Toplu tasima araclarinda cocugunun altini acan kadin??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nasıl bir önlem mesela şimdiden öğreneyim öyle bir durumda işe yarar

Hayır ben şunu kastettim; bebek çok hastayken ben 1 saatlik yola otobüsle gitmem. Neden? Birincisi çocuk zaten rahatsız ve huzursuz ve daha da huzursuz olacak. İkincisi, daha çok mikrop kapabilir. Ben 30 yaşındaki halimle hasta olduğum zaman 5 dk dayanamıyorum. Eşim grip oldu o da uzağa gidemedi. En azından biraz kendini toparladıktan sonra gidilmeli bence. Otobüsle keyfi olarak bir saatlik bir yere gider miyim? O stresi çekmem istemem sanırım.

Sizin bıdık ne için kusuyormuş doktor ne dedi

Şiddetlimi kusuyor
Oglum 5 yasinda.. 3 ayliktan beri kusuyor ama ne kusma.. mamayi kusardi yemek yer kusardi..gulerdi kusardi aglardi ole, kosardi kusardi.. hala ara ara var.. kac senedir nihayet arastirma yaptirdik cunku reddediyordu arastirmayi oglum.. midesi gec hazmediomus yediklerini..bakalim onjn sebebinide bulmaya calisacagiz

Çok samimiyim siz bugün beni çok güldürdünüz Allah sizide güldürsün

Nasil bir onlem mesela?

Allah yardımcınız olsun çocuğada sizede eziyet benimkide öyle ağlıyor kusuyor gülüyor kusuyor daha 1 yaşında

Nasil bir onlem mesela?
Mesela hiç çıkmayın 1 buçuk saatlik otobüs yolculuğuna. Mesela illa çıkacaksanız örtü alın yanınıza ki çocuğunuzu teşhir etmeyin, koku için de bir çözüm bulun. Ya cam açtırın ya da başka bir şey ne bileyim ben mi kafa yorayım. Herkes herkesin bebeğinin kokusunu çekmek zorunda değil üzgünüm keşke otobüslerde bunun için bir çözüm olsa. Çözümü de siz bulacaksınız rahatsız olan kişiler değil
Mesela o bezler aşırı koku yapar, onları kokusuz saklayan poşet gibi bir şeyler görmüştür sanki ama emin değilim. Varsa onlar da kullanılabilir.

Oyle bir durum yok sanirim annenin sorumsuzlugu cunku hemen giristi ve cocugun rahatsizlik belirtiside yoktu
O kokuyu anlatmam imkansiz asiri koktu bir otobus insana ve sofore de yazik en azindan ozur dileyemezmiydi

O kaka bebegin poposunda kalsa nolur biliyor musunuz?
Piser hatta zaten pisigi varsa mantara bile cevirir.'
Cocukta rahatsizlik belirtisi olmamasi normal, arabaya bindi diye etrafi inceleyip unutmustur poposunu.
Ayrica evet yeri geliyor bebekli insanin saci basi dagiliyor, kendisini gevsetmek icin sakiz cigniyor da olabilir, ne var bunda?

Anladım sizi.. Anne adayıyım demişsiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.. Bebek çok hastayken keyfi yolculuk kşmse yapmaz, yapmamalı da haklısınız.. Fakat mesela istanbul gibi bir yerde yaşıyorum.. Gideceğim yere taksi tutarak gidiyorum evet ama bu şartlara herkes sahip olamayabilir.. Ve istanbul gibi bir yerde her yer en az bir saat.. Hele toplu taşıma ile.. Çocuk ciddi hastaysa hele ki beklenmez ki bekleyemezsiniz ve imkanınız yoksa o toplu taşımayla iyi bir devlet hastanesi ya da araştırma hastanesine gitmeye mecbur kalırsınız.. Yani bazen hayat herkesin istediği imkanları sunamayabiliyor.. Biraz anlayış sadece o kadar... Bir anne olarak size durum ne olursa olsun bebeğinizi asla sağlık ocağındaki doktora götürmemenizi tavsiye ederim.. Doktoru küçümsemek haddime değil asla.. Ama 2 yıl bir çocuk doktorunun yanında çalıştım.. Ve çocuk doktorluğunun diğerlerinden farklı olduğunu anladım.. Büyük insan iale hekimine gittiğinde şuram ağrıyo der doktor ilaç verir.. Ama bebek derdini anlatamaz.. Onu uzman bir doktor anlayabilir teşhis koyabilir ve ona göre ilaç verir.. Ateşi çıkar mesela çocuğun ateş düşürücü veriri aile hekimi nedenini araştırmaz.. Anlatabildim umarım..

Ben en basta demişim zaten açması hoş değil diye en bastan dediğimiz gibi örtü örter havalandırır ama değiştirir ayrıca bebeğim var diyede bebeğimi eve tıkamam eski hayatım nasılsa öyle yaşarım herkesin malesef imkanı yok toplu taşıma kullanmak zorunda kalıyor siz hoşgörülü olmazsanız o annede açar aman banane der o zaman oda haklı sonucta sizinle aynı parayı verip bınıyor o otobüse

Benim cocugum olmasa belki sen gibi dusunurdum.. kismen haklisin ama.. yazdim ya iki turlusude zor.. yani ben ilk bebegimle 8 saatlik yolculuga cikmisligim var :) sukur bole birsey gelmedi basima...ortada oyle acilmasi dogru degil ama koku icin yapilacak cok birsey yok bence

Benim ona gösterdiğim hoşgörü onun çok umurunda sanki değil mi? Özür bile dilemiyor, benim hoşgörümle mi ilgileniyor sizce

Önlemler konusunda bilgilendirir misiniz?
Ciddiyim.
8-9 güne iki bebekle uçağa bineceğim ve en son isteyeceğim şey uçakta altlarına yapmaları.
Ne yapabilirim?

Hic boyle birsey gormedim. Kokuyu gectim herkesin icinde bebegin altini acmasi cok sacma.
Sahsen boyle birsey yasasam sesli sekilde yolculardan ozur diler ve soforden 5dk durmasini isterdim.
Cocugum yokken uzun yolculuk yaptigim zamanlar,cocugunun cisi geldi diye otobusu durduran cok gordum.
Bunun ondan hic bir farki yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…