dusunmeyi, kendine deger vermeyı baskalarının hakkına saygı göstermeme olarak algılayacak kadar sığ ve cahil maalesef.

Son düzenleme:
Bir bebeğin sindirim sistemini araştırıp öğrenmeye hiç ihtiyacım olmadı. Öğrenmek zorunda mıyım? Kendi sistemime benzetmişim, hata olabilir. Yine de o anne bebeğinin kakasını yapabileceğini tahmin eder çünkü her an her yerde yapabilir. Metnimin özü buydu. Buna göre önlem alınması gerektiği. Kusmak ve kaka yapmanın aynı şeyler olmadığıydı.
Ha bir de siz beni yerin dibine sokamazsınız, ben size dünyanın katmanlarının kaç tane olduğunu gösteririm. Haddini bil. Ben hatamı da kabul ederim, gerekirse verdiğiniz bilgiden teşekkür de ederim. Ama sizin gibi basit birine onu da yapmam. Siz bu ufak zaferinizin tadını çıkarın. Havanızdan geçilmiyor şuan

Ben huy edinmiştir diye üzerinde durmadım alıştım çünkü günde 2-3 kere kusuyor sadece mama içtiğinde de kusuyor
Tabi ki doktor daha net bilir ama alerji sebebiyle kusuyorsa mamasını da değiştirmenizi isteyecektir, hatta alerjik bebekler için de mama markaları var diye biliyorum. Sürekli kusması gerçekten bebek için de anne için de çok zor ben de oğlumun bebekliğinde yaşadığım için biliyorum, koltuk, halı, kıyafetler nereyi temizleyeceğimi şaşırıyordum. Bir de genzine kaçacak birşey olacak korkusu oluyor, Allah korusun.

Zorunda değilsiniz, ahkam kesmeyin yeter.basitlikte Nirvana yaptınız tebrikler

Hanımefendi Ağaoğlu ile akrabalığım yok benim de. 1 saatlik hastaneye götürürsünüz de benim gerçekten mantığım almıyor. O bebek sıkılmıyor mu? Hasta bir de. Hastayken ben 30 yaşında halimle değil 1 saat 5 dk mesafeye gidemiyorum. Yerimden kalkamıyorum. Ha çocuğun durumu acil değil ama bir sorun olduğunu düşünüyorsunuz ya da kontrole gideceksiniz yine de sıkılır. Ben 1 saat yok gittiğimde sıkılıyorum ki kitap olur yanımda hep ya da tel olur. Bence çocuğu da işkence.
Para yok diyoruz hala paranla dövüyosun bizi taksi tutup
1 saatlik hastaneye götürürüm götürdümde ille acil mi olması lazım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…