Toplu tasima araclarinda cocugunun altini acan kadin??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Babasının yanında bez değişmenin ne mahsuru var ki? Benim eşim gerektiğinde oğlumun bezini kendi değişiyor. Sonuçta ikimizin çocuğu :)

Çocuğunuz var mı yada nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum
Ama zaten annelerin bu kadar üstünüze gelme sebebi imkansızlıklar.
İstanbul da yaşıyorum, 2 avm hariç bebek odası kullanamam. Emzirmek yada alt açmak için arabaya inerim. Koşullar insani degil.
Yada adliyeye giderseniz, bebek odası yoktur.
Hastaneye gidersiniz. Yoktur. Olan da aşırı pistir.
Emniyet, okul, çocukla gidilebilecek ve zorunda kalacağınız her yerde eliniz kolunuz bağlanır.
Şimdi anneler orada burada her yerden Kıstırılınca, e siz de önlem alsın, otobüse binmesin derseniz aslında tüm bu yoklukların tepkilerini üstünüze çekersiniz :)
Yoksa 2 çocuğum var 70 dk b.k kokusu ile yolculuk yapmak istemem. Kendime kastım mı var?
Ama önceki mesajımda da yazdım. Konu sahibinin ve diğer yolcuların kendine kastı varmış ki ne cam açmayı ne de bezi atmayı teklif etmişler. Bu bana daha enteresan geliyor mesela.

Herhalde soğuk diye camı açmak istemedi kimse.

Valla isal kalasi cok kotudur hemen pisik yapar birde normal kaka gibi bile olmuyo.. dogru olani yapmisdin sen bu durumda bence

Dediğim gibi, Aralık ayındayız ve camı açmak içerideki kokuya katlanmaktan daha büyük işkence olabilir.
Bahsettiğiniz konularda fikrim yok ama öyle olduğuna eminim.
Bunlara da yorum yapmadım. Ama bir otobüs yolculuğunda bez için özel poşet almayı düşünmek bir önlemdir ve bunu yapmak saygıdır. Bunu yapmayıp diğer yolcuları hiç umursamayan kendini düşünen kişiler binmesin napayım. Benim keyfim onun keyfinden daha kıymetli benim için. Acil durum değil yani, anlatabiliyor muyum

Kendimiz de gozumuzu baglayalim en iyisi
Valla millet abarttiki abartti haa.. ne ya bizim altimizi halamizda almistir teyzemizde.. noldu yani sapik mi olduk? Yoksa oramizi buramizi acip mi geziyoz? Tabiiki herkesin yaninda acilmamali ama babanin yaninda ne gibi bi sakincasi olabilir ya?

Kesinlikle böyle birşey yapamam. Yapılmamalı. Zaten aklı başında bir insan otobüse binmeden tesiste değiştirir bebeğin altını. Ya da mola imkanı varsa ilk durakta

Neden tepki vermedigimi acikladim genel olarak butun ayrintilariyla dusunuyorum ama beni ilgilendiren kismi koku
Toplumsal geldigimiz nokta, insanlarin sessizligi, annenin saygisizligi cahilligi ve simarikligi
Nereden tutsam elimde kaliyor

Alıntılayayım dedim olmadı alıntıla alıntıla bitmedi, bütün yorumları okuyayım dedim yok dayanamadım. Gerçekten okuduklarıma inanamıyorum. Kadının ne terbiyesizliğini, ne cahilliğini, ne şımarıklığını bırakmışsınız. Yok o anneymiş ya artık herşey mübahmış da, yok sanki bir tek onda bebek varmış da vay vay vay. Biz kadınlar neden hemcinslerimizi yerden yere vurmayı bu kadar seviyoruz? Yani o kadar anlayışsızınız ki. Yorumların hepsini okuyamadım zira bebeğim uyumuşken uyumam lazım ama çok üzüldüm keşke okumasaydım bu konuyu. Benim gibi düşünen yazan var mı bilmiyorum umrumda da değil. Ben yılbaşından sonra İstanbul’dan Tekirdağ’a gideceğim bebeğimle kısmetse. İlk otobüs yolculuğumuz olacak ve hep ne yapacağımı düşünüyordum ama şu saatten sonra en büyük derdim altını kirletirse ne yapıcam olacak. Gideceğim yol 3-4 saatlik yol trafiğe göre değişir. Bebeğim küçük binmeden önce değiştirmiş de olsam bindikten 1 saat sonra yapabilir ve ben bebeğimi o kakalı bezle o kadar saat tu ta mam valla isterseniz terbiyesiz deyin, isterseniz cahil. Birisi bişey derse de cevabımı veririm ama cazgır olurum dimi? Yol boyunca mola yok. Denilmiş ki benzinlikte durulsun yahu sadece bir tane benzinliğin bebek bakım odası var diğerlerinde yok ki lavabonun taşında mı değiştireyim? Hadi diyelim durduk bu defa da bık bık söylenecekler. Biz memnuniyetsiz bir toplumuz. Araba full dolu arkaya geçemem ki geçsem de kokar eeee konu sahibinin rahatsızlığı koku zaten. Napayım ben peki konu sahibi. Hiç dert etmemiştim bu meseleyi kendime ama şu saatten sonra dert ederim çözüm sunun bakalım. Yada siz gidin altınızda bir karış kaka ile 3 saat. Ben şehirlerarası otobüste 15 saat afedersiniz zart zart gaz çıkaran insanlarla gitmek zorunda kaldım en fazla havalandırmayı açtırdım. Siz buraya kadın bir özür bile dilemedi diye konu açmamışsınız ki o kokuyu çekmek zorunda mıyım diye konu açmışsınız. Bana da sunun çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Babasının yanında bez değişmenin ne mahsuru var ki? Benim eşim gerektiğinde oğlumun bezini kendi değişiyor. Sonuçta ikimizin çocuğu :)
Bilmem ki :) cinsel eğitime çok erken başlıyorum sanırım. 2 yaştan itibaren diyorlar eğitmenler aslında. ilk 4 ay beraber yıkadık tabi. Şimdi 1 yaşında . Artık evde dikkat ediyorum . Ablamıza da bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum . Bakılmaz ve gösterilmez ayıptır diye . Okulda maalesef meraklı bazı öğrenciler tuvalet kapısını açıyorlarmış falan falan . Komşumunda ne zaman kapısını çalsam 3 yaşında oğlu elinde pipisiyle açıyor kapıyı. Anne baba öğretse yapmazlar böyle şeyler çocuklar. Ben etrafımdaki örneklerden sonra daha dikkat ediyorum sanırım . Erken olsun, geç olmasın :)

Farknda misiniz blmiyorum ama asgari ucret 1408 tele. 70+70 140 km minimum gidis donus 300 tl yol parasi artik dalga gectiginizi dusunuyorum israrla taksi tutarim diyorsunuz cok acayipsiniz gerçekten.

Devir kötü haklısınız da çocuğu babasına bile guvenmeyecek kadar tecrit etmek ne derece doğru bilemedim :)

Farknda misiniz blmiyorum ama asgari ucret 1408 tele. 70+70 140 km minimum gidis donus 300 tl yol parasi artik dalga gectiginizi dusunuyorum israrla taksi tutarim diyorsunuz cok acayipsiniz gerçekten.
Hayır dalga geçmiyorum tabii ki ama bebeği mağdur etmemek için en makul çözüm bu. Hasta bebeği 1 saatlik yola toplu taşımayla götürmek hem anne hem bebek için zor.

Çok haklısınız, hamile ve çocuklu annelere saldırının asıl sebebi gen savaşından kaynaklı aslında.Oldukça derin bir konu, medeniyet, zorunda mıyım, yapmasaydınlar filan bunun perdesi. Muhtemelen konuda geçen terbiyesiz ve cahil olarak betimlenmiş anne, arabayı bir kenarda durdurabilir misiniz bez değiştireceğim dese, otobüsteki çoğu insan burada değiştir ne olacak bebeğin kakasından diyecekti ve konu sahibi de şimdi bu olayı farklı şekilde yazacaktı muhtemelen. gerçi resmen birbuçuk yaşındaki bebeğin bezi açıldı diye travma geçirmiş kendisi ama, hayır üç pırtlık kaka altı üstü, sonuçta yetişkiniz sanırım tuvalette daha fazlasını görmüştür sonuçta, hasil kelam boşverin siz bebeğinizin iyiliğini düşünün kafaya takılacak şeyler değil bunlar, küçücük, yetişkinlere muhtaç bir canın acı çekmesindense birkaç insan canlısı terbiyesiz aaaaa cahil kadın falan deyiversin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…