Toplu tasima araclarinda cocugunun altini acan kadin??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dediklerinizin bir çoğu doğru aslında.
Misafir gittiğim evde bile kıvranıyorum çocuğu değiştirecek olduğumda
Alt açma örtüsü vardır. Değiştirdiğim yere Zarar vermesin diye, kimsenin yanında da değiştirmemeye çalışıyorum, ama değiştirmek zorunda kalsam üstünü nasıl kapatırdım bilmiyorum.
Çantamda minik çöp poşetleri yada buzdolabı poşeti bulundurur, gittiğim evde dahil bebek bezini bırakmam. Uygun bir yer varsa atarım, yoksa bir kaç kat poşetler, çantaya atar giderken atarım.
Değiştirdiğim odayı havalandırırım.
Ama herkes aynı hassaslıkta davranır mı?
Zor.
Ama burada sizi eleştirdiğim nokta yolculuğa çıkmasaydı demek.
Çıkacak. Çıkmalı. Anne oldu diye kadını hayattan soyutlayalım mı şimdi?

Altini acmasin diyenlerin ya cocugu yok ya da cocuklari varsa da toplu tasimayi kullanmiyorlar.. Belki daha da kotusu cocugu b.k icinde kalmis umurlarinda degil.
Herhalde anne cocugu havaya kaldirip takla attirip gostere gostere almamistir altini.
Biraz gercekci olunsa keske

Uluslar arasi otobuslerde oluyordu tuvalet.. bencede olmali tuvalet

Mm huggjitfvj

Sen cok cok buyuk konuşuyorsun. Bebegin olacakmis. Eminim bu basligi hatirlayacaksin.

Bilemiyorum hic basima gelmedi gordugumde tepki veremezdim sanirim zor bir durum gercekten illa acmak zorunda kalsam şofore bildirir biraz zaman ister copu disari atardim benimkilerin her an kusma durumu oldugundan cebimde cantamda hep posetim islak mendilim olur

cocuk yaptıysa degistirecek mecbur bir sekilde sonucta o sekilde kalması kız cocuguysa bile dediginiz gibi cok tehlikeli ama anne bunu benim bebegim var herkes cekecek tavrıyla degil de yaptıktan sonra cevredekilerden ozur dilese, kusura bakmayın rahatsızlık verdim ama acmak durumundaydım acil durum bebek malum vs dese kimse bunu sorun etmez bence. bu konudaki asıl problem, yani bu kkda acılan su yorum yaptıgımız konudaki, anne olanlar benim cocugumun seyını (tuvaletini, bagırmasını, aglamasını, kusmasını vs) herkes cekmek zorunda cunku o bebek cunku o cocuk kimse bir sey diyemez dusuncesinde olması. halbuki yaptıktan sonra bır kusura bakmayın lutfen demek o kadar zor degil. ama insanlar hurra oyle bir yazmıs ki bebek kaka yaptıysa ortalıkta acıp herkesi öldürmek zorunda. benim de kopegim var bir gun otoparkta durup dururken kaka yaptı hemen temizledim topladım o sırada ıceri giren arabadan da kırk kere ozur diledim. kopek bu nereden bılecek kuralları yapar tabıı herkes bunu cekmek zorunda diye yolu kapasam toplamasam asıl o zaman problem. sonucta iradeesi olmayan canlılar ve biz sorumluluklarını alıyoruz..

Yok o yazdığım tamamen farklı bir şeydi. Yani benim orada kastettiğim konuda geçen şahsiyet değildi. Farklı bir mesaja cevap verdim.Yoksa sen bebeğin altını değiştirdi diye saçını başını yolmazdım ama rahatsız olsam uyarırdım. Saygı çerçevesinde amaaaaaa karşıdakinden ters tepki görürsem geri adım atmam. Atmayayım da müsadenizle.

Ama siz sabahtan beri bütün yazdıklarınızı daha sonra teker teker açıklayarak tekrar yazıyorsunuz yanlış anlaşıldığınızdan bahsediyorsunuz e sizde biraz daha yoruma kapalı şekilde ifade edin kendinizi

belediye otobüsünde mi değiştirmiş kadın çocuğun altını
normal diyenler yarın başka bir konuda bebeğin mahremiyeti söz konusuysa aslan kesilirler ya neyse..
belediye otobüsü dediğin sürekli var. uygun bir yerde değiştirip binilir.

4saatlık bır yolda çocuğum ateşli ve ishaldi yaşadığımız yere hastaneye gıdıyorduk küçük bir tatil beldesınden maalesef o yolda açtım bezını yoksa çocuk mahvolurdu. Durdurmam mümkün degıldi otobüsü zaten.hatasız demiyorum anne ama çocuk söz konusu olunca caresız kalınabılıyor. İnse soğukta ınemez tekrar bekleyemez otobüsü, sofore söyleyıp çöpe atabilirdi..

Evet, okudum sonradan.
Ama anlamadığım sadece anneyi eleştirmeniz.
Yahu bir otobüs insanın aklına gelmemiş mi cam açmak?
Diyelim kadın zır cahil. Hiç bir şey bilmiyor.
Yahu bindiğiniz otobüs b.k koksa bir cam açabilir miyiz demez misiniz?
Yada şu bezi uygun bir yerde atsak?
Teklifini yapmaz mısınız?
Sanki herkesin dili tutulmuş.

Anlamıyorum anneyi eleştirmek yerine, iletişimden Kaçmasakta hem koku şle boğuşmasak hem anneye dogruyu tatlı bir dille anlatsak?

Kadın 70 dk kokuyu çekip buraya dert yanacağına, olayı yönetseymiş, problem bile olmazmış.

Anne oldu diye bir çok şeyi göze almış olmuyor mu? Hayatını değiştirmiyor mu?
Sokağa çıksın da, 1 buçuk saatlik otobüs yolculuğuna bebeğiyle birlikte mi gitmek zorunda?
Dediğim gibi "illa çıkacaksa" yani hastaneye vs gidecekse belli hassasiyetleri göstermesi gerek.
Kaka yapmak öngörülebilir bir şey. Bunun için hazırlıklı olmak da çok mu zor çok mu imkansız anlamadım.
Keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa

Bebeğimin altını ben misafiri geçtim , babasının yanında bile açmıyorum . Herhalde mecbur kaldı anne ama Orada keşke anneye yardım edip örtü falan açsaymış birileri, yada anne yardım isteseymiş . Bebeğin altı tabiki temizlenmeli ama ulu orta hoş değil.
Koku konusunun tartışılması çok manasız , bez değiştirilecek ve dışarı atılacak ki kokudan kurtulunsun. Bebeğin poposunda kaldığı sürece değişen tek şey koku ile beraber bebeğin pişik olup rahatsızlıkla ağlamaya başlaması olabilir . Kokuyu poposu ile kamufle edemez yani.
Başıma gelmedi ama gelsin istemeZdim , Benzinlikte dursa bebeği yatırıp bezi değiştirmek için uygun yer büyük ihtimal bulamayabilirdi .
en yakın tesise uğramayı teklif edebilirdi muavine . Eğer otobüs bu tür tesislerden geçiyorsa .
Şehiriçi toplu taşımada olmak daha fena. İnmek zorundasın bir durakta.
Anne olmak evet zor ama çok güzel ya...

Hava çok soğuk da olabilir yalnız. İnsanlar 1 buçuk saat donarak gitmeye de mecbur değil. Nereden baksanız zor bir konu.

Sadece kaka saati konusunda yanlış anlaşılma oldu, abartmasak?

Hayır büyük konuşmuyorum. 1 saat hasta bir bebekle toplu taşımayı göze alamazdım. Hasta değilse de keyfi olarak çocuğu 1 saat yola toplu taşımada götürmezdim. Orada bunu kastettim.
Mm huggjitfvj

Sen cok cok buyuk konuşuyorsun. Bebegin olacakmis. Eminim bu basligi hatirlayacaksin.

Tabi kusura bakmayin demek incelik olur, kimsede neden actin zaten demez.
Bende bikac kere acmak zorunda kaldim ve yanimda parfumlu posetler vardi, bezi icine koyunca kokmayan cinsten,o sekilde kamufle ettim.
Cocuk bu iste..

Tabi kusura bakmayin demek incelik olur, kimsede neden actin zaten demez.
Bende bikac kere acmak zorunda kaldim ve yanimda parfumlu posetler vardi, bezi icine koyunca kokmayan cinsten,o sekilde kamufle ettim.
Cocuk bu iste..
Hah işte bahsettiğim önlemlerden biri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…