Bebeğimin altını ben misafiri geçtim , babasının yanında bile açmıyorum . Herhalde mecbur kaldı anne ama Orada keşke anneye yardım edip örtü falan açsaymış birileri, yada anne yardım isteseymiş . Bebeğin altı tabiki temizlenmeli ama ulu orta hoş değil.
Koku konusunun tartışılması çok manasız , bez değiştirilecek ve dışarı atılacak ki kokudan kurtulunsun. Bebeğin poposunda kaldığı sürece değişen tek şey koku ile beraber bebeğin pişik olup rahatsızlıkla ağlamaya başlaması olabilir . Kokuyu poposu ile kamufle edemez yani.
Başıma gelmedi ama gelsin istemeZdim , Benzinlikte dursa bebeği yatırıp bezi değiştirmek için uygun yer büyük ihtimal bulamayabilirdi .
en yakın tesise uğramayı teklif edebilirdi muavine . Eğer otobüs bu tür tesislerden geçiyorsa .
Şehiriçi toplu taşımada olmak daha fena. İnmek zorundasın bir durakta.
Anne olmak evet zor ama çok güzel ya...
Bence de ya. İhtiyaç.Hayır büyük konuşmuyorum. 1 saat hasta bir bebekle toplu taşımayı göze alamazdım. Hasta değilse de keyfi olarak çocuğu 1 saat yola toplu taşımada götürmezdim. Orada bunu kastettim.
Uluslar arasi otobuslerde oluyordu tuvalet.. bencede olmali tuvalet
Anne oldu diye bir çok şeyi göze almış olmuyor mu? Hayatını değiştirmiyor mu?
Sokağa çıksın da, 1 buçuk saatlik otobüs yolculuğuna bebeğiyle birlikte mi gitmek zorunda?
Dediğim gibi "illa çıkacaksa" yani hastaneye vs gidecekse belli hassasiyetleri göstermesi gerek.
Kaka yapmak öngörülebilir bir şey. Bunun için hazırlıklı olmak da çok mu zor çok mu imkansız anlamadım.
Keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa
Herhalde soğuk diye camı açmak istemedi kimse.Çocuğunuz var mı yada nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum
Ama zaten annelerin bu kadar üstünüze gelme sebebi imkansızlıklar.
İstanbul da yaşıyorum, 2 avm hariç bebek odası kullanamam. Emzirmek yada alt açmak için arabaya inerim. Koşullar insani degil.
Yada adliyeye giderseniz, bebek odası yoktur.
Hastaneye gidersiniz. Yoktur. Olan da aşırı pistir.
Emniyet, okul, çocukla gidilebilecek ve zorunda kalacağınız her yerde eliniz kolunuz bağlanır.
Şimdi anneler orada burada her yerden Kıstırılınca, e siz de önlem alsın, otobüse binmesin derseniz aslında tüm bu yoklukların tepkilerini üstünüze çekersiniz :)
Yoksa 2 çocuğum var 70 dk b.k kokusu ile yolculuk yapmak istemem. Kendime kastım mı var?
Ama önceki mesajımda da yazdım. Konu sahibinin ve diğer yolcuların kendine kastı varmış ki ne cam açmayı ne de bezi atmayı teklif etmişler. Bu bana daha enteresan geliyor mesela.
Yani babasida almiycaksa altini hapi yuttuk ya laBabasının yanında bez değişmenin ne mahsuru var ki? Benim eşim gerektiğinde oğlumun bezini kendi değişiyor. Sonuçta ikimizin çocuğu :)
-20 gördüm en düşük hayat devam ediyor :)Herhalde soğuk diye camı açmak istemedi kimse.
Valla isal kalasi cok kotudur hemen pisik yapar birde normal kaka gibi bile olmuyo.. dogru olani yapmisdin sen bu durumda bence4saatlık bır yolda çocuğum ateşli ve ishaldi yaşadığımız yere hastaneye gıdıyorduk küçük bir tatil beldesınden maalesef o yolda açtım bezını yoksa çocuk mahvolurdu. Durdurmam mümkün degıldi otobüsü zaten.hatasız demiyorum anne ama çocuk söz konusu olunca caresız kalınabılıyor. İnse soğukta ınemez tekrar bekleyemez otobüsü, sofore söyleyıp çöpe atabilirdi..
E işte.-20 gördüm en düşük hayat devam ediyor :)
Az üşüsünler 3-4 dk dan ne olacak ki?
-20 gördüm en düşük hayat devam ediyor :)
Az üşüsünler 3-4 dk dan ne olacak ki?
Yani babasida almiycaksa altini hapi yuttuk ya la
Aferin sizeevet mutluyum dünyaya bir kere geleceğim iki insana laf atayım en tepede benim aman herseyim süper olsun diye kendimi kasmaktansa kafama göre yaşarım
Dediğim gibi, Aralık ayındayız ve camı açmak içerideki kokuya katlanmaktan daha büyük işkence olabilir.Çocuğunuz var mı yada nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum
Ama zaten annelerin bu kadar üstünüze gelme sebebi imkansızlıklar.
İstanbul da yaşıyorum, 2 avm hariç bebek odası kullanamam. Emzirmek yada alt açmak için arabaya inerim. Koşullar insani degil.
Yada adliyeye giderseniz, bebek odası yoktur.
Hastaneye gidersiniz. Yoktur. Olan da aşırı pistir.
Emniyet, okul, çocukla gidilebilecek ve zorunda kalacağınız her yerde eliniz kolunuz bağlanır.
Şimdi anneler orada burada her yerden Kıstırılınca, e siz de önlem alsın, otobüse binmesin derseniz aslında tüm bu yoklukların tepkilerini üstünüze çekersiniz :)
Yoksa 2 çocuğum var 70 dk b.k kokusu ile yolculuk yapmak istemem. Kendime kastım mı var?
Ama önceki mesajımda da yazdım. Konu sahibinin ve diğer yolcuların kendine kastı varmış ki ne cam açmayı ne de bezi atmayı teklif etmişler. Bu bana daha enteresan geliyor mesela.
Valla millet abarttiki abartti haa.. ne ya bizim altimizi halamizda almistir teyzemizde.. noldu yani sapik mi olduk? Yoksa oramizi buramizi acip mi geziyoz? Tabiiki herkesin yaninda acilmamali ama babanin yaninda ne gibi bi sakincasi olabilir ya?Kendimiz de gozumuzu baglayalim en iyisi
Kesinlikle böyle birşey yapamam. Yapılmamalı. Zaten aklı başında bir insan otobüse binmeden tesiste değiştirir bebeğin altını. Ya da mola imkanı varsa ilk durakta
Neden tepki vermedigimi acikladim genel olarak butun ayrintilariyla dusunuyorum ama beni ilgilendiren kismi koku
Toplumsal geldigimiz nokta, insanlarin sessizligi, annenin saygisizligi cahilligi ve simarikligi
Nereden tutsam elimde kaliyor
8 saatlik bir yolculuk yaptığım sırada Suriyeli bir kadın onca dinlenme tesisi varken otobüsün içinde değişti çocuğun altını. Gayette itiraz ettim muavini çağırıp yok artık ama ya dedim. Zaten otobüs yeterince midemizi sarsıyor bide bu tür şeyler yaşamak zorunda değiliz kimse k.bakmasın. Ha çocuktur insanlık hali ama dinlenme tesisi var zilyon tane. Kaldı ki sizin durumunuzda 70 dkk.lık yola çıkacağı malum olmadan önce insan bi hazırlık yapar temizler çocuğun altını öyle biner.
Ay gerildimkeşke sizde susmasaydınız.
Ben olsam ciddi ciddi kavga ederdim ki ettim. ANNENİN SORUMSUZLUĞUNU KİMSE ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİl. Bebek sizin bebeğiniz olabilir ama kimse LEŞ GİBi ÇİŞ KAKA KOKUSU ÇEKMEK ZORUNDA değil. Bir bebek onda var sanki. KİMSENİN KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEYE HAKKI YOKKKK. Böyle cinsler bana çatsa da hadlerini bildirsem.
Alıntılayayım dedim olmadı alıntıla alıntıla bitmedi, bütün yorumları okuyayım dedim yok dayanamadım. Gerçekten okuduklarıma inanamıyorum. Kadının ne terbiyesizliğini, ne cahilliğini, ne şımarıklığını bırakmışsınız. Yok o anneymiş ya artık herşey mübahmış da, yok sanki bir tek onda bebek varmış da vay vay vay. Biz kadınlar neden hemcinslerimizi yerden yere vurmayı bu kadar seviyoruz? Yani o kadar anlayışsızınız ki. Yorumların hepsini okuyamadım zira bebeğim uyumuşken uyumam lazım ama çok üzüldüm keşke okumasaydım bu konuyu. Benim gibi düşünen yazan var mı bilmiyorum umrumda da değil. Ben yılbaşından sonra İstanbul’dan Tekirdağ’a gideceğim bebeğimle kısmetse. İlk otobüs yolculuğumuz olacak ve hep ne yapacağımı düşünüyordum ama şu saatten sonra en büyük derdim altını kirletirse ne yapıcam olacak. Gideceğim yol 3-4 saatlik yol trafiğe göre değişir. Bebeğim küçük binmeden önce değiştirmiş de olsam bindikten 1 saat sonra yapabilir ve ben bebeğimi o kakalı bezle o kadar saat tu ta mam valla isterseniz terbiyesiz deyin, isterseniz cahil. Birisi bişey derse de cevabımı veririm ama cazgır olurum dimi? Yol boyunca mola yok. Denilmiş ki benzinlikte durulsun yahu sadece bir tane benzinliğin bebek bakım odası var diğerlerinde yok ki lavabonun taşında mı değiştireyim? Hadi diyelim durduk bu defa da bık bık söylenecekler. Biz memnuniyetsiz bir toplumuz. Araba full dolu arkaya geçemem ki geçsem de kokar eeee konu sahibinin rahatsızlığı koku zaten. Napayım ben peki konu sahibi. Hiç dert etmemiştim bu meseleyi kendime ama şu saatten sonra dert ederim çözüm sunun bakalım. Yada siz gidin altınızda bir karış kaka ile 3 saat. Ben şehirlerarası otobüste 15 saat afedersiniz zart zart gaz çıkaran insanlarla gitmek zorunda kaldım en fazla havalandırmayı açtırdım. Siz buraya kadın bir özür bile dilemedi diye konu açmamışsınız ki o kokuyu çekmek zorunda mıyım diye konu açmışsınız. Bana da sunun çözüm önerilerinizi bekliyorum.Valla çocuğu pişik olmasın diye 70 dakikayı o kokuyla geçirmek zorında değil insalar onca kişiye saygısızlık yaptığı böyle inssnlar toplu yaşamamalı diye düşünüyorum medeniyetten bihaberler
Bitek bizim toplumumuzda var bu çocuğun ..sı geldi tut kenara mıçsın çişi geldi yolda tut işesin herkesin gözü önünde rezil bi toplumuz
Bilmem ki :) cinsel eğitime çok erken başlıyorum sanırım. 2 yaştan itibaren diyorlar eğitmenler aslında. ilk 4 ay beraber yıkadık tabi. Şimdi 1 yaşında . Artık evde dikkat ediyorum . Ablamıza da bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum . Bakılmaz ve gösterilmez ayıptır diye . Okulda maalesef meraklı bazı öğrenciler tuvalet kapısını açıyorlarmış falan falan . Komşumunda ne zaman kapısını çalsam 3 yaşında oğlu elinde pipisiyle açıyor kapıyı. Anne baba öğretse yapmazlar böyle şeyler çocuklar. Ben etrafımdaki örneklerden sonra daha dikkat ediyorum sanırım . Erken olsun, geç olmasın :)Babasının yanında bez değişmenin ne mahsuru var ki? Benim eşim gerektiğinde oğlumun bezini kendi değişiyor. Sonuçta ikimizin çocuğu :)
Ben de gitmem mesela. Hastane falan olursa giderim. O durumda da taksi tutarım. Bir kereliğine paraya kıyarım. Burada kızılan şey annenin pervasızlığı zaten. Belki özür falan dilese konu sahibi farklı davranırdı. Ya da izin alsa farklı olurdu. Ben benden izin alan birini görsem daha farklı davranırım. En kızdığım şeylerden biri otobüste sormadan koltukları yatırmaları ama izin istediklerinde abartmamak kaydıyla daha toleranslı oluyorum. Kedim var. Araba bozuldu, aşıya götürmem gerekti. Taksiyle gittim. Çünkü milletin bakışını ıvırını zıvırını çekmek istemedim. Ha onlarda kediye katlanmak zorunda değil. Korkan olur, alerjisi olan olur kedi rahatsız olur... olur da olur yani. O yüzden benim çözümüm öyle oldu.
Bilmem ki :) cinsel eğitime çok erken başlıyorum sanırım. 2 yaştan itibaren diyorlar eğitmenler aslında. ilk 4 ay beraber yıkadık tabi. Şimdi 1 yaşında . Artık evde dikkat ediyorum . Ablamıza da bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum . Bakılmaz ve gösterilmez ayıptır diye . Okulda maalesef meraklı bazı öğrenciler tuvalet kapısını açıyorlarmış falan falan . Komşumunda ne zaman kapısını çalsam 3 yaşında oğlu elinde pipisiyle açıyor kapıyı. Anne baba öğretse yapmazlar böyle şeyler çocuklar. Ben etrafımdaki örneklerden sonra daha dikkat ediyorum sanırım . Erken olsun, geç olmasın :)
Ay saçmalamayın lütfen . Ben özen gösteriyorum siz göstermeyin , verin eline pipisini gezsinDevir kötü haklısınız da çocuğu babasına bile guvenmeyecek kadar tecrit etmek ne derece doğru bilemedim :)
Hayır dalga geçmiyorum tabii ki ama bebeği mağdur etmemek için en makul çözüm bu. Hasta bebeği 1 saatlik yola toplu taşımayla götürmek hem anne hem bebek için zor.Farknda misiniz blmiyorum ama asgari ucret 1408 tele. 70+70 140 km minimum gidis donus 300 tl yol parasi artik dalga gectiginizi dusunuyorum israrla taksi tutarim diyorsunuz cok acayipsiniz gerçekten.
Çok haklısınız, hamile ve çocuklu annelere saldırının asıl sebebi gen savaşından kaynaklı aslında.Oldukça derin bir konu, medeniyet, zorunda mıyım, yapmasaydınlar filan bunun perdesi. Muhtemelen konuda geçen terbiyesiz ve cahil olarak betimlenmiş anne, arabayı bir kenarda durdurabilir misiniz bez değiştireceğim dese, otobüsteki çoğu insan burada değiştir ne olacak bebeğin kakasından diyecekti ve konu sahibi de şimdi bu olayı farklı şekilde yazacaktı muhtemelen. gerçi resmen birbuçuk yaşındaki bebeğin bezi açıldı diye travma geçirmiş kendisi ama, hayır üç pırtlık kaka altı üstü, sonuçta yetişkiniz sanırım tuvalette daha fazlasını görmüştür sonuçta, hasil kelam boşverin siz bebeğinizin iyiliğini düşünün kafaya takılacak şeyler değil bunlar, küçücük, yetişkinlere muhtaç bir canın acı çekmesindense birkaç insan canlısı terbiyesiz aaaaa cahil kadın falan deyiversin.Alıntılayayım dedim olmadı alıntıla alıntıla bitmedi, bütün yorumları okuyayım dedim yok dayanamadım. Gerçekten okuduklarıma inanamıyorum. Kadının ne terbiyesizliğini, ne cahilliğini, ne şımarıklığını bırakmışsınız. Yok o anneymiş ya artık herşey mübahmış da, yok sanki bir tek onda bebek varmış da vay vay vay. Biz kadınlar neden hemcinslerimizi yerden yere vurmayı bu kadar seviyoruz? Yani o kadar anlayışsızınız ki. Yorumların hepsini okuyamadım zira bebeğim uyumuşken uyumam lazım ama çok üzüldüm keşke okumasaydım bu konuyu. Benim gibi düşünen yazan var mı bilmiyorum umrumda da değil. Ben yılbaşından sonra İstanbul’dan Tekirdağ’a gideceğim bebeğimle kısmetse. İlk otobüs yolculuğumuz olacak ve hep ne yapacağımı düşünüyordum ama şu saatten sonra en büyük derdim altını kirletirse ne yapıcam olacak. Gideceğim yol 3-4 saatlik yol trafiğe göre değişir. Bebeğim küçük binmeden önce değiştirmiş de olsam bindikten 1 saat sonra yapabilir ve ben bebeğimi o kakalı bezle o kadar saat tu ta mam valla isterseniz terbiyesiz deyin, isterseniz cahil. Birisi bişey derse de cevabımı veririm ama cazgır olurum dimi? Yol boyunca mola yok. Denilmiş ki benzinlikte durulsun yahu sadece bir tane benzinliğin bebek bakım odası var diğerlerinde yok ki lavabonun taşında mı değiştireyim? Hadi diyelim durduk bu defa da bık bık söylenecekler. Biz memnuniyetsiz bir toplumuz. Araba full dolu arkaya geçemem ki geçsem de kokar eeee konu sahibinin rahatsızlığı koku zaten. Napayım ben peki konu sahibi. Hiç dert etmemiştim bu meseleyi kendime ama şu saatten sonra dert ederim çözüm sunun bakalım. Yada siz gidin altınızda bir karış kaka ile 3 saat. Ben şehirlerarası otobüste 15 saat afedersiniz zart zart gaz çıkaran insanlarla gitmek zorunda kaldım en fazla havalandırmayı açtırdım. Siz buraya kadın bir özür bile dilemedi diye konu açmamışsınız ki o kokuyu çekmek zorunda mıyım diye konu açmışsınız. Bana da sunun çözüm önerilerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?