Mesela hiç çıkmayın 1 buçuk saatlik otobüs yolculuğuna. Mesela illa çıkacaksanız örtü alın yanınıza ki çocuğunuzu teşhir etmeyin, koku için de bir çözüm bulun. Ya cam açtırın ya da başka bir şey ne bileyim ben mi kafa yorayım. Herkes herkesin bebeğinin kokusunu çekmek zorunda değil üzgünüm keşke otobüslerde bunun için bir çözüm olsa. Çözümü de siz bulacaksınız rahatsız olan kişiler değil
Mesela o bezler aşırı koku yapar, onları kokusuz saklayan poşet gibi bir şeyler görmüştür sanki ama emin değilim. Varsa onlar da kullanılabilir.
Benim bitmedi de sizin bitti sanırım :) Neyse, sizin tartışmanız da bu kadar olabiliyormuş. Allah bağışlasın iyi geceler :)
Uluslar arasi otobuslerde oluyordu tuvalet.. bencede olmali tuvaletOtobüsler çok sıkıntı. Ben Ankara'ya gitmeye çalıştım 10 saat sürdü ve gerçekten çekilecek gibi değil. Aslında bence otobüslerde wc olmalı. Nasıl olur bilmiyorum da ihtiyaç gerçekten. Her yere uçak yok ama otobüs var.
Peki siz bebekle 70 km yol gider misiniz? Ben gitmem mesela. Yani hastaneye olsa de ben olsam daha yakın sağlık ocağına falan götürürüm. 1 saat bebekle gitmek mantık işi değil ve ben konu sahibinin anlatımından pek hastanelik bir durum sezmedim. Mesela şöyle düşünün; bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama o da o kokudan rahatsız olup ağlasa ya da çocuğunuz o mikroptan hasta olsa! Ben otobüste başka çocuklar olsa çok daha fazla kızardım sanırım.
Var canim ucakta alt degistirne yeri.. benim oglum durdu durdu ucak inecek vakit yapmisti degistirmistim ordan biliyorum :)Wc ye yakın yerden yer alın bence. Çok ciddiyim. Bir de uçakta sanki alt değiştirme yeri var? Yok mu?
cocuk yaptıysa degistirecek mecbur bir sekilde sonucta o sekilde kalması kız cocuguysa bile dediginiz gibi cok tehlikeli ama anne bunu benim bebegim var herkes cekecek tavrıyla degil de yaptıktan sonra cevredekilerden ozur dilese, kusura bakmayın rahatsızlık verdim ama acmak durumundaydım acil durum bebek malum vs dese kimse bunu sorun etmez bence. bu konudaki asıl problem, yani bu kkda acılan su yorum yaptıgımız konudaki, anne olanlar benim cocugumun seyını (tuvaletini, bagırmasını, aglamasını, kusmasını vs) herkes cekmek zorunda cunku o bebek cunku o cocuk kimse bir sey diyemez dusuncesinde olması. halbuki yaptıktan sonra bır kusura bakmayın lutfen demek o kadar zor degil. ama insanlar hurra oyle bir yazmıs ki bebek kaka yaptıysa ortalıkta acıp herkesi öldürmek zorunda. benim de kopegim var bir gun otoparkta durup dururken kaka yaptı hemen temizledim topladım o sırada ıceri giren arabadan da kırk kere ozur diledim. kopek bu nereden bılecek kuralları yapar tabıı herkes bunu cekmek zorunda diye yolu kapasam toplamasam asıl o zaman problem. sonucta iradeesi olmayan canlılar ve biz sorumluluklarını alıyoruz..Napsin peki anne?
Biraksin 1 saat pissin mi poposu bebegin?
Hele ki kiz cocugu kakali birakmak ne kadar tehlikeli biliyor musunuz?
Bi mantar oldu mu bitti, cik isin icinden cikabilirsen.
Cocugu otobusun tavanina atip bezini degistirecek hali yok kadinin, mecbur acilacak o alt.
Sonra 3 dk cam acilsa bu sogukta koku moku kalmaz zaten.
o kadının canını okumaya kalksanız otobüste ilk önce ben sizin canınızı okurumşaka mısınız cidden de sizin otobüste o kadının Canını okumanıza izin vereceklerini mi sanıyorsunuz aaa ne kadar da haklı iyi ki uyardı ve böylece bebek kakası kokusu çekmedik diye. kadının hatasından daha büyük bir hata varsa o da kadını herkesin içinde rencide etmektir.
Ama siz sabahtan beri bütün yazdıklarınızı daha sonra teker teker açıklayarak tekrar yazıyorsunuz yanlış anlaşıldığınızdan bahsediyorsunuz e sizde biraz daha yoruma kapalı şekilde ifade edin kendiniziArkadaşım önceki yoruma bakarsan "hoşgörülü olmazsanız o anne de açar" demiş, ben de hoşgörüm çok mu umurunda sanki dedim, benim hoşgörüme bağlı değil ki bu iş.. Burada yoruma açık ne var?
Evet, okudum sonradan.Ben engellenebilir mi dedim laflarımı saçma sapan çevirmeyin artık
Önlem alınabilir dedim mesela birden fazla poşet alıp bezi sıkıca kapatmak, çocuk teşhir olmasın diye örtü kullanmak, cam açmak vs vs bunlar 1 buçuk saatlik otobüs yolculuğu içindi, yukarıda da yazdım. Zahmet ederseniz okursunuz.
Anne oldu diye bir çok şeyi göze almış olmuyor mu? Hayatını değiştirmiyor mu?Dediklerinizin bir çoğu doğru aslında.
Misafir gittiğim evde bile kıvranıyorum çocuğu değiştirecek olduğumda
Alt açma örtüsü vardır. Değiştirdiğim yere Zarar vermesin diye, kimsenin yanında da değiştirmemeye çalışıyorum, ama değiştirmek zorunda kalsam üstünü nasıl kapatırdım bilmiyorum.
Çantamda minik çöp poşetleri yada buzdolabı poşeti bulundurur, gittiğim evde dahil bebek bezini bırakmam. Uygun bir yer varsa atarım, yoksa bir kaç kat poşetler, çantaya atar giderken atarım.
Değiştirdiğim odayı havalandırırım.
Ama herkes aynı hassaslıkta davranır mı?
Zor.
Ama burada sizi eleştirdiğim nokta yolculuğa çıkmasaydı demek.
Çıkacak. Çıkmalı. Anne oldu diye kadını hayattan soyutlayalım mı şimdi?
Hava çok soğuk da olabilir yalnız. İnsanlar 1 buçuk saat donarak gitmeye de mecbur değil. Nereden baksanız zor bir konu.Evet, okudum sonradan.
Ama anlamadığım sadece anneyi eleştirmeniz.
Yahu bir otobüs insanın aklına gelmemiş mi cam açmak?
Diyelim kadın zır cahil. Hiç bir şey bilmiyor.
Yahu bindiğiniz otobüs b.k koksa bir cam açabilir miyiz demez misiniz?
Yada şu bezi uygun bir yerde atsak?
Teklifini yapmaz mısınız?
Sanki herkesin dili tutulmuş.
Anlamıyorum anneyi eleştirmek yerine, iletişimden Kaçmasakta hem koku şle boğuşmasak hem anneye dogruyu tatlı bir dille anlatsak?
Kadın 70 dk kokuyu çekip buraya dert yanacağına, olayı yönetseymiş, problem bile olmazmış.
Sadece kaka saati konusunda yanlış anlaşılma oldu, abartmasak?Ama siz sabahtan beri bütün yazdıklarınızı daha sonra teker teker açıklayarak tekrar yazıyorsunuz yanlış anlaşıldığınızdan bahsediyorsunuz e sizde biraz daha yoruma kapalı şekilde ifade edin kendinizi
Mm huggjitfvj
Sen cok cok buyuk konuşuyorsun. Bebegin olacakmis. Eminim bu basligi hatirlayacaksin.
cocuk yaptıysa degistirecek mecbur bir sekilde sonucta o sekilde kalması kız cocuguysa bile dediginiz gibi cok tehlikeli ama anne bunu benim bebegim var herkes cekecek tavrıyla degil de yaptıktan sonra cevredekilerden ozur dilese, kusura bakmayın rahatsızlık verdim ama acmak durumundaydım acil durum bebek malum vs dese kimse bunu sorun etmez bence. bu konudaki asıl problem, yani bu kkda acılan su yorum yaptıgımız konudaki, anne olanlar benim cocugumun seyını (tuvaletini, bagırmasını, aglamasını, kusmasını vs) herkes cekmek zorunda cunku o bebek cunku o cocuk kimse bir sey diyemez dusuncesinde olması. halbuki yaptıktan sonra bır kusura bakmayın lutfen demek o kadar zor degil. ama insanlar hurra oyle bir yazmıs ki bebek kaka yaptıysa ortalıkta acıp herkesi öldürmek zorunda. benim de kopegim var bir gun otoparkta durup dururken kaka yaptı hemen temizledim topladım o sırada ıceri giren arabadan da kırk kere ozur diledim. kopek bu nereden bılecek kuralları yapar tabıı herkes bunu cekmek zorunda diye yolu kapasam toplamasam asıl o zaman problem. sonucta iradeesi olmayan canlılar ve biz sorumluluklarını alıyoruz..
Hah işte bahsettiğim önlemlerden biri.Tabi kusura bakmayin demek incelik olur, kimsede neden actin zaten demez.
Bende bikac kere acmak zorunda kaldim ve yanimda parfumlu posetler vardi, bezi icine koyunca kokmayan cinsten,o sekilde kamufle ettim.
Cocuk bu iste..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?